Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 129 784
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Аз седалката на тоалетната почиствам с най-обикновена белина или спирт. Не виждам какво толкова има да и се чисти за 6,90, при нея е важна дезцинфекцията.
Според мен е важно да се чисти с еднократни средства - аз за целта използвам домакински мокри кърпи и ги хвърлям после. Емсал съм ползвала за килими - не ми хареса, мирише неприятно и не чисти добре. За мое учудване прословутия LOC на Амуей ми се струва, че замазва пода, също не съм доволна от качеството на почистване. Кажете какво да пробвам за почистване на нещо като варовик от външен прозорец - дали нещо от препарат срещу котлен камък за баня или друго.....Стои бяло и напластено.

# 661
Аз седалката на тоалетната почиствам с най-обикновена белина или спирт. Не виждам какво толкова има да и се чисти за 6,90, при нея е важна дезцинфекцията.

Това, което ми хареса, е че можеш да си го носиш и ползваш и на път/в хотел, което с дете ми се струва доста удобно. И някак си по-лесно ми се струва със спрей, иначе и аз сега използвам спирт и белина. Но имам чувството, не знам дали си въобразявам, че от белината потъмнява пластмасата на седалките.

# 662
  • Пловдив
milittana, много съжалявам, че си се разочаровала от ЛОК-а, но предполагам, че някой не ти е обяснил как точно да го използваш. Иначе той става и за варовик, но разреден с оцет. Ако искаш, пиши ми на лични, за да ти обясня как да разредиш ЛОК-а, така че да получиш доста по-добър резултат Hug

# 663
  • София
Но имам чувството, не знам дали си въобразявам, че от белината потъмнява пластмасата на седалките.
и аз съм забелязала нещо подобно, а се чудех откакво може да е.

# 664
  • Пловдив
Но имам чувството, не знам дали си въобразявам, че от белината потъмнява пластмасата на седалките.
и аз съм забелязала нещо подобно, а се чудех откакво може да е.
Напълно е възможно. Хлора от белината си взаимодейства с пластмасата и я променя като химичен състав. Освен пожълтяла (или потъмняла) сигурно ще стане и лесно чуплива.

# 665
  • София
Това, което ми хареса, е че можеш да си го носиш и ползваш и на път/в хотел, което с дете ми се струва доста удобно. И някак си по-лесно ми се струва със спрей, иначе и аз сега използвам спирт и белина. Но имам чувството, не знам дали си въобразявам, че от белината потъмнява пластмасата на седалките.

Подкрепям за спрея! Звучи много удобно, когато трябва да ползваш въшна тоалетна.

А иначе и аз съм забелязала, че потъмнява тоалетната чиния, но май е от спирта, не от белината... Също ми се е случвало като чистя бяла кожена чанта със спирт - пожълтява...

# 666
  • София
Емсал-а не съм забелязала да мирише неприятно, дори напротив, според мен миризмата му е доста деликатна и ненатрапчива. Аз предпочитам такива, защото силно ароматизираните препарати за под ме дразнят, като ги нанесеш на пода, миришат някак ... евтино... не знам как да се изразя... В офиса ни купуваме на чистачката различни - става въпрос за тези, дето са за плочки или универсални, вече сме изедили целия асортимент на Била, може би само този на Фрош не мирише силно...

# 667
  • София
Аз също почиствам капака на тоалетната чиния (пък и цялата отвън - тази, която е в тоалетната, че там няма как да пусна вода и да мия, за разлика от банята) с домакински мокри кърпи - ползвам такива, купувани от Лидл, вършат отлична работа. После минавам с тоалетна хартия, за да подсуша, и всичко е ОК. Няма промяна в цвета на пластмасата, нито захабяване.

# 668
На пазара вече има доста препарати с дезинфектант, но без белина: Clorox, Max San, Perillis варненските WC гелът им (2 от видовете) са без хлор, по магазините за паралелен внос има разнообразие....
Аз от доста време не използвам белина за целта (или ако използвам е в много редки случаи), точно защото е много агресивен препарат - и пластмасата пожълтява и фугите разяжда с времето, и уплътнения на канали, сифони, силикона също го разяжда при честа употреба.....
P.P. Medix Razor също е дезинфектант без белина.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 14:38 от Nutella

# 669
Белината не влияе на порцелана,а на пластмасата.
Повечето препарати ги купуваме за наше успокоение,
а ефикасността не е доказана и до момента не съм попадала
на препарат,който "само с едно намазване" и всичко блести от чистота.
Ако някой е изпробвал - нека да сподели.

# 670
Взех си препарати за баня и кухня на Медикс, че много ги похвалиха тук май. Аз не съм изобщо доволна . Айде този за банята.....става, ама за кухнята изобщо  Naughty

Може ли да споделиш кое те разочарова?
Какво не успя да почистиш?
Стана ми интересно, понеже аз бях възхитена от него.

# 671
  • до най-прекрасния мъж
Белината не влияе на порцелана,а на пластмасата.
Повечето препарати ги купуваме за наше успокоение,
а ефикасността не е доказана и до момента не съм попадала
на препарат,който "само с едно намазване" и всичко блести от чистота.
Ако някой е изпробвал - нека да сподели.
Препаратът за котлен камък на Перилис - казва се Фаянс. С едно намазване и изплакване санитарията, плочките и батериите блестят наистина. Поне при мен блясъкът се запазва в продължение на седмица, понякога кара и две и само с едно изплакване вечер на мивката и тоалетната чиния си е чисто и блeстящо. Виж на снимката:
Скрит текст:

# 672
Взех си препарати за баня и кухня на Медикс, че много ги похвалиха тук май. Аз не съм изобщо доволна . Айде този за банята.....става, ама за кухнята изобщо  Naughty

Може ли да споделиш кое те разочарова?
Какво не успя да почистиш?
Стана ми интересно, понеже аз бях възхитена от него.
Мивката, аз го написах след това. От гранит е (черна) и като изсъхна стана бяла, като на вадички. А дори ако я потъркам повечко само с веро, не става така. Иначе батерията, която не е само от гранит се почисти . 

# 673
  • София
Нещата на перилис са много хвалени, но така и не съм виждала за да купя. Доколкото разбирам имат сайт, може и през дистрибутори, плюс някакво магазинче някъде на Опълченска (ако не се бъркам). През сайт поръчвам в краен случай (не си падам да плащам доставка, колкото цената на поръчката), дистрибутори не познавам, а Опълченска ми е далече.
Вие как се снабдявате?

# 674
Препарата за петна на Перилис го има в повечето малки магазинчета за препарати в центъра на София. Предполагам и другите им продукти пак оттам може да се купят

Общи условия

Активация на акаунт