Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 700
  • 729
  •   1
Отговори
# 120

СПОДЕЛЕТЕ МНЕНИЕ ЗА ТОЗИ ПРАХ.БЛАГОДАРЯ!

# 121
Единствено не разбрах, понеже немският ми на ниво, на което може само да си изпрося боя някъде, дали при теста са използвали прах и течен от един клас: да речем Персил прах и гел, Ариел прах и гел, Шпее прах и гел. Защото ако са ползвали прах Персил, а течен Шпее някакси резултатът няма да е достоверен.

Във видеото не се споменава тази подробност, но на страницата им намерих това:
"Im Test traten 19 flüssige Vollwaschmittel gegen die Pulver der beiden Marktführer Persil und Ariel an – und gehen als Verlierer aus dem Rennen. Sie schaffen bestenfalls ein Befriedigend. Nur das Pulver Persil Universal Megaperls (25 Cent pro Waschgang) und das Pulver Ariel Compact mit Actilift (21 Cent) waschen Weißes wirklich gut. Auch teurere Flüssigwaschmittel wie Ariel flüssig mit Actilift (28 Cent) oder das Universal-Gel von Persil (25 Cent) sind schlechter als die Pulver gleicher Marke. Fünf Flüssige belasten die Umwelt stärker. Sie waschen zwar nicht schlecht, aber ihre Rezepturen enthalten mehr Konservierungsmittel als andere Waschmittel. In festen Pulvern sind Kon­ser­vierungs­mittel dagegen unnötig."

Тествали са и ариел течен срещу ариел прах, както и персил течен срещу персил прах.
Освен тях и още други течни и прахообразни препарати.
Гес,
Много добро попадение, бравос!
Моите хора там са без грешка Laughing
Точната иноформация е, че са противопоставили само два праха /най-добрите в европата за мен/Ариел Компакт и Персил Мегаперли срещу 19 течни. Питах ги, те ми викат-знаеш какво правим. Тезата е, че течните са по-модерни и уж трябва да са по-добри от най-добрите прахове. Щот праховете са демоде, нали Mr. Green Същ тест са правили за миялните - прах срещу таблети, но той е друга тема.
Обаче, обаче Laughing Всичките течни, включително Ариел, Персил, Даш, Мр.Пропер, Вейсер Ризе, Шпее, Тера и още разни частни марки са се изложили. Пробвали са само универсални и са ги тествали само на бяло пране, при еднакви температури, програми и машини. Лоша новина е, че продуктите на Хенкел Шпее и Вайсер Ризе са били най-зле. По-зле от частните супермаркетски марки. Има и още, ама да не влизам в подробности Laughing
А бе, кде е дамата, която питаше кой пере с прах сега?

# 122
Дедо, я кажи сега като ми подразни любопитството - с таблети или с прах е по-добре за съдомиялните? За праха в пералнята вместо течния препарат вече разбрах и май натам изцяло ще се ориентирам.

# 123
Дедо, я кажи сега като ми подразни любопитството - с таблети или с прах е по-добре за съдомиялните? За праха в пералнята вместо течния препарат вече разбрах и май натам изцяло ще се ориентирам.
Ще им поискам теста за миялните от колегите и ще ти го преведа. Те и утре работят Laughing
Предварително обаче мога да те загрея - изводите 100% ще са, че с прах е по-евтино, а таблетката е формован концентриран прах. Ама това на лични ще е или в темата за препаратите за съдимоялна. ОК?

# 124
# 125
Дедо, в темата за препарати за съдомиялна.
Ок? Разчитам на теб Hug.

# 126
  • София
Дедо, ти ме хвърли в музиката с това проучване! Shocked Чакам с нетърпение края на месеца да си напазарувам от немско течен за цветно на W.R. , пък то... даже и Ариел Naughty Остана май само Персил... Не, че съм привърженик на течните, напротив! Имам някои цветни неща, дето праха им остава, та за тях нямам избор. Сега веча наистина нямам! ooooh!

# 127
доколкото разбрах от клипа на Guess и подробностите на Дедо, става въпрос за бяло пране. Така че цветните могат спокойно да се перат с гел. Weisser Riese и Spee са наистина по-нисък клас,това сме го коментирали.

# 128
Дедо, ти ме хвърли в музиката с това проучване! Shocked Чакам с нетърпение края на месеца да си напазарувам от немско течен за цветно на W.R. , пък то... даже и Ариел Naughty Остана май само Персил... Не, че съм привърженик на течните, напротив! Имам някои цветни неща, дето праха им остава, та за тях нямам избор. Сега веча наистина нямам! ooooh!
Аз пера дори черни дрехи с прах /в момента френски Скип/ и не ми остават следи по дрехите. Явно, когато прахът е хубав се разтваря много добре. Оставали са ми бели следи от Бонукс навремето, явно си зависи от качеството на праха. Но наистина цветните дрехи някои предпочитат да перат с течни препарати, въпрос на навик и предпочитание.

# 129
Аз пера дори черни дрехи с прах /в момента френски Скип/ и не ми остават следи по дрехите. Явно, когато прахът е хубав се разтваря много добре. Оставали са ми бели следи от Бонукс навремето, явно си зависи от качеството на праха. Но наистина цветните дрехи някои предпочитат да перат с течни препарати, въпрос на навик и предпочитание.
Не остават петна по дрехите освен когато прахът е хубав, но и когато не се претоварва пералнята. Основната причина според мен е претоварването, слагането на твърде много дрехи. На мен ми се случва най-вече когато пера ватирани и сложа повечко. Докато се намокрят, и прахът вече е оставил петна.

И, разбира се, да не забравя и аз да благодаря да Дедо за допълнителната информация.

Много обичам да казвам, че ако течните бяха по-добри, праховете досега да бяха изчезнали. Прахът се развива и усъвършенства от 1907 г. насам, а течните - от средата на 80-те години на ХХ в. Не, че съм голям противник на течните, но технологично при тях не могат да се постигнат резултатите на праха все още.

# 130
  • София
Никога не препълвам пералнята, защото според мен не пере добре ако е препълнена. Синът ми има няколко черни тениски /любими за него/, по които винаги остават следи от праха и то само от вътрешната страна! Без значение на коя страна се перат! Не мога да оставя праха да е в съприкосновение с кожата и затова ги препирам. Довършвам един голям Диксан от Гърция, от който иначе съм доволна, но и от други прахове съм забелязала. Специално за цветното пране никога не предозирам препарата.

# 131
Eeeeeeeeeeeeeeх  , Дедо ,  как  така   кой  пере с  прах ?
Ами аз   Laughing С немски персил  мега  перли ,  при  това   нищо  по -добро от  него  не  съм  намирала. Да  ме   прощава  Ариела  Mr. Green

# 132
Искам и аз немски Персил мега перли  Flutter Къде моля ви в Пловдив да го открия newsm78 Praynig

# 133
Amazing_nice, ти май пропусна последните страници на предната тема или бъркам? Беше много интересно.

Кажи, моля те, като сравняваш Персил прах и мегаперли намираш ли, че едното е по-добро от другото и кое. Аз, разбира се, имам мнение и то е, че и двете имат еднаква сила, но ми е интересно да чуя и от друг. Приемам, че мегаперлите са компактен прах, произведен по различен метод, но като качество еднакви с праха. При пране и от двете имам еднакви резултати. Същото е и със стандартния Ариел и компактния такъв. Мегаперлите донякъде не ми допадат, защото като ги изсипя в чекмеджето тръгват да се търкалят надолу.Simple Smile В някакъв форум четох, че на много хора не им се разтварят добре и остават на буца в чекмеджето. Аз с Уърпула нямам такъв проблем с никой прах, докато със старата Канди редовно ми ставаше праха на буца, но както и да е.

И за любителите на Фикосота да съм полезна с информация. В Карфур прах Тема е по-евтин от Савекс в момента. Всички видове Тема са по 5.40 лв.

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 15:18 от Guess Who

# 134
Amazing_nice, ти май пропусна последните страници на предната тема или бъркам? Беше много интересно.

Кажи, моля те, като сравняваш Персил прах и мегаперли намираш ли, че едното е по-добро от другото и кое. Аз, разбира се, имам мнение и то е, че и двете имат еднаква сила, но ми е интересно да чуя и от друг. Приемам, че мегаперлите са компактен прах, произведен по различен метод, но като качество еднакви с праха. При пране и от двете имам еднакви резултати. Същото е и със стандартния Ариел и компактния такъв. Мегаперлите донякъде не ми допадат, защото като ги изсипя в чекмеджето тръгват да се търкалят надолу.Simple Smile В някакъв форум четох, че на много хора не им се разтварят добре и остават на буца в чекмеджето. Аз с Уърпула нямам такъв проблем с никой прах, докато със старата Канди редовно ми ставаше праха на буца, но както и да е.

И за любителите на Фикосота да съм полезна с информация. В Карфур прах Тема е по-евтин от Савекс в момента. Всички видове Тема са по 5.40 лв.

Gess  тук  ме  хвана  -  пропуснах  ги . Този  път  по време  на  почивка   отказах  категорично   да си влача и лаптопа.  Ще  наваксам   и ще  се  върна   да чета какво  сте  изпонаписали.
Относно  разликата  между  персил   прах  и персил мегаперли  - Сега   вече ми  буташ   здраво  мухата  , защото  се  сещам  , че имам   персил   кутия   немски  гранулат  от  година и  половина /  за   бяло /  и мегаперли които  редовно ползвам /  често  пъти   и  без  добавка / .Ще   пусна  едно тестче с по една  пералня и от двете  и ще  докладвам.
Само  да   мине  разпети   петък , че  днес  не  пера.
Само   да  кажа  , че   като   голям  любител на   немските   продукти   пробвах и капсулите  на   персил  /   по-  слаби   са от мега  -перлите/.  Нещо  като  дозиран  гел Персил  са.
Както и да е -  връщам  се  на  перлите-  не  ми стават  на  буца-  нито в  Горението , нито  в  АЕГ -то /  само   не мога  да обясня  защо  съм с две перални,  да не ме заклеймите  като напълно луда  Mr. Green/.  Разтварят  се до  последната  перличка .  Нещо  повече   направо ми светва   ваничката  Mr. Green Мисля   , че  гранулата   /  или   този   на прах / малко по трудно  го  взима  от отделението .  Дотук само  такава  разлика откривам

Общи условия

Активация на акаунт