Име за момиче, което да идва от Атанаска

• 11 886
  • 87
  •   2
Отговори
# 60
Не успях да прочета всичко, но веднага ми изби името - Асена. Много ми харесва, въпреки че колежката, която се казва така хич не си го тачи. Ама пък друга не съм срещала...  Hug
Асена е готино предложение!  Peace

# 61
И на мен ми допадна Асена.

# 62
  • Пловдив
Познавам една Асения.

# 63
Асена не ми харесва.
И на мен ми е чудно за конското име.  Thinking

# 64
  • UK
Да не е Мариана?  Laughing
Без да обиждам никого, в моето село навремето беше доста разпространено име за кобилка, имаше няколко, а може да са били рода и затова Laughing

# 65
Аз знам само за една кобилка - Мая, незнайно защо кръстена така.  Crazy

# 66
t_, как кръщават конете?
ooooh! Не питайте , дано не ви идва до главата ! Peace

Пак не разбрах...
Чувала съм името ми да се използва, когато се кръщават кучки.
Кобилата е красиво животно, нормално е да й се даде женско име, а дори и да носи моето, не би ми станало неприятно Laughing.

# 67
  • София
Асения звучи по - нежно.

# 68
t_, как кръщават конете?

Пак не разбрах...
Кобилата е красиво животно, нормално е да й се даде женско име, а дори и да носи моето, не би ми станало неприятно Laughing.

Тодорка

# 69
  • UK
Е, не е толкова зле, всички навремето са били на -ка. Баба ми е Сийка, но ако си кръстя детето Сия или Сияна, ще сме на гребена на вълната.  Laughing

# 70
  • Сопот, Пловдив
По повод едно предложение по-горе за Натали, се сетих за майка ми, която е кръстена на баба си Тана, която е празнувала на Атанасовден. Та майка ми първо се е казвала Теменуга, а после Наташа  Crazy и все още има хора, които й честитят имен ден на Атанасовден  Grinning , и по тази причина на мен Наташа, Наталия, Натали внаги са ми звучали все едно произлизат от Атанаска.  Grinning

Асения ми харесва повече от Асена.

А това за конските, кучешките и т.н. имена винаги ми е било много странно. Че аз не бих си кръстила животното с име, което не харесвам, не виждам какво обидно има в това да кръстиш детето си си име, което носи някакво животно, друг е въпроса вечес амото име дали ти харесва или не. Има животни с какви ли не имена, не мога да спра да ги харесвам само заради това. Една от котките на село между другото се казва Дарина, но като видя дечица с това име, не си мисля за котката.

# 71
По повод едно предложение по-горе за Натали, се сетих за майка ми, която е кръстена на баба си Тана, която е празнувала на Атанасовден. Та майка ми първо се е казвала Теменуга, а после Наташа  Crazy и все още има хора, които й честитят имен ден на Атанасовден  Grinning , и по тази причина на мен Наташа, Наталия, Натали внаги са ми звучали все едно произлизат от Атанаска.  Grinning

Асения ми харесва повече от Асена.

А това за конските, кучешките и т.н. имена винаги ми е било много странно. Че аз не бих си кръстила животното с име, което не харесвам, не виждам какво обидно има в това да кръстиш детето си си име, което носи някакво животно, друг е въпроса вечес амото име дали ти харесва или не. Има животни с какви ли не имена, не мога да спра да ги харесвам само заради това. Една от котките на село между другото се казва Дарина, но като видя дечица с това име, не си мисля за котката.
И моята баба се е казвала Тана ( в бгпревод - Зора ) , хубаво съдържание , но на български е грубо .  Също така грозното име Гюро > Гюра е " сила , могъщество , превъзходство"  ...Върви обаче  го обяснявай на селските диваненца в училище .
... Много странно хрумване да се кръсти котка Дарина ,  напоследък е модерно добитъкът да се кръщава на депутати  Grinning

# 72
  • Сопот, Пловдив

... Много странно хрумване да се кръсти котка Дарина ,  напоследък е модерно добитъкът да се кръщава на депутати  Grinning

Единствената оцеляла от цяло едно котило, подарен й бил живота, това е идеята на леля ми, която й е дала името. Това за депутатите предполагам не е сериозно, но не мога да схвана шегата.

# 73
t_, как кръщават конете?

Пак не разбрах...

Тодорка
Тодорка е лютеница, не кобила.  Crossing Arms

# 74
t_, как кръщават конете?

Пак не разбрах...

Тодорка
Тодорка е лютеница, не кобила.  Crossing Arms
Eдно време нямаше такава лютеница . Лютеницата беше Старозагорска и Първомайска . А кобилите бяха Тодорки / от св. Тодор/ .

Това за депутатите не е шега истина е кръщават им хората кучета , крави , прасета и т.н. Wink Един мой познат пък си кръщава козите на комшийките

Общи условия

Активация на акаунт