Базедова болест - тема 2

• 81 882
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Ами аз имам болки - по-скоро в слепоочията,но това според офталмолога е от повишеното налягане,което пък от капките,които вече си капя би трбвало да спадне (налягането ми е 24 и 26 в двете очи, при граница 20).Сълзене, дразнене и зачервяване нямам... Аз разбирам, че работата на ендокринолога е водеща и още при първите ми контролни кръвни изследвания, които са след две седмици ще се консултирам и с д-р Начев...може би. Мисълта ми беше в посока, да открия и добър офталмолог, който да следи очите в тандем с ендокринолога.
Благодаря ти, че сподели за д-р Цветанова  Hug

# 631

Най-хубавото от всичко това тия дни е, че си купих страхотни рамки за очила, и сега си ги нося с кеф и се радвам на новия имидж  Mr. Green
От коя оптика ги взе? И аз трябва да си сменям и рамките и стъклата. Обикновено ходя в Джой оптик, но там са все едни кикимори, та искам на друго място да отида.

# 632
Ох, като споменахте рамки... какви рамки има в очния кабинет където ходи мъжът ми!  Laughing То всъщност е очен кабинет + оптика вероятно. Нещо такова.
Ама рамките дизайнерски от 500 лв нагоре. Като прибавя и стъклата, тя работата отива към 1200-1300 лв. И пак зависи.

# 633
Ох момичета, най-накрая осъзнах какво се опитвате да ми кажете. Подхода ми е грешен - първо, веднага и най-важна ми е консултацията с читав ендокринолог, и чак като следствие работата с офталмолога. (не съм толкова глупава обикновено, но така се бях запънала да издирвам офталмолог с опит и познание в областта, че не виждах друго Simple Smile))
Ако слепоочията ме болят и след уикенда, ще отида при лекар по-рано.

P.S. Lemy сега ще ти пиша на лични да не спамиме темата  Laughing
 Merelenda скъпи са хубавите рамки, обаче суетата често диктува решенията тук Simple Smile хубавите стъкла между другото хич не са евтини също  Crazy

# 634
ciarabella, ако не ти е изхвръкнало окото, никой не взима нещата присърце.
Наистина обаче, има ли парене в очите, сълзене, зачервявания, трябва да се посети специалист. Аз все още не съм го направила. Симптомите ги имах при хиперактивна жлеза. С нормализиране функцията на жлезата, изчезнаха и симптомите.

Аз да ви кажа съм останала с други впечатления за провеждане на лечение на екзофталм. В случай на Базедова болест и екзофталм, ендокринологът си лекува ендокринните проблеми, а офталмологът лекува екзофталма. Не съм чувала ендокринолог да предписва лечение за екзофталм. Офталмологът си действа според случая- капки, изкуствени сълзи, очно налягане, ако са нужни кортикостероидни вливания и т.н.
Ендокринологът си предписва тиреостатиците и следи жлезата.

# 635
Ох, като споменахте рамки... какви рамки има в очния кабинет където ходи мъжът ми!  Laughing То всъщност е очен кабинет + оптика вероятно. Нещо такова.
Ама рамките дизайнерски от 500 лв нагоре. Като прибавя и стъклата, тя работата отива към 1200-1300 лв. И пак зависи.
Аз си имам много готини очила, с едни теснички стъкла, много си ги харесвам, и мисля че ми отиват, ообаче не ги нося защото не мога да свикна с тях и това си е. Последният доктор при който ходих ми каза, че заради астигматизма ми трябва да си взема рамки с кръгли стъкла, почти като на Джон Ленън Shocked Sick Laughing

# 636

Аз да ви кажа съм останала с други впечатления за провеждане на лечение на екзофталм. В случай на Базедова болест и екзофталм, ендокринологът си лекува ендокринните проблеми, а офталмологът лекува екзофталма. Не съм чувала ендокринолог да предписва лечение за екзофталм. Офталмологът си действа според случая- капки, изкуствени сълзи, очно налягане, ако са нужни кортикостероидни вливания и т.н.

Напротив, точно ендокринолога назначава лечението за ТАО - интервенозни вливания на кортикостероиди, определя колко пъти, колко милиграма и т.н. Също така ендокринолога на база изследванията около жлезата, КАТ на орбити и след преглед от офталмолог поставя диагноза има ли или не проблем с очите. Самия ендокринолог има водеща роля за лечението. Той също гледа очите за подуване, изпъкване, лагофталм, едем и т.н.  и прави едни тестове - следиш му пръста и той гледа как си движиш очите, изостава ли ти погледа и т.н. 

# 637

Напротив, точно ендокринолога назначава лечението за ТАО - интервенозни вливания на кортикостероиди, определя колко пъти, колко милиграма и т.н. Също така ендокринолога на база изследванията около жлезата, КАТ на орбити и след преглед от офталмолог поставя диагноза има ли или не проблем с очите. Самия ендокринолог има водеща роля за лечението. Той също гледа очите за подуване, изпъкване, лагофталм, едем и т.н.  и прави едни тестове - следиш му пръста и той гледа как си движиш очите, изостава ли ти погледа и т.н. 
Много благодаря за споделеното.  Hug С грешни впечатления съм останала.
Предният ми доктор само ме попита дали имам зачервявания, парене в очите, за да ме прати на офталмолог.
Сегашният не ме е питал за очите изобщо.
Като отида тоя месец на контрола ще питам, да видя какво ще каже.

# 638
Няма проблеми, не казвам че няма офталмолог който може да постави диагнозата, просто самия проблем с очите се води ендокринна офталмопатия и се цели лекуване на жлезата и на очните симптоми.  При мен например ендокринолога забеляза проблема, назначи ми преглед при очен и след това ме изпрати и на скенер на орбитите и ми каза, че трябва да влязат хормоните в норма за да правим вливания. Самият КАТ на орбити дава информация кои очни мускули са задабелени и колко милимиетра и на тази база ендокринолога назначава схема на вливанията и милиграми, като през цялото време на процедурите ми правеха и консултации с офталмолог.  Освен това не мен и ендокринолога ми изписа изкуствени сълзи, едни капки за възпалението, витамини за очите и т.н. Казаха ми да огранича приема на сол и да спра цигарите. Сещам се сега, че ми  казаха и да спя на висока възглавница, не знам каква е точно идеята, но го направих.
След това, ако няма повлияване от кортикостероидите, ендокринолога може да назначи и телегамаперапия или някаква физиотерапия.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 11:44 от Shanel_05

# 639
Някой ако може да даде координати на д-р Начев или поне пълните му имена и болницата за да издиря из нета, че излизат няколко доктори с фамилия Начев и не знам на кой да звъня. Ще съм мн . благодарна! Решила съм твърдо да ида вече дано не се разколебая докато намеря данни.   bouquet

От темата за автоимунен тиреоидит на Хашимото, виждам че са ти дали точни насоки сега къде преглежда и как да си запишеш час.

1852165215521552 , питам за антителата, че не ги видях никъде. В норма ли са, повишени ли са?!
здравей тел на др, Начев е 0888896843 обади му се тои ще ти каже каде да се видите сигурно в Панацея защото ще иска да те види на ехограф.

# 640
Здравейте момичета,скоро не съм писала.Аз до скоро бях в ремисия,но като влязох пак да чета за симптомите,май пак се е получил рецидив с моята базедова болест.Някой би ли ми казал дали ако почти всички симптоми ги има на лице със сигурност се е получил рецидив,знам че най-лесното е да отида да си пусна изследвания но в момента немога,а започнах и да усешам някаква лека температура,но не съм сигурна че беше за базеда.Ще съм благодарна ако някой ми пише.Желая на всички да се оправят и да не им се налага да пият хапчета.  bouquet

# 641
  • вече в собствен дом
Искам да попитам тези , които са си правили КАТ на орбити какви са били резултатите им. Защото на мен са идеални, а виждам двойно. Не могат да разберат от къде идва това.

# 642
Искам да попитам тези , които са си правили КАТ на орбити какви са били резултатите им. Защото на мен са идеални, а виждам двойно. Не могат да разберат от къде идва това.

Офталмолога не разбра ли къде е проблема? При астигматизма някои неща се виждат двойно.

# 643
  • вече в собствен дом

Офталмолога не разбра ли къде е проблема? При астигматизма някои неща се виждат двойно.
Не , не разбраха. Сега ме изпращат на невролог. За това питам тези, които са со правили КАТ какво са им били резултатите.

# 644
Момичета, излязоха ми първите контролни резултати от началото на лечението и FT4 ми е паднал на 10.57 ( при долна граница 12)... При първите изследвания преди месец беше 58. TSH и тогава и сега си е 0.005. Аз утре имам час за консултация при Начев. Обаче се чудя да пия ли дотогава Тирозола....или да го спра??? Какво ще ме посъветвате?? И значи ли това, че съм минала рязко в хипо функция???
Благодаря ви предварително за отговорите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт