Базедова болест - тема 2

• 81 891
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Днес ми излезе Трак изследването. 2,6 ми и при нормално до 1. Доста е завишено и се притесних. На тези, на които са правили, колко е било. Благодаря.

Не се притеснявай, моят след четири месеца лечение беше 6.1, после падна на 3.2,  след това на 1.8 и чак след близо две години стана 0.3.
Аз естествено се шашнах дали може да падне под нула и лекарката ми каза, че това са антитела и ще е най-добре изобщо да изчезнат. Скоро пак ще го пускам и дано да го няма вече Simple Smile

# 601
До 2 години от лечението има време. Ще влезе в нормата. Simple Smile
2 години?.... на мен ми казаха, че се пият лекарства година и половина максимум, и после ако пак се разбутат хормоните следва операция? Thinking

# 602
До 2 години от лечението има време. Ще влезе в нормата. Simple Smile
2 години?.... на мен ми казаха, че се пият лекарства година и половина максимум, и после ако пак се разбутат хормоните следва операция? Thinking
Максимумът е 24 месеца. Simple Smile
Ако нямаш намерение да раждаш, ако няма нещо злокачествено, ако няма растеж на възли, голяма гуша, то може да си опитваш с лекарства. Шансът е едва 5 % след рецидив, че може да се оправиш, но пък както казва Пандев - кой знае дали няма да си ти точно от тези 5 %?!

Втора алтернатвива - радиолечение - пак ако няма да бременееш и раждаш.
Третия вариант - операция. Особено ако искаш да бременееш и раждаш, а жлезата стои хиперактивна.

# 603
Няма да бременея и да раждам. Поживьом, увидим Thinking
Мереленда, ти мислила ли си за радиолечение, какво представлява?

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 15:24 от Lemy

# 604
Няма да бременея и да раждам. Поживьом, увидим Thinking
Мереленда, ти мислила ли си за радиолечение, какво представлява?
Лечение с радиоактивен йод, който се приема под формата на течност или капсули. Целта е да се потисне хуперфункцията на жлезата.
Не съм раждала, иначе ме попита първият ми доктор във Варна, който ме лекува - доцент Христозов.
Тони Бонбони сподели за нейна позната или приятелка, не помня, която се е подложила, но тя е раждала и по-голяма на възраст, доколкото помня.

# 605
Ааха, благодаря.

# 606
  • Варна
Здравейте,
Хич не ми се иска да се връщам в темата, но в понеделник ще се разбере.Последния месец имам доста ускорен пулс (105-110), понякога можеби е и повече, понеже ми става мн лошо. Пуснах TSH 0.017 mU/l 0.35 - 5.00 и FT 4 23.19 pmol/l 9.15 - 23.86.
Днес бях при док и той иска и TRAK. Утре следобяд ще излезе резултата.  Praynig дано е под 2. В понеделник пак съм при него и ще каже какво ще правим. Дано се оправя пак лесно и бързо  Cry.
За радиоактивния йод - съседката на майка ми се облъчва мисля вече 2-3 пъти. След облъчването 2 седмици стои далеч от децата. Тя е около 40 годишна, с 2 деца. Малката ще стане на 4г. и мисля , че след тази бременност стана проблема.

# 607
Съжалявам да прочета това, Тони! Дано ТРАК изобщо да го няма като стойност!
Подготви се психически и не се шашкай веднага при думата операция.
Пиши след резултата. Hug

# 608
  • Варна
Операция няма да има. Доки изобщо не го включва като вариант. Но може малко йодец да има  Sad. Днес като видя резултата, ще видим дали ще откачам или не.

# 609
Операция няма да има. Доки изобщо не го включва като вариант. Но може малко йодец да има  Sad. Днес като видя резултата, ще видим дали ще откачам или не.
Искаш да кажеш, че е предложил радиотерапия, или аз не разбрах добре?

# 610
  • Варна
Каза, че в понеделник като отида с резултата ще дойде и някакъв друг лекар и тогава ще каже. Но каза, че в зависимост от резултата, може да се отхвърли това лечение и да мисли друг вариант. Нищо кой знае какво не обясни, защото незнаем какво ще излезе. Преди 13 месеца съм спряла хапчетата, а ти знаеш и колко време съм ги пила. Попита ме дали не съм боледувала от гърло последния месец, но не съм. Но последните 6 месеца здраво прекалих с шоколада и сладкото. Апоред него като не пуша и не пия, нямам причина да се разболявам  Laughing
Другото пък, нямам предишните симптоми - отслабване, обилно потене, косопад, задъхване.

# 611
На мен каза друго.
С рецидива нямах никакви симптоми. Писах тук, че се чувствам отлично, но ТСХ е зле. Само той бе разбутан с рецидива от хормоните. ФТ4 и ФТ3 в норми. И сега са така.
Поиска ми Христозов ТРАК. Каза, ако е в норми мога да опитам с лекарства, ако е извън нормата - операция, защото щом се е покачил пак, това показвало, че и да пия хапчета, ТРАК ще спада, но като ги спра пак ще се покачва.
Излезе резултата - ТРАК 6,81. Занесох го, каза - "няма да стане моето момиче - септември операция" - и така. Обясни ми тези неща по-горе и толкова.

Не казвам, че при теб е така, казвам при мен как е. А и наистина, ти се лекува доста кратко. Може при теб да не се налага операция или други манипулации. Явно и жлезата няма кой знае какви изменения ехографски. Може да предложи нещо друго.
При настинки ТСХ може да даде отклонения.
Сподели какво ти е казал после. Дано се оправиш пак бързичко. Hug

# 612
  • Варна
Според него на пръв поглед изследванията са добре. Гледа ме на спец ехото 10 минути , но нищо не каза. Можеби да е започнала да се увеличава. Не ми се гадае, само ще стискам палци TRAK  да е в норми. Миналия път ми е бил 4.5, TSH  почти на долна граница, но FT3 И FT4 по 3-4 пъти над границата.

# 613
  • Варна
Излезе TRAK - 0.594   U/ml   до 1-отр.;1.1-1.9-граничен;над 2.0положителен  newsm20 newsm44
Сега да видим док какво ще каже др седмица  Praynig

# 614
Излезе TRAK - 0.594   U/ml   до 1-отр.;1.1-1.9-граничен;над 2.0положителен  newsm20 newsm44
Сега да видим док какво ще каже др седмица  Praynig

Браво за добрите новини! Явно не е активно заболяването.
Може да поиска да провери пак ТСХ-то. Гледам, че при някои проверки на други хора се отчитат и грешки.
На мен не се е случвало, де, ама на други да. Mr. Green

Много се радвам за теб. Каквото и да е, щом ТРАК е ок, значи ще се оправят нещата. Hug
Да пишеш след прегледа при Христозов.

Общи условия

Активация на акаунт