Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 392
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • някъде там
Да, пени се, но ако мина фугите на пода с доместос или нещо подобно, после е нужно да бърша много пъти за да отмия пяната.С тези гъби после минавам два пъти и е ОК. А и веднъж като миех с доместос / неразреден  Embarassed / така се подхлъзнах, че си седнах на ду...то върху намазаните плочки Laughing Ползвам ги само за фуги на пода и съм доволна. Както казвате, въпрос на лично предпочитание.
А стават ли за почистване на плочки и фуги в банята?

# 421
  • Бургас
Да, чистила съм и банята.Сега обаче я карам по мързеливия начин - със спрея на CILLIT BANG. Пръскам душ кабината и след 10-15 минути поливам. Пак казвам, че за мен предимството на гъбите е,че не е нужно много забърсване с макър парцал или гъба/стирка/.В банята мога да поливам спокойно и не ми се търка с гъбата на Фино.

Редактирах се.Бях писала, че гъбата се пени.Имах предвид, че се рони   Embarassed

# 422
  • София
Най-сетне намерих Gruen Green за подови повърхности. Пише, че е безвреден и става за всякакви повърхности, вкл. паркет и ламинат. Малко съм предубедена за ламината, но ще рискувам...
Апропо, в магазин Карфур на Илиенци специално от Грюн Грийн продуктите имаха още веро и таблетки за съдомиялна. А отделно, има така любимия син Корал за цветно пране на цена 10 лв. Simple Smile

# 423
  • Русе
Сигурно по-напред в темата е писано, но не можах да намеря отговора, който ме интересува - с какъв препарат ефикасно ще се премахне варовик от ЧЕРНИ фаянсови плочки в банята? Става въпрос за честа употреба, тъй като водата при нас е много варовита, а тия плочки ми вземат здравето всяка седмица Sad

# 424
  • Варна
И аз не намерих отговор на моя въпрос и затова ще попитам тук...трябва ми препарат за почистване на фурна...по-точно на стъклото на фурната...някакви предложения?   bouquet

# 425
Сигурно по-напред в темата е писано, но не можах да намеря отговора, който ме интересува - с какъв препарат ефикасно ще се премахне варовик от ЧЕРНИ фаянсови плочки в банята? Става въпрос за честа употреба, тъй като водата при нас е много варовита, а тия плочки ми вземат здравето всяка седмица Sad

Заповядай:

Скрит текст:

Препарата е с оцет - 1 л, продава се в ДМ само, струва 2,40 лв.

Ако преди това си обработвала плочките с друг препарат и ти е останало бяло ще трябва няколко пъти да измиеш с него, иначе смъква перфектно варовика, до сега всеки е бил доволен от него, дано и ти да си!

# 426
  • Русе
⅞ ...and Happily Ever After
, много ти благодаря,  bouquet Задължително ще го пробвам тоя препарат.

# 427
  • I want it all and I want it now.
И аз не намерих отговор на моя въпрос и затова ще попитам тук...трябва ми препарат за почистване на фурна...по-точно на стъклото на фурната...някакви предложения?   bouquet
С препарат за почистване на фурна с такъв почиствам и стъклото. След , като го оставя за 15мин после само забърсвам. Peace Последният път си купих немски 500мл от Карфура за около 5,60лв.

# 428
  • София
Най-сетне намерих Gruen Green за подови повърхности. Пише, че е безвреден и става за всякакви повърхности, вкл. паркет и ламинат. Малко съм предубедена за ламината, но ще рискувам...
Апропо, в магазин Карфур на Илиенци специално от Грюн Грийн продуктите имаха още веро и таблетки за съдомиялна. А отделно, има така любимия син Корал за цветно пране на цена 10 лв. Simple Smile

аз ползвам препарата за под вече цяло лято, и на плочки, и на ламинат и съм доволна - хубаво мие, мирише добре (на портокали), на ламината нищо му няма Simple Smile

исках да те питам, кой е този син Корал за цветно пране?

# 429

Записала съм си Сано черна помпа, препарат за фурни от ДМ в голямо шише като дезедорант и K2R пак за фурни. За тях има добри отзиви в тази тема. Аз си я чистя с обезмаслител на Медикс. Да си призная си бях занемарила фурната и онзи ден тръгнах да я чистя с обезмасителя, но не съм доволна. Тези дни ще си взема Сано-то да дооправям положението.

# 430
  • Бургас
Аз вчера с К2Р изчистих тава, която беше супер загоряла от печене на чушки. Но я напръсках и оставих повече от 24 часа, а след това само измих - всичко се смъкна, много съм доволна.
Днес смятам същото да направя и с фурната, да го оставя повече време, защото и аз така стъклото не мога да изчистя с обикновен обезмаслител.

# 431
Аз вчера с К2Р изчистих тава, която беше супер загоряла от печене на чушки. Но я напръсках и оставих повече от 24 часа, а след това само измих - всичко се смъкна, много съм доволна.
Днес смятам същото да направя и с фурната, да го оставя повече време, защото и аз така стъклото не мога да изчистя с обикновен обезмаслител.

Това е моят препарат  Peace
Моята тайна- готвиш, оставаш яденето горещо вътре, става конденз, идеално размеква натрупания загар  Mr. Green

# 432
  • Бургас

Това е моят препарат  Peace
Моята тайна- готвиш, оставаш яденето горещо вътре, става конденз, идеално размеква натрупания загар  Mr. Green

И после ли пръскаш, направо върху конденза? Защото пише като е топла фурната да не се пръска.

# 433
Е...тя вече е изстинала  Peace
Споко, не ги жалете чак толкоз тез фурни, нови модели излизат Mr. Green

# 434
  • България-Швейцария
А с какво чистите трайни петньосвания върху хромирани части (смесители, бутони на казанчета и т.н.)?
Но не точно замърсявания, по-скоро като корозирало стои и не може да се изчисти с нищо Close.

Общи условия

Активация на акаунт