Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 531
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • Тук и сега
Малее, Маритке, големи премеждия сте имали. На Божидара последните Сихфлорикс и Пентаксим, които бихме също и се отразиха доста зле - с големи буци и болки. Но това са страничните реакции, за съжаление. Слава Богу, в скоро време не се очакват ваксини.

Понеже се заговорихте за ходилцата, забелязвам, че на Дарата петичките са и навън като стъпва. Даже като чели самият глезен от вътрешната страна е навътре. Тя доста често като сяда на земята си подгъва навън краката и не знам дали не е вследствие на това. Карам и се, когато я видя, но явно ме издебва.  На кака и краката са по същия начин, хем е на 6 години. Миналата година я водих в Ортопедията в Горна Баня и доктора каза, че не е плоскостъпие и щяло с времето да отмине. За всеки случай и изписа едни стелки, но няма ефект от тях. Сега като виждам, че и малката върви по тоя път започвам вече да се притеснявам и мисля да ги водя и двете при Алексиев. Да видим и той какво ще каже. Винаги са били с ортопедични обувки, но уви...

Онзи ден взехме талон за кожен лекар да види онази пъпка на лицето, която от два месеца не минава. И тъпата докторка директно и изписа кортикостероидов препарат без да и вземе посявка. Аз се опитах да възразя, но тя директно отсече, че била сигурна, че ще мине. Ако знаете колко странични ефекти има, направо онемях. Кремът се казва Латикорт, който за мен беше напълно непознат. Но ще изчакам 5-6 дена, макар и да ме съмнявам да има ефект.

# 121
  • София
Мерси на всички които се включиха по моето питане, ориентирах се горе долу.

Алексиев, ми беше казал, че следващият профилактичен преглед трябва да е около три годишна възраст, преди това не можело да се говори за плоскостъпие - това ми каза, не търдя нищо от мене си  Stop
И на нас каза абсолютно същото  Peace

# 122
  • Stavanger, Norway
Алекси последно беше 84см, 11.5кг, номер обувки 22.
Майките на момченца - какво е положението със забелването на пишката при децата ви? Аз не съм забелвала насилствено, но почти отначало кожата се забелва до основата на главичката. Почиствам с риванолче всяка вечер преди лягане. Свекърва ми каза, че едно време са забелвали при хирург, но от всичко, което четохме с мъжа ми решихме да не го правим. Засега не е имал проблеми. Ако видя, че, че се е зачервила пишката я топвам в капачка с риванолче или просто с памуче почиствам по-често.

# 123
   Бъги,преди 5 години щях с 2 ръце да се подпиша под думите ти относно ваксините.
   Но сега.......имам си нелека ситуация с моя син и ....... голямо ЕДНО НА УМ за ваксинациите.

Маритке, Hug Hug Hug

Теглилките мерилките.....Отдавна не сме се мерили.....

Плоскостъпието....макар и се установява след 3-годишна възраст,при моя син отрано пролича,че го има.Струва ми се,че и Юлия няма да го подмине.....

Цветулке,риванолът не изсушава ли прекалено кожата за да се ползва всяка вечер?
   Мен лекарката ме съветваше да мажа пишлето с  Дефламол(дано да не греша с наименованието на гела),за да омекоти тъканите и забелването да се осъществи по-естествено. Rolling Eyes

# 124
Незнам според вас какво е ортопедична обувка,но да ви обесня нашите какви са и как се взима мярка.Правят се в специална ортопедична работилница,мярка се взима от двете крачета поотделно и то мерят на 4 места на всяко от крачетата,отделно ги очертават и после гледат как ходи.Според това как ходи определят дали само свода да дигнат или и друго да променят.Моделите дори на сандалите са доста по-високи отзад ,отколкото обикновените обувки.Докато чакахме пред кабинета на ортопеда разбрах,че всички деца имало плоскостъпие 2 степен,но нашето вече е 3.В ортопедичната работилница ми казаха,че за около година с ортопедични обувки може да се оправи.Освен обувките трябва да ходи по царевица,морски пясък и да правим упражнения,да ходи боса където може.Аз съм за профилактиката,т.к.ако не беше в стремена на Павлик Юлиянка щеше да куца като проходи и едното краче можеше да е по-късо от другото.Може и заради предишните ни проблеми по-често и по-рано да ни викат на прегледите.След 6 месеца пак ще ходим.Този лекар,при който ходим уж е най-добрия детски ортопед в Пловдив.Той вика всички деца 2 месеца след прохождане,но не на всички изписва обувки.
Вижте,ако искате тази статия http://lubomirivanov.com/1839/
Четох доста разнородни мнения и за различните работилници и за носенето на стелки и ортопедични обувки,но смятам въпреки това да се доверя на преценката на лекаря.

# 125
Майките на момченца - какво е положението със забелването на пишката при децата ви?

Аз не правя нищо. Даже не съм опитвала да го пипам, не знам какво е положението. Със сестра ми разпитвахме доста възрастни жени край нас, майки на момчета. Едно време нищо не са правели и на жениците им е странна тази мания със забелването.
Аз просто не вярвам, че природата е толкова несъвършена, че да създаде изначално мъжа с подобен проблем и да сме принудени хилядолетия наред да забелваме пишки. Съгласна съм с американското схващане - Щом пикае без проблем, значи няма проблем. На тази възраст пишките им трябват само за това. За фимоза се говори в по-късна възраст, когато се появи смущение в половата дейност. А тези случаи са много редки.  Peace

# 126
Нашата пишка е забелена отдавна и не я мажа с нищо.Само я мием всяка вечер.
Аз също мислех да не забелвам,но педи я дръпна без да видя когато беше на 3 м и после дори и не разбрах кога се дозабели.
Моята приятелка беше решила да не забелва и когато детенцето стана на около 2 години браха сериозни ядове,та и до хирург стигнаха.Сега има второ момченце и го забели още на 3-ят месец.
Не знам къде е истината по този въпрос.Според мен си трябва наблюдение и индивудален подход към всяка пишка и нейният собственик Laughing Peace

# 127
Марти е 80см. 9кг. обувки20номер.
За забелването  не е много забелена.Забелвам само когато го къпя,не насилвам до където може.
На ортопед и ние го водихме ,защото често ходи  на пръсти.Доктора каза ,че е добре да не се притесняваме.

# 128
непипам вече пишката.преди забелвах докъдео може да се забели и миех,но видимо го дразнеше да не кажа и болеше,защото направо не дав аи реве,та се спрях.

селме,къде да го мажа с крем? нали уж д ане пипам.така просто кожата ли да мажа? при нас бепантен маз препоръчват за тази цел и аз мажех,когато се опитвах да мия и почиствам докъдето се е забелила,но с отпаданто на първата дейност отпадна и втората и сега не мажа.иначе има логика в това,че щяла д аомекне кожата и да се забели по-лесно естествено.

от ваксината се оправи моя,но сега пък е сополив,а лошото е,че и мен ме хвана,но и гърло ме боли и се опитвам да кашлям.преди месец-два теглих много голямо тегло с една кашлица (изкашлях си дробовете) и още ми държи ситка,та се ужасявам просто!

# 129
цветулке,помня аз,че се беше шашнала и ти покрай ваксините. оф лошото е,че ни предстоят още две за следващите 7 месеца.сега след месец една и реимунизация след нея 6 месеца по-късно.аз реших да я слагам и да не го мисля после цял живот от какво може да се зарази.сега поне страхът ми ще е ограничен в близкото бъдеще само.

# 130

селме,къде да го мажа с крем?.............
     Маритке,абе там някъде,около отвора,предполагам....
     Аз така и не стигнах до мазането.Детето не даде.... Crazy

# 131
Здравейте и от мен! И на нас ни предстои последния синфлорикс и пентаксим. Сега някъде в средата на май ще ни ги слагат. Маритка видях Алето във ФБ, направо го съжалих детенцето.
Аз не бях се замисляла за това плоскостъпие, но не съм забелязала да имаме някакви проблеми при ходенето. Крачетата му изглеждат съвсем наред, а на ортопед не сме ходили след като проходи.
И нашата пишка не е забелена нацяло. Има още малко, но той не дава да го пипна, рита, блъска и аз се отказах. Едвам го мия.
И ние бяхме махнали памперса през деня, казваше като има да прави нещо да дам гърнето, но изведнъж секна тук преди около седмица. Вече не казва и ако не го слагам профилактично да седне от време на време, със сигурност се напикава. Защо се получи така не разбрах. Но не се отказвам, продължавам с опитите въпреки че пера всеки ден, хахах.
Крис е 88 см, 12 кг и носи 22-23 номер, зависи от обувките.

# 132
Момичета искам и аз да питам нещо.

Виктор от вчера се удря с ръчички по главата. Никнат му горни кучешки и е много кисел. Възможно ли е да го боли нещо - глава, ухо, да е нервен от зъбите и т.н. и затова да се удря?

# 133

Виктор от вчера се удря с ръчички по главата. Никнат му горни кучешки и е много кисел. Възможно ли е да го боли нещо - глава, ухо, да е нервен от зъбите и т.н. и затова да се удря?

Дани,много деца на тази възраст го правят от инат,когато не получат нещо желано,като израз на гняв.....Нормално е,поне така ми обясни психоложката.

При вас в какви ситуации се случва това?

# 134
ми не е от инат май  Rolling Eyes
снощи докато се приспивахме и днес докато се хранеше... той си е весел обаче се тупа по главата ....

не го прави докато хленчи, като тик е някак си или знам ли вече и аз  Blush

Общи условия

Активация на акаунт