Изплащат ли се със задна дата детски добавки на дете с ТЕЛК ?

• 139 765
  • 344
  •   2
Отговори
# 240
Здравейте!Миналата седмица с дъщеря ми,която е на 7г минахме на ТЕЛК и вчера е излязло решение-54% без чужда помощ до 11.2015г..Тя е с 2 заболявания-първото е артритно-50%,а второто е придружаващо-20%.
1.Дали е сбъркан % - 54% или е получен по друга скала и не се събират общо двата процента.
2.Още вчера мъжът ми е отнесъл решението за печат и са му казали,че ще е готово др.седмица.
Кога трябва да се отиде в Социалните и какви документи са необходими?Ходи ли се в НОИ?Имаме ли право на еднократната помощ за дете с увреждания?
3.Датата на инвалидност е от май миналата година - от първата епикриза,когото е установено заболяването.От тогава ли ще се изплащат помощите и кои точно-четох,че става със задна дата или от вчерашната дата.
4.В училище трябва ли да се съобщи и има ли облекчение за нещо там.
Питам тези въпроси,защото вие вече сте минали по този път и сте запознати,искам да съм подготвена и да няма изненади в Социалните.
Благодаря Ви предварително!

# 241
  • в полите на Балкана
 presila13, момичетата са ти отговорили в другата тема, не е нужно едно и също да питаш на две места.  Peace

# 242
Благодаря! Wink

# 243
детенцето ми е минало на телк 2008 имаме 40%астма и не сме получавали нищо този месец минахме пак и ни дадоха 50% след като сме инвалидизирани 2008 значили че имаме право да ни изплатят помощи за три години назад

# 244
zdraveite,iskam da vi pitam kolko vreme sled kato podadete telk vi izpla6tat pari4kite,nie sme podali minaliq mesec

# 245
детенцето ми е минало на телк 2008 имаме 40%астма и не сме получавали нищо този месец минахме пак и ни дадоха 50% след като сме инвалидизирани 2008 значили че имаме право да ни изплатят помощи за три години назад

Мисля, че не , защото се води преосвидетелстване...

# 246
zdraveite,nqkoi znae li kolko vreme sled podavane na dokumentite izpla6tat parite ot telk

# 247
И аз се вълнувам от последно зададения въпрос и дали се изплащат заедно с детските?! Благодаря предварително!

# 248
zdraveite,nqkoi znae li kolko vreme sled podavane na dokumentite izpla6tat parite ot telk
На мен ги изплатиха след около 5-6 седмици след подаване на документите,т.е подадох ги на 04.03 изплатиха ми ги на 17.04

# 249
Zdraveite,az iskam da popitam neshto.Moeto dete ima reshenie ot TELK 20% ot data 21.06.2013g.Sled tova se qvixme za vloshavane na sustoqnieto mesec 04.2014g.i ni dadoxa 50%.Parvoto reshenie sus 20% ne e zavereno ot TELK nito ima svejiq/topliq pechat.I sega sus vtoroto reshenie veche zavereno otidox vuv socialni griji.I tam mi kazaxa che nqma da mi izplatqt nishto sus zadna data zashtoto veche imame edno reshenie-dori nezavereno-i vuv vtoroto sus 50% pishe PREOSVIDETELSTVANE.Iskam da popitam vqrno li e tova,imam li pravo na vrushtane sus zadna data sled kato purvoto ni reshenie nito e zavereno,nito sum podavala nqkude dokumenti za obezshtetenie.

# 250
iskam da popitam kakvi sa nadbavkite koito se polagat na dete s 50%  astma telk rehenie.tova e parvo iaviavane pred telk.

# 251
iskam da popitam kakvi sa nadbavkite koito se polagat na dete s 50%  astma telk rehenie.tova e parvo iaviavane pred telk.
И на моята дъщеря ТЕЛК-ът е 50 % - помощта е 240лв на месец +двойни детски - 100лв, +някакви интеграционни добавки - около 10-20 лв  - в зависимост какво ще отпуснат. Аз не съм взела още соц. оценка, за да видя какви интеграционни са отпуснати. Току-що си влезнах в банковата сметка, за да проверя има ли движение - малко на майтап, защото подадох документи на 30.04, и хоп - изненада - на 16.05. са преведени паричките  - за периодът от 05.2012 насам  Grinning. Това май е рекорд - за 16 дни да направят превод  newsm78 да ви питам - помощта за този месец (май) в юни се превежда, нали? Кога горе-долу? И заедно с детските ли, или по различно време? Благодаря   bouquet

# 252
И на моята дъщеря ТЕЛК-ът е 50 % - помощта е 240лв на месец +двойни детски - 100лв, +някакви интеграционни добавки - около 10-20 лв  - в зависимост какво ще отпуснат. Аз не съм взела още соц. оценка, за да видя какви интеграционни са отпуснати. Току-що си влезнах в банковата сметка, за да проверя има ли движение - малко на майтап, защото подадох документи на 30.04, и хоп - изненада - на 16.05. са преведени паричките  - за периодът от 05.2012 насам  Grinning. Това май е рекорд - за 16 дни да направят превод  newsm78 да ви питам - помощта за този месец (май) в юни се превежда, нали? Кога горе-долу? И заедно с детските ли, или по различно време? Благодаря 
 bouquet

На мен ми казаха между 20-22 -ро число .За май ще ти ги изплатят юни,мисля че заедно се превеждат ,добавки+ детски.Нашите инеграционни са около 36 лв (не приемаме лекарства)за тел,транспорт др не знам,трябва да погледна.Simple Smile

# 253
Здравейте, имам въпрос

В началото на май подадох документи:
1. за детски надбавки
2. добавката от 240 лв. (детето е с 70 % инвалидност)

Ясно ми е, че за добавката от 240 лв имат разни процедури - соц. оценка, заповед и пр., които може да отнемат време.

Въпросът ми е детските зависят ли от тези процедури за добавката, или това се разглежда отделно, въз основа на завереното ТЕЛК решение?

Т.е., ще получа ли около средата на юни детските за май, или трябва да почакам, докато оправят бакиите със социалната оценка и заповедта за изплащане на добавката?

# 254

Общи условия

Активация на акаунт