Изплащат ли се със задна дата детски добавки на дете с ТЕЛК ?

• 139 763
  • 344
  •   1
Отговори
# 90
Там където сте диспансеризирани би трябвало там да ви издадат етапна епикриза.Щом на амбулаторният лист има диагноза значи трябва да ви издадат епикриза със самата история на заболяването .Не знам дали без нея ще ви приемат  за телк .Не споря ,но ние винаги я носим.Все пак вие си подайте документи за явяване след което ще получите писмо какви документи да представите.

# 91
здравейте,ние утре ще се явим на ТЕЛК комисия.при нас проблема е външна хидроцефалия с поставена клапа на 8месечна възраст.преди 4 дена зайо навърши 1годинка.та въпроса ми е за тези мами които са кандидатсвали по програма личен асистент,от каква възраст на детето може да се подадат документиза личен асистент,т.е. аз да съм личния асистент?горе долу какви въпроси задават на тези лекарски сборища,"комисии"?

# 92
Здравейте ,мами ! newsm03     Искам да, ВИ попитам ,тъй като сте по-запознати с явяването пред ТЕЛК комися ....следните няколко въпроса ,за което предварително Ви благодаря !   Днес се явихме с дъщеря ми ( на 6год.и 6 мес. ) за първи път на  ОЧНА ТЕЛК-Пловдив.....минахме ,но ни казха да не чакаме за решение, а да си тръгваме и да чакаме писмо от друга ТЕЛК комисия     тъй като процента ще е малък ( а детето има и други заболявания -микроцефалия ,хиперактивност с дефицит на внимание ...)   Въпросът ми е : прибрахме се без никакъв  документ от телка ,ясно е че трябва да чакам писмо от друга комисия ( и там да се явим ,за да сумират процентите ) ,НО ПАК ЛИ ДА ПОДАВАМ ДОКУМЕНТИ наново или те си отиват по служебен път ???    От очна телк ми казаха само да  чакам писмо .......и толкоз ,страхувам се да не би да изпусна някакъв срок  ( като чакам ) ,а да е трябвало да подам наново документи за другата комисия ?? И дали ,ще ми изплатят пари за 3 год. назад --след като детето ми е родено с мозъчен кръвоизлив...и последици от него..     Лека вечер Ви пожелавам !

# 93
Нищо не подаваш повече никъде. Да, чакаш писмо от ТЕЛК-а, пред който трябва да се явите. То е с обратна разписка. В него е посочено кога и къде да се явите и какви документи да представите. Неприятното е, че някой път се чака доста.

# 94
дали ,ще ми изплатят пари за 3 год. назад --след като детето ми е родено с мозъчен кръвоизлив...и последици от него..     

Зависи какъв процент ще определят и с каква дата.
Ако ЕР на ТЕЛК ви бъде определен с дата на раждане на детето и над 50 %, ще ви се изплатят такива пари.

# 95
Благодаря,  на Mama _Nana  и  Анджали ! Благодяря , Ви момичета за бързия отговор  !Разбрах ,вече -ще изчакам писмо от ТЕЛК ,къде и кога да се явим ...а другото каквото сабя покаже ! Поздрави и приятни почивни дни !!!!    newsm51

# 96
Здравейте ,мами !     newsm51       Имам развитие по моят случай-получих отговор  от ТЕЛК комисия ( втората на която трябва да се явим ) с дъщеря ми -определената дата е 11.12 2012 г. в гр. Хасково До тук всичко ми ясно ,имам подчертани : амб.карта,лична карта и ...... др.такива документи ....,но сега ми трябва консултация с детски невролог -та въпросът ми е :   координати на на читав невролог,който да ми изготви документ за пред ТЕЛКА ( след преглед естественно ) ......,ако някои от Вас имат посещения при такъв и са доволни  (  в смисъл да предразположи детето ,да е внимателен ) .....в района -Хасково ,Ст Загора ,Димитровград ....и в краен случай в Пловдив ..............ще помоля  да ми оставят някакви координати на такъв специалист -адрес ,тел за записване ...Предварително,Ви  благодаря майчета   ! Лека и спокойна вечер ! 55

# 97
Здравейте мами  Grinning И аз се включвам с въпрос относно моето детенце. Тя е родена през 2004г с аномалий на всички крайници. През 2005г. след няколко операции подадохме документи за ТЕЛК. Дадоха ни 61%  и до днес си е без промяна на %.Въпросният процент от минималната работна заплата и двойните детски ми се изплатиха от датата на подаване на документите а не от деня на раждането както пише в ТЕЛК решението.Възможно ли е сега да поискам парите за тази 1 год от раждането до решението на ТЕЛК и към кого да се обърна?Благодаря предварително ! Hug

# 98
Доколкото разбрах за дата на инвалидизация в телк е написана датата на раждане тогава когато е и заболяването.Предполагам че имаш впредвид периода 2004-2005г. трябвало е да ти бъдат изплатени сумите.Вината е в социалните така че там трябва да се обърнеш.

# 99
Ако сега поискаш нещо ,нищо няма да ти дадат, защото има определен срок до 3 години назад изплащат каквито и да било помощи,а от 2005 до сега вече са минали повече години, аз също не знаех и изгубих доста.Но все пак опитай, не се отказвай.

# 100
И на мен ми се струва че това ще го изтъкнат като причина да не се изплатят парите.Макар че вината е тяхна .

# 101
Току що звънях на горещия телефон на Социално министерство и те ми отговориха че със задна дата не се изплащат никакви пари  Crossing Arms Плащането започва от деня на ТЕЛК  #Crazy Чудя се дали да не ходя и до социалните по местоживеене или да зарежа тази работа  newsm78 въпреки че ми идва да #2gunfire Става въпрос за времето от 02.03.2004г / когато е родена и е вписана като дата на инвалидизация / до 12.09.2005г когато е издаден първия ТЕЛК Сърдечни благодарности за бързите отговори Hug newsm51 smile3525

# 102
Аз нещо май  Thinking как така парите за телк се изплащат от датата на решението.Не е вярно от датата на инвалидизация се изплащат -на нас ни бяха изплатени от датата на инвалидизация три години назад.Наистина беше доста отдавна законите ги сменят непрекъснато но за мен не е така както са ти отговорили.Лошото е това че е минало много време.

Да поясна датата ни на инвалидизация бе през 1998г а се явихме за първи път на телк 2002 началото точно за тези 3години говоря че ни бе изплатено.

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 11:42 от non4eto0

# 103
мале е гати тъмната идния такава неяснота, ако разчиташ на тези пари си жив умрял

# 104
Да отговоря и аз. Дата на инвалидизация - рождената дата - 05.07.1999 г.. Април месец 2012г. за първи път се явихме на ТЕЛК, изплатиха ни парите за три години назад, без никакви проблеми. Явно живеем в различни държави. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт