Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Аз пак ад се включа, мъжът ми го завел при ветеринаря днес пак, да питал как е. Човека предложил да сложат имунизация, но не първата, а втората - не знам какво значи точно, от първатя - нямало нужда нещо в момента  newsm78 Та сложили му и казали да гледаме - да не се подуят очичките, въобще да го наблюдаваме тези дни. Също казал до 6тия месец да не го къпем, което ми се стори малко много, искам си го чистичко, ама ще взема тая вечер бебешки кърпички и ще го зачистя с тях  Laughing Също така казал да не извеждаме малчо навън от двора, да няма допир с улиците и други животни, поне засега.

# 616
  • На един клон
mariyka,как е Бъдчо? Ако е от това все пак е "по-добър" вариант,имайки пред вид ,че живее на двора...Ако няма подобрение действай ,докато е работно време още - да му пуснат една ПКК и да го видят!  Peace
Уффф,дано просто да му се спи или да му е горещо...

# 617
  • София
Интересно,че като дойде вета-съсед, Бъди скочи да го лае и беше с влажен нос. Док му измери температурата - в норма и си отиде, защото и двамата видяхме, че е много по-добре. Малко след това положението беше същото - пълна прострация и топъл нос! Сега не знам, ще звъня пак на този дето ми даде илача.

# 618
Действай,че става късно.

# 619
  • Варна
mariyka, според мен е от препарата. И нашия ветеринар препоръчал Certifect - кучо 3-4 дни беше като замаян, не искаше да яде, не искаше да тича... Тонуса му се оправи де, но пък му се появиха някакви кожни проблеми по врата и вета казал, че може да е от препарата.
А колко козина пада... ако я бях събирала, щях да напълня до сега 3-4 възглавници. Не знам дали е в следствие на препарата, новата храна или просто е нормално за породата и смяната на сезоните, но съм в потрес  ooooh!

# 620
Аз пак ад се включа, мъжът ми го завел при ветеринаря днес пак, да питал как е. Човека предложил да сложат имунизация, но не първата, а втората - не знам какво значи точно, от първатя - нямало нужда нещо в момента  newsm78 Та сложили му и казали да гледаме - да не се подуят очичките, въобще да го наблюдаваме тези дни. Също казал до 6тия месец да не го къпем, което ми се стори малко много, искам си го чистичко, ама ще взема тая вечер бебешки кърпички и ще го зачистя с тях  Laughing Също така казал да не извеждаме малчо навън от двора, да няма допир с улиците и други животни, поне засега.
Вземи му кучешки шампоан без отмиване, напръскваш, изтъркваш със суха кърпа и сте като нови.....Едно голямо шише струва към 25 лв, но понеже ста малки за много, много време ще ви стигне. За ваксините нямам коментар - както каже вета, той си знае най-добре. Предполагам, че е минало времето за първата ваксинка, сега направо сте за втората. Но го пазете от външен контакт до 14 дни след третата ваксина.

# 621
Вилико, слагате му нашийника и го оставяте, ще скимти, ще се сърди, пък ще свикне.
Първата ваксина се слага между 42 и 45 ден на кученцето, така че може и да сте за втора. Втората се слага на 2рия месец на кучето.
Кученцето трябва да се пази 14 дни след третата ваксина, която се слага на 3м. Важно е и не трябва да го пренебрегвате. Аз даже бях забранила да се влиза с обувки вкъщи, докато малкия не започна да излиза навън. Сега мъжът ми си има добър навик да си прибира обувките.
За съжаление, опасните вируси се пренасят с обувките и дрехите, така че пазете малчека. След като се приберете пускайте дрехите веднага за пране, за да няма достъп до тях.

# 622
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вземи му кучешки шампоан без отмиване, напръскваш, изтъркваш със суха кърпа и сте като нови.....Едно голямо шише струва към 25 лв, но понеже ста малки за много, много време ще ви стигне. За ваксините нямам коментар - както каже вета, той си знае най-добре. Предполагам, че е минало времето за първата ваксинка, сега направо сте за втората. Но го пазете от външен контакт до 14 дни след третата ваксина.

Peace

Ето такъв например:

http://www.wings-bg.com/bg/store/152/biozoo/

# 623
  • София
Ние сме м-а-алко по-добре - храни се, пораздвижи се, чухме го да лае на няколко пъти, но се държи като 15-годишен старец. Няма тичане, заиграване, играчки, ритуално посрещане и изпращане... Вета ми звъня преди малко, /в 8.00/ явно и той се притеснява. Каза, че щял да се възтанови и да го изкъпя за да не мирише. Бих го икъпала, м.....та му на препарата, но как да се справя с толкова голямо куче сама? Не мога да го вкарам в банята, той никога не е влизал вътре в къщата /представете си стреса Shocked/, а навън не е достатъчно топло, пък и има огромна козина! Явно ще го оставя и ще се моля да не са получи реакция както при Ментолка да му опада козината Praynig Такъв ми е лъскав копринко!
Изводът ми е следния: явно препаратът е нов, още е в процес на проучване, защото ми казаха, че ще уведомят дистрибутора. Нямат никаква представа как въздейства на животните, защото ако имаха би трябвало да предупредят /въпреки листовката/, но и в такъв случай пак се предупреждава за да си преценят стопаните дали да го приложат или да си вземат познат препарат. На мен лично ако ми бяха казали, че нямат все още наблюдение за въздействието, не само суперлативи колко е нов и ефикасен сигурно! нямаше да експериментирам. Толкова прежива покрай боледуването си като малък! Вчера съм се търкаляла с него по двора сума време защото той иска да се гушне и така лежи. Като малко дете!
Извинете, че стана дълго, но да придобиете пълна представа, защото никой не казва нищо, просто си изпробват новите препарати!

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 08:48 от mariyka

# 624
  • На един клон
 mariyka Hug ,
Поне лекарят ви е Човек,нагледала съм се на търговци...

# 625
  • София
Да, съвсем млад е, но той го отгледа когато беше болен от парвовироза. Тогава го харесах. Работеше в една клиника за която главата си залагах, но за съжаление тя се разпадна, а аз избрах да остана при него.

# 626
  • виртуално
Дъщерята се обади, че Арчи акал 2-3 пъти рядко и повърнал сутрешните гранули.
Иначе е жизнен, търчи и гони играчки
Казах и да му даде на обяд само коричка хляб  newsm78

# 627
Благодаря , момичета!  Hug
Всъщност като се прибрах снощи - той беше доста чистичък - защото ветеринарят го почистил със спрей и кърпички. Също така взел 10лв по-малко за манипулациите, защото казал, че уважава, когато човек вземе кученце от вън, но скоро никой не го бил правил около него, стана ми много мило, наистина. Имаме си и паспорт вече дори, само трябва снимка да лепна.
Сега го оставихме да спи на топло на стълбите, те са вътрешни, в къща сме, съвсем до входната ни врата и нито веднъж не плака през нощта, явно започваме да свикваме  Grinning

mariyka - извинявай, но аз не разбрах за кой препарат точно говорите - да го запиша в черния списък  Embarassed

# 628
Дъщерята се обади, че Арчи акал 2-3 пъти рядко и повърнал сутрешните гранули.
Иначе е жизнен, търчи и гони играчки
Казах и да му даде на обяд само коричка хляб  newsm78
Дръжте го гладно животното известно време, а когато дойде време за хранене - малко кисело мляко с много малко гранулки - може и без тях.
Няколко капки йод във водата която пие му дайте - аз съм давала, като на дъното сложа нещо вкусничко , месце например и то катосе опитва да стигне до него изпива водичката с йода. Ако не се оправи до ден - на лекар.

# 629
  • София
viliko, препарата е certifect. Ако не си забелязала и Ментолка се оплака от него.
Извинявай, че не обърнах внимание на малката госпожица, която е направо красавица, но видях, че момичетете са ти обяснили доста неща. Поздравявам те за това, че си я прибрала и се справяш чудесно! И за детенце е супер! Моят син е израстнал /17/ с кучета от преди да се роди и миналата година когато ни умря кучето неочаквано беше изпаднал в тотална депресия, която изчезна в момента в който доведохме Бъди.

Рапунцел, по-добре нищо да не му дава! В такива случаи основното лечение е глад! Много е гадно за стопаните, но за куч е важно да се очисти и да не дразни с храта храносмилателната система. Права е Милитана, но много внимателно с йода!
Писали сме едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт