Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 315
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Препоръчайте нещо за почистване на порцеланова мивка.Искам да остава блясъка и след изсъхването,а не само докато е мокра.  Водата при нас е много твърда .

# 166
Аз пък напоследък взимам от тези лепящите се, струва ми се най-хигиенично. И другия вариант наистина са кубчетата за тоалетно казанче...

# 167
Аз пък напоследък взимам от тези лепящите се, струва ми се най-хигиенично. И другия вариант наистина са кубчетата за тоалетно казанче...

Кубчетата могат ли да се слагат във тези вградените казанчета? Информативно питам.

Нощна птица, лепящите правят ли пяна и аромат?

Сега взех от Лидъл една тоалетна кошничка (W5 - тахната марка) , която не е лоша. Образува пяна, но няма аромат и все още не е изтекла (4-5 дни). Наистина обаче от хигиенична гледна точка с тези кошнички ....  ooooh! Не стига всичко друго ами и те искат чистене ако се сменя само пълнителя.

Тоалетна кошничка - да издържа дълго, да ухае, да прави пяна - Амби пур. Купувам син или зелен вариант.
Преди купувах Амби Пур, но сега не мога да се сетя каква беше причината да спра.  Thinking

Препоръчайте нещо за почистване на порцеланова мивка.Искам да остава блясъка и след изсъхването,а не само докато е мокра.  Водата при нас е много твърда .
Преди си играех да подсушавам с една много странна къпра, която ми бяха препоръчали в един магазин. Наистина не остават следи, но то като я избърша и после не ми се пуска вода, за да не я намокря  Laughing Мъжът ми познай дали си правеше трудът ... Спрях да й слугувам. Ако някой сподели тарикатски препарат ще е супер!

# 168
  • Пловдив
Някой знае ли препарат за почистване на диспенсер за вода?

# 169
Нощна птица,каква е тази кърпа, все пак. Имам доста микрофибърни ,но с тях бърша само огледалото и батериите,мивката не съм бърсала.

# 170
За кърпата - не съм аз.
За лепящите се почистващи за тоалетна - аромат имат да, силен, пяна май не много, не съм се заглеждала, ще видя и ще кажа. С едно залепване изкарва 3-4 дни, общо пълнителят има за 5 пъти, значи към 15-20 дни, цена 3 и нещо беше... до 4 лв.

# 171
Да, skica, да каже каква е тази кърпа.

# 172
  • София
Абе тия лепящите се за тоалетна много зле изглеждат, все едно има нещо зацапано в тоалетната чиния.... Особено пък онзи гел на "Тоалетно пате", дето е като желе в спринцовка и не се отмива, уж дезинфекцирал... Много зле!

# 173

Аз съм за кърпата  Laughing
Не е микрофибърна, нито пък швамтух. Прилича на велур и като изсъхне става като кора. Като я намокриш пак си омеква. Има много силна хигроскопичност. За съжаление не помня марка. Спомням си че не беше скъпа и даже си я бях нарязала на няколко части. Може да погледнеш по щандовете, където има микрофибърни, кърпи за стъкла, гъбички .... ще се ориентираш.

# 174

Аз съм за кърпата  Laughing
Не е микрофибърна, нито пък швамтух. Прилича на велур и като изсъхне става като кора. Като я намокриш пак си омеква. Има много силна хигроскопичност. За съжаление не помня марка. Спомням си че не беше скъпа и даже си я бях нарязала на няколко части. Може да погледнеш по щандовете, където има микрофибърни, кърпи за стъкла, гъбички .... ще се ориентираш.
Да не е гюдерия /май така се казваше / , едно време посушавахме стъклата на колата с такава кърпа .Нещо средно между кожа, плат, велур.
Ако е такова нещо провери във бензиностанциите  , практикер при автоаксесоарите .

# 175
Имам гюдерия,кожена, не съм се сетила да я пробвам.

# 176

[/quote]Да не е гюдерия /май така се казваше / , едно време посушавахме стъклата на колата с такава кърпа .Нещо средно между кожа, плат, велур.
Ако е такова нещо провери във бензиностанциите  , практикер при автоаксесоарите .
[/quote]

По описанието на това ми прилича.

bgroza, пробвай да кажеш има ли ефект.

# 177
  • Варна
За да стои лъскава трябва и да се обработва със съответните препарати, които "отблъскват" водата, за да може тя да се стича бързо и лесно, а не да стои на капки, които после да изсъхват на място и да правят петна. Сигурно има много варианти а такива препарати, но аз съм ползвала само пастата (за мивки и вана) и санитарния гел (за плочките в банята) на Дионис. Сега не мога да си намеря дистрибуторката и май ще пробвам пастата на Екопромакс. Гледах, че Астониш също имат такава паста, но не съм я пробвала. Всичките са по 5-6 лв. В DM имат на Dr. Beckmann, но струва 12 лв., а не ми се дават толкова пари, за нещо, което не съм пробвала.
Така или иначе при много варовита вода и това няма да те спаси, а само леко ще облекчи проблема. Подсушаването е ефективно, но като съм при свеки, забелязвам, че след като съм забърсала в кухнята, ходя да мия разни неща в банята, за да не забърсвам наново  Laughing

# 178
Да,но препаратите,които отблъскват водата , съдържат силикон,който също се натрупва след време . Имах наскоро един такъв А1 -от Кауфланд . Лъска,ама създава едно такова мазно усещане, което след продължителна употреба става като филм и ме дразни.

# 179
Сигурна съм, че ако веднъж изпробвате почистващите еко концентрати на фирма Дионис.... винаги ще ползвате тях за целта.

Общи условия

Активация на акаунт