Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 28

• 56 004
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • у нас - на брега на морето
Весели великденски празници, мили мои приятелки! easter easter
Желая ви здраве, спокойствие и смирение!
Поздравявам ви с тази песничка!  love001

http://www.vbox7.com/play:fd0a8f3a

# 406
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!Нека Господ да е винаги с нас!АМИН!

# 407
  • Пловдив
Весели великденски празници, мили мои приятелки! easter easter
Желая ви здраве, спокойствие и смирение!
Поздравявам ви с тази песничка!  love001

http://www.vbox7.com/play:fd0a8f3a

newsm10 newsm44  love001

# 408
Добро утро и успешна седмица на всички!
Каролка, мина ли ти неразположението?
Аз съм с нова прическа и за сега близките ме харесват, а тези, които не са ежедневно с мен , не забелязват. Вчера обаче, като се погледнах в огледалото,ми се стори че когато човек е без коса изглежда някак мъничък и безпомощен /не знам каква връзка има, просто това ми хрумна на прима виста като се видях/. Основните ми страхове бяха с дъщеря ми-другите са големи, но се притеснявах тя как ще реагира. Казахме И, че сега ще си махна цялата коса, за да може после да ми израсте още по-голяма и хубава. Тя изглежда се върза, защото тази сутрин вече и тя иска да подстрижем нейната, а на перуката се радва и се забавлява с нея. А през нощта се беше "прехвърлила" в нашето легло и ме гушкаше по голата глава. Забава, забава,   ама в четвъртък ми е новата вливка , и съм си пожелала да мине така, както пъвата.
 Пак се разписах за моите си тревоги, ще извинявате, ама почти няма с кой друг.  bouquet

# 409
  • В царството на игрите:)
Христос возкресе! Вторнишки поздрав и от мен Hug
Надявам се, че изкарали празника хубаво и, че сте заредени с положителни емоции Peace
Аз попътувах доста, но се чувствам прекрасно. Някъде по пътищата понастинах и сега хремавея и покашлюквам, но всичко е в границите на допустимото, мисля Mr. Green
Дано момичетата, които имаха неразположения вече да са ги забравили!
Хубав ден и седмица от мен! Mr. Green

# 410
Момичета, къде ми е изчезнал бутона "Редактирай"?
Луди пеперуди, видя ли, че децата са по - устойчиви и приспособими отколкото си мислим?
Притесненията ни по отношение на тях нерядко излизат ненужни Simple Smile

# 411
Добро утроо!! Simple Smile

Исках през почивните празнични дни да не се оплаквам, все пак е празник Simple Smile Вчера и днес леко се надигнах... Много ме болят бъбреци и черен дроб. Но бъбреците направо ме подлудяват. Пих един Но Шпа...файда ЙОК!! Искам да ви кажа,че всичко ми е като трици..няма сладко, няма солено  #Crazy #Crazy   Днес ходих да си дам документите за удължаване на болничния. В онкото какъв е ад...вие знаете.. След това си взех документите от социалните и си взех епитезата и един сутиен и си оставих нещата да ми подготвят документите,които да върна пред социалните. Отметнах бая работа днес...Рано пиле,рано пее Simple Smile

хубав ден на всички!!   bouquet

# 412
Щом си тръгнала вече по задачи-значи е по-добре ситуацията.
 Да, проблемът с малката се оказа никакъв.

# 413
Здравейте,
Включвам се пак с едно питане. Знаете ли дани някои от онколозите в Дървеница има частен прием. Искам да отида и поне за 10 мин да поговоря на спокойствие с лекаря и да си задам въпросите. А те не са кой знае какви но все пак...
На мама й предстои първата лъчетерапия в Четвъртък и освен това изписаха Тамоксифен (Нолвадекс). Обаче не ми стана ясно добре ли е да пие Тамоксифена по време на лъчето или не.
Едната химиотерапевтка (няма да цитирам имена), каза "като мине лъчето - ще изпишем хормонална терапия", но аз пък взех че говорих и с друга, и тя изписа Тамоксифен и каза да го почва още сега.
И сега съм раздвоена и не знам какво да посъветвам мама. Имам чувството, че на мен е легнала тази отговорност..., а аз не съм лекар, колкото и да изчетох по въпроса.

И другото ми питане е да дадете контакти на добър онкогинеколог, който има вагинален ехограф, за да се следи контролно при него, докато приема тамоксифен. Пак е по-добре да има частен прием, че в онкологията е лудница. Гониш ги по коридорите, те за една минута само те поглеждат, и не ми е комфортно така..

И още нещо, по време на лъчето има ли нещо, което по традиция се пие, яде и знам ли, за да се намалят негативните ефекти?

# 414
Танита, знам, че частен прием имат Атанасова и още някой, но не мога да ти дам координати, но те имат прием и долу в кабинета в Дървеница, така, че и там можеш с/у заплащане и там да отидеш. Всеки ден преглежда различен химиотерапевт по график.
Според мен най - добре е да почне хапчетата след лъчето,а не по време на лъчето. Не знам дали майка ти е в менопауза и защо точно и изписват нолвадекс newsm78, но както и да е. Няма по - различен хранителен режим по време на облъчваниета. Що се отнася до гинеколога, почти всеки има вагинален ехограф. Гинеколог може да ползва и в онкодиспансера. Аз две години съм била на тамоксифен и нямах изменения. Следенето на ендометриума може да се извършва и с обикнавен ехограф Wink
Танита, ако не беше питала двама лекари сега нямаше да си раздвоена. Многото въпроси, носят много отговори, а това води до несигурност Mr. Green Искаш да свършиш цялата работа на майчето си за кратко време, а лечението на тази болест изисква време и търпение. Карай я по - спокойно Simple Smile Peace

# 415
Ами то, питането на втората лекарка стана случайно. Аз опитвах да намеря пак първата, но ме подхвана втората и така....(и няма как да кажеш, ама аз не искам при вас). Не съм опитвала да търся повече мнения. Просто там е лудница, и някак всичко е на конвейер. Чак не знам успяват ли да се фокусират с един бегъл поглед на епикризата.
Мама е в менопауза от може би 8 години. А за Нолвадекс, аз четох че той май е оригинатора на тамоксифен, който се отпуска по каса (който е на Софарма), и докторката каза, че бил по-хубав, ако можем да си го купуваме, и също тя каза, че гинеколога трябва да я следи с вагинален ехограф, та и затова въпросите ми.
Добре ли е гинеколога да е задължително онколог, защото ако не, аз мога да я заведа при докторката, която следи моята бременност и съм доволна.

# 416
Мили ми, с какво да си мажа обрива, който ми се появи по лицето и гърба след ХТ? Аз мажа само с алергозан и Здраве...не знам дали има нещо по-ефективно  newsm78

# 417
  • София
Ще ти мине след няколко дни! Ако много те сърби си вземи от аптеката цинкова паста и ще ти облекчи сърбежа. Обривът е естествена реакция на организма. Най-често химията започва да се изчиства през кожата и след това през вътрешните органи. Не се притеснявай!

# 418
Добре, няма да ги мажа с друго. Само със здраве. Все едно имам шарка..ужасно е  ooooh!

# 419
Този обрив "задължителна" реакция ли е , или е от индивидуалните такива?

Общи условия

Активация на акаунт