Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 129 823
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм по-доволна от тези, които са като хавлиени (дълъг правоъгълник). Недостатък им е обаче това, че трябва по 100 пъти да сваляш от стирката, да изплакнеш и пак да сложиш на стирката. Преди използвах синята гъба, но не ми харесва, че остава следи от каналчетата по нея.

# 616
Ламината чистя с Грюн грийн - екологичен е. Води се и за ламинат, и за паркет. Като си направя разтвор минавам ламинат, теракот и гранитогрес. Най-вече го ползвам заради екологичността. С малко дете сме, понякога пълзи по земята и гледам да избягвам колкото мога агресивните химии.
И аз чистя с този препарат, даже плотовете  си минавам с него и съм мн доволна

# 617
Аз приоритетно чистя с Меглио. Препоръчаха ми един италиански препарат - гресегре / също обезмаслител. Търся отзиви за него.

# 618
Ламината чистя с Грюн грийн - екологичен е. Води се и за ламинат, и за паркет. Като си направя разтвор минавам ламинат, теракот и гранитогрес. Най-вече го ползвам заради екологичността. С малко дете сме, понякога пълзи по земята и гледам да избягвам колкото мога агресивните химии.
И аз чистя с този препарат, даже плотовете  си минавам с него и съм мн доволна

и аз съм с него. От фирмения магазин ми казаха точно това за плотовете, разреден 1 към 1 с вода става за кухнята, т.е. шкафове, хладилник, микровълновата, котлони и т.н.

# 619
Аз само да похваля магическата гъба на Фино - изчисти ми безпроблемно стената в коридора, която беше замърсена от обувките.

Не се осмелявам да я ползвам за стена,а имам нужда да изтрия едни петна също в коридора.Нали трябва да се намокри!Да не стане петно?Пиши,моля,как си процедирала.Аз имам такава гъба на Сано.

# 620
Аз само да похваля магическата гъба на Фино - изчисти ми безпроблемно стената в коридора, която беше замърсена от обувките.

Не се осмелявам да я ползвам за стена,а имам нужда да изтрия едни петна също в коридора.Нали трябва да се намокри!Да не стане петно?Пиши,моля,как си процедирала.Аз имам такава гъба на Сано.
Няма да имаш никакви проблеми - мокри с вода и бърши. От мокрото няма как да остане петно на стената. Тези гъби на Сано стават и за почистване на котлони, шкафове, за банята... До сега само мазно петно от латекс ми се е случвало да не могат да извадят.

# 621
  • София

Няма да имаш никакви проблеми - мокри с вода и бърши. От мокрото няма как да остане петно на стената. Тези гъби на Сано стават и за почистване на котлони, шкафове, за банята... До сега само мазно петно от латекс ми се е случвало да не могат да извадят.

Аз със суха гъба изтърках петната от латекса. Чисто нов, ама децата поомазали тук-там ooooh!

Този моп на Vileda ме спаси- почиства под, прозорци, бани, ламинат. Изнесе основно чистене на къща след построяването и още има живот в подложката. Мопа с кофата идват към 60-70лв, но определено си струва и го няма досадното пране на ръка.

# 622

Аз не я мокря, но се рони самата гъба като гума. Ако искаш пробвай със суха, аз не съм имала проблем

# 623
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Понеже и аз имам зацапано по стена с латекс се интересувам как ги чистите тези стени? За магическата гъба ми стана ясно, някой от другите как се справя?

# 624
Преди малко опитах на един малък участък с леко влажна гъба-изчисти всичко,но сякаш остана някакво петно-като мъгла /може само аз да си го виждам,защото го знам къде е/.Но ще почакам още малко-може да е от влагата и като изсъхне,да изчезне.

# 625
Според мен има значение какъв е латекса. Нашият в кухнята се оказа такъв боклук, че с мокър пръст да "мина" , се отмива цвета. Уж за по-хубав от Оргахим-а го взехме, а то какъв се оказа  Tired Съветът ми е първо да пробвате на по-скрито място  Peace

# 626
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моят става за миене и съм го забърсвала с влажна кърпа, обаче имам едни петна от
обувки до антрето и за тях търся идея  Peace

# 627
  • Варна
Гъбата я ползвам мокра, след като изсъхне стената нищо не си личи. Обаче в кухнята, до вратата на миялната има влага. Боята явно е подпухнала там и като потърках с гъбата и я свалих  Laughing Добре, че мястото е малко и не личи почти. На другите места търках доста по-силно и нямаше поражения.

# 628
  • Русе
Аз съм с паркет, преди с ламинат, за 10 г пробвах какво ли не. Засега твърдо съм за Пронто, бялата непрозрачна опаковка Кера, Цера или нещо подобно - намерих го http://www.scjohnsonwax.bg/nqcontent.cfm?a_id=6363&lang=lang_1. Даже си търся по-голяма разфасовка, че всеки ден чистя. В момента съм строила точно 4 препарата Simple Smile, но за сериозно почистване определено пронтото. Не съм пробвала ГГ, кой точно от тях да пробвам? По принцип чистя със синята гъба, но скоро си взех една обикновена с микрофибърна да пробвам. Много съм доволна, като се опарича ще си взема на Виледа, което Ms.Gorgeous е показала, само да се изтисква.

# 629

Аз със суха гъба изтърках петната от латекса. Чисто нов, ама децата поомазали тук-там ooooh!

Този моп на Vileda ме спаси- почиства под, прозорци, бани, ламинат. Изнесе основно чистене на къща след построяването и още има живот в подложката. Мопа с кофата идват към 60-70лв, но определено си струва и го няма досадното пране на ръка.

Аз го имам тоя моп на Виледа и нещо не съм доволна за керамични плочки - замазва ми повърхността, не чисти добре. Ползвам го за паркет и там се справя, но за плочки за баня и прозорци не виждам как би могъл да изчисти. Или аз нещо не правя както трябва - не зная. Даже водата като я изхвърлям не е мръсна както когато чистя с цилиндричния моп. Да не говорим за песъчинки и прашинки, те си остават на пода.

Общи условия

Активация на акаунт