С шарени яйца и козунаци, очакваме първите МАЙски моми и юнаци!

• 39 743
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Перник
Момичета много се разстроих след поста на GeryD. И аз като karli74 си поплаках. Немога да повярвам че това може да се случи точно на финала. Дано стане чудо и в нашата темичка да няма лоши новини.
blagovesna дано всичко е наред и както е писала GeryD не е важно колко е голямо бебето, а да е здраво.

# 676
Мили май-чета, сигурна съм за много от нас има и финансови пречки за преодоляване преди да се срещнем с дечицата си. Дали някой от вас знае колко би струвало даването на живот в бившата "Тина Киркова" /сега ПСАГБАЛ"Света София"/ ако си здравноосигурена, нормално раждане най-вероятно ти предстои и нямаш претенции за конкретен екип, а отидеш в последния момент? На сайта им пише, че имат дог с НЗОК, но вече се наслушах на какво ли не, а и там не виждам клинична пътека Грижа за родилката след раждането, както и ако не е по пътека 279, и пробл не е с теглото или дишането при новороденото, не дай си Боже, тогава също какво става - и да си здравноосигурена, пак трябва да платиш, за да спасят и се погрижат за живота на двама ви с бебчо ли? Ами ако нямаш финансовата възможност какво - ще ви оставят да умрете ли?...  af newsm29 newsm66 nono smile3515  Rage bash smile3556 smile3512
Щом е държавна болница, можеш да отидеш и да родиш дори и да не си здравноосигурена. Относно грижите за бебето,не трябват да искат пари. Щом си осигурена няма място за притеснение. Отиваш когато е необходимо и не плащаш нищо щом нямаш претенции за конкретен екип.

# 677
Момичета и аз се разстроих много, само ви чета и чакам някой да пусне добра новина.
blagovesna пий колкото се може повече вода и всичко ще бъде наред.  Hug Hug Hug (така съм чула)
Чакам добри новини!

# 678
mylene, честит рожден ден на детенце   bouquet

Нека Господ ни пази и закриля нашите бебчета до сами край, че то нес остана !

Jia, в Окръжна можеш да отидеш направо в родилното и да потърсиш някой доктор, например Жекова, и тя да ти обясни какво точно има да се прави .

blagovesna, пиши довечера как са били тоновете. Вярвам ,че всичко ще е наред  Hug

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 18:11 от Krem_IM

# 679
  • София
Момичета, влязох да ви поздравя за Великден, но след новините за Ели губя думи!

Ели, прегръдки!  Cry

# 680
Когато имам новини, ще напиша.
Не искам да звъня и да притеснявам Elliee. Тя ще прецени кога да се обади.
Надявам се да е грешка. Стискам палци и се моля, да е добре.

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 19:47 от ioli

# 681
Elliee с теб сме мила  Praynig Praynig PraynigТова е мъка която не искам никои повече да разбира колко е голяма Cry Cry Cry
Аз писах и във ФБ,че и мен за малко да ме резнат днес,тоновете на бебка не бяха добри,държаха ме до преди малко,но накрая се оправиха появиха се и движения,защото липсваха и ме пуснаха да си ходя,но довечера пак ме искат за запис.Ще пиша като се върна,дано продължават да са добри  Praynig

Ох, миличка не си прави експерименти. Ако имат някакви притеснения по-добре да го извадят сега. Не е важно колко килограма ще е важното е да е здраво. Ти за другата седмица ли беше за секцио?

ooo В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРАВЯ ЕКСПЕРИМЕНТИ,ДОРИ ИМ СЕ МОЛИХ ДА Я ИЗВАДЯТ,ЗА ДА НЕ СТРАДА,НО НАКРАЯ ПРЕЦЕНИХА ЧЕ ЗА МОМЕНТА Е ДОБРЕ СЕГА ПОСТОЯННО ЩЕ Я НАБЛЮДАВАМЕ.ПРЕЗ ТОЛКОВА СЪМ МИНАЛА И ТОЛКОВА СЪМ СТРАДАЛА,ЧЕ НЕ БИХ СИ ПОЗВОЛИЛА ЛУКСА ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАМ
Стискам палци всичко да е наред и да пишеш после  Hug  bouquet

# 682
tsvetelinad,  smile3530 логично звучи, но при все че си оставят подобни вратички и предвид как никой не си мърда пръста да помогне на друг ако не му се плати, пък било то и по задължение, кой знае... А за обезболяване ако се наложи и всяка допълнителна процедура, сигурно изобщо най-добре и да не си и помислям незабравяйки че няма с какво да ги платя?...    nnnuu Innocent
А някой смятал ли е колко би била средната издръжка на нов член на семейството на месец, с памперси, предимно на кърмене и без глезотии? По моите сметки, ако се сменят по 10 пампета на денонощие и купуваш от 16лв за 43бр., това прави около 112лв. само за тях...

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 18:37 от the wonder

# 683
the wonder Аз не съм смятала,но от опита ми с първата ми дъщеря мога да кажа,че не натоварва кой знае колко семейния бюджет едно бебе.Пък и аз купувах и адаптирано мляко защото кърмих само 2 седмици.Натоварването според мен започва когато детето започне да казва ''искам'' smile3532

# 684
tsvetelinad,  smile3530 логично звучи, но при все че си оставят подобни вратички и предвид как никой не си мърда пръста да помогне на друг ако не му се плати, пък било то и по задължение, кой знае... А за обезболяване ако се наложи и всяка допълнителна процедура, сигурно изобщо най-добре и да не си и помислям незабравяйки че няма с какво да ги платя?...  nnnuu Innocent
А някой смятал ли е колко би била средната издръжка на нов член на семейството на месец, с памперси, предимно на кърмене и без глезотии? По моите сметки, ако се сменят по 10 пампета на денонощие и купуваш от 16лв за 43бр., това прави около 112лв. само за тях...

Е, от многото споделено от момичета родили там, както и от собствен опит, не мисля, че няма да си мръднат пръста. За упойката-да, плаща се, не знам изобщо дали има държавна болница, в която да е безплатна. Безплатни са други много по-малко обезболяващи медикаменти. А издръжката на бебето е много обширна тема  Peace, която всяко семейство трябва да обсъди преди да създаде малкото човече. За раждането в споменатата болница има доста дълга тема, от която можеш да получиш отговори на много въпроси. Разбира се, всяка от нас си знае какво може да си позволи, и никой няма право да я упреква за избора й.

# 685
успокоявате ме двечките, поне засега. Обаче има още куп неизвестни, относно безопасното спане например. По гръб са препоръчвали досега на Запад док, но се оказва, че според вековни традиции с корени на Изток, няма по-опасна поза от по гръб, а точно обратно - по корем е най-естествената и безопасна...На кой да се довериш???  smile3529 Особено предвид, че нямаш втори резервен живот на бебето си.  smile3524 А и относно безопасния начин за завиване - с одеало или в чувалче е по-малко вероятно да се омотае или покрие носа и задуши ?  newsm46 И по отношение на опасността от хипертермия - прегряване, или пък обратното - как да прецени човек колко дебело трябва да е одеалцето/чувалчето/дрешките?? ...Куп неизвестни. Някой може ли от опит да сподели

# 686
the wonder не се шашкай толкова момиче Laughing въпреки,че сега и аз се замислям как се гледа бебе.Дъщеря ми я родих когато бях на 19 и ми се стори,че я отгледах много лесно.Беше гооооляям купон Joy слагах я да спи на една страна за да не се задави докато спи,завивах я с олекотена завивка.Хранех я с адаптирано мляко докато стана на 2 месеца и ставах през 3 часа,накрая ми писна да ставам дадох и едно шише кисело мляко вечерта в 8 и се събуди да яде чак сутринта в 7 егати блаженната нощ беше. Mr. Green Така,че как как ще ги отгледаме,важното е да са живи и здрави! Praynig Hug

# 687
Хора, не мога да повярвам, че това с Ели е истина  Cry Ще се окаже някаква грешка, ще видите! Много ми се иска да е така - стискам палци и се моля за нея и малкото човече. Дано всичко да се оправи  Praynig   Praynig  Praynig  Praynig
Благовесна, стискам палци и за теб - добре правиш, че се следиш редовно - както беше писал някой сега е моментът да тормозим докторите, ако нещо ни притеснява.
Анджела, какво да ти кажа за отношението в болниците - тъпо е просто. Иначе личното ми мнение е, че има напредък от преди години, но определено има още много да се постигне, за да се държат наистина професионално. А има и нещо друго - всеки си има кофти дни, но лошото е, че точно тяхната професия изисква много професионализъм и недопускане на лични емоции. Само дето не знам дали те си дават сметка за това как отношението им влияе на пациентите. 

# 688
  • София близо до Витоша
Боже Господи - настръхвам ! Пази всяка от нас и леко раждане на всички. Дано от тук нататък чуваме само добри новини , за живи и здраво родени бебета и да донесат радост на всяко семейство.

# 689
Ели знам че сега нямаш възможност да четеш,но искрено вярвам че стават чудеса и всичко ще се оправи Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

the wonder От опит ти казвам че бебчетата трябва да спят на една страна като се редуват лява и дясна. Така се прави докъто бебчето стане подвижно и започне само да се върти. Тогава го слагаш да заспи на една страна а то в съня си се намества както му е удобно. За да не си завие нослето само не му завиваш ръчичките. Бебетата спят с вдигнати ръце когато всичко им е наред и не бива да се опитваме да ги наместваме под завивката,защото така създаваме предпоставки да си покрият главичката със завивката.Ако много се притесняваш че може да се задуши със завивката купи чувалче за сън.
    Бебетата се обличат според виждането на майката.За стандартно облекло на бебе се приема да е облечено с една дреха повече от майката.Според мен за май месец е нормално бебчето да е облечено с боди с къс ръкав,гащеризон(цяла дрешка с дълъг ръкав) или боди с дълъг ръкав и ританки.Завивката за май месец е според климата аз съм предвидила тънка олекотена завивка за през нощта и памучни завивчици за през деня.
   Дали бебчето е претоплено се познава ако се появят по тялото му много ситни червени пъпчици.Това е сигнал за претопляне. Другия начин за проверка дали му е топло или студено на бебчето е да го цункаш по нослето ако е топло значи мъничето се чувства добре.
   За мен е важно винаги да има чорапчета на крачетата. Е разбира се с изключение на летните жеги когато е 40 градуса.

Мили момичета стискайте палци всичко при Ели да се нареди и се опитайте да не се разстройвате. Молете се и вярвайте в чудеса. Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт