Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 540
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
аз съм го ползвана преди време  и съм много доволна ,така че един + от мен точно за този

# 361
  • София
Едно питане за ръчното пране - цялото пране наведнъж ли слагате в легена с определената доза препарат или перете една по една дрехите. Аз ръчно пера когато има дрехи с чувствителни цветове или пък не съм събрала за цяла пералня. Снощи например прах - бяла тениска, две червени и накрая две черни с препарат за цветно. Пера една по една, но ми се струва, че към края вече се е изчерпал препарата като количество и качество, просто първите дрехи са го поели... Така ли е или си въобразявам?

# 362
Аз не пера на ръка никога, така че не мога да ти помогна. Само мога да кажа, че е напълно възможно, ако използваш една и съща сапунена вода за различни дрехи, да се понамали действието и да е нужно да се слага още прах.
От майка ми знам следното правило за пране на ръка: първо се перат белите, а после цветните и също така, че първо се перат по-слабо замърсените, а накрая силно замърсените. Защо, може да си отговорите сами.

# 363
Аз не пера на ръка никога, така че не мога да ти помогна.

Но аз - да. Simple Smile Макар и рядко вече. Аз лично на две, три  блузи (или тениски, или каквото там е) сменям препарата и водата. Слагам нещата едно по едно, никога всичките наведнъж вътре.

# 364
И на мен рядко ми се случва да пера на ръка, но и аз процедирам като Argent.

# 365
В тази връзка: Как се пере на ръка? Мен ме е страх дори да пробвам. Айде с течен както и да е, ами ако е с прах имам чуството, че тва никога няма да се разтвори. Страх ме е, че дрехите ще се съсипят и разтегнат. Каква трябва да е температурата на водата? Трябва ли да киснат? Embarassed Rolling Eyes

# 366
  • Варна
Аз само влизам да благодаря. Заради тази тема прането и простирането ми станаха любимо и интересно занимание. Започнах да експериментирам. Laughing Crazy

# 367
  • София-в сърцата на моите деца
В тази връзка: Как се пере на ръка? Мен ме е страх дори да пробвам. Айде с течен както и да е, ами ако е с прах имам чуството, че тва никога няма да се разтвори. Страх ме е, че дрехите ще се съсипят и разтегнат. Каква трябва да е температурата на водата? Трябва ли да киснат? Embarassed Rolling Eyes
Joy Е,това не може да  е вярно!Някой да не знае как да пере на ръка? hang
Звучи направо несериозно Laughing

# 368
Да, ама си е напълно сериозно!

# 369
Аз съм напълно убедена, че прането на ръка съсипва повече дрехите от пералнята. Или като изцеждаш дрехата ще се раздърпа, или като я провисиш мокра ще стане на чувал.
Дрехи, които не се перат в пералня остават в магазина. Имам разни пуловери и жилетки на Бенетон (подарени), които пера в пералня на програма вълна, въпреки че е изрично указано да се перат на ръка. Не са мръднали.
Що да се хабя. Взела съм си моето. Минаха тия времена, когато нямахме пералня и перях на ръка или в „Рига“, а пък вие искате да се учите. Wink

# 370
  • в огледалото на живота
Много рядко пера на ръка! Grinning
 Обикновено дрехи, които пускат и няма с какво да ги комбинирам за цяла пералня или някоя друга дрешка, която ми трябва спешно и пак няма достатъчно дрехи за да напълня пералнята.
Също и  сутиените си... Blush  повечето са с банели и предпочитам ръчно да ги изпера.

Пера си ги със същия прах,който използвам и за пералнята!Омекотител слагам задължително!!   Peace
Температурата около 40гр,леко намачквам,изплаквам обилно и не усуквам много.

# 371
  • Пловдив

Също и  сутиените си... Blush  повечето са с банели и предпочитам ръчно да ги изпера.

Сутиени с банели пера винаги в пералнята с мрежичка. Някои са вече поне на 7-8 години и не са мръднали. Трябва вече сутиена да е от някаква фина дантела, че да тръгна да го пера на ръка.

# 372
Тай, изпери ги отново и ги изглади, докато са още влажни. Така, както ги описваш, са пресъхнали.
Права си. След покривките, същото положение беше и с хавлиите, а не съм сменяла нито препарата за пране, нито омекотителя. Явно мен ме е "изненадало" топлото и слънчево време.

Дедо, за рибата знам. Всъщност за рибата знам много повече, отколкото за прането  Laughing Специализирала съм се в пренасяне на прясна риба и миди между градовете  Wink както и в приготвянето и.

За прането на ръка - разграничавам се от него.  Единственото , което пера на ръка е един шал на Ливърпул, който пуска червено, но ми е много ценен подарък.

За банелите - пера бельото винаги в калъф (мама ми го подари, да е жива и здрава), след като едни симпатичен техник, идва в квартирата да оправя пералнята там и ми изнесе статистически доклад, за какво най-често ходи по ремонти. Според неговият опит, най-честата повреда била - хлебарка, дала на късо нещо си в електрониката и банел, забит в барабана на пералнята.  Първо много ме досмеша, но човекът очевидно беше сериозен и настояваше - "Булка, перете ги тези неща в калъфка от възглавница поне".  И аз понеже съм изпълнителна, вече "арматурата" я пера само в калъф за пране".

# 373
"Арматурата" както я наричате пера само на ръка, всъщност използвам ултразвукова пералня, от тия като сапунерките - слагам бельото за един час с вода и препарат/сапун и след това изплаквам. Пазя така и пералнята, и сутиените, че някои освен банели имат и дантелки и др. финтифлюшки и струват маса пари.

# 374
Аз само влизам да благодаря. Заради тази тема прането и простирането ми станаха любимо и интересно занимание. Започнах да експериментирам. Laughing Crazy

Нали! Wink Благодарение на темата натрупах доста познания за всичко, върху което се дискутира тук плюс доста информация относно пералните и всичко, свързано с тях. Благодаря на всички, които ми помогнаха да разбера, че прането всъщност си е цяла наука. Благодарение на полезната информация, която човек може да прочете тук, научих неща, които, при други обстоятелства, може би никога нямаше да узная.

Общи условия

Активация на акаунт