Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 551
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
А нЕма ли да споделиш кое е магазинчето?  Wink

# 316
Мне  Laughing

# 317
Моля да ме извините за неадекватното включване, но темата е много динамична и не успявам да насмогна с четенето. Вероятно някъде около тема номер 4-5 минах на течни препарати и съм изпуснала основните тенденции. Та, накратко - макар и да използвам основно течни препарати, винаги съм имала и прах , за алтернатива. Досега използвах ОМО Supreme 12, който ми вършеше работа, но изчезна от веригата , от която го купувах. Не ми се иска , в издирване не още един препарат да прекосявам града надлъж и шир. Моля , посъветвайте ме, независимо , че въпросът ми е вероятно повтарян безброй пъти през изминалите теми - какъв прах да използвам за бели дрехи. Идва сезонът на белите дънки, белите ленени панталони и т.н. бели неща, които после трябва да се перат  Wink

# 318
От коя верига си купувала Омо? Не знам от къде си, но специално в Пловдив го има във всеки супермаркет - в Билла, Метро, Пикадили, Сани, вече и в Кауфланд. Не може да нямате поне един, два от изброените. Аз давам отговор от собствения си опит досега - Omo (то се знае) Mr. Green, Ariel Expert, Tide (може да е от супермаркета, но не мога да му открия никакви кусури в резултатите) и един италиански Dash, който ме изненада приятно. Въпреки че лично аз не съм ги ползвал, имаше много добри мнения също за Skip Clinex System, гръцки Ariel Crystal White и немски Persil.

# 319
Мне  Laughing

Твоя воля.  Peace

# 320
Аз давам отговор от собствения си опит досега - Omo (то се знае) Mr. Green, Ariel Expert, Tide (може да е от супермаркета, но не мога да му открия никакви кусури в резултатите) и един италиански Dash, който ме изненада приятно. Въпреки че лично аз не съм ги ползвал, имаше много добри мнения също за Skip Clinex System, гръцки Ariel Crystal White и немски Persil.

Благодаря ти. Това Омо ли имаш предвид, което се намира по веригите?

# 321
Хм, някой купи ли си от Карфур 6 кг прах Бонукс с подарък кофа? Може да си признаете, няма да ви анатемосам. Mr. Green
Аз самата много се колебая дали да не си купя комплекта, да хвърля праха и да си запазя кофата, че много хубаво се затваря. Малко ѝ е тънка пластмасата, но е лекичка, а и ще запазва свеж праха.

# 322
Гес, ми тя офертата е за Кофата, а подаръка ''бонус'' е 6кг прах бону(к)с''  Joy който не го иска го хвърля  Joy

# 323
Хм, някой купи ли си от Карфур 6 кг прах Бонукс с подарък кофа? Може да си признаете, няма да ви анатемосам. Mr. Green
Аз самата много се колебая дали да не си купя комплекта, да хвърля праха и да си запазя кофата, че много хубаво се затваря. Малко ѝ е тънка пластмасата, но е лекичка, а и ще запазва свеж праха.

А за риба става ли кофата? Че аз като се прибирам от Бургас си мъкна кофи с пресна риба. Ако се затваря яко няма да ми омирисва файтона Laughing

# 324
Гес, ми тя офертата е за Кофата, а подаръка ''бонус'' е 6кг прах бону(к)с''  Joy който не го иска го хвърля  Joy
Не съм го поглеждала от този ъгъл. Ако си купиш прах с подарък кофа, малко трудно можеш да изхвърлиш праха, за който си дал 15 лева. Ако си купиш кофа обаче, към която подаряват прах - ами аз не им искам праха. Айде на боклука.
Всичко е до нагласа. Благодаря ти! Hug

А за риба става ли кофата? Че аз като се прибирам от Бургас си мъкна кофи с пресна риба. Ако се затваря яко няма да ми омирисва файтона Laughing
Таман за риба е и-де-ал-на. Събира много и плътно се затваря. Файтонът гаратирано ще бъде неомирисан. Купувай, пък после ще направим търг за праха тук. Той верно, че е подарък към кофата, ама защо да става зян.

# 325
А иначе в какви съдове си съхранявате вие праха?
Аз го държа в една пластмасова кутия с капак /подобна, ако не и същата като тези за храна/, но не се затваря съвсем плътно, струва ми се. Чудя се откъде да си купя хубава, добре затваряща се по-голяма кутия, нещо такова:

http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=7251

# 326
  • Варна
А иначе в какви съдове си съхранявате вие праха?

Аз ползвам малки опаковки (само за бяло) в пликове и си ги защипвам със щипка, държа ги на площадката на стълбището да не ми се умирисва всичко на прах. Особено като минах на ОМО. Laughing

# 327
Ох, разсмяхте ме много с тази кофа.  С един замах обезсмислихте и  кампанията на въпросния прах, и  дейността на магазините, в които се продават различни видове кофи  Laughing.

Дедо, може да не ти се омирисва файтона, ама да не замирише рибата на прах за пране, че ще е голям парадокс  Wink

AQUA ,   има едно сирене в кофи от 5 л, бели , елипсовидни, с плътен капак, изглеждат като на снимката.  Стават и за съхранение на прах.  А  сиренето не е за изхвърляне.

И за да не съм пълен спам,  да питам нещо - изпрала съм едни стари ленени покривки, с прах, на високи градуси. Слагала съм омекотител, но все едно не съм. Сега освен, че са се свили, са станали хипер твърди, невъзможни за гладене.  Ако ги пера с разни щадящи течни препарати, никога няма да се изперат разните капки от зехтин и вино. Ако ползвам прах, стават на нищо. Идеи?

# 328
  • София
Тай, изпери ги отново и ги изглади, докато са още влажни. Така, както ги описваш, са пресъхнали. Другият вариант е да ги гладиш, както са сега, но с много, много пАра. Далеч по-трудоемко е обаче. Не прането с прах, а прането на висока Т, с много обороти на центрофугата, както и пресъхването, пречат после на лесното изглаждане.

Съхранявам праховете си в кутия от готово кисело зеле, купувано от магазин (трапецовидна, 3-4 кг) и в големи квадратни кутии от някаква битова химия (латекс ли, друго ли, не знам - мъжът ми ги изнамери отнякъде, изми ги, изсъхнаха и са ОК), по-големи, събират поне 6-7 кг прах за пране и си имат дръжки, та е лесно и да се местят напред-назад в мокрото помещение. Преди да почна да ползвам кутиите, съхранявах праха запране, както си е - в плика, добре защипан с две щипки и след това - в също така добре завързан найлонов плик. Докато го използвам, не се е случвало да се промени качеството му.

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 11:24 от Karimma

# 329
Аз праховете ги държа в големи 3 литрови пластмасови бутилки от омекотител Силан, така ми е удобно да сипвам в пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт