Базедова болест - тема 2

• 82 004
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Оф, извинявай, аз говорех за София, не се сетих да питам за града. Благодаря ти за хубавите думи! Стреса около мен си е все същият, за това и се притеснявам, но, ще се борим някакси с него. Иначе ми стана някак малко по-спокойно като прочетох поста ти.   Grinning

# 466
момичета от толкова години лечение разбрах че единственото успешно лечение е операцията и аз се залъгвах като вас времето си минаваше докато станах на 30 години и се реших да се оперирам сега трябва да чакам да мине поне около 1 година за да започнем с бебеправенето а аз ще съм на 32 а знаете че в тази възраст  по трудно стават нещата така че деистваите

# 467
момичета от толкова години лечение разбрах че единственото успешно лечение е операцията и аз се залъгвах като вас времето си минаваше докато станах на 30 години и се реших да се оперирам сега трябва да чакам да мине поне около 1 година за да започнем с бебеправенето а аз ще съм на 32 а знаете че в тази възраст  по трудно стават нещата така че деистваите
Pipi и тук се засичаме,да наистина най доброто лечение е операцията и аз донякъде съжалявам че не я направих още когато се разболях,тогава бях на 31.....сега съм на 35 и чак сега се оперирах,сега разбира се трябва да изчакам известно време преди да правя опити да забременея.Една позната и бяха казали след 6-я месец да започва с опитите,тя обаче забременя още на третия месец.Друга моя близка и тя не дочака година след операцията и скоро стана майка на сладко бебЧЕ!!!
Така че моя съвет е ако се повтарят рецидивите,не чакайте!Колкото по рано толкова по добре!!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 468
момичета от толкова години лечение разбрах че единственото успешно лечение е операцията и аз се залъгвах като вас времето си минаваше докато станах на 30 години и се реших да се оперирам сега трябва да чакам да мине поне около 1 година за да започнем с бебеправенето а аз ще съм на 32 а знаете че в тази възраст  по трудно стават нещата така че деистваите
Пипи, недей така! Има момичета, които се лекуват и се оправят и нямат с години рецидив, да не кажа че изобщо нямат. Недей така категорично.
Не говоря за себе си, аз съм ясен случай от самото начало, но има новички в темата, а и млади, и някои се оправят. Базед не значи категорично операция. Има и леки случаи, изобщо... при всеки е индивидуално.
Като не стане ще действат по друг начин, по който ги насочат докторите.
С най-добри чувства го казвам. Hug

Радвам се за вас, че се чувствате добре. Все така да е! Hug

# 469
  • Варна
Мереленда,
Исках да те попитам защо смени доки. Ако искаш и на лични може да ми кажеш Simple Smile Аз само ви чета и се надявам да нямам причина да пиша пак  Praynig

# 470
момичета от толкова години лечение разбрах че единственото успешно лечение е операцията и аз се залъгвах като вас времето си минаваше докато станах на 30 години и се реших да се оперирам сега трябва да чакам да мине поне около 1 година за да започнем с бебеправенето а аз ще съм на 32 а знаете че в тази възраст  по трудно стават нещата така че деистваите
Пипи, недей така! Има момичета, които се лекуват и се оправят и нямат с години рецидив, да не кажа че изобщо нямат. Недей така категорично.
Не говоря за себе си, аз съм ясен случай от самото начало, но има новички в темата, а и млади, и някои се оправят. Базед не значи категорично операция. Има и леки случаи, изобщо... при всеки е индивидуално.
Като не стане ще действат по друг начин, по който ги насочат докторите.
С най-добри чувства го казвам. Hug

Радвам се за вас, че се чувствате добре. Все така да е! Hug
мереленда права си не ти се сърдя казвам го за момичетата които се мъчат с години и се лутат в един омагьосан кръг Peace

# 471
Здравейте, момичета! Отдавна се каня да се включа в темата и сега вече го направих. Аз съм на 31 год. и от Октомври 2010 съм с потвърдена диагноза Тиреотоксикоза с дифузна гуша (Базедова болест). Бях в много лошо състояние (TSH - 0.002; T4 - 67). Симптомите ми бяха ужасно изразени. Но сега, след 1 год и 10 мес. лечение съм стабилна (не знам до кога). От 10.08.2012 не приемам медикаменти и да чукна на дърво за сега всичко е наред. Силно се надявам да е така и за в бъдеще. Майка ми има същото заболяване, което лекува в продължение на 9 месеца и от 1997 г. е в ремисия и не е приемала медикаменти. Възелът си е там, но не създава проблеми. Така че искам да кажа на всички да не се отчайват! Кураж момичета и позитивно мислене! Имаме да гледаме и раждаме още деца! Аз имам и други хронични заболявания, но нямам намерение да се предавам! Една невероятна жена преди време ми каза "От тях не се умира, но с тях се умира!" (става дума за заболяванията, които имам). Пожелавам ви всичко най - хубаво! Hug

# 472
Здравейте момичета!   bouquet
От месец и половина и аз съм със същия проблем. TSH се оказа 0.000 а Т3 иТ4 много високи. Сега пия Тирозол, чета ви и се надявам нещата да се оправят. Аз също съм от тия, които пълнеят на пук на всички писаници за болестта. Имам обаче и друг проблем,  за който май никоя от вас не споменава. Имам отоци на краката и ръцете. Имате ли подобни проблеми и как им се отразява лечението?
Бързо оздравяване на всички!  Wink

# 473
Здравейте момичета!   bouquet
От месец и половина и аз съм със същия проблем. TSH се оказа 0.000 а Т3 иТ4 много високи. Сега пия Тирозол, чета ви и се надявам нещата да се оправят. Аз също съм от тия, които пълнеят на пук на всички писаници за болестта. Имам обаче и друг проблем,  за който май никоя от вас не споменава. Имам отоци на краката и ръцете. Имате ли подобни проблеми и как им се отразява лечението?
Бързо оздравяване на всички!  Wink
Здравей! Някои от момичетата споменаха за отоци. А твоите кога се появиха? След започване на тирозола или още отпреди това? Виждам, че е минал месец и половина откакто се лекуваш. На каква доза тирозол си и след колко време ти казаха да направиш контролен преглед?

gen81, благодаря за споделеното!  bouquet

Аз минах на 1 таблетка и половина. ТСХ от 6,66 на 2 таблетки и последващо намаляване на 1 таблетка за 20 дена падна на 0,461. Сега минавам на средна доза 1 и 1/2 пък да видим. Застудя и вместо да се покачи той спадна.
Не се отчайвам, вярвам че ще влезе в норми. Само той ми е проблем. Другите хормони не са се разбутвали с рецидива само ТСХ. Simple Smile
Иначе се чувствам добре, даже доста добре, макар и с нисък хормон - както винаги. Laughing
Тук съм споделяла, че като е по-ниско се чувствам по-добре, отколкото като е по-висок.
Е, изключвам когато отиде към нулата. Там вече е ясно, какво е чувството и състоянието.

# 474
Merelenda, аз на 02-ри октомври открих, че имам този проблем. Един месец пиех по 4 таблетки дневно Тирозол, а от 02.11  пия по 3. А отоците си ги имам отдавна и лекарката каза, че може би са от хиперфункцията.
Днес правих нови изследвания, в понеделник съм на контролен преглед ще видим какво ще излезе. Но отоците нямат промяна за тоя месец и половина, затова се притеснявам. Много са неприятни.

# 475
Merelenda, аз на 02-ри октомври открих, че имам този проблем. Един месец пиех по 4 таблетки дневно Тирозол, а от 02.11  пия по 3. А отоците си ги имам отдавна и лекарката каза, че може би са от хиперфункцията.
Днес правих нови изследвания, в понеделник съм на контролен преглед ще видим какво ще излезе. Но отоците нямат промяна за тоя месец и половина, затова се притеснявам. Много са неприятни.
Ясно. Вероятно щом казва докторката че са от това, значи са. И момичетата тук споменаха за отоци. Дано скоро се нормализира жлезата и да преминат отоците.

# 476
Здравейте момичета!   bouquet
От месец и половина и аз съм със същия проблем. TSH се оказа 0.000 а Т3 иТ4 много високи. Сега пия Тирозол, чета ви и се надявам нещата да се оправят. Аз също съм от тия, които пълнеят на пук на всички писаници за болестта. Имам обаче и друг проблем,  за който май никоя от вас не споменава. Имам отоци на краката и ръцете. Имате ли подобни проблеми и как им се отразява лечението?
Бързо оздравяване на всички!  Wink
При мен хормоните се нормализираха на 3-4 месец след Тирозола, лицето ми беше подуто през това време и леко глезените на краката, но после изчезнаха. А започнах де се чувствам като нормален човек чак след година пиене на хапчета. Стискам палци на теб и всички нас да се оправим скоро.

# 477
Повишаването на стойностите на ТСХ може да бъде свързано с повишена чувствителност към студ, запек, наддаване и задържане на вода, брадикардия, умора, повишено изпотяване, мускулни крампи и болки в ставите, суха кожа, чупливи нокти, косопад, сънливост, повишени нива на серумен холестерол и други.

И аз отичах. Не се трвожи!  bouquet
Особено в началото, когато пиех по 8 таблетки на ден. Peace

# 478
  • вече в собствен дом
А да ви попитам пиете ли пропранолол тези, които сте на поддържащи дози от 1-2 или половин таблетка. Аз не мога без него. Много ми е зле на сърцето. Също така много ми се гади.

# 479
А да ви попитам пиете ли пропранолол тези, които сте на поддържащи дози от 1-2 или половин таблетка. Аз не мога без него. Много ми е зле на сърцето. Също така много ми се гади.
Аз пия.
От няколко дена ме стяга в гърдите. Не е болка, а едно стегнато и задушливо.

Общи условия

Активация на акаунт