Топло слънце вече грее, принцопад ще ни "залее" - Клюки 36

• 17 737
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аиде бе. Ти докато беше студент и дори и не плащаше такса да не би да се самоиздържаше и да се грижеше за себе си. Е имаше и такива, но бяха единици. А сега едно следване ти излиза 4 - 5 000 само таксите. 
висшето образование не е задължително. като няма пари да не учи. така и съдията ще му каже. но нека да опитат. има деца които получават издръжка докато са студенти , но те са сравнително малко.

Абе то вече и задължителните неща не са задължителни. Пък после защо децата ставали все по-неграмотни и глупави. Съдията казва, че можеш и да издържаш едно дете с 60 лева. Какво казва съдът и каква е истината вече са две напълно различни неща.

# 586
Здравейте Hug

Хепи

Чесит Имен Ден на всички цветенца Heart Eyes

# 587
Бонго, точно за дете студент говоря. Не съм сигурна каква беше възрастта и дали не се е променила.
Факта, че един родител е пенсионер не го прави по малко родител и съответно задълженията да му се опрощават.
п.с. Прочетох кодекса чл.144 гласи че издръжка се дължи до навършване на 25 г. възраст при редовно обучение във ВУЗ.
приемам го. просто и аз не бях сигурен за възрастта.
много пенсионери са с пенсийка около 250 лв (има и с по-малко). напоследък модата е масово да се иска издръжка около 200 лв за малолетно дете ,но  отсъждат по-малко. в този смисъл на детето-студент разходите са му много повече и една мес.издръжка от 500 лв може и да е нормална. при пенсия от 250 лв някак си не мога да свържа такъв иск. това беше по повод за родител-пенсионер.
а иначе децата са ни винаги деца - дори ние да сме на 100 , а те на 80 години.  за нас те са  нашите деца.  но законово те не са такива.   bouquet

# 588
  • На остров
така е  Simple Smile, аз по скоро имах в предвид, ако един родител/пенсионер има дете под 18г.   bouquet

# 589
  • София
За законово - и да имаш по-високи доходи, законово е това, което е написано на хартия. И пак сме в омагьосания кръг.

# 590
Абе то вече и задължителните неща не са задължителни. Пък после защо децата ставали все по-неграмотни и глупави. Съдията казва, че можеш и да издържаш едно дете с 60 лева. Какво казва съдът и каква е истината вече са две напълно различни неща.
права си. но нали знаеш ,че съдията е по-прав  Laughing

пп. само да вметна  че 60 лв издръжка от единият родител не са 60 лв издръжка за детето. другият родител също дължи.

да ги оставим тези неща за друг ден. сега празнувайте   bouquet

# 591
Честит празник на всички и от мен, най вече на именниците! Hug
Аз тия дни не мога да се прибера просто  Crazy. Добре, че отпуска от утре, та да си видя и къщата малко...
Отивам на разходка и за върбичка сега  Laughing.

# 592
  • София
Честит празник на празнуващите!

Като гледам, че сте почнали от 08,30 да пишете...Вие в неделя не спите ли? newsm78 newsm78 newsm78 Мога да ви завидя как ставата доброволно толкова рано.....За мен това е равносилно на китайско изтезание Joy Joy Joy

Върбата при нас ще бъде закупена от близкия цветарски магазин понеже най-близката църква е на 3 спирки разстояние, а трябва да спретваме почерпката за гости....Очаквам следобяд една тълпа народ + бебе...ооох, ще настане страшно....Но няма начин...

Хайде, отивам по задачки в гадния студ навън! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 593
  • София

...........................Вие в неделя не спите ли?    Мога да ви завидя как ставата доброволно толкова рано.....

Чак пък доброволно?  Mr. Green Mr. Green И ти ще ставаш след няколко години, когато щерка ти стане 7 клас и ходи на курсове.  Laughing Laughing Laughing Има време, само почакай и се наслаждавай на късното ставане за сега.

Приятно изкарване на празника с цветята ти.

# 594
  • София
Наде, който ходи на курсове и има ди си кандидатства - да си става Wink Wink Wink.....Никой не може да ме изтърже доброволно в събота и неделя да ставам Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ти ли водиш наследството на курсове? Не ходят сами? newsm78 newsm78 newsm78

# 595
  • София
Наде, който ходи на курсове и има ди си кандидатства - да си става Wink Wink Wink.....Никой не може да ме изтърже доброволно в събота и неделя да ставам Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ти ли водиш наследството на курсове? Не ходят сами? newsm78 newsm78 newsm78

Сами, сами, ама колко да го правят сами?  Mr. Green Mr. Green
Сутрин го гоня да закуси, а после го изритвам навън, за да не закъснее.
Но на това, ако му викаш сам да си ходи.

# 596
imaHug

Точно така е както пише , до навършване на 25 г. , ако учи редовно обучение . Peace

Бонго ,   bouquet за музикалното оформление ! Wink

# 597
Ле-лееееееее изядохме манджата и трябва да мисля нещо за довечера  Close а ме мързиииииииии ,още  ме мързи мамка му някой да наготви !

# 598
Нашият БНД има имен ден днес ... Чудех се за себе си какво бих искала да му пожелая, и не можах да се сетя  newsm78

# 599

А дрехи купувам само на малкия  Peace Имам богата вуйна в софия(мой размер) и тя ги облича по 2 пъти и в чували пристигат при мен, та от към дрехи, чанти и обувки  съм маркова  Laughing

Аз бях така с дрехите на девойката . Peace
От братовчедки и една приятелка получавах до миналата година , но тя много порасна и вече не й стават . Crazy
Добре , че въведоха униформите , та сравнително малко дрехи купувам .

Общи условия

Активация на акаунт