Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 129 720
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
Дори и аз не съм сигурна..сок от вишна,боровинка,нещо такова.

# 46
Петната от сокове и плодове първо се третират с разреден препарат за съдове, за да се премахнат захарите. Цветът после се премахва като се промие първо с бял оцет, после с кислородна вода. После се накисва с прах за пране и се пуска в пералната. Дано излезе, но ако е третирано вече, може само да се е фиксирало.

# 47
Благодаря много, Hug веднага ще пробвам!

# 48
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте. Петната от плодове или червено вино (които не са били прани), добре се почистват като най-напред се намажат хубавичката с кисело мляко, престоят ок. 24 часа да стане коричка, която после се обелва (евентуално може да се повтори още веднъж) и после се изпере цялото нормално в пералнята или на ръка, според потребностите. Изпробвано многократно. Успех!

# 49
  • BG
Здравейте! С какво да почистя петна от трева (върху дънки)?
Що се отнася до петна от червено вино, четох, че успешно се премахват с бяло вино, но не съм пробвала.

# 50
  • София
Здравейте! С какво да почистя петна от трева (върху дънки)?
Пробвай с Вениш.

# 51
За трева аз знам да се третира с ацетон, да се покрие след това с тензух и да се търка с мека четка, докато не падне колкото се може повече от пигмента. После натъркване с прах, накисване и пране. Но не съм го пробвала.

А за бялото вино - може. Аз съм писала бял оцет по-горе за всичко от плодово естество.

П.С. Ето това си намерих в записките:
RED WINE: Spray diluted dishwashing-soap solution on stain; tamp with a soft-bristled brush. Flush with water, apply white vinegar, and 1 or 2 drops of ammonia to wet area. Flush with water. Treat with an enzyme detergent; wash. If stain is still there, apply a powdered nonchlorinated color-safe bleach, such as sodium percarbonate; rewash.

Какво имат предвид под ензимен препарат? Прах за пране ли?

# 52
А петно от масло/смазка/ с какво да изчистя?

# 53
Чела съм, че Меглио /обезмаслител/ се справя с такива петна - пръскаш, търкаш /с четка, ако се налага/ и така, докато изчезне!

# 54

Sil  спрей  на  хенкел - за  греси  и масла  .  Много е   силен   особео  аерозола .

# 55
Благодаря за съветите!   bouquet

# 56

Sil  спрей  на  хенкел - за  греси  и масла  .  Много е   силен   особео  аерозола .

Т'ва е от точните отговори  Simple Smile Има си препарати за различните типове трудни Laughing петна.
Никога няма да забравя шока от първото прочитане на подобна тема във форума. Една дама даваше съвет да се пишка кратко върху петното. Беотказно и евтино въздействие! /не ме карайте да слагам линк към темата, защото тя още пише тук/

# 57
А действа ли наистина? Да похваля новия Медикс рейзър за баня - много съм доволна. Според мен е по-добър от Пулирапид. А и с пръскалото се нанася много по-лесно.

# 58
  • Там, където ме обичат
Моля за съвет как да изчистя розова чанта от изкуствена кожа. Не някакво петно конкретно, а от носенето и най-вече от градския транспорт  #Cussing outизглежда като дреха, която има спешна нужда от изпиране.

# 59
  • София
Пробвай с мокри кърпички, но гледай да не са напоени със спирт. Опитай най-напред някъде на по-скрито място - на дъното, примерно. Ако се изчисти, изчакай да изсъхне и ако кожата не е променила външния си вид, действай нататък.

Общи условия

Активация на акаунт