Пречи ли дуфостан на овулация?

• 5 957
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам следният случай.
на 14-ти ден от цилъла, на контролен преглед моята лекарка ми каза, че нямам овулция и ми изписа Дуфостан. Аззапочнах приема му на 15 ден.
Аз обаче се усъмних и посетих друг специалист. Днес на 21 ден ми видя фоликул 19 мм и каза, че овулация имам.
Искам да попитам дуфостана ще попречи ли на фоликула да се спука?
Благодаря ви предварително.Wink

# 1
Дуфастона е прогестерон и пречи на спукването на фоликула и овул;ацията, действа като противозачатъчно. Повечето орални концетраптиви са всъщност прогестерон. Дуфастона, при желание за зачеване се пие задължително след доказана ову, че дори и бременност

# 2
  • София
Предписала ти е дуфастон като е видяла, че нямаш овуация, за да ти предизвика цикъл.
Дуфастона се пие единствено след доказана овулация, за да подпомогне жълтото тяло и евентоалното прикрепяне на оплодената яйцеклетка в матката, както и за задържане на плода при бременни!
Проестерона подтиска овулацията, ако се приема преди нея!
Много хора (както и аз едно време) се заблуждават, че като пият дуфастон и ще забременеят лесно, но не, той само подпомага да имаш редовен цикъл, но без овулация! И при всеки човек е много индивидуално и всеки месец по различно време може да имаш овулация, за това и трудно може да се определи схема на приемане на дуфастона.

Само ако цикъла ти е по учебник и имаш овулация точно на 14-тия ден, може да се пие дуфастон от 16-тия, както най-често го предписват!

Но колко са хората като по учебник в днешно време? А колко са тези, които имат проблем със забременяването и имат цикъл и овулация по учебник?

# 3

Много хора (както и аз едно време) се заблуждават, че като пият дуфастон и ще забременеят лесно, но не, той само подпомага да имаш редовен цикъл, но без овулация!  ...

...Само ако цикъла ти е по учебник и имаш овулация точно на 14-тия ден, може да се пие дуфастон от 16-тия, както най-често го предписват!...

Дуфастона се взема след овулация така че няма как да имаш цикъл без овулация и не е необходимо цикъла ти да бъде 28 дена с овулация на 14 ден за да го вземаш Simple Smile
Има много жени които са с по къс цикъл или по дълъг , но знаят кога им е овулацията , така че няма никакъв проблем  Wink

# 4
  • София
Troy - така е, на много момичета им предписват дуфастон от 14-ти или от 16-ти ден, без да имат доказана овулация, без лекаря да знае дали имат късна или ранна ову., а просто дават схемата от 16-ти до 21-ви ден и до 5 дена ти идва цикъла! И хората със СПКЯ са спокойни че цикъл имат, следователно имат овулация, а не е така реално.

Аз лично съм пила по тази схема дуфастон, докато съм го пила 4 месеца, доказано от лекар не съм имала овулация, цикъл ми е идвал от дуфастона, следователно дуфастона, утрогестана и т.н.т. трябва да се пият задължително след доказана овулация!

А няма да коментираме лекари, които хем ти казват да пиеш дуфастон за забременяване, хем ти показват че нямаш овулация и човек сам трябва да тръгне да чете и да се учи кое как трябва  #Crazy

# 5
Трой не си права за цикъла и овулацията. едното почти няма общо с другото. Може да имаш цикъл и на ановулаторен цикъл. Просто се олющва лигавицата- имаш цикъл. И не си права и за овуто, тъй като овуто се регулира от хормоните, а те са много нестабилни, зависят от околна среда, стрес, храна, време, сън. Общо взето е константна само лутеалната фаза при жената, но до овулация фазата може да варира. Двата яйчника също не винаги работят еднакво, да не говорим, че не винаги се и редуват при нарастването на доминантен фоликул. Така, че е доста рисковано при жени, които искат да заченат, да се пие без да има най-малко доказано на ехограф овулация. Обикновено се изписва при арт или ако е на естествен цикъл при налична бременност.

# 6
звезден прах , я пак прочети какво съм написала !
Брайда ,много лекари го предписват първоначално и след това като видят че нещата не стават ,почват с тежката артилерия Simple Smile И когато го предписват питат колко ти е дълъг цикъла , така че горе долу са на ясно кога може да ти е овулацията Wink на мен също са ми го предписвали ,но след като имах съмнения че съм бременна .

# 7
Опасно е твърдението "знам кога ми е овулацията" именно защото, дори и да "знаеш" винаги може нещо да обърка ситуацията. Tired или да се заблудиш, колкото и опитен да си в наблюдението над тялото ти, та за това ми е идеята, че прогестерон, само след като се види, че се е отделила яйцеклетката.

# 8
хайде да спреш малко с свободните съчинения  Wink
Няма нужда да ми обясняваш! с медицинско образование съм  Mr. Green

# 9
не е важно да обясняваме една на друга, а да дадем максимално адекватен  съвет, с които не заблуждавме човека, който не знае и пита и търси отговори на въпросите си.
 В случаят момичето е добре да направи с консултация с гинеколог, да предупреди че цели бременност и да следят овулацията на ехограф. Дуфастона ще пречи на овулацията, така че  авторката на статията, ако иска да забременее трябва да го приема след овулацията,, при видян на ехография 19мм фоликул е ясно, че тя предстои и не е минала.
 За да се изпише дуфастон е хубаво преди това да се направят контролни изследвания, за да се види там ли е проблема Прогестерона се тества задължително на доказана с ехография овулация, седем дни, тъй като тогава е пика. Хормоните не са шега работа и не трябва свободно да се пият.

Личният ми севет към девойката е да се  пуснат контроли хормони на седми ден, а прогестерон, седем дни след спукан фоликул. Виж дали има някакъв хормонален дисбаланс и обсъдете с лекаре подходящо лечение според резултатите.

# 10
Извинявям се , че се намесвам , но искам и аз да споделя за употребата на дуфастона. Пия го вече 2 години , защото съм с нисък прогестерон.Моята овулация е на 12,13,14 ден зависи от дължината на цикъла ми (определена ми е овуто чрез фоликуметрия)Таблетките ги взимам от 16 ден , мисля че е правилно , вие какво мислите момичета?

# 11
не е важно да обясняваме една на друга, а да дадем максимално адекватен  съвет, с които не заблуждавме човека, който не знае и пита и търси отговори на въпросите си.
 В случаят момичето е добре да направи с консултация с гинеколог, да предупреди че цели бременност и да следят овулацията на ехограф. Дуфастона ще пречи на овулацията, така че  авторката на статията, ако иска да забременее трябва да го приема след овулацията,, при видян на ехография 19мм фоликул е ясно, че тя предстои и не е минала.
 За да се изпише дуфастон е хубаво преди това да се направят контролни изследвания, за да се види там ли е проблема Прогестерона се тества задължително на доказана с ехография овулация, седем дни, тъй като тогава е пика. Хормоните не са шега работа и не трябва свободно да се пият.

Личният ми севет към девойката е да се  пуснат контроли хормони на седми ден, а прогестерон, седем дни след спукан фоликул. Виж дали има някакъв хормонален дисбаланс и обсъдете с лекаре подходящо лечение според резултатите.

Спри се бе девойче  Mr. Green стига с това разтягане на локуми Simple Smile

Ивелина , слушай си доктора  Wink правилно ти ги е предписал! четенето на постове като по горния, само могат да те объркат!

# 12
То е ясно, че на всеки цикъл не може да се тича на ехограф, така, че е ок. Но винаги имай едно наум, че все пак може да има шанс  фоликула да не нарасне според очакваното и овулацията да закъснее. В тоя ред на мисли е хубаво да се приема  след появата на двете чертички. Но пък ако имаш много голяма прогестеронова недостатъчност, може би е разумно все пак с риск да си го пиеш. Друг е въпроса, че не можеш цял живот да го пиеш и е хубаво да се търси първопричината на  прогестероновата недостатъчност и да се лекува. newsm78 Щом лекаря ти го е изписал едва ли е неразумен приема, щом сте се следили на ехограф и си правила и хормонални изследвания, значи е назначен според ситуацията т  Wink

# 13
Трой твърдиш, че при 19 мм фоликул на 21 ден  и прием на дуфастон всеки ден, има шанс за овулация?

# 14
А ти случайно да знаеш какъв е тоя фоликул ? дали е задържан или нещо друго? и фоликул от 19мм на 20 ден не значи че ще има овулация независимо дали взема дуфастона или не! Доктора само го е видял но не е видял овулация, а мацката има цикък между 31-34 дена! елементарна математика Уотсън!

Общи условия

Активация на акаунт