Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 271
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Вече писах, че гамата препарати се зарежда най-много в Карфур. В Пикадили е по-рехаво.
4 и нещо беше последният път, бутилката е 750 милилитра. Продуктите им може и он-лайн да се поръчват от разни биосайтове.

# 136
Бихте ли ми помогнали със съвет?
Забелязах, че от дезодоранта под мишниците на някои дрехи, ризи, са се получили много неприятни мазни петна.  Sick Не изчезват и след изпиране. Има ли някакъв начин да ги отстраня? Касае се именно за мазни петна, а не за петна от талк.
Пробвай с ТОК на Дионис. Мисля че ще свърши доста добра работа.
Аз имам същия проблем с някои блузи. Къде мога да намеря препаратите на Дионис?

# 137
  • Бургас
Ох, как ви намирам чак сега!
Връщам се да чета.

# 138
Забелязах, че от дезодоранта под мишниците на някои дрехи, ризи, са се получили много неприятни мазни петна.  Sick Не изчезват и след изпиране. Има ли някакъв начин да ги отстраня? Касае се именно за мазни петна, а не за петна от талк.
Пиши ми на е-майл st_marina@abv.bg за да ти дам координати : сайт, техин е-майл, скайп. Ако се регистрираш при тях ще ползваш и 30% отстъпка от всеки продукт.  Аз лично си поръчвам по скайпа. На него отговаря съпругата на собственника на фирмата.

# 139
За 3-4 години, откакто сме в това жилище там съм изляла сигурно десетки литри препарати  Embarassed - както био, така и химически, но много лесно се запушва... Даже се чудех, дали няма някакъв дефект в самия сифон, лошо да са го поставили или запушили в дълбочина със строителни материали... Никъде другаде нямам проблем с канал, само този, но е и най-важен.
Имах подобен проблем в старото ми жилище, за щастие бях под наем. Приятелят ми има опит, разкъртвали са наново, имало е проблем с наклона или нещо подобно, изобщо не съм наясно, но понякога е необходимо и по-добре да се направи наново. Не си ли запазила някоя и друга подова плочка?

# 140
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
За 3-4 години, откакто сме в това жилище там съм изляла сигурно десетки литри препарати  Embarassed - както био, така и химически, но много лесно се запушва... Даже се чудех, дали няма някакъв дефект в самия сифон, лошо да са го поставили или запушили в дълбочина със строителни материали... Никъде другаде нямам проблем с канал, само този, но е и най-важен.
Имах подобен проблем в старото ми жилище, за щастие бях под наем. Приятелят ми има опит, разкъртвали са наново, имало е проблем с наклона или нещо подобно, изобщо не съм наясно, но понякога е необходимо и по-добре да се направи наново. Не си ли запазила някоя и друга подова плочка?

Не съм сигурна, дали те разбрах - имаш предвид само наклона на пода или наклон долу вътре в сифона? Мисля, че подът на банята има достатъчен наклон - плочки не са останали, защото тука фирмата строител предава на купувача жилището готово, т.е. ние си избрахме някакви плочки от каталога им и те ги поставиха, аз успях да си набавя допълнително само 1 бройка. Laughing Когато приемахме апартамента си бяхме наели някакъв "специалист" - контрол по качеството на строежи (не знам как се нарича) и точно наклона в банята не му хареса, така че половината я разбиваха и преправяха наклона. Когато почистя канала с препарат, първите няколко дена не се задържа локва около сифона, но след това почва да се пълни, което ме навежда на мисълта, че проблемът не е в наклона на пода, а в сифона/канализацията. По принцип, чехите такива бани не правят (тука има традиция да се слагат вани, в последните години душ-кабини), ние плащахме "надстандарт" за да ни преправят банята на "обикновена" ала български тип и имам подозрението, че нещо не са се справили с тръбите в пода, що ли... Абсурд е сега да разбиваме ние - нямаме средства и нерви за такива начинания, още не сме се обзавели, изплащаме жилището и т.н.

Ферда, изсипваш в канала шишето с оцет, друсваш отгоре солта и заливаш с вряла вода.
Нищо не бъркам. Тази смес можеш да използваш за обезмирисяване на каналите също, просто като профилактика.
И нещо много важно - не допускай запушване на каналите. Почиствай космите или ползвай от металните цедчици за сифони.

Грюн грийн има в Карфур, както и в он-лайн магазини. В Пикадили поддържат част от асортимента им.

П.П. Вчера си чистих банята със спрея за баня. За пореден път се убеждавам колко са им хубави препаратите, изобщо не мирише (леко на треви и лимон), а свали сапунени следи просто с напръскването.

Sourcherry, още веднъж благодаря за съветите, скоро ще пробвам оцетената смес, а относно био-препаратите, макар че тука го няма така прехваленият от вас Грюн Грийн, се разтърсих и открих цяла поредица от еко-препарати, така че ще пробвам подред колко са добри и ще си избера нещо за постоянно ползване (доколкото знам напр., еко перилните орехи не перат добре, така че ги изключвам и т.н.).

# 141
  • София
Разбира се, че става въпрос за наклона на тръбата, която е вътре в пода и отвежда водата от сифона надолу към вертикалния канал. Наклонът на пода също има значение, но не в случая със запушването. Няма логична връзка. Наклонът на пода се прави, за да не ти се събира вода в ъглите на банята, а да отива в сифона. Твоят проблем е след това. Ако тръбата, която отвежда водата от сифона не е с достатъчен наклон може да се запушва лесно и трябва да се кърти от сифона до вертикалния канал, за да се коригира.

# 142
За 3-4 години, откакто сме в това жилище там съм изляла сигурно десетки литри препарати  Embarassed - както био, така и химически, но много лесно се запушва... Даже се чудех, дали няма някакъв дефект в самия сифон, лошо да са го поставили или запушили в дълбочина със строителни материали... Никъде другаде нямам проблем с канал, само този, но е и най-важен.

Не съм сигурна, дали те разбрах - имаш предвид само наклона на пода или наклон долу вътре в сифона? ...
не, не, не наклона на пода, изработката вътре в самия канал....провери дали не се касае за нужда от ремонт, наистина
а и май не е толкова сложно, мисля, че не става дума за грандиозно разбиване, а просто няколкото плочки около канала, но при положение, че нямате от тия плочки, незнам как ще стане
не искам да говоря наизуст, наистина, и да те плаша излишно...
сори за офф-а, просто скоро научих, че невинаги е въпрос на правилните препарати за отпушване. Последните месеци съм отпушвала всяка седмица, беше кошмарно...

# 143
Ферда, прането е друга бира. С ядки, орехи и прочие измислици не пера - няма начин просто!
Купувай качествени прахове, предпочитай тези без наличие на фосфати.
Битовата химия - идеално е да е биоразградима. Ако почиства добре, без наличие на химикали - супер и за теб и семейството,  и за природата.

# 144
Забелязах, че от дезодоранта под мишниците на някои дрехи, ризи, са се получили много неприятни мазни петна.  Sick Не изчезват и след изпиране. Има ли някакъв начин да ги отстраня? Касае се именно за мазни петна, а не за петна от талк.
Пиши ми на е-майл st_marina@abv.bg за да ти дам координати : сайт, техин е-майл, скайп. Ако се регистрираш при тях ще ползваш и 30% отстъпка от всеки продукт.  Аз лично си поръчвам по скайпа. На него отговаря съпругата на собственника на фирмата.

Демек ти  Mr. Green Колко простовата реклама  Mr. Green Ама как отговаряш на себе си по скайпа?  Joy Правиш си сама поръчки ли?

# 145
момичета, как да почистя матиран фаянс?
самите плочки са матови, нямат гланц и са леко грапави. ето снимка:
такива са ми в тоалетната...
търках ги с вода+оцет, но не става.
явно от варовика във водата, черните стават сиви... Rolling Eyes

# 146
Тедка, моите също са матови, чистя ги с препарата с оцет на ДМ, струва около 2 лв., ако държиш ще изровя снимка. Имам тъмни и светли плочки в банята, само с него ги чистя, даже да ти кажа от както направихме банята преди 5 месеца само 2 пъти ми се е налагало да ги минавам, като вторият път варовика едва ли личеше, а водата ни е твърда. Но все пак си зависи и от покритието на плочката.

# 147
Тедка, моите също са матови, чистя ги с препарата с оцет на ДМ, струва около 2 лв., ако държиш ще изровя снимка. Имам тъмни и светли плочки в банята, само с него ги чистя, даже да ти кажа от както направихме банята преди 5 месеца само 2 пъти ми се е налагало да ги минавам, като вторият път варовика едва ли личеше, а водата ни е твърда. Но все пак си зависи и от покритието на плочката.

как точно се казва този препарат?
моите във WCто не се мокрят и им трябва едно забърсване, ама явно искат спец. препарат... с вода не става.
скоро ги слагахме и има още фугин на места, стоят замазани. Sad

# 148
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

как точно се казва този препарат?
моите във WCто не се мокрят и им трябва едно забърсване, ама явно искат спец. препарат... с вода не става.
скоро ги слагахме и има още фугин на места, стоят замазани. Sad

Това е препарата :

http://www.picvalley.net/u/1858/207023238520581249441327923932CW … 7NRRkXWp9w5LX.PNG

# 149
това е слаб препарат, с фугин няма да се справи или с натрупан варовик. По-добре си потърсете същия, но на Фрош. Пак е с име Еssigreiniger. И двата съдържат оцетна киселина, но Фроша чисти по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт