Базедова болест - тема 2

• 81 212
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Pipi,аз имах подобно ТСХ и Начев ме накара да го чакам да падне под 0,0 нещо си..чак тогава да започна лечение,имала съм 0,109 и той ме остави без лечение още 45 дни.Лечение започнах,когато ТСХ стана 0,07....не знам с това дали мога да те успокоя,а за другите 2 хормона не съм компетентна да коментирам...Всъщност видях,че  те са ти в граници...не се шашкай...

# 91
Pipi,аз имах подобно ТСХ и Начев ме накара да го чакам да падне под 0,0 нещо си..чак тогава да започна лечение,имала съм 0,109 и той ме остави без лечение още 45 дни.Лечение започнах,когато ТСХ стана 0,07....не знам с това дали мога да те успокоя,а за другите 2 хормона не съм компетентна да коментирам...Всъщност видях,че  те са ти в граници...не се шашкай...
mersi za uspokoenieto  ;-)ti s kakava diagnoza si??

# 92
Аз съм Хашимото  и с хиперфункция + възли.За сега на Пропицил.

# 93
Аз съм Хашимото  и с хиперфункция + възли.За сега на Пропицил.
pro4etoh kakvo si pisala nie s teb imame ednakvi simptomi podpuhva6 li o6te?ot kakto mi e padnalo tsh use6tam 4e me boli krasta i nisko v taza otpred i si mislq 4e e na nervna osnova otslabnala sam no si hapvam dosta offfffffffff 6te 4akam da se varne na4ev za da mi kaje kakvo da pravq Sad

# 94
Момичета,получих направление за ЯМР(за друго заболяване) .Някоя от вас правила ли си е такова-има ли зависимост м/у болна жлеза,лечение и ЯМР.Разбира се,ще питам и ендото...но съм при него чак на 22.05..а трябва да съобразя дати...че направленията с тези 30 дни...

# 95
Момичета,получих направление за ЯМР(за друго заболяване) .Някоя от вас правила ли си е такова-има ли зависимост м/у болна жлеза,лечение и ЯМР.Разбира се,ще питам и ендото...но съм при него чак на 22.05..а трябва да съобразя дати...че направленията с тези 30 дни...
kakvo 6te ti gledat na skenera po princip se gledat o4nite muskuli zad okoto  newsm78 ti ima6 li izpakvane na o4ite??

# 96
Не,в случая става въпрос за лумбални и торакални прешлени..имам засегнат неврон,който отговаря за долни крайници...за сега мисля,че не е свързано с автоимунните ми проблеми

# 97
Здравейте , искам да ви помоля да коментирате тези резултати:
 ( извинявам се ако не е по темата )

TSH - 2.134  ( 0.55-4.78 )
FT 4 - 16.25 ( 11.5-22.7 )

bouquet

# 98

bouquet

На база само на тези два хормона е ОК.
А по какъв повод са изследвани хормоните? Съмнения за автоимунно заболяване?

Хубаво е да има и изследване на антитела - ТАТ и МАТ. Ако при тях всичко е нормално, мисля нямаш поводи за притеснение.

# 99

bouquet

Хубаво е да има и изследване на антитела - ТАТ и МАТ. Ако при тях всичко е нормално, мисля нямаш поводи за притеснение.

Посетих ендокринолог , тъй като съм с мастопатия и исках да изследвам и жлезата .
С въпросните резултати ми предстои вторичен преглед и задължително ще искам да видим ТАТ и МАТ ( въпреки че леко съм притеснена как ще поискам, в случай че не ми ги назначи ....)

# 100

bouquet

Посетих ендокринолог , тъй като съм с мастопатия и исках да изследвам и жлезата .
С въпросните резултати ми предстои вторичен преглед и задължително ще искам да видим ТАТ и МАТ ( въпреки че леко съм притеснена как ще поискам, в случай че не ми ги назначи ....)
Ясно! Аз също съм с мастопатия. Дифузна мастопатия. Вече имам и кисти. Rolling Eyes

Относно антителата ТАТ и МАТ (Anti tro i Anti tg), дори и да ти назначи изследване, те не се поемат от здравна каса. Един вид, ако не ти ги иска, можеш да се самоизследваш.
При хормони ТСХ и ФТ4 в норма, дори и антителата да са извън норма, доколкото знам лечение не се започва.
Показатели за започване на лечение са ТСХ, след него ФТ4 и ФТ3. Но при наличие на по-високи антитела се провеждат контроли, най-често на 6 месеца. Зима и лято.
При мен така започна следенето с ТСХ и ФТ4 в норма. Но на една контрола Anti tro беше скочило на 300 при норми до 34. Започнаха да ме следят на 6 месеца, докато на една от контролите вече ТСХ бе паднало на 0,005, Фт4 и ФТ3 бяха скочили двойно, а Anti tro бе станало 600 и започнах лечение.
В случая, когато ТСХ е в норми, няма как да предвидят какво лечение да започнат и накъде ще се развие заболяването - дали към хипофункция с високо ТСХ или хиперфункция с ниско ТСХ. Само завишен Анти ТРО не е гарант , че ще се развие Хашимото. В случая при мен хем е високо, хем се говори за Хашитоксикоза, хем за Базедова болест.

# 101
momi4eta dnes e mnogo gaden den za men parvo bqh na ginekolog otkriha mi nqkakvo obrazuvanie i mi kazaha da pusna tumoren marker he4 kato izlqzoh ot kabineta ne bqh na sebe si nosih si isledvaniqta za vsi4kite godini le4enie za 6titovidnata jleza i gi zagubih nqkade po patq kam endokrinologa kato otidoh pri na4ev mi kaza 4e sam za operaciq posle se konsultirah i s hirurga za operaciqta a pak toi mi vika 4e ne sam za operaciq za6toto ft3 i ft4 sa v norma oba4e na4ev kaza 4e sled okolo mesec ako ostana bez le4enie hormonite 6te izlezat izvan granici i togava nanovo trqbva da piq metizol okolo edin mesec za da vlqzat v granica i operaciq i sega koi da slu6am lekarq ili hirurga???

# 102
momi4eta dnes e mnogo gaden den za men parvo bqh na ginekolog otkriha mi nqkakvo obrazuvanie i mi kazaha da pusna tumoren marker he4 kato izlqzoh ot kabineta ne bqh na sebe si nosih si isledvaniqta za vsi4kite godini le4enie za 6titovidnata jleza i gi zagubih nqkade po patq kam endokrinologa kato otidoh pri na4ev mi kaza 4e sam za operaciq posle se konsultirah i s hirurga za operaciqta a pak toi mi vika 4e ne sam za operaciq za6toto ft3 i ft4 sa v norma oba4e na4ev kaza 4e sled okolo mesec ako ostana bez le4enie hormonite 6te izlezat izvan granici i togava nanovo trqbva da piq metizol okolo edin mesec za da vlqzat v granica i operaciq i sega koi da slu6am lekarq ili hirurga???

Pipi, в случая за операция не е удачно да ти казваме кой е прав и кой крив. Много съжалявам за случилото се с теб.
Това образувание, доктора не предположи ли какво е, що е? Да не е някоя киста?

За операцията, знам че хормоните трябва да са в норма, за да се оперира. Затова обикновено месец се пият хормони, за да се подготви пациента за операция. Дори в тирозола пишеше нещо такова, доколкото помня - кога, как и защо се пие.
Ако си решила твърдо да се оперираш, потърси още едно мнение.

# 103
kaza 4e ne prili4a na kista nito na mioma.....neznam na4ev kaza 4e 6tom ft3 i ft4 sa v norma zna4i moje a toi e mnogo kadaren lekar i mu vqrvam az mu vikam 4e trqbva da se napravi prosto taka go use6tam i toi kaza da taka e kaza 4e po malkoto zlo e da se pie eltiroksin otkolkoto da se ma4a s metizol a i organite se uvrejdat s te4enie na vremeto az ot 2001 sam taka tova sa 11 godini s metizol e ne postoqno

# 104
kaza 4e ne prili4a na kista nito na mioma.....neznam na4ev kaza 4e 6tom ft3 i ft4 sa v norma zna4i moje a toi e mnogo kadaren lekar i mu vqrvam az mu vikam 4e trqbva da se napravi prosto taka go use6tam i toi kaza da taka e kaza 4e po malkoto zlo e da se pie eltiroksin otkolkoto da se ma4a s metizol a i organite se uvrejdat s te4enie na vremeto az ot 2001 sam taka tova sa 11 godini s metizol e ne postoqno
Да, разбирам. Имала си рецидиви доста явно, а щом има толкова рецидиви за 11 години е време да се опита с операция.То не е гаранция, че ще се наложи елтироксин, но наистина щом той се пие до живот значи не е вреден, а и нали е от някакво растение, не е химия.
Може да пиеш известно време хормони след операцията и после да не пиеш никакви. Организма сам ще покаже.
Щом вярваш на Начев и си съгласна на операция, значи го послушай.
Ще стискам палци да мине всичко ок и после ще кажеш как, какво и що е било. Hug

Общи условия

Активация на акаунт