Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 129 769
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ами както казах вече, сигурно аз не правя нещо както трябва. За прозорците не съм и помисляла, че може да стане. И аз имам отвратително големи прозорци за миене  Mr. Green А за пода - може би, защото искам 2 в 1, каквото е цилиндричния моп - той обира и козината на кучето, дребни песъчинки, прах, трохи и др. Иначе трябва да пускам прахосмукачката първо, но нямам сили вече. А прозорците как така ги излъска - сигурно с мопа само нанасяш препарат и разтъркваш. Предполагам, че след това с нещо по-фино или с гума си обрала мръсотията?
В кофата сипвам препарат за стъкла, и все едно пода мия, но подсушавам повече мопа. Свалям голямата мръсотия, после сменям водата и пак минавам. Вчера второто минаване беше със студена вода и оцет, защото ми свърши препарата. На места (най-вече долу на стъклата) коригирам с микрофибърна кърпа.

Виледа имат и джаджа за прозорци, ама още 50лв нЕма нужда.

# 646
Аз пък вижте с какво днес си изчистих огромните прозорци http://www.karcherbg.com/bproducts4.php?product_id=38&start= … amp;id_subgroup=0
Стана супер бързо и лесно. Много съм доволна от всичко на Керхер, което съм ползвала до този момент. Иначе имаше да търкам...С микрофибъра обрах само рамките. Препоръчвам го този уред. Иначе препарата ми е или течност за чистачки, или някакъв за стъкла. Днес мих с този на Дионис.

# 647
Добре ли виждам, че цената е 135лв Rolling Eyes

# 648
Да тази е цената. Според мен си заслужава, всеки си преценява обаче. Аз моите "витрини" с друго не мога да почистя така добре и така бързо.

# 649
  • Варна
Припомнете ми, моля, в какво накисвахте филтрите на аспиратора  Praynig

# 650
В обезмаслител

# 651
  • София
Така ме зарибихте с продуктите на Виледа  Twisted Evil, вчера съм застанала и 15 минути не мога да реша каква кърпа искам по-напред Mr. Green Нагледах се и аз на джаджата за прозорци, но ще изчака по-добри парични времена Simple Smile то има и само кърпа за прозорци, не толкова скъпа, това съвсем скоро ще си взема Simple Smile

# 652
  • Варна
Разреден и цяла нощ, нали?

# 653
  • София
Така ме зарибихте с продуктите на Виледа  Twisted Evil, вчера съм застанала и 15 минути не мога да реша каква кърпа искам по-напред Mr. Green Нагледах се и аз на джаджата за прозорци, но ще изчака по-добри парични времена Simple Smile то има и само кърпа за прозорци, не толкова скъпа, това съвсем скоро ще си взема Simple Smile
И аз така днес. Зяпах, зяпах, взех само швантух и една микрофибърна. Ще се задоволя с мопа Laughing

Бях питала за препарат, който разтваря фугин и подобни смески. Получих отговор, но не го намирам Blush

Ей този препарат е страхотен
Чисти перфектно ламинат и не оставя следи от мопа или парцала.

# 654
Май че беше няколко часа и след това в миялната.

# 655
  • Варна
Май че беше няколко часа и след това в миялната.
Ааа, добре, благодаря ти   bouquet

# 656
  • София
След като мих ламината вече 3 пъти с Грюн Грийн препарата за под, всеки път установявам, че оставя следи като дири от гъбата, тоест, като замазано. Не може да се сравни с Емсал-а, който ползвах преди, с който ламината си имаше и блясък и никакви следи не оставаха...
За плочките няма проблем с него, но за ламината... ще си се върна към старото изпитано нещо...

# 657
Филтрите ги напръсквам с обезмаслител, след 10-тина минути ги изплаквам и ги мия в миялната.
Взех си препарати за баня и кухня на Медикс, че много ги похвалиха тук май. Аз не съм изобщо доволна . Айде този за банята.....става, ама за кухнята изобщо  Naughty
Мивката ми е от гранит- черна. С какво да я изтъркам, че да си стои така черна, а не да побелява като изсъхне? За сега само с Пулирапид-а успявам да я почистя добре

# 658
Най-после да открия препарат, който да почисти плочките в банята Mr. Green Срам - не срам, но поради моята несериозност по плочките се беше натрупало нещо - котлен камък ли, какво ли, което не се изчистваше, търкала съм като луда с какви ли не препарати и средства, само телена четка дето не бях ползвала.
Наскоро обаче си купих по препоръка на приятели един холандски препарат - HG за премахване на котлен камък и петната по плочките бяха успешно премахнати. Взех си го от едно магазинче в Белите брези, на Дойран до канала, доколкото разбрах от човека в магазина те са си вносителите. Имат и сайт, от който може да се поръчва: http://www.ferro-ral.com/. Не са много евтини препаратите, но ако всички са така добри - определено си струва. Приятелите, които ми ги препоръчаха, казват, че вече изцяло са минали на тях и са супер доволни.
Много ме заинтригува един препарат за почистване на седалки на тоалетни чинии: http://www.ferro-ral.com/hg-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D0%B3%D0%B … 0-90-%D0%BC%D0%BB, мисля това да е следващото, което ще пробвам.

РРР, аз не харесвам Емсала за под, защото ми мирише неприятно Blush Директно го подарих, а май не е трябвало да бързам.

# 659
Аз седалката на тоалетната почиствам с най-обикновена белина или спирт. Не виждам какво толкова има да и се чисти за 6,90, при нея е важна дезцинфекцията.

Общи условия

Активация на акаунт