Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 129 996
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Лисичке, пробвай да махнеш маркера от стъклата с обезмаслител. Ако има петна от уплътнителя (чат пат остават по стъклата) - можеш да го махнеш с много финно телче (такова, което става и за керамични плотове на печка). За съжаление, не мога да те насоча към подходяща марка, защото аз не ползвам тези от магазините. За белия прахоляк - само с вода няма да стане, но ако си близо до Пловдив, мога да ти покажа с какво може да стане. За пода наистина ти трябва твърда четка.

# 586
  • Бургас
Ползвах Lex за баня - не съм доволна. Чисти добре само батериите. С плочки и фуги хич не се справя.
Проблемът ми е, че навремето мазах фугите уж с предпазващ препарат, съдържащ силикон, да не мухлясват. Да, ама те мухлясват още повече. Само белина ги оправя, а не искам да се тровя непрестанно.
Ако може да препоръчате нещо.

Момичета,пак съм аз за съвет - банята е тип-топ с това,което ми препоръчахте

Какво ползва в банята?

# 587
  • I want it all and I want it now.
За да мухлясва банята има много влага. Сложи си силен вентилатор .  Peace
А за почистване ползвам този тъмно синият/той е с белина/ ЦЪК

# 588
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При мухъл използвам само и единствено Саво.
Иначе банята напоследък чистя с Медикс за баня.Последно ползвах Циф за баня, Астониш, Цилит Бенг и Полирапид... ами не ми харесаха особено спрямо отношението цена/качество

# 589
  • София
Препоръчайте ми нещо за отпушване на канали, но по-силно от Тубофло.
Зависи колко е запушено - ако е неспасяемо, техническа солна киселина от строителните магазини и железариите. Действа безотказно, но е агресивно, така че с него много внимателно и не ползвай често, плакни обилно първо със студена вода, а после с гореща.
Това сода каустик ли е или е нещо друго?
Сода каустик се нарича натриевата основа. Тя също намира приложение при отпушването на канали. Трябва да се внимава при разтварянето й във вода, защото процесът е свързан с отделянето на топлина, и, ако съдът е неподходящ, може да се стопи и течността да изгори ръцете. Алуминиевите съдове също не са подхоящи, защото тя разтваря алуминия.

# 590
  • до най-прекрасния мъж
Препоръчайте ми нещо за отпушване на канали, но по-силно от Тубофло.
Зависи колко е запушено - ако е неспасяемо, техническа солна киселина от строителните магазини и железариите. Действа безотказно, но е агресивно, така че с него много внимателно и не ползвай често, плакни обилно първо със студена вода, а после с гореща.
Това сода каустик ли е или е нещо друго?
Не, не е сода каустик. Жълта течност в бутилка е, но също разяжда и трябва да се внимава много с нея. Отваряш бутилката, изсипваш съдържанието и излизаш от банята за поне 30 минути. След това с маска и плакнеш обилно. Ако имаш вентилация - задължително я пусни като влезеш да плакнеш.

# 591
ginbay Благодаря,да наистина само с вода не стана ... ама то основното чистене ще е в неделя,ще се запася от ДМ с някакви нещица утре ...

Tintina с перилис фаянс  Peace

# 592
Пожелайте ми успех,свърши се с боядисването,сега идва ред на чистенето  Sick

# 593
Лисичке, готово ли е вече за гости?  Wink

# 594
мацки, вчера извадих обувките и ботушките на щерката да ги почистя и подготвя за зимния сезон... и гледам гумените й ботуши адски божълтяли... а са бели на цветчета.
имате ли идея с какво мога да ги почистя?

ето ги http://bl.prodavalnik.com/shareni-gumeni-botushki---33n-i9936529   Rolling Eyes

# 595
  • Варна
И аз да попитам нещо...купих си спален комплект, който оцветява...докато спим и ни оцветява и това след 2 пранета...има ли начин с някакъв препарат да му сваля каквото има да оцветява или не...не знам дали обясних като хората  Embarassed  bouquet

# 596
И аз да попитам нещо...купих си спален комплект, който оцветява...докато спим и ни оцветява и това след 2 пранета...има ли начин с някакъв препарат да му сваля каквото има да оцветява или не...не знам дали обясних като хората  Embarassed  bouquet
По-скоро му "запечатай" цветовете, за да спре да пуска - мисля, че с киснене във вода с оцет ставаше. Нека някой, който е пробвал да подскаже как точно ставаше.

# 597
Чак вас да ви оцветява, направо си е опасно. Аз не бих използвала такова спално бельо!

# 598
  • Варна
То, не е брутално оцветяване, но сутрин като си изчистя лицето и по тампона за грим има лек цвят, което предполагам, че може да се премахне по някакъв начин...лошото е, че 3 пъти го прах и това продължава ... Tired

# 599
Безумно доволна от 100% дезинфектанта за баня на Медикс. Колко е 100% не знам, но цялата ми баня блести.  Peace Преди хвалех препарата за паркет на Сканза Фатиче, сега взех техния обезмаслител вместо Мелъо. Ще се отчета.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт