Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 129 786
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Не ги ползвайте тези отрови! Купувайте щадящи за вас и природата препарати.
И не допускайте мръсотия, която да трябва да се сваля с кирка или със сода каустик.

Shocked ooooh!
И аз това се чудя колко трябва да се е запуснало , та да ползвате такива силни и отровни направо препарати ???
И се изумявам , че все още се произвеждат и хората си ги купуват да си чистят къщите .. ужас .
Само като си помисля за ужасните миризми които остават в помещението след употребата им и направо ми се завива свят. Sick

Колко ли време?  newsm78 Ами, например от1 до 5 мин изпускане от контрол става ли?
Веднъж пробвах да правя пуканки, оказа се, че или не умея, или котлоните ми не са подходящи, но колкото и да се старах да се получат, царевицата полепна по дъното и стана на въглен. Търках съда, варих го с прах за пране - не помогна, чудех се, дали да го хвърля и накрая ме посъветваха да пробвам с въпросния Фаворит - пък то взе, че стана. Е-е, та защо да хвърлям остатъка от опаковката, която ползвах веднъж?! Държа си я, ако пак се случи "авария".

Миризмите - едно на страна. Но това са агресивни препарати, които нямат работа в дома си мисля аз.
От години вече хлор вкъщи няма - нито белина, нито Доместос, нито Циф зелен, нито Роли прах.
А сода каустик никога не съм ползвала.

А с какво си отпушвате каналите в банята? Пробвала съм с оцет и сода уж екологично и така яко ги запуших, че не искам и да чувам повече.

# 121
За канали използвам биоразградим препарат. Или смес от оцет и сол+вряла вода.

# 122
Кажи, ако обичаш, какъв е този препарат и дай "рецептата", т.е. съотношението на сместа.  Praynig

# 123
Ферда, Грюн Грийн е препарата.
Иначе - 1 бутилка оцет (обикновен)+1 чаша сол и вряла вода, колкото поеме.

# 124
Благодаря.  bouquet
"Колкото поеме" означава ли, че го "забъркваш" предварително? Или сипваш в канала и доливаш водата? Извинявам се, че така питам, но искам да знам точно.
Има ли верига, където се продава този препарат?

# 125
Оня ден по препоръка на приятелка си купих препарат за почистване на готварски печки, фурни,фритюрници и др алуминиеви неща, препарата е бг казва се Зебра и е около 2лв много съм доволна, почти без търкане си почистих печката.
То с тоз препарат може и боята от металните повърхности да си свалиш, и кожата от ръцете Grinning (поне при мен така стана) - изключително е агресивен.
Момичета не ползвайте агресивни препарани. Не сте минали от себе си.

# 126
  • Пловдив
Миризмите - едно на страна. Но това са агресивни препарати, които нямат работа в дома си мисля аз.
От години вече хлор вкъщи няма - нито белина, нито Доместос, нито Циф зелен, нито Роли прах.

Подкрепям с две ръце (и два крака) Laughing В къщи от 5 години не са влизали подобни неща, има алтернативи - търсете! Въпросните препарати освен къщата ви, успешно могат да "почистят" и вас Sad

# 127
Ферда, изсипваш в канала шишето с оцет, друсваш отгоре солта и заливаш с вряла вода.
Нищо не бъркам. Тази смес можеш да използваш за обезмирисяване на каналите също, просто като профилактика.
И нещо много важно - не допускай запушване на каналите. Почиствай космите или ползвай от металните цедчици за сифони.

Грюн грийн има в Карфур, както и в он-лайн магазини. В Пикадили поддържат част от асортимента им.

П.П. Вчера си чистих банята със спрея за баня. За пореден път се убеждавам колко са им хубави препаратите, изобщо не мирише (леко на треви и лимон), а свали сапунени следи просто с напръскването.

# 128
  • Burgas
Зебрата е точно тази която показвате на снимката(но преди е била оранжева) изобщо не знаех, че съдържала сода каустик, всъщност уредите ми не са чак толкова мръсни, но готварската ми печка е от по старите и след готвене трябва винаги да се забърсва, не забърша ли веднага на другия ден вече трудно се чисти, особено след пържене на нещо и аз не я ползвам всеки ден тая зебра.

# 129
Ферда, изсипваш в канала шишето с оцет, друсваш отгоре солта и заливаш с вряла вода.
Нищо не бъркам. Тази смес можеш да използваш за обезмирисяване на каналите също, просто като профилактика.
И нещо много важно - не допускай запушване на каналите. Почиствай космите или ползвай от металните цедчици за сифони.

Грюн грийн има в Карфур, както и в он-лайн магазини. В Пикадили поддържат част от асортимента им.

П.П. Вчера си чистих банята със спрея за баня. За пореден път се убеждавам колко са им хубави препаратите, изобщо не мирише (леко на треви и лимон), а свали сапунени следи просто с напръскването.

Много благодаря!

Явно опитите ми за екологично отпушване са се провалили заради замяната на солта със сода (между другото, реакция се получава и смятах, че действа, но е слабо).
Цедки на сифоните ползвам от край време - всъщност, никога досега не съм имала запушен канал в мивка, проблемът ми е с канала в пода на банята. За 3-4 години, откакто сме в това жилище там съм изляла сигурно десетки литри препарати  Embarassed - както био, така и химически, но много лесно се запушва... Даже се чудех, дали няма някакъв дефект в самия сифон, лошо да са го поставили или запушили в дълбочина със строителни материали... Никъде другаде нямам проблем с канал, само този, но е и най-важен.

Попитах за верига, където бих намерила Gruen Green с надеждата, че ще бъде международна, за лош късмет точно тези при нас ги няма (Чехия). Карфур преди няколко години отстъпи на Теско, а там такива препарати не съм виждала да продават (мисля, че добре им познавам сортимента на препарати  Wink Laughing)... Потърсих в интернет и попаднах на страница на Грюн Грийн във Фейсбук, но доколкото разбирам, касае само България. Странно, че не мога да открия нищо за Чехия, особено предвид съседството й с Германия. Жалко.

# 130

Подкрепям с две ръце (и два крака) Laughing В къщи от 5 години не са влизали подобни неща, има алтернативи - търсете! Въпросните препарати освен къщата ви, успешно могат да "почистят" и вас Sad
ТОЗИ ОТГОВОР СТРАШНО МИ ДОПАДА.
БРАВО.

# 131
А алтернатива за тоалетна?Отбелязвам,че не за почистване,а за поддържане на чистота и дезинфекция.

# 132
А алтернатива за тоалетна?Отбелязвам,че не за почистване,а за поддържане на чистота и дезинфекция.

Е как " не за почистване, а за поддържане на чистота"... Wink

Това използвам аз и съм много доволна. Няма натрапчива миризма, почиства много добре. Случвало ми се е след спиране на водата, след като я пуснат, започва да тече мътна и става един тъмен слой, на дъното на тоалетната чиния, там където е пълно с вода. Та този слой се измива без грешка, ако препарата постои известно време, дори без търкане ( аз обаче съм привърженик на четката и търкането)  Laughing

Също така съм с две ръце за препарата на Грюн Грийн за канали - подходих напълно недоверчиво към него, но е абсолютно ефективен.  В банята където се получава налеп, по самата пластмасова фуния на сифона, там всичко се оправя с него. Само че аз наливам по- голямо количество гореща вода от написаното на опаковката. Около 700 мл. поне.

# 133
Аз използвам същият препарат на Грюн грийн за тоалетна. Мирише много свежо и приятно и чисти наистина.

# 134
Аз използвам същият препарат на Грюн грийн за тоалетна. Мирише много свежо и приятно и чисти наистина.

колко парички е, и къде го продават?

Общи условия

Активация на акаунт