За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 904
  • 685
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Честито Възкресение!

Нека всички бъдем здрави и имаме много светлина, благоденствие и спокойни дни!

# 346
Честит празник и повече светлина в душите и сърцата!

# 347
Честито Възкресение Христово!
Нека има повече мир и светлина в душите ни!
Hug Hug Hug

# 348
  • София
Христос Воскресе!Нека си припомним какво е това смирение и да изпълним душите си с доброта към другите!

Лусин
,направо лошо ми става като чета такива преживявания като вашето,ама и ти как тръгваш посред нощ с бебе...Аз от моят баща знам-на път се тръгва рано и по възможност по светло,за да може да реагираш при нужда.Аз все пресмятам пътя така че да пристигнем по светло.Не искам да ви стряскам,но на първия Великден на Катето-прибираме се от Плевен към София и на 40км от София както си върви колата,се откачи едната гума и ни изпревари....Добре че мъжът ми съвсем хладнокръвно намали скоростта и отби от пътя и нищо не се случи,само се изплашихме страхотно!!!И колата не падна-поради инерцията си спря почти нормално.После намериха гумата малко по напред и чакахме пътна помощ,но първо мъжът ми се обажда по телефона на пътна помощ и те му казали-имаме много работа,не знаем дали ще успеем да дойдем изобщо!!!И той вика добре и затваря телефона.Аз като се ядосах-набрах отново и им се развиках,че сме с бебе на 6 месеца и че не може така да ни оставят на пътя и естествено веднага организираха кола и след половин час дойдоха.Ама трябва някой да им обясни,че като има бебе си е направо сериозно!Оф,направо го преживях наново значи...Лусин,моля те друг път премислете времето за тръгване,да нагушиш малката Бубуледа сладка!!!

# 349
Ех, тези нашите мъже! Добре, че ги има да реагират хладнокръвно. Ники, аз даже се радвах, че е през нощта, защото Леда спеше и нищо не разбра. Ако беше през деня щеше да е по-гадно тя да е будна и не стига целия цирк ами и с нея да се занимаваме. По-скоро ме потресоха баба ми и баща ми, пътната помощ, и сервиза, който ни е пуснал на път.
Момичета, знам, че е Велик Ден, но Леда повърна вече трети път за днес. Не е на фонтан, но се притеснявам. Днес и дадох картоф за първи път. Дали е от него или от нещо, кото ядох  newsm78 Трябва ли да спра картофа и кога да го предложа пак.

# 350
  • София
Честито Възкресение Христово!

Лусин, радвам се че сте се прибрали безпроблемно и дано да си успяла да се приготвиш колкото може за първия Великден на Леда. Не се ядосвай, всичко е вече минало  Hug Важното е, че сте добре! За картофа  Thinking едва ли е причината за повръщането. Има ли други симптоми на непоносимост - обрив, разстройство, колики? За твое успокоение можеш да го спреш...за около седмица. Въведи нещо друго след поне два дни  Peace

Ахилеа, ами хайде честито ти "възкръснало" творческо начало  Mr. Green

# 351
Христос Воскресе!

Ние сега се прибираме от село,4 дена си изкарахме страхотно,изобщо не ми се тръгваше,ама изобщооо...Не съм ви чела,утре ще ви чета и ще пиша повече.
Само да ви покажа моите творения Laughing

# 352
  • Куциндрел
Добро утро.
Съни, чудесни творения.
Ние утре заминаваме сутринта за Варна. Там интернет няма да ползвам така, че не ме чакайте за "Добро утро". Дано пътя мине добре и Йоан да е спокоен. Praynig
Лек ден, аз отивам малко по малко да приготвям багаж.

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 08:19 от Ceca

# 353
Ендира, благодаря! Подсече се малко повече и имаше колики, но може да е и от нещо, което аз съм яла,защото аз вкарах нови неща  Mr. Green Нали е празник.

# 354
  • София
Христос Воскресе! Нека да прощаваме повече, да се обичаме и подкрепяме. Тогава може би ще усетим истинския смисъл на живота.
Бъдете здрави и усмихнати! И винаги вярвайте, че доброто ще победи!

# 355
  • София
Съни, браво! Страхотна домакиня си!
Ники и Кати и Лусин, имали сте приключения, най - важното е, че сте живи и здрави. Hug
Смуси, когато сме на път или на гости и Елица яде много по - малко от обичайното. Предполагам е от повечето емоции, които изживява.
Блеккис, кузунакът ти изглежда много апетитно!
Браво мами щом и с бебета успявате да правите козунаци, аз тая година нищо, само яйцата дето успях да боядисам, всичко останало от магазина. А предишните години като се развъртях из кухнята, пушек се вдигаше. Сега само Елица въртя май  Mr. Green
Нуриии, радвам се, че Косарчето пълзи и аз искам да го видя мойто риле да се провлачва но засега само дупето надига Mr. Green Mr. Green
До тук стигнах , после може би пак...
Елица спи по 20 мин само

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 17:38 от krisanka_81

# 356
Здравейте,момичета.Днес времето е страхотно,излязохме към 12 с децата,прибрахме се преди 1 час.Много хубава разходка си направихме. Simple SmileИ люляците са цъфнали пред блока,а и не само...и е адски красиво,много ги обичам тези люляци Grinning
Да ви кажа,на село си изкарахме страхотно.Първата вечер Алина спа 11 часа,не се е будила изобщо,голям сън беше.Втората вечер се буди 2-3 пъти,но бързо заспиваше,спа си доста и беше спокойна.Като цяло и времето беше хубаво и почти по цял ден стояхме на двора,Боян се надивя,натича се...В неделя дойдоха и сестрите ми с племенниците,та беше пълна лудница,но децата много се забавляваха.Вечерта се прибрахме в 9 часа,изкъпахме се и си легнахме,Алина спа до 8 и 30 тая сутрин,а снощи заспа в 9 и 30 GrinningЯвно доста изморена е била.Сутринта пусках пералня,оправях багажите,сега пак пуснах,не знам къде ще ги събирам тия дрехи,уж е топло,пък бавно съхнат...
А на мен хич,ама хич не ми се тръгваше,стоеше ми се още.Като си там забравяш за всичко,за целия свят,за всички проблеми...Много хубаво ни беше,много!Ще си отидем пак,аз и на Боян съм обещала,че и на него много му хареса.На 27.04 ще си отидем,пък ще се върнем на 01.05. Simple Smile

Пепи,Цвети,много са хубави Дарина и Ивайло!Страшно сладки са! Simple SmileА Дарито какви къдрички си има Grinning

Силви,Алина така ми повръщаше веднъж и ме уплаши,та и ние тичахме до Спешното,където такава безумна диагноза й сложиха,че думи нямам...Толкова ни бяха стресирали,накрая обаче се оказа,че явно е било някакъв вирус.
Адски гадно е,че са ви разкарвали така,не стига че е било тъмно и студено,ами и детето е малко,а те само ви разиграват #2gunfireЕй,много мразя така!Доста неприятно се е получило и с тази лампа,но важното е,че Крис е добре.А те наистина,защо не вземат поне една лепенка да сложат,че тази лампа не трябва да се включва?!

Флучия,не знам дали вече е късно,ама аз да ти кажа за количката...Единия ми племенник,сега стана на 2 години и още я използват.Много хубава била,аз съм я бутала 1-2 пъти,но нямам впечатление,майка му обаче казва,че е много удобна и маневрена,пък и вече я използват година и нещо,още е здрава,малко вече се е разкривила,но то с тия дупки по улиците...

Рени,честита ви кравичка LaughingВидях и снимките на Ивчо.Много е сладък и доста е пораснал.А козунака ти е супер,изглежда адски вкусно! Crazy

Наде,а Симеон как се е променил...Вече прилича на момченце,а не на бебе...Доста променен и пораснал ми се стори. CrazyМного е сладък,а това лилавото тениска ли е само или цяла блузка?Много е сладко. Grinning

Евка,плодовото пюре го давам след обяд,след това обаче давам и да суче,не съм заместила храненето изцяло.Сокове не давам все още.Яде по 5-6 пъти на денонощие,зависи. PeaceКъпем се към 9,после яде и заспива към 10-10 и 30 най-късно.

Нури,браво на Косара,че вече пълзи! GrinningА опитите на Алина за пълзене завършват със забит в земята нос и рев от яд,че не й се получава нищо,а то не е едно ръмжене,пуфтене и пънкане,ама явно гъзеца й тежи Grinning

Лусинче,големи приключение с това пътуване...Жалко,че така се е получило.Надявам се обаче,че вече всичко е наред.Лошо са постъпили и твоите роднини,но те горките...стари хора,понякога хич и не се усещат.Радвам се,че поне на връщане всичко е минало добре.

Ахилеа,на село си бяхме,затова не съм писала,аз ви предупредих,де,че да не ни мислите. WinkАма гледай...ти и други таланти си имала освен пеенето.Покажи някоя рисунка,аз много обичам да гледам такива неща Simple Smile

Криси,мерси за комплимента! Blush HugАз и миналата година правих козунак,но накрая го поръсих със сол вместо захар и.... Mr. GreenТая година обаче правих козунаците на село,баба гледа децата и аз на спокойствие си ги направих,станаха супер...и със захар,най-важното Laughing,всички много ги хареса. Simple Smile

Ааа,ама забравих да ви кажа,че Алина вече е захранена с глутен,не й хареса много кашата,щото беше чиста каша от овес,дадох няколко лъжички,но не остана особено доволна.Утре ще давам пак.
А вчера на село беше голямо ядене,аз още не съм яла нищо от вчера,голяяяямо ядене беше,не искам да се качвам на кантара StopТо яйца,то агнешко,то кюфтенца,козунак ядохме 1000 пъти и всеки път викам айде последно парче,да да да... Crazy
Айде,изчезвам да правя нещо за ядене на ММ и Боян,после да ги къпя децата,да вечеряме и по леглата,че от утре всичко започва наново...Боян на ясла,ММ на работа....

# 357
Христос  Воскресе! Бъдете здрави и щастливи!

Ние днес се завърнахме от СЗ. Бяхме на гости на родата на ММ. Но този път бях малко лоша – предният път всички дундуркаха Ивайло за по 15-20 мин и си почиват – на ти го, вземи го. Детето свикна на ръце и после аз сама вкъщи луднах! Сега само като си отидох им казах носете го, няма проблем, но всяка по 2-3 часа, и после да се сменят. Да видите как бързо умаляха и почнаха да пъшкат, и на следващия ден си играха с него на леглото.

Малко със закъснение, но да се включа по някои теми, които успях да запомня.

Силви, направо настръхнах от разказа ти. Радвам се, че всичко е завършило добре. Браво и на теб, че си потърсила мнението на очен лекар и си настояла да прегледа бебо.

Ахилея, спомням се, че писа, че Хриско не му понася някое от АМ (преди да пробваш Фризовом-а). Гастроентеролозите, с които се консултираме за АБКМ-то на Ивайло, ми бяха обяснили конкретно за Фризопеп-а, че са необходими няколко дни  - 4-5, докато свикне стомахчето с новата храна. Вероятно и при другите АМ може да има такъв период на адаптиране на коремчето на бебето?

Ендира, Анбибиан,
Да не видя от вас, но и аз си купих стиймър. Доволна съм и ми харесва вкусът на храната, дори тази вечер пробвах да правя агнешко на пара.

Лусин, ама наистина петък 13-ти си е компенсирал за всички предишни. Радвам се, че сте вкъщи и сте добре. Най-вече Леда да е здравичка. И аз много се ядосвам на бабите и дядовците. Премълчават си такива болежки, само и само да дойде внучето. Въобще не се замислят и после ни обвиняват, че се престараваме за детето. А тази пътна помощ!!!! Такива цени...

Искам да ви споделя накратко огромното си объркване - Звездичкова, Ендира, ако можете да се включите или някоя друга мама, по-наясно с алергии или медицина. На Ивко му вземаха венозна кръв миналата седмица за едни изследвания (фамилна история) и покрай тях решихме да пуснем и изследвания за алергии. Представете си огромното ми изумление, когато всички, абсолютно всички изследвания  са отрицателни!!!  Значи пуснахме:

диференциално броене на еозинофили – резултат 0.01 при референтни стойности 0.02-0.04; Това мисля, че показваше алергична реакция в момента.

IgE total – резултат 2.92 при реф.стойности до 15.00. До колкото знам, този показател показва наличието на каквато и да е алергия, не само хранителна. Нашите стойности са много ниски. При алергии резултатите са в пъти над горната граница

Хранителни алергени – 20 на брой: жълтък, белтък, мляко, пшеница, фъстък, лешник, морков, картоф и т.н, и т.н – всичко това е отрицателно.

А в момента имаме алергичен обрив по гърдичките и коремчето, малко по гръбчето и ръцете?! И нашите лекари свиват рамене...

# 358
  • Sofia
Честито Възкресение Христово, момичета!
Пожелавам здраве, щастие, благоденствие и благополучие в домовете ви! Дано Исус Христос винаги закриля семействата ни и показва пътя, по който да вървим!

И ние се завърнахме след едноседмична забежка. Не съм ви чела, а няма и да успея, но от утре съм в крак с нещата и ще пиша вече.
Само да кажа на Звездичкова, че ям сусамов тахан и няма реакция при Елиза. Също изядох две парчета козунак и нищичко... дано..., дано...  Praynig  Praynig

# 359
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, мили.
Честито Възкресение Христово! Нека целите ни семейства бъдат здрави и само добри неща да се случват в живота ни  !!!Тези дни май всички сме доста заети с козунаците и беленето на яйцата  Mr. Green ММ днес си замина , Ая заспа и дойде "Часът на мама" само по БГ-мама  Mr. Green Изкарахме си един прекрасен уикенд, за малко имахме и гости, но като цяло си бяхме тримцата. Боядисахме малко яйчица и замесихме козунаци - ММ се справи великолепно. Ще го правим традиция това месене, че купешки козунак така напълнен се съмнявам , че ще си намерим  Mr. Green
Сега ми е малко сдухано, че всичко си тръгва по старо му.. по цяяла седмица ще си стоим самички  Confused Започнах да се замислям, че ако ММ спечели обектите , за които е пуснал оферти , ще стягам багажа и отивам при него. И без това този апартамент ни става тесничък с всичките щуротии за Ая  Rolling Eyes Надявах се да е последната ни квартира, но може и да не се получи "по план"  Confused
Присъединявам се към отбора със стиймърите Sunglasses Баба ми ми подари едно такова чудо за Велик ден  Crazy За сега само картофи съм си правила, но мисля да го вкарвам в ежедневно действие, след като изям великденските гозби  Mr. Green Mr. Green
Ахилеа, честито творческо възкресение. Може да  започнеш да продаваш картини или някакви други hand made неща подходящи за подаръци Wink
Лусин, мислих ви . мислих ви заради среднощното пътуване и то виж какво станало. Ама и роднините хич не са се съобразили. Пожелавам ти никога повече да не ви се повтаря  подобно нещо и се радвам , че сте си у дома невредими  Hug
Ники и Кати, и вие сте преживели неприятна случка. Същото ни се случи преди години. С ММ пътувахме по магистралата, когато адната дясна гума ни изпревари от ляво. Беше първи април и никой не ни взе на сериозно дъъъълго време. Откарахме си 6-7 часа на магистралата  Rage Пътна помощ ще се въздържа да ги коментирам
Съни, ама произведенията ти са прекрасни, сигурна съм , че са били и много вкусни. А ти не се бой да се качиш на кантара, нали искаше да качиш някое кило, тъкмо може да останеш доволна от резултата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт