Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 717
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
В един магазин видях прах за пране Bonus Gold. Хубав ли е?

# 106
  • София
Ей сега изхвърлих шишето доместос белина,взех го да поизбеля едно спално бельо,нищо не свърши,оставих го за миене на банята,хлор колкото искаш.
От била какъв прах да взема за цветно с петна от храни/детските дрехи/?
Искам омекотител който да не мирише,но да е добър?
Аз с Аче избелвам, и никога не съм имала фал  Rolling Eyes За детските дрешки при мен отлично се справя Персил сензитив компакт (по-новия). Дори не се налага да третирам предварително петна от плодови пюрета, примерно - като дозирам правилно праха, всичко се изпира без остатък. За омекотител - не мога да дам съвет, ползвам ароматизирани.

# 107
За омекотител без миризма препоръчвам този от дрогериите DM (всъщност май друг няма). Струва 4 лв.

# 108
  • София
Относно омекотителите: миришат или не, важното е да има въпросният ефект на омекотяване! Аз напоследък не мога да попадна на такъв! Mr. Green Само си мечтая за омекотяване!

# 109
Понеже в миналата тема имаше доста разгорещен спор за течните и прахообразните препарати, не мога да не пусна едно видео, на което попаднах току-що. В минута и половина е събрано изследване на немската потребителска организация Stiftung Warentest. Видеото е на немски, но се разбира горе-долу. Pulver е прах, Flüssig е течен. Погледнете как се справят праховете и как течните ТУК.

Петната по реда на последователността във видеото са: Gras - трева, Blut - кръв, Kakao - мисля, че е ясно, Salatdressing - сос за салата, в който винаги има мазнина.
Особено ми харесаха последните секунди на видеото, където жената показва две парчета плат, и двете прани по 10 пъти, но едното с прах, а другото с течен. Вижте разликата. Simple Smile

# 110
Аз затова винаги предпочитам да пера с прах.

# 111
Guess, благодаря! Показателно е видеото. Аз на тази фондация вярвам безрезервно и видя ли добра оценка на опаковката не се колебая да купя.

# 112
Не знам дали трябва да им се вярва чак безрезервно, но определено на организация, която е независима, т.е. издържа се от обикновения потребител, може да се има вяра. И производителите се възползват, защото най-редовно виждам по немските опаковки логото на Щифтунг Варентест и оценката, която е дадена на продукта.

Но последните секунди на видеото са абсолютно показателни за какво става въпрос при течните препарати. Дори да нямаш петна по дрехите, с времето течните предизвикват посивяване на бялото.
Единствено не разбрах, понеже немският ми на ниво, на което може само да си изпрося боя някъде, дали при теста са използвали прах и течен от един клас: да речем Персил прах и гел, Ариел прах и гел, Шпее прах и гел. Защото ако са ползвали прах Персил, а течен Шпее някакси резултатът няма да е достоверен.

# 113
Не допускам,да са използвали различни продукти,като ги знам какви са дисциплинирани Wink

# 114
  • Пловдив
Единствено не разбрах, понеже немският ми на ниво, на което може само да си изпрося боя някъде, дали при теста са използвали прах и течен от един клас: да речем Персил прах и гел, Ариел прах и гел, Шпее прах и гел. Защото ако са ползвали прах Персил, а течен Шпее някакси резултатът няма да е достоверен.

Във видеото не се споменава тази подробност, но на страницата им намерих това:
"Im Test traten 19 flüssige Vollwaschmittel gegen die Pulver der beiden Marktführer Persil und Ariel an – und gehen als Verlierer aus dem Rennen. Sie schaffen bestenfalls ein Befriedigend. Nur das Pulver Persil Universal Megaperls (25 Cent pro Waschgang) und das Pulver Ariel Compact mit Actilift (21 Cent) waschen Weißes wirklich gut. Auch teurere Flüssigwaschmittel wie Ariel flüssig mit Actilift (28 Cent) oder das Universal-Gel von Persil (25 Cent) sind schlechter als die Pulver gleicher Marke. Fünf Flüssige belasten die Umwelt stärker. Sie waschen zwar nicht schlecht, aber ihre Rezepturen enthalten mehr Konservierungsmittel als andere Waschmittel. In festen Pulvern sind Kon­ser­vierungs­mittel dagegen unnötig."

Тествали са и ариел течен срещу ариел прах, както и персил течен срещу персил прах.
Освен тях и още други течни и прахообразни препарати.

# 115
Не го знаех това за течните перилни препарати. Без да мога да се обосновя, винаги съм си мислила, че те са по-добрия вариант, от прахообразните...

# 116
И аз все мислех,че от както станаха тооолкова масови течните е защото са по-усъвършенствани  един вид пък то... Сега си изпрах цветните чаршафи с течен и ме доглозга съвестта Crazy  Аз цветното всъщност го пере все с течен Crossing Arms

# 117
Ами значи...да живее добрият стар прах за пране. Е, не чак стар, но пък изпитан.

# 118
Днес бях софиянка, ех как не го обичам този град, пак че само веднъж се опитаха да ми отмъкнат чантата. За пръв път пазарувах от магазинчето за вносни препарати на Пиротска, много съм доволна, продавачката е една (приятна възрастна дама), не досажда, много любезна и ми направи и подарък (едно турско Колгейтче). Имаше изгоден универсален Скип Актив Клиин (80 пранета за 30 лева), но аз си бях наумила и си взех Ариел Кристал Уайт (68 пранета за 31 лева). Мераклийка съм и на Скип Клинекс, но го имаше само в течен вариант, но й заръчах да ме има в предвид, та скоро може да се сдобия и с него. Имате ли впечатления от прах Мистър Пропър, продавачката ми го препоръча, като каза, че само моя Ариел и Пропър са си баш за бяло, а не универсални. Сега нямам търпение вече да си пробвам новата придобивка. Mr. Green Ей тук е опасно, вече и аз почвам да трупам, а само още една мания ми липсва.

# 119
Къде точно на Пиротска има магазин за вносги препарати? Защото това е много дълга улица

Общи условия

Активация на акаунт