Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 471
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Препоръчайте ми, моля ви, омекотител, който да има силно омекотяващо действие и заедно с това -  незабележим аромат.  За  пране на мъжки ризи .

Още нещо - подариха ми кутия Омо от Гърция, на която естествено всичко е само и единствено на гръцки. По подразбиране го приемам за универсален и вече пера с него , но имам смущаващото усещане, че този в нашите магазини е по ефективен - специално  по отношение на петна по бяла униформа на първокласник, хранещ се на стол на обяд  Laughing Не намирам по добър линк, но на тази страница, първият прах долу, в розова кутия. Имате ли идея, да не би да е за цветно пране. Никъде не виждам да пише колор.

Гес, като спомена кърпата за хляб се сетих нещо. Моите кърпи, с които завивам хляба са ми подарък от баба, точно за тази цел. Нарича ги "месал".  Мисля, че са кенарени. Та, тези кърпи, колкото по ги пера, по хубави стават, по бели, по меки, никакво захабяване. Независимо, кой точно прах използвам - светят.  Което не мога да кажа за наскоро купените си, безбожно скъпи бели хавлии за баня. Вероятно е от материята, не знам.  Надявам се и  твоята  да се изпере .

# 526
Препоръчайте ми, моля ви, омекотител, който да има силно омекотяващо действие и заедно с това -  незабележим аромат.  За  пране на мъжки ризи .

Още нещо - подариха ми кутия Омо от Гърция, на която естествено всичко е само и единствено на гръцки. По подразбиране го приемам за универсален и вече пера с него , но имам смущаващото усещане, че този в нашите магазини е по ефективен - специално  по отношение на петна по бяла униформа на първокласник, хранещ се на стол на обяд  Laughing Не намирам по добър линк, но на тази страница, първият прах долу, в розова кутия. Имате ли идея, да не би да е за цветно пране. Никъде не виждам да пише колор.

Гес, като спомена кърпата за хляб се сетих нещо. Моите кърпи, с които завивам хляба са ми подарък от баба, точно за тази цел. Нарича ги "месал".  Мисля, че са кенарени. Та, тези кърпи, колкото по ги пера, по хубави стават, по бели, по меки, никакво захабяване. Независимо, кой точно прах използвам - светят.  Което не мога да кажа за наскоро купените си, безбожно скъпи бели хавлии за баня. Вероятно е от материята, не знам.  Надявам се и  твоята  да се изпере .
За мен от известно време всеки омекотител е такъв. Laughing Но сериозно: купи си от дрогерии DM омекотител без миризма, тяхна собствена марка. Омекотява добре, но не мирише абсолютно на нищо. Не го мъчи мъжа си, че в последно време са наизлезли едни аромати - да ти падне шапката. Ако искам парфюм, ще се напръскам с парфюм. Няма да разчитам на омекотител за тази работа.

Гръцкото ОМО е в ниския клас. Нашето ОМО = гръцкия Скип. Гръцкото ОМО = на нашия Деро. Нормално е гръцкото да е по-лошо.

Кърпите са ми не знам дали са точно кенарени, но са много стари. Всъщност майка ми ги наричаше „шкембени“, но вероятно е някакъв диалект, защото другаде не съм го чувала това определение. Заради особения начин на изтъкаване - самата кърпа изглежда като вафлена кора - хлябът остава мек по-дълго време. Ще се изпере, няма начин.

# 527
  • София
Да се оплача и аз от омекотител - тая новата Семана нощни бели цветя ми мирише на бабешки парфюм. Добре че взех малка опаковка за проба.

# 528
Да се оплача и аз от омекотител - тая новата Семана нощни бели цветя ми мирише на бабешки парфюм. Добре че взех малка опаковка за проба.

Аз пък я харесвам, мирише ми на момина сълза (според опаковката е орхидея, ама друг път) и е много трайна.
Жълтите цветя също е хубава. Лилавите обаче на мен ми миришат гадно и няма да ги купя.

# 529
  • Варна
Моля, бихте ли пуснали снимка на тази "Семана нощни бели цветя ". Харесвам много момина сълза и бих взела да пробвам. Благодаря!   bouquet

# 530

Ето ги трите вида. Бялата е с аромат на момина сълза или поне на мен така ми мирише. Трайна е. Сега пера с жълтата за проба - отново е приятна и трайна.

# 531
  • Варна
Sourcherry ,  bouquet!

# 532
И аз харесвам аромат на момина сълза и мога да пробвам тази Семана.

# 533
Първо я помиришете в магазина, аромата е същият, който остава и на прането.

# 534
  • софия
И на мен Семаната ми мирише на момини сълзи и много ми харесва. Много хубаво, че ми припомнихте. Точни ми е свършил омекотителя и се чудех какъв да купя.

# 535

Ето ги трите вида. Бялата е с аромат на момина сълза или поне на мен така ми мирише. Трайна е. Сега пера с жълтата за проба - отново е приятна и трайна.

И аз бях хвърлила око на бялата точно заради момината сълза, но още не съм решила дали е добра идея, защото ще се смесва с аромата на парфюма ми, a и на мъжа ми ще му дойде в повече. Ако я взема ще е за спално бельо.
Предпочитам омекототели, които ухаят на чисто, любимци  за това са ми бебешките, тоест sensitive.

# 536
Явно на всички, които сме я помирисвали или ползвали ни мирише на момина сълза, а не на орхидея, каквато е идеята на Фикосота Laughing.

Вчера с мъжът ми спорихме. Тъй като той е дизайнер на опаковките на тези видове Семана, а няма почти никакво обоняние, следствие на тежък грип, аз твърдя, че мирише на момина сълза, но той не се предава - орхидея е! Орхидея, ама друг път Laughing.

# 537
Явно на всички, които сме я помирисвали или ползвали ни мирише на момина сълза, а не на орхидея, каквато е идеята на Фикосота Laughing.

Вчера с мъжът ми спорихме. Тъй като той е дизайнер на опаковките на тези видове Семана, а няма почти никакво обоняние, следствие на тежък грип, аз твърдя, че мирише на момина сълза, но той не се предава - орхидея е! Орхидея, ама друг път Laughing.

Аз пък нямам идея как мирише орхидеята.  Laughing

# 538
Не мирише на момина сълза, определено.
Всъщност зависи от сорта и вида на орхидеята - има миризливи, има и немиризливи видове.

Звездичке, не знам какъв парфюм използваш, но ако е парфюм, то омекотените дрехи с миризлив омекотител няма как да се смесят с парфюма и да стане неприятно. Ако съчетаеш боди лосиона с парфюма (в момента съм с Айдъл на Армани - парфюм и боди лосион, дезодоранта е Дав син), омекотителят, че и дезодоранта няма да се смесват като миризми. Поне моето впечатление е такова, де да знам.

# 539
Sourcherry, браво на мъжа ти! thumbsup Прекрасни опаковки! Приличат ми на опаковките на една от сериите на английския Сърф и Комфорт.
Изобщо на Фикосота опаковките са много добри - цветни и привличащи вниманието на купувача. Сега ако се погрижат и за съдържанието... Joy

Не ми харесват тези парфюмни аромати. Предпочитам нещо универсално. Защо спряха жълтата Семана (любимата ми)? Наскоро спряха и синята от стандартната серия, която беше най-универсалния аромат. Чудят се какво да правят вече.  Angry

Общи условия

Активация на акаунт