Базедова болест - тема 2

• 81 886
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Непременно Simple Smile

# 616
  • София
Здравей и от мен! Мн отдавна имам симптоми за Базед, но упорито не ходя на лекар и това е. Страхувам се от лечение с хормони от операция още повече. Отидох при ендо по друг повод изследва ме за Хашимото там хормоните бяха в норма, но не са изследвани всичките, а само тези по ЗК. Вече обаче ми се иска да видя какво се случва,че не се търпи. Отивайки на мимолог ми погледнаха и жлезата и каза жената да се насоча към Базед, а не към Хашимото и да кажа на ендокринологът си ама аз не се върнах при него повече. Иска ми се да ми препоръчате свестен и изпитан такъв в София, който да посетя. Пулсът ми редовно е 100-120 стига до 140. Сърцето ми прескача редовно. Безсъние вече от близо две години, нервност до умопомрачение. Ям като идиот, а свалих тегло и поддържам 45 кила с много храна. Единствено не се потя и не ми е топло, а вечно треперя от студ вирея на адска жега само. Така като четете как мислите да се заема ли по - сериозно с лекарите?

# 617
Не е задължително да имаш всички симптоми. Не всички имаме всички описани симптоми на заболяването. Имаш голяма част от тях изявени. Доктор е потвърдил също.
Нелекуваната жлеза уврежда другите органи. Лечението не е с хормони, със тиреостатици е при Базедова болест. Целта е да се потисне хиперактивната жлеза. Ако ехографски не се налага операция и може да се приемат медикаменти, то лечението е до 24 месеца. Ако не се повлияе, то доктор преценява как да продължи нататък. Също и пациентът, ако няма нещо тревожно и налагащо операция.

Според мен отдавна е трябвало да се насочиш към доктор.
За София, добре е това да е доктори Емил Начев. Ако има момичета в темата, които се лекуват при него могат да споделят координати, или попитай в темата за Автоимунен тиреоидит. Там има много момичета, които го посещават, а доколкото разбирам в различни дни приема, та ще ти обяснят къде да се обадиш, да запишеш час и как да подходиш. Мисля че за София, д-р Начев е най-добрият вариант и за поставяне на диагноза и за лечение.
Хубаво е направо да отидеш с изследванията, за да няма бавене и размотаване.

# 618
  • София
Благодаря много до сега и аз четох и точно към него се бях запътила. Ще потърся координатите му. Пък да видим ще се престраша ли да ида най - накрая на доктор. Все си мисля ще отмине временно е ама не иска и това си е.

# 619
Snoopi, ти си желязната жена бе, как си издържала 2 години Simple Smile Peace Я бягай на лекар... Аз имам позната с проблеми със жлезата, която се правеше на желязна като теб и не се лекуваше, сега сърцето и е толкова увредено, че никой и нищо не може да и помогне. И на кардиолог трябва да отидеш.

# 620
Стягай се и отивай. Simple Smile От само себе си няма да стане да премине.
Първо при Начев, а ако има нужда той ще те насочи и за друго място.

# 621
Момичета , кажете ми защо така се получава с тези хормони . Вече съм към края не 5-я месец от лечението - на 2 таблетки Пропицил и 1/2 Пропанолол , като попредния месец резултатите ми от излседванията бяха следните
FT3 - 9.07          ( 3.1-6.8 )
FT4-22.68          (12.00-22.00 )
TSH - 0.010       (0.27-5.50 )
 а след 2 месеца (тоест сега ) :
FT3 - 4,82
FT4 - 10,68
TSH - 0,005

Тъкмо викам сега ще ме зарадват тези резултати , но уви ! FT4 от почтиии влязло в норма , сега е под нормата , а TSH пак е пданало с 0,005 единици ! Кажете ми защо се получава така ?

# 622
Анти тро антителата пускани ли са ти?

Ела един ден до Варна. Запиши час за Райков за един по-обстоен преглед. Може да ти смени пропицила или да даде други насоки.
Иначе, и аз съм била 5 месеца с ТСХ към нулата. Не знам колко са били Т4 и Т3, защото не ги пуснах, та може и като теб да съм била.
Райков пак ми увеличи дозата и за 40 дена ТСХ полудя и скочи на 29.  Laughing
Жлезата си прави каквото си иска.
Възможно е да е нужно комбинирано лечение - пропицил + доза еутирокс, за да не пада ФТ4.

Та:
Може да повториш ТСХ и ФТ4 (знам, че никому не му се дават излишно пари - предлагам вариант само)
Да дойдеш до Райков за консулт, че не ти е толкова далеч. Има доста бургазлии при него.
Не знам колко пушиш, но направи опит да намалиш на половина. Аз спрях да пуша на "любимото място", защото пуша много като заседна там.
Истината е, че качих хормона, като отидох на село за лятото и стоях цял ден навън, а преди това от март до средата на юли стоеше към нулата. Laughing С една дума - разходки в студа. Опаковаш се и излизаш на разходка.

# 623
Антитела не съм пускала много отдавна ... Трябва ли ? А на въпроса ти за цигарите - да пуша бая , по кутийка на ден  Embarassed

# 624
  • София
Някой ако може да даде координати на д-р Начев или поне пълните му имена и болницата за да издиря из нета, че излизат няколко доктори с фамилия Начев и не знам на кой да звъня. Ще съм мн . благодарна! Решила съм твърдо да ида вече дано не се разколебая докато намеря данни.   bouquet

# 625
Някой ако може да даде координати на д-р Начев или поне пълните му имена и болницата за да издиря из нета, че излизат няколко доктори с фамилия Начев и не знам на кой да звъня. Ще съм мн . благодарна! Решила съм твърдо да ида вече дано не се разколебая докато намеря данни.   bouquet

От темата за автоимунен тиреоидит на Хашимото, виждам че са ти дали точни насоки сега къде преглежда и как да си запишеш час.

1852165215521552 , питам за антителата, че не ги видях никъде. В норма ли са, повишени ли са?!

# 626
Ne sam gi izsledvala skoro

# 627
Какво става, Тони? Забрави отчета. Simple Smile
Хайде, появявай се с добри новини!

# 628
Здравейте девойки  Hug
Във вторник имах преглед във Вижън. Налягането в очните ми дъна е високо и ми предписаха капки. След две седмици съм на контрола да се проследи как се повлиява. Добрата новина е, че диоптърът ми е паднал, колкото и да е невероятно. Не дотам добрата новина е, че офталмологът според мен нямаше много представа за обгрижване на пациент с Базедова болест и активен офталмологичен проблем...По мое изрично настояване погледна очите ми за екзофталм - просто се доближи много близо и отсече-изпъкване няма. След това може би заради очевидната ми настойчивост- питах за какви признаци аз мога да следя, какви сигнали да отчитам като тревожни и т.н. той измери нещо с една малка линийка отстрани на всяко око..но нито ми каза стойности, нито пък ги записа някъде....Донесе ми един алманах, за да ми покаже как изглежда екзофталм...Аз съм лаик, обаче все си мисля, че тия снимки, които аз вече така или иначе съм разгледала в нета, са на тежки, крайни форми...докато моите усилия някак си са насочени да не стигаме чак до там...което аз разбирам с - редовно проследяване на състоянието на очите - не само налягането, но и проверка на склерата за изпъкване...защото все си мисля ( офталмологът ме посъветва сама да следя два пъти в седмицата очите), че при изпъкване с мм или два малко трудно ще го отчета, без да се премери...а и само-преглед не ми се струва много сериозно.. не знам...може би звуча малко обсебена от всичко това, обаче искам да съм сигурна, че правя всичко необходимо, за да си предпазя очите от проблеми...
В сайта на института по ендокринология, където преглежда и Начев, видях, че имат офталмолог, та мисля да го посетя и него.... Все си мислех, че като се спомене Базедова болест, и има симптом за активен процес в очите (повишеното налягане), както и оплакванията за  дискомфорт в очите, които си имам щяха да ме замерят по техниката, за която ми писа Shanel_05....
Иначе и на кръвни изследвания съм след две седмици...
Най-хубавото от всичко това тия дни е, че си купих страхотни рамки за очила, и сега си ги нося с кеф и се радвам на новия имидж  Mr. Green

# 629
  • вече в собствен дом
ciarabella , пиша ти, защото и аз от 2 месеца има проблеми с очите. Просто ти казавам, че няма как да ти убегне това състояние. То просто е много неприятно. Аз бях 3 дни във ВМА. Останах много доволна. Там ми направиха всички изследвания. Лекуваше ме д-р Цветанова. Бях и на очен. Искам да ти кажа, че очния лекар е само, за да измери екзофталма, очното налягане, изследване на периметрии, ако се налага/както при мене/ и диоптрите. Останалото е в ръцете на ендокринолозите. Аз лично днес си правих и компютърна томография на очите, защото имам двойно виждане при погледа нагоре. Това изследване също ми го назначи Цветанова. Сега следващата седмица съм при нея, за да обсъдим дали ще ми се налага да правя терапия за ТАО или не. Ако има болки в очите, сълзене. дразнене, те съветвам да се насочиш към добър ендокринолог, а не очен. Ендокринологът ще те насочва по-нататък. Peace

Общи условия

Активация на акаунт