Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 462
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Не бих  Mr. Green
Нямам идея.
От Кауфланд си взимам лимонена киселина в едни по-големи разфасовки (не 10 грамовите от обикновените магазини) но нямам идея колко са големи, защото като се прибера си ги изсипвам в бурканче. Може би 50-80-100 гр. newsm78
Изсипвам в една мерителна каничка. После заливам с малко гореща вода, разбърквам добре, ако не се растопи добавям още гореща вода, разбъквам пак. Не целя пълно разтваряне, но поне да е повече от 60-70 %. Изсипвам в тоалетната точно преди лягане, за да може да действа до сутринта. Общото количество на водата не е повече от 300 мл.
Някак подозирам, че всичко това е излишно, и ще има същия ефект ако просто изсипя пакетчето лимонена киселина в тоалетната, но не съм опитвала  Laughing
Става за почистване на варовик от батерии. В баньо-тоалетната си имам едно шишенце с разтвор с неясна концентрация. Пръскам на една гъба за чинии, намазвам (или по-точно намокрям) батериите, после докато се завъртя да направя нещо друго то си действа, пак намокрям гъбата (този път грапавата част) и поизтърквам. Ако се прави редовно сигурно и с меката ще стане, но аз не се сещам всяка седмица.

# 256
Пунчик, благодаря за съветите!
И аз така в наследство я получих тази неподдържана тоалетна и сега се чудя как да я изчистя. Слагах какви ли не препарати, но чесно казано очаквах наслояването само да падне, а не да стържа. Явно трябва и това да пробвам. А отстранява ли се по някакъв начин водата,която се задържа в чинията преди да се постави киселия разтвор?
Извинявам се на всички, които не им е приятно да ми четат тоалетните въпроси.

# 257
  • Варна
Ами няма как, затова и гледам да разтварям във възможно най малко вода, за да може като се смеси с тази вътре да се запази някаква работна концентрация.
Всъщност зависи от тоалетната. В старата ако се налееше вода от кофа/леген (а не от казанчето), нивото падаше. Тук явно каналите са по-тесни или има нещо друго нередовно и не става.

# 258
  • Варна
И аз се извинявам за миризливата темам която сме отворили, нооо.... няма как.
В една друга тема обясняваха, че си отпушват каналите със хл. сода и оцет (аз не ползвам оцет, за почистване на варовици и т.н., защото ми мирише). Преди да предложа да добавите и сода към разтвора на лимонена киселина, реших да видя все пак какво пише за комбинацията и това е първото, на което попаднах
"Най-чудодеен ефект обаче можете да постигнете със содата при почистването на тоалетни и отпушването на канали. Изсипете една чаша сода, след което залейте с чаша оцет. Не е нужно да сте химик, за да се досетите, че ще последва бурна реакция, от която сместа шупва. Изчакайте я да спре да клокочи и я изплакнете с гореща вода."
Оп, ето още едно
"Мивката и плочките се посипват с хлебна сода, отгоре се поръсва лимонена киселина да шупне, след което се измива обилно с вода."

И за да има и нещо немиризливо - Корите от лимоните могат да се ползват за почистване на батериите - натърквате, изчаквате, забърсвате Simple Smile

# 259
Пунчик, тъкмо съм се излегнала, а ти сега ме караш да ставам.  Mr. Green Ще пиша дали има резултат.

# 260
  • Там, където ме обичат
Момичета, моля за съвет - с какво да почистя старо петно от суичър на детето. Дрехата е в бяло-синьо, а петното е в бежов оттенък. Детето си харесва дрехата и държи да му я почистя, а не знам как. Пробвах Вениш, един Амое и какво ли не. Не знам от какво е, но стои като капки от ябълков сок. Идеи някакви?

# 261
  • Варна
Най-евтиния и достатъчно добър препарат е Spot на Перилис
Мирише ужасно, но пък май го има във всички магазини.
Въпреки, че на опаковката пише да се изплаква преди слагане в пералнята, за "нормално изглеждащи" петна напръсквам, оставам да действа 10-15 мин. (а може и 3 часа, ако се отплесна  Laughing) и мятам в пералнята.
За такива, които не са излезли след прането в пералнята (или които се вижда, че са "трудни"), напръсквам отново и оставям да действа поне час. Като се сетя след известно време - напръсквам пак и търкам малко на ръка.
Изразходила съм 5-6 от малките тубички и не ми е прецакал нито една дреха, а премахва 90% от петната.

# 262
Най-евтиния и достатъчно добър препарат е Spot на Перилис
Мирише ужасно, но пък май го има във всички магазини.
Въпреки, че на опаковката пише да се изплаква преди слагане в пералнята, за "нормално изглеждащи" петна напръсквам, оставам да действа 10-15 мин. (а може и 3 часа, ако се отплесна  Laughing) и мятам в пералнята.
За такива, които не са излезли след прането в пералнята (или които се вижда, че са "трудни"), напръсквам отново и оставям да действа поне час. Като се сетя след известно време - напръсквам пак и търкам малко на ръка.
Изразходила съм 5-6 от малките тубички и не ми е прецакал нито една дреха, а премахва 90% от петната.
Поддържам изцяло за Перилис! Единствения проблем е, че го няма в големите вериги, а само в малките магазинчета за препарати и то не редовно. Явно като не е скъп и не е на P&G и подобни и не го зареждат редовно.

# 263
На Перилис са много добри и препаратите за почистване на баня!  Peace

# 264
  • Бургас
Аз пък от тоз Spot въобще не съм доволна. Иначе от препарата на "Перилис" за котлен камък - да.
А тоалетната почиствам перфектно с кислол, най-обикновен. Изсипвам и оставям. Има и един препарат "Фаянс" на Згура, който също е много добър. И двата са евтини.
Минусът е, че не са екологични:)

# 265
  • София-Младост
За почистване фарна какво ползвате и сте доволни? ще се върна да прочета, но и да попитам Simple Smile Имах един К2 или К3 обаче му се запуши отгоре пръскалото и е за кофата направо.

# 266
  • София
Рекламата на Перилис куца, защото производителят е български. Това е истината - качеството може да си го има, но с гиганти като P&G не можеш да се мериш. В много отношения "изберете българското" работи като стратегия.

# 267
  • Там, където ме обичат
Рекламата на Перилис куца, защото производителят е български. Това е истината - качеството може да си го има, но с гиганти като P&G не можеш да се мериш. В много отношения "изберете българското" работи като стратегия.
Рекламата не ми е проблем. Проблем са ми тези упорити петна от може би ябълков сок или подобно. Не намерих Спот, но ще го търся. Други идеи?

# 268
Здравейте! Искам да Ви попитам за някакъв начин за връщане на предишния цвят на боядисана при пране дреха..По-скоро бански на бели и тъмно сини ленти е,но сега бялото е почти синьо Sad Помоooщ!! Praynig

# 269
Здравейте! Искам да Ви попитам за някакъв начин за връщане на предишния цвят на боядисана при пране дреха..По-скоро бански на бели и тъмно сини ленти е,но сега бялото е почти синьо Sad Помоooщ!! Praynig

В темата за праховете бях чела за някакъв препарат на Хайтман, който може би ще ти помогне. Ако намеря картинка ще ти я сложа по-късно.

Ходих в Карфур специално за препаратите на ГГ и останах разочарована - имаше само от верото и таблетките за съдомиялна.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 11:41 от Sea lights

Общи условия

Активация на акаунт