За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 931
  • 685
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета!

Тази сутрин минавам да ви почерпя виртуално за първия имен ден на нашето съкровище КАЛИНА!!!Честит имен ден и на всички мами и бебчета, които имат празник днес-)))  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 166
Здравейте момичета  Grinning Аз тези дни бях леко заета та не стигнах до форума, но минавам да дасна някой ред, че довечера заминаваме за 3 дни при майка ми, а там няма интернет. После ще сме си един ден вкъщи, колкото да изпера и да боядисам яйцата, и заминаваме на Огняново. В петъка имахме многоп риятна програма, видяхме се с едни приятели. Отидохме в музея Земята и хората, там имаше изложба-базар на минерали и Зори се сдоби с планински кристал, гледахме и изложбата на екзотични влечуги - пак там - до 22 април ще бъде, ако на някой му е интересно. Ние с ММ много харесваме змии и се накефихме максимално, имаше и от онези грамадни пухкави паяци-птицеяди. Вчера пък учихме Зори да кара ролери, или по-точно се опитахме да я учим. Изкарахме и нашите и докато Коколински нанкаше в количката тримцата бяха голяма карикатура. Ама нашата е една кифла...не мога да ви опиша, то страх, то шубе, то квичкане....пишман станах, а иначе уж има мерак, ама сакън да не се пребие, че да вземе случайно да се затрие.  Mr. Green
Зелда, абе ние сме малко строгички и на Зори това не й се нрави много  Mr. Green ама си я обичаме кифличката.  Нали и тя като нас обожава пътешествия, змии, бубулечки.  Grinning
Марси, много нериятно. Дано бързо да се оправя мъжа ти от пораженията. Ама каква астма, тя се доказва по специфичен начин и едва ли от едно разболяване ще се стигне до там. Във всеки случай се надявам да не боледувате и много повече от три месеца.  Hug
Ахилейче, дано скоро се оправи Хриско. Миличкият.
Хариелка, има един сайт, напиши камилско мляко и излиза. Цената е 7.60 лв за 500 мл. Не видях да има някакви реакции след него въпреки, че ликвидира половин литър за 12 часа.  Grinning
Кати, мила, не искам да се бъркам, но моля те внимавай с това "лекуване" на атопичния дерматит. Най-добрия начин да се докара астма или друго сериозно заболяване на някое детете е като се запуши кожната реакция на тялото и то се принуди ди върне онговора към вътрешните органи. Нашата лекарка направо ще ме "набие" в кръган а шегата разбира се, ако намажа обрив, екземка или лишей с кортикостероиден крем или нещо антихистаминово. Ако може да хванете от какво се обостря състоянието и да избегнете дразнителя ще е най-добре. Успех.  Hug
Флучия  Hug Hug Hug HugУспех мила. Добре, че аз съм от малкото жени явно, които спокойно си живеят без шоколад и вафли.  Grinning Вкусни са ми, като си купя с кеф си ги хапвам, но се сещам буквално 3-4 пъти в годината, което може само да ме радва.  Grinning
Нуриии, мерси мила. Аз всеки път си мисля, че прекалявам и става досадно, ама всеки опит да ги скъся не знам защо търпи провал. Явно съмм ногословна и това е.  Embarassed
Блекче, дано да получи работат и да му хареса. А и ММ е дежурен при мекици, бухтички и пържени филийки. Иначе все намира кусур как били изпържени. Ми да ги пържи той.  Mr. Green
Ще ставам да довърша приготовленията за майка ми, че с две деца ще сме голям катун.  Mr. Green
Честити месечинки на бебчетта от следващите няколко дни и разбира се честита ви Цветница, момичета, и честит имен ден на всички именници - малки и големи! Сега ще ставам, но като се върнем от Огняново ще се опитам да кача няколко снимки. Имаме един бебешки пояс от каката - с таван, да не й пече слънцето  Mr. Green, и мисля да го тропосам малкия и да го тестваме в басейна. Чао милички  Hug

# 167
Здравейте, първо да се похваля, че вчера Гого най-накрая се изака след 5 дневен застой. Голям зор беше и за него и за нас с баща му. Това си беше чист запек. Много му беше болезнено изхождането и плачеше милия. Не зная дали е добре като се е почнало захранване да се спре от раз, но аз реших засега да спра всички пюрета и каши, докато се нормализират нещата с акането.
Анбибиан, благодаря за инфото за чашите в ДМ, аз вече поръчах тази, която ви показах на линка и тя дойде. Лошото е, че ние живеем в Бургас и тук няма ДМ, иначе бих отскочила да я видя. Чашата, която поръчах е тук, но нещо моя синковец само си играе със силиконовия накрайник и като изтече водя я плюе и отпред става целия мокър. Не  знам как ще го научим да тачи водата, а при прием на твърда храна тя е задължителна Cry Cry Книжки му взех от тези с твърди корици на златното пате, издателството. Показвам му различните животни и казвам какви звуци издават. повече мен гледа отколкото картинките и май засегаму харесва повече да си чеше венците в кориците  Simple Smile Laughing
АХИЛЕЯ Мерси за съвета да пробваме с Лактулоза или с Дуфалак. По препоръка на педи взехме Лактулоза, но Гого отказва да я пие. Ако му я дадем в чист вид се дави от нея. Мисля,че се дължи дето е много сладка и се лепи по гърлото може би. Дуфалака също ли е толкова сладък и лепкав като Лактулозата? С него не сме пробвали Sad
Смехоранка и Ахилея Мерси за препоръката за играчка на количката, ще пробваме. Дано да помогне и Гого не се плаши като е навън в количката.
За крустите и ние имахме. Мазах с Мустела стелакер крем4ето, но при нас нямаше никакъв ефект от него, както е имало при Тони77 Аз съм доволна от крем емолиента на Ойлатум. откакто му го мазах по главичката и просто имаше чудотворен ефект. Преди това главичката на Гого беше на рани, защото постоянно се чешеше и дереше до кръв, явно много го сърбеше.
В понеделник сме на консултация за 6-я месец . Като гледам имунизационния календар трябва да му назначат изследвания на кръв и урина. Та въпроса ми е трудно ли се събира урина от детето. В смисъл как става? Аз май бях чела за някакви колектори за събиране на урина, но не съм наясно. ако някой нещо би ли споделил Simple Smile
Чао за сега и слънчева неделя Grinning

# 168
  • Нейде из лудите гори...
Честит празник на всички цветенца и дръвченца   bouquet  bouquet Бъдете здрави и щастливи   party006[/b]

Тия дни никакво време не ми остана за форума, не че съм правила нещо съществено, но ..
Вчера ходихме до Русе на разходка, че тук града го обикалям за по-малко от час и не се получават много приятни разходки. За сметка на това обаче в Русе си изкарахме един чудесен следобед Simple Smile Видяхме се с други бебета и деца и по тъмно се прибрахме  Mr. Green Едвам дочаках търга за столчето за хранене, но в крайна сметка вече е платено и е мое  newsm44 Такава хубава цена му спретнах, че си е повод за почерпка  Party  Търпение нямам да ми го донесат  Mr. Green Mr. Green

папАЯ се събуди, малко по-късно ще се включа по темите ( надявам се  Mr. Green )

# 169
  • Казанлък
endira, кортикостероидите се делят на 7 групи по сила. това с което мажа малкия е от последната, най-слаба група. те лекуват моментно и бързо раните по кожата, а после с други препарати се поддържа относителна здравина на кожата. използват се при сериозна екзема, каквато е и на диди, за да се предпази кожата от навлизане и на други микроорганизми и бактерии, които биха имали многа сериозно последствия ,като херпесен вирус, папилома вирус, стрептококи, стафилококи и др   и биха направили вторична инфекция на без това болната кожичка на бебо. проучила съм всичко много дбре преди да започна лечението Peace

# 170
Съни, много е хубаво при вас - чак се размечтах, от кога не съм яла захарен памук!! Пожелавам ти успех в гледането на цветето - този път да не го умориш.  Laughing

Ивета76, честит имен ден!   bouquet

Цеца, моя Християн също редовно ми бие главички и ме щипе, но до сега не съм отекла.  Laughing Ако се появи някоя синина, ще кажат че мъжа ми ме пребива от бой.  Joy

Елита82, честит имен ден на теб и твоята дъщеричка и честити 5 месеца.  Grinning   bouquet

Тони77, честит имен ден на Калина!   bouquet

Честит имен ден на всички именници! Flowers Rose Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover  party006

lenkater, не действай на своя глава с Лактулозата и Дуфалака, защото все пак са лекарства и си има схеми на прилагане, най-добре лекар да го види и да каже дали има нужда от тези лекарства или може да стане по друг начин.  Naughty Аз малко на своя глава действах и сега малко съжалявам, че като гледам май като спра Дуфалака, положението ще си е същото. Ще видим де.  Rolling Eyes Иначе Християн също не иска да пие Дуфалака, че е много сладък и първоначално го разреждах с малко вода, но пак отказваше да я пие и накрая почнах в млякото да му го разтварям, заради което почна да си оставя половин мляко. Гледам, че скоро ще свърши Дуфалака и повече не мисля да го изтезавам (бебока).  Naughty Дуфалака и Лактулозата имат еднакви съставки, кажи-речи 1:1-виж в нета.  Laughing

За събирането на урина при мен стана лесно с колектор, но го залепих за кожата на бебока, а опънах дългата част като презерватив над пишока.  Blush Така събрах най-бързо и лесно мат'риал.  Laughing

Марсика ,какъв е тоя търг за столчета?  newsm78 Да не го купува от Аукцион?  newsm78

Аз съм разочарована днес. Взех от любимото зеленчуково пюре на Християн и единственото, което продължавах да взимам (до днес) - на Милупа спанак с картоф. Видях, че етикета е по-различен, но не предполагах, че и съдържанието са променили. Не е каквото беше преди - сега е по-гладко и малко по-рядко. Може би така ще се хареса повече на другите бебета, но и вкуса му се оказа малко по-различен и моя Християн не го хареса толкова колкото преди да го променят. За пръв път не иска да го изяде цялото и вече няма да взимам. Това беше единственото зеленчуково пюре, което купувах, а сега ще се наложи и спанак да готвя.  Whistling

# 171
  • Куциндрел
Днес Йоан е крив на маХ. Яде съвсем малко пюре /маминото пюре/. В началото с кеф ядеше, после явно го сви стомаха и не пожела повече. Излязохме навън и той тутакси заспа.
Ахиеля, спанак се готви много лесно, само дето в началото трябва хубаво да го измиеш и попариш. После вариш докато се свари. Аз мисля да купя и да замразя, ама ще питам баба как се замразява, попарен или не-попарен. След като си въвела доста неща на Хирско, можеш да му готвиш какви ли не комбинации. Спанак с морков, спанак с ориз, спанак с малко картоф. Ако си въвела месо, можеш и малко месно пюре да сложиш. Хубавото на бебешките манжи е, че за сега не са нужни подправки, само се варят продуктите и пасират.

# 172
  • София
Честит празник, мили момичета.
Нека нашите цветя, храстчета, дървета - мами и бебоци- да са много щастливи и само усмивки да цъфтят на лицата им.

# 173
Чести празник на всички именници в темата!  smile3525
Днес Яна е още по-ужасна и вече 100% сме сигурни, че й растат зъби. Дадох й силиконовия накрайник на Нуби - няма такова дъвкане и лигавене просто!
Отивам, че пак реве.
Тя чашите със силиконов накрайник ги ползва да си чеше зъбите с тях.

# 174
  • София
kati_kz голямото ми дете беше с АД. 90% от кожата беше засегната, като беше на рани с течаща лимфа. Беше на 4 месеца и обиколихме всички въможни специалисти за това състояние - кожни лекари, алерголози и гастроентеролози, така че и аз знам за какво става въпрос. Включително консултация и в Англия правихме. Абсолютно подкрепям мнението на Звездичкова по въпроса. Все пак форума е за обмяна на мнения  Wink детето си е твое, ти си човекът който преценява как и с какво да го лекува.

Момичета за растящи зъбки препоръчвам това. Много е ефикасно. Давала съм на Мишо в най-големите кризи със зъбоникненето. За 20 минути и е подействало. Може да се купи само от Англия обаче, но с посредниците мисля че това вече не е проблем. Ако някой иска за проба, мога да дам Simple Smile

# 175
  • Казанлък
endira, вие как се справихте с положението, защото на нас друго не ни помогна?

# 176
Цеца, може би задавам глупав въпрос, на който отговора е елементарен и очебиен, но тъй като кулинарните ми способности граничат с нулата, би ли ми обяснила какво точно значи термина "попарване" в готварските техники?  newsm78 За колко мин се слага съответния продукт, във вряща вода ли е и т.н.?  newsm78 А на спанака махат ли се жилките на листата?  newsm78

Моя днес е много неспокоен също, не спа почти цял ден и след като неуспешно се опитвах да го приспя на музика, накрая го оставих на столчето му за хранене. След малко го гледам, клюмнал и заспал сам. Даже го снимах. Много ми е странен, вече за втори път заспива сам на столчето за хранене - май му е по-удобно?!  newsm78
Ние всички сме болни вкъщи, май и аз скоро ще съм на сироп за кашлица или антибиотици.  newsm78  Laughing При мен не е новост, даже се учудих, че от година и половина поне не съм стигала до антибиотици, а преди това поне 1-2 пъти есен и пролет стигах до тях.  Laughing Така като гледам Християн ще е същата работа. Е, може и да мине без антибиотици за разлика от мен.  Mr. Green

# 177
  • Куциндрел
Ахилея, попарване значи заливане с гореща вода. Така, измиваш хубаво спанака, защото по него има кал повечето пъти. Аз му махам дръжките. Нарязваш листата като за салата. Слагаш ги в един съд, сваряваш вода и ги заливаш. Изчакваш около 20-на минути, изливаш водата, сипваш чиста и слагаш спанака да ври. Да поври около 20-30 мин и е готов, даже може и по-малко. Опитвай го, за да видиш дали е готов. Аз го готвя само с ориз и по това се ориентирам: когато ориза е готов. 

# 178
А за какво е нужно това попарване?  newsm78

# 179
  • Куциндрел
А за какво е нужно това попарване?  newsm78
Гореща вода. Вземаш нарязаният спанак, слагаш го в някакъв съд и го заливаш с гореща вода. Да постои малко така, след това го готвиш, но си сипваш чиста вода, водата от попарването я изливаш.

Общи условия

Активация на акаунт