Ин витро -Плевен 6

• 83 134
  • 794
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета, по повод критиката на liudmila76, че темата не мърда, аз се почувствах "засегната" (в добрия смисъл, разбира се Simple Smile ) и реших да драсна няколко реда. Предпоследното ни посещение в клиниката ( на 11.10.) завърши с уговорката, че ще изчакаме 3-4 месеца, за да проверим дали подобрението в показателите на мъжът ми ще има резултат Simple Smile.  Изненадани бяхме с обаждане от Плевен на 15.11., че трябва да продължим с изследванията, които не сме пускали за да стартираме процедурата, заради промените във фонда. Вчера бяхме в КИРМ, отново ни взеха кръв и на двамата, спермограма на мъжът ми и ...така. Другата седмица отново сме там за да коментираме резултатите и да продължим с вирусологията (евентуално, зависи от резултатите на тези изследвания).
  Предварително Ви се извинявам , че си повтарям въпроса, но моля ви разкажете ми как протича стимулацията. Д-р Стефанов ми каза че ще ми дадат медикаментите и ще започна в къщи с лекарствата, после кога ви викат на прегледи и по кое време вече се остава във Плевен за пункция. Наистина ми се иска да разбере какъв е реда , за да имам някакво виждане над нещата. Моля ви споделете  Hug

Зависи по какъв протокол си-аз бях по дълъг.Някъде между17-21 ден от предходния цикъл ще те викнат и ще ти дадат декапептил заподтискане на хипофизата,който ще ти покажат как да си го поставяш.След това чакаш да ти дойде и в момента който ти дойде ще те викнат да ти дадат и това с което ще ти бъде стимулацията.Много лесно се поставят инжекциите,проблемни са първите няколко пъти докато се престрашиш.Ще ти пуснат хормони и от там нататък доктора ще ти вика през няколко дни-не се притеснявай той ще ти обясни.Успех!Аз съм 9ти ден след трансфер и чаааааааааакам

# 661
  • София
d_ivanova а какво беше обяснението на докторите, какво ги притеснява при факта, че Фонда преминава към касата, че така пришпорват започването на ин-витрото...при положение, че предния месец са Ви казали да чакате 3-4 месеца....не разбирам.......???
А и Вие как се съгласявате?

# 662
d_ivanova а какво беше обяснението на докторите, какво ги притеснява при факта, че Фонда преминава към касата, че така пришпорват започването на ин-витрото...при положение, че предния месец са Ви казали да чакате 3-4 месеца....не разбирам.......???
А и Вие как се съгласявате?
Обяснението беше, че преминавайки плащанията  през здравната каса, може и да се получат забавяния на парите. Имайки в предвид  че парите ще праминават не през една институция, изобщо не е за очудване че може нещо да се обърка, на което съм слонна да вярвам, защото живеем в България все пак  Simple Smile. А това че се съгласихме веднага си е абсолютна наше решение, никой не ни е карал насила, дори самите ние не искахме да чаламе 3 месеца, а като се замисля 3-те месеца изтичат точно когато ще стартираме, така че за нас е добре дошло Simple Smile

eveto78 имаш стиснати палци от мен Simple Smile и балгодаря за бързия отговор
П.С.  Колко дни остана в Плевен около пункцията?

# 663
  • София
т.е. възможното забавяне на парите, което засяга клиниките, накрая рефлектира върху пациентите ooooh! ooooh! ooooh!
Успех в процедурата  bouquet  bouquet  bouquet

# 664
т.е. възможното забавяне на парите, което засяга клиниките, накрая рефлектира върху пациентите ooooh! ooooh! ooooh!
Успех в процедурата  bouquet  bouquet  bouquet
  За съжаление е така в България, Благодаря ти и аз желая на всички, които се борят да детенце, да ги споходи щастието Simple Smile

# 665
Аз бях по къс протокол.Противозачатъчните ми ги спря три таблетки преди да ги свърша.Изчаках да ми дойде и три дни след това почнахме самата стимулация с Менопур и Пурегон.На 11 ден от стимулацията ми беше пункцията и след 2 дни трансфера.Като по време на самата стимулация ми е изследван естрадиола и LH през 2 дни- но това на какъв период го определя доктора.Успех на всички!

# 666
desima като спомена противозачатъчни, се сетих, че сега като ходихме той ме попита дали пия нещо: противозачатъчни и витамини. След моя отрицателен отговор, ми изписа витамини, но не и противозачатъни. Ти колко време преди процедурата започна да ги пиеш?

# 667
По принцип се пият месец преди процедура.

Евето, другата седмица значи си на тест? Успех Hug

# 668
Противозачатъчните ги пих само един месец преди процедурата, а витамините не съм ги спирала между опитите

# 669
Привет и от мен,
аз също бях по къс протокол. При мен преди стимулацията имаше две блокиращи инжекции Декапептил, заради ендометриоза, та след втората ми спря цикъла и по изчисления на втори ден, когато трябваше да ми дойде започна стимулацията. Първата седмица си бях у дома и ходех на работа, дадоха ми инжекциите Пурегон и си ги поставях всеки ден по схема. В допълнение Пластири Климара и всички хапчета, които следва да се пият. След седмица ми беше следващия преглед, добавиха ми инжекции Мерионал. Доктора поиска да съм на разположение през ден и аз си взех отпуска и останах в Плевен. На всеки преглед имаше котролни изследвания на Е2 и LH. Останах в Плевен сама, но ми се отрази много успокоително, чувствах се като на курорт, разхождах се, почивах си, без работа, без ангажименти, без мъж Simple Smile
На 13 ден от началото на стимулацията беше пункцията, до трансфера също останах в Плевен, защото не знаехме на кой ден ще е трансфера. Същия беше на 5 ден, същия ден останах в Плевен, на другия ден се прибрахме.
Имах вливане на Имуновенин преди пункцията и след положителния тест, сега можеби пак ще правим, също така след пункцията имам и инжекции Фраксипарин 0,4 всеки ден. Пълна програма както се казва.

Надявам се съм била полезна, ако има още въпроси съм на среща.

# 670
По принцип се пият месец преди процедура.

Евето, другата седмица значи си на тест? Успех Hug

На 26,11-но нещо нямам нерви и мисля утре /11 ден след трансфера/да отида да пусна един кръвен тест да видим какво ще покаже,защото онзи ден имах някакви болки все едно ще ми дойде-дано не идва 9есеца

# 671
Eveto78 стискаме ви палци и знаем, че ще успеете EFP EFP EFP

# 672
здравейте, аз сам Също пациентка на д-р Стефанов.трансферат ми беше на 14.11 сега с нетърпение цакам датата за теста 28 Stuck Out Tongue Simple Smile

# 673
Lusi_Moni, пожелаваме ти от все сърце много късмет, дано всичко да бъде ОК', с голямо нетърпение ще чакаме похвалата ти. Иначе как се чувстваш, имаш ли вече някакви симтоми, по какъв протокол беше? Извинявай за въпросите, но разкажи малко как мина самата стимулация. Simple Smile
  Още веднъж ти желая най- голямото ЧХГ Simple Smile

Eveto78 и от теб очакваме добри новини миличка Simple Smile

# 674
имали момичета правили инвитро или инсеминация при д-р Петър Иванов от клинка КИРМ Плевен

Общи условия

Активация на акаунт