За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 925
  • 685
  •   1
Отговори
# 180
А за какво е нужно това попарване?  newsm78
Гореща вода. Вземаш нарязаният спанак, слагаш го в някакъв съд и го заливаш с гореща вода. Да постои малко така, след това го готвиш, но си сипваш чиста вода, водата от попарването я изливаш.
Ne, не, аз имах предвид ЗАЩО се прави, ЗАЩО е нужно да се попарва. И аз като децата все питам защо.  Laughing

Оф, днес ми е много скучен ден. Изгледах си сезоните на Доктор Ху и сега ми е тъпо, тъпо. Много ми хареса този сериал, откъсваше ме от реалността и от скучния живот, който живея. Толкова би било интересно и аз да имам такъв интересен живот - да пътувам през времето и пространството - ех, мечти, мечти...
Малкия и баща му са откъртили, изгледах и Гейм ъф тронс (ама как го написах  hahaha). Май съм най-големия самотник в този форум.  Laughing Оф, каква скука ме е налегнала, кога ли животът ми ще стане интересен?!   Rolling Eyes Напоследък се хващам, че най-приятното нещо в живота ми е да ям - бахти кофтито.  smile3502

# 181
  • Куциндрел
Оф, толкоз съм те прочела, Ахилея. Май се прави за по-добро сваряване, знам ли. Така се готвят спанак, лапад и коприва.

# 182
  • Sofia
Честит имен ден на всички, които празнуват днес!

Влизам набързо да почерпя, че днес с моето малко слънчице Елица сме именнички.  Simple Smile

Сега отивам да наваксам с празнуването, утре ще дочитам.

# 183
Честит празник на всички именници!  bouquet

И ние имаме доста именници и затова днес цял ден бяхме напред назад. Преди малко се прибрахме, докато се разтоварим и сега седнах да прочета. Миа вчера и днес нещо хич не хапва, но поне коремът й не се надува де, че пак от вчера сутринта не е акала.

Лека вечер засега и утре пак ще се включа. Нямам търпение да ставам петък и да пътуваме, да сменим обстановката, дано и Миа го понесе добре. Казвайте кой къде ще празнува Великден?

# 184
Честит празник на всички цветни дечица и мами!  Hug

Моето диване още спи следобеден сън, направо не ми се мисли какъв купон ще е тази нощ  ooooh!

# 185
Вчера намазах с този крем на Мустела против крусти, днес измихме главата с пяната, голямо ресане падна и се оказа, че тя имала много крусти  Shocked Тя косата й същия цвят ние до сега въобще не сме ги забелязали, а те може и от по-отдавна да са  ooooh! Поолюспиха се, но доста остана, аз обаче не искам всеки ден да й мия главата и сега се чудя какво да правя, през ден ли да я мажа с крема  newsm78

Смуси, за Велик ден ще обиколим бабите, да се порадват на Яна  Party

Айде сега и аз да питам с какво перете петната от моркови примерно, това нещо няма изпиране с обикновен бебешки прах, още не съм пробвала с Вениш, ама нямам и време да пробвам  Tired
Сега съм се заела да правя пюре от ябълка, дано да й хареса, до сега нищо не ми отказа  Mr. Green

Съни как нанасяш гела върху венците на Алина?

# 186
  • Пловдив
Макар и в края на деня...
Честит празник на всички ви,момичета   bouquet Бъдете здрави,вие и семействата ви  Hug

# 187
  • София
Здравейте!
Честит празник на всички именници! Да сте живи и здрави и много щастливи!
 newsm38 Misc Baby Bottle Една почерпка и за моята дъщеричка Еличка!
Ние най - сетне се прибрахме във Варна, след двумесечно гостуване на майка ми в Благоевград. И вече имам нет да ви следя, предишната тема я изпуснах напълно.
 Кръщенето на Елица, беше много хубаво. Кръстихме я в Рилския манастир и всъщност това беше най - неприятната част от цялото събитие. Ще ви го разкажа, само защото ако някой иска да кръщава там да го има впредвид. Две седмици преди определената дата се качихме до манастира и ни казаха, че кръщенета се правят през целия ден без предварително записване, и така в уречения ден на 31.03 отидохме  с двете бебета, кръстниците и нашите родители нагласени почти в летни тоалети, а там много голям студ. Уведомихме, че водим две бебета за кръщаване в 10 и 30 часа и като се започна едно чакане дойде поп да ги кръсти чак в 13 и 30. При което Елица вече ревеше за сън още преди да почне церемонията, а на мен ми се късаше сърцето да я гледам и слушам. Едва изтърпях да приключи и дори накрая аз си я държах и заспа в прегръдките ми от умора. Попа приличаше на пиян и въпреки рева на бебетата постоянно се туткаше и протакваше  церемонията, не стига, че го чакахме часове наред.
Но след като се върнахме в града всичко беше супер, гостите бяха дошли в заведението и се получи голям купон. Еличка събра много подаръци, и беше много весела, кръстницата се представи страхотно, облече я много красиво. Имаше доста дечица, които тичаха наоколо. Хапнахме, пийнахме, тропнахме си няколко хорца и след това с кръстниците  у нас до сред нощ.
Сега ще кача няколко снимки в албумчето и ако малката спи, ще се върна да ви прочета Laughing

# 188
  • София
Съни, темата е страхотна и внася много приятно великденско настроение Heart Eyes
Снимките ще ги кача в папката с погачите, че няма за кръщенки.

# 189
  • Куциндрел
Добро утро.
Малкият ме орита за събуждане, сега пълни памперса. Луната още се вижда навън. Ние сме на линия. hahaha
Вчера следобед дадох на Йоан пюре от ябълка и морков, хапна си. Днес ще пробвам с оризова каша. То пък на кутията пише 130 мл вода с 5 супени лъжици, толкова много  каша едва ли ще изяде. Ще му направя половината количество.
Ние за Великден сме си вкъщи, след това ще мръднем към Варна.
В зала Универсияда има произведено в БГ до 14-ти Април. Гледах много сладки летни гащеризончета по 7 лева, смятам да му взема няколко, че без това няма. Дано да намеря нещо и за мен.
Ох, не мога да си събера мислите. После пак ще пиша. Лек ден.

# 190
  • Нейде из лудите гори...
Гутен морген Simple Smile Аз се оплаквах, че малката ме буди рано, но днес ококорих очи педи нея,а тя сладко си доспива  Heart Eyes Heart Eyes
Крисанка - честито кръщене и завръщане във Варна, вече може и да се видим нейде  Crazy  Имам чувството , че повечето попове си пиянстват по церемонии, помня на моето кръщене ( бях на 6г) попа също се беше натряскал, писа 2 пъти кръщелното на сестра ми ( заедно ни кръстиха), защото й обърка името  ooooh!
Смуси на Великден решихме, че няма да мъкнем Ая като пазарска торба от къща на къща и ще си останем във Варна или ще направим разходка из околията, но няма да се прибираме из родните градове при бабите  Naughty  Ще си го изкараме в тесен семеен кръг  Mr. Green Mr. Green
Ахилеа, търга беше в ebay  Peace А това със скуката..защо не оставяш мъжете да се оправят и не поизлезеш малко .. промени за малко еднотипното ежедневие, докато мъжа ти е свободен, че после всичко продължава по старо му  Rolling Eyes

# 191
  • Варна
И мен ме събудиха рано, всъщност всяка сутрин ме събуждат, но нещо ми куца организацията и се включвам чак дребния като реши да си доспива. Ако разбира се не реша да си доспим заедно. Mr. Green  Иначе вчера се завърнахме. Отървахме се от стоте хиляди баби, лели, чинки, стринки...  ooooh! Малее в събота следобед като се огледах, сигурно гостите наброяваха петнадесетина...  Shocked Затова за Великден тук във Варна.  Naughty
krisanka_81 чак ме шокира... очаквах да прочета колко добре е минало всичко и т.н., а то нищо общо. Като се сетя с колко трепет и желание го организирахте, добре поне че тъжеството е било на ниво. А ти добре дошла.  Чакаме ви с Ели на разходките. Hug
Много именници съм изпуснала вчера! Да сте живи и здрави всички!   bouquet Честити месечинки и на всички бебоци.   bouquet

# 192
Смехоранке, честит имен ден на патерички на теб и на малката Еличка.   bouquet  bouquet  bouquet

Относно петната аз и преди съм писала, че след като яде Християн, изпирам на ръка със сапун лигавчетата - абсолютно всички петна изчезват. Ако има някъде по дрехите, избърсвам само с мокра кърпа, че не ми се занимава.  Laughing Само веднъж пуснах лигавчетата без да съм ги изпрала със сапун и петната само бяха поизбелели, но си стояха. В крайна сметка сапунът се оказва най-евтиното и най-надеждното средство за пране (и за миене), независимо колко се плюе напоследък.  Laughing

Крисанка-81, честит имен ден на Еличка и честито кръщене.   bouquet

Марсика, аз да изляза ама какво да правя без пари? Не съм по безцелните разходки.  Laughing  А как ме е яд щото тъкмо мислех с тия пари да се поглезя, а сега трябва да ги пазя за наема.  smile3515 Накрая усещам как съвсем ще изпуша. Тъкмо се видя в пари и все нещо стане да остана без лев.  smile3515 Не знам до кога ще се търпи това и най-накрая ще ми дойде някоя идея на ум ама да видим каква.  smile3506

Заделила съм си пари за кичури и трябва да отида, че не съм ги правила от декември месец, но нещо нямам настроение и за това. Ако не беше мъжа ми, отдавна да съм пуснала естествената коса, че и по-малко грижи изисква. Но пък мъжа ми явно си пада по руси или поне мен ме харесва руса понеже преди време като бях решила да си пусна естествената коса, ме нави да си правя кичури и сега е същата работа. Въпреки че нямаме пари, пак ми казва, че с кичури ми е най-хубаво да ходя да си направя ама нещо не съм в настроение.

А Християн тая сутрин е много кисел - събуди се рано, само мрънка и рева, не иска да яде, накрая и аз не знаех вече какво да правя и му намазах венците с гел, дадох му и Панадол и го приспах. Чудя се за колко дена трябва да се излекува?  newsm78 Че май не напредва много. Все още кашля, има храчки и т.н. Чудя се до кога да чакам да се подобри и кога пак да го заведа за преглед.  newsm78 А той има подобрение, но не кой знае колко. И ако не беше мъжа ми, сигурно щях да изчакам до другата седмица ама той нещо дава зор да ходим по-рано и не знам и аз какво да правя.  newsm78

# 193
Здравейте!
днес Лили е на ДГ за първи път от 1м. и се излежавам, че и МЦ ми дойде Tired

Съни, хайде да ме осиновите!  Laughing Голям глезанко е Бо-пък балони,пък играчки hahaha Ние Лили сме я научили по 1 нещо на ден и ако поиска 2 неща, я караме да прецени кое иска повече. То вярно, че като е празник, се отпуска кесията, както беше в Загорето, но в този случай на сестра ми годеникът пусна в действие търговските си умения и набързо свали цената на един захарен памук от 2 лв. на 1 лв. и други подобни пазарлъци Laughing

Ахилея, много ти се е събрало на теб: пари няма, детето болно и с мъжа ти явно няма за какво да си говорите.........щом той си е вкъщи,ана теб ти е скучно Thinking Ами, или отиди на кичури или си купи нещо със заделените за тях пари, или звънни на приятелка и се напийте нейде, може и на домашно Wink А за собствен бизнес си трябва първоначален капитал или добри контакти. ММ работи доста като наемен работник, докато не си насъбра свои клиенти. после пък се сдружи с един много близък негов приятел,който има още повече контакти и стана танто за танто-единият осигурява клиенти, другият има знания и умения. така че не само идея си трябва  Peace пожелавам ти скоро да измислиш нещо Hug

Нашето бебе полудя тези дни-както му се спи, изведнъж започва да мята ръце и крака, да се смее, да се търкаля и да се извива в стремеж от легнало положение да се изправи директно на крака. и много взе да яде, но то е обяснимо, понеже явно харчи много енергия Laughing

# 194
Привет в новата седмица, момичета!
Лиика, радвам се, че писа. Много  хубава снимка на аватара  Peace
Миша 1, и Жорчо не е картофофил Laughing Днес ще му дам тиква да видим как ще се приеме.
При нас няма нищо ново. Вчера водих малките на църква, взехме върба и запалихме свещички. Иначе уикенда спрях захранването, но изсушената кожичка си седи. Мажа упорито със зехтин и поне не се е увеличила. На 19-ти сме при педи и ще видим. Иначе сменихме памперсите, нямаше Пуфис и взех тройка на Либеро. Та вместо бг икономиката малко се облагодетелства шведската такава Simple Smile Хубави са и са по-тънки, отколкото ги помнех с дъщеря ми.

Общи условия

Активация на акаунт