Име за момиче, което да идва от Атанаска

• 11 882
  • 87
  •   1
Отговори
# 75
Няма св. Тодор.
Има много свети Теодор. Ама то е друго.

# 76
  • Сопот, Пловдив
Аз моя "добитък" си го възприемам почти като членове на семейството и си им давам само имена, които ми харесват.

# 77
Нася, Ана или Ася.

# 78
Анастасия,Анна-бел,Анна Laughing

# 79
Мами, днес като седях в чакалнята на доктора попаднах на една много интересна книга за имената http://www.helikon.bg/books/6/115165_imenata-na-balgarite.html

Самото изреждане на имена отзад не беше кой знае какво, но предисловието и обясненията за произхода и обичаите при кръщаване на българските деца беше наистина интересно. Като например това, да не се кръщават деца на умрели, всъщност е в регион Русе, иначе има обичай първородното точно на умрял да кръстиш в други региони на България. Абе, забавно четиво беше, запълни ми 40 мин. чакане, направо съжалих като ми дойде редът Laughing

Засега детенцето е момченце, казвам засега, въпреки че лекарят беше сигурен, веднага каза "имаме си пишка"  Laughing Laughing Laughing С други думи си имаме Михаел, а Нася остава за следващото Simple Smile Натали и Наталия са интересни предложения, племеницата така я кръстиха, може би пак на баба й Атанаска, ама надали, не прилича толкова и май просто им харесва като име, колебаеха се с друго име, което изобщо няма връзка.

# 80
Според мен Михаил е по - добре.

# 81
Според мен Михаил е по - добре.

Михаел се изписва по-добре на латиница. Това ми е съображението Simple Smile

# 82
Все тая, с х-то ще го произнасят все грешно, освен в Германия.
Като една Михаела, ежедневно комуникираща с чужденци, го казвам.
И според мен Михаил е по-добре.

# 83
Ще го произнасят Майкъл, каквото си е оригиналното име в чужбина (Michael). А няма да им е някакво странно с измислено h. На мен ми е все тая, човекът на когото го кръщавам е Майкъл, но понеже искам да е с българско звучене, затова се бях спряла първо на Михаил, после на Михаел. Друг бонус е, че се връзва по-добре с бащиното и фамилното име. Не е нужно да се издребнява за една буква в крайна сметка. А и темата е за Атанаска Simple Smile

# 84
Ок, ти си знаеш  Peace

# 85
Според мен Анастасия е хубаво име, което наподобява Атанаска, но звучи по-аристократично.  Laughing
Ася също е хубаво. А ако решиш все пак да вземеш само първата буква, пред теб се откриват и много нови варианти- Алина, Аврора, Абигейл, Арабела, Антония...

# 86
Настя е по-добре от Нася (харесвам го доста,най-накрая да го пробутам някъде)  Grinning А Михаел е чудесен избор Peace

# 87
Много хубаво име Михаел, много го харесвам, сигурно, защото съм Михаела. Като по-малка все си представях как, ако имам син ще го кръстя точно така, на мен.  Laughing Нашите все още твърдят, че това би било проява на краен егоизъм, ама има мнооого години до тоя момент и това решение.

Общи условия

Активация на акаунт