За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 892
  • 685
  •   1
Отговори
# 450
  • Някъде там

Здравейте момичета и аз отдавна не съм писала но с малката голяма игра пада и не ми остава много време Laughing. а пък още не мога да се включвам в манджичките на бебоците защото още не сме стартирали  Simple Smile. Днес сме на консултация и ще видим колко сме пораснали.
Честити половин годинки на Юлите и Жорко да са живи и здрави   bouquet  bouquet  bouquet.
 За урината За бебетата няма значение кога ще я вземете  Peace
 Довечера ще пиша пак приятна разходки на всички Hug

# 451
Честита Половин Годинка на Юлето и Жорчо!!! Да са живи и здрави   bouquet

Аз съм вече облечена и гримирана, но като гледам времето май не е за паркове. Духа, мрачно, направо незнам. Май нещата отиват към разходка на терасата  Sad Все като реша да отида на софийска среща и нещо става  Cry Ще видим де, не е решено още, може и да ме стегне шапката.

Момичета, възможно ли е да се прояви рефлукс чак към 6 месеца. Досега не ми е повръщала Леда, а сега след почти всяко хранене около час, два връща. Понякога повече, понякога по-малко. Много странно  newsm78 Как мога да разбера дали е това?
Ахилея, браво на твоята майка, че не се дава! Верно е можела да ви помогне, но в крайна сметка вие сте млади, ти имаш мъж, тя не е длъжна. Друго е вече дали аз бих постъпила така, но всеки е различен.

# 452
Привет и от мен!
Честита половин годинка на Юлка, живо здраво и много безгиржно дете да расте!
А за приспиването не съм гласувала, защото Никито заспива обикновено сама, ама понякога се налага да я приспивам на ръце, не знам защо се получава така, но изпада в някаква истерия, чак започва да хлипа като се успокои.

# 453
  • София
Съни, Смехоранка - столчето сме го купували от Англия. Тук не съм го виждала. Има го в амазон, както е писала и Фифи, с поставката излиза около 37 паунда.

Смехоранка, чиста оризова каша е и на Холе, за Самуил съм взела такава. Аз лично много харесвам всичките им продукти. На Органикс, също са много хубави, Смуси  Peace

Смуси, за кои готови каши на Хип говориш? За тези "Лека нощ" ли? Те се приемат много добре от децата, срашно са вкусни. Дано да сте наддали  Praynig

Цвети, то и аз си купих, нищо че не ползвам фибки и шнолки  Crazy Ама страшно ми харесаха Simple Smile

Анбибиян, мисля че Хариелка имаше такова столче и го беше похвалила. Ние за пътуване имаме това. Много е удобно.

Лусин, обикновено рефлукса изчезва по това време....Хубаво е да се консултраш с педиатъра ви.  Thinking

Честити месечинки на Жорчо и Юлия, и на всички други бебенца, празнуващи днес  Hug

# 454
  • Варна
Приивееет! Преди да ни издуха навън да ви почерпя с една торта, че и ние днес ставаме на 6 месеца.   party023 Не е мнооого красива(като картинките, които вие публикувате), но ви уверявам, че е мноооого вкусна. Честито и на другите пораснали дечковци!  Heart Eyes Да са много много здрави!
Иначе гледам препоръчвате разни оризови каши и аз днес мисля да взема, та благодаря за препоръките. Peace  

fifi_0421 сега видях, че даваш пробиотици infant dophilus plus, я кажи доволна ли си и къде ги намери? Идеята ми е именно заради това, че съдържат безмлечни повече бактерии, а не един на млечно кисела основа. Нали правихме изследване, че малкия не се повлиява много от моята диета (и да спазвам, и да не спазвам все тая - единия памперс става, другия е зелен и със слуз) и излезе резултат - единични клебсиела с мнение за пробиотична терапия, но като гледам почти месец Биогая и резултат няма. Да видим и педи какво ще ни препоръча във вторник от тук нататък.

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 13:42 от Petkova

# 455
Здравейте, момичета!

Така като гледам май, май Софийска среша няма да има днес, или поне ще е в съвссем минимален състав. И аз се бях наканила да ходя, но се отказах. Кали цяла сутрин не е спала, крива е, хапна малко млекце, намазах и венците с гел и сега спи. Венците я тормозят и затова се отказах. Дано другия път стане хубава среща и се съберем повече хора. Praynig
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ЮЛЕТО И ЖОРЧО, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!!! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
За прасковите и кайсиите- и моята педи каза, че като са мъхести да изчакам, та аз не съм давала още, мисля при 8 мавършени месеца да дам.
За кръвните проби- педи каза да е минал поне един час от хранене, а за урината няма значение.
Искам да ви питам, то май се коментира вече, ама аз не разбрах много, много. Вече мога л ида давам обикновен ориз, т. е да и сваря ориз и да го пасирам, Кали е на 7 месеца и 20 дни.
Ендира- столчето за приучване къ мседене е много готино Grinning
Купихме сгъваемо легло на Кали-ABC  DESIGN MOONLIGHT-бежово на цвят, дано да и е удобно. Поръчахме го по интернет и днес пристигна, струва 139 лева, мисля, че е прилична цената, копактно е и ще ни се събира в багажника на колата, ние и го купуваме да има къде да спи като пътуваме и да не се налага да търсим винаги хотели с бебешко легло. Нали се каним да ходим другата събота и неделя за 2 нощувки на Цигов чарк и сега ще г осглобим и ще я слагаме по малко в него да свиква.
Това е за сега от мен. Кали се събуди, спа много малко и ще отида да я пробвам да яде пюре. Ох да изникват итя зъбчета вече, че мног оя тормозят напоследък, мног ое напреднал процесът. Аз виждам връхчето на  долния десен резец, нно не се е показал на повърхността, като я мажа не ме драска, та го очаквам всеки момент с нетърпение.

# 456
Здравейте, момичета Simple Smile
И аз пропускам срещата. Малчо много плака на ваксината и пишока му забели педи малко и прецених да се приберем. Той пък взе, че заспа по пътя и аз хоп тук! Купихме колектор за урина и утре сме в лабораторията. Педи каза до 2 часа след взимането на урината да съм я занесла. Пипна кожичката на Жорчо и каза, че е ОК, оправил се е. Ама не й споделих, че действахме с натурални способи, а не с безумно скъпа козметика. Друго, друго - добре е човекът на мерки и теглилки. Качил  е половин килце и 2 см и сега е 66 см и 7880 г. само на кърма  Party Купих торта за довечера и така, отивам да подремна малко с него  Heart Eyes
Тони, за ориза:
Белият ориз е напълно подходящ за захранване:
- лек за храносмилането (съдържа 5-7 пъти по-малко фибри от пълнозърнестия ориз)
- слаб алерген (почти няма случаи на алергия при захранване с бял ориз; пълнозърнестите храни по правило са по-силни алергени)

Кафявият ориз е чудесен избор за възраст около 7 месеца, като втора-трета храна или месец след началото на захранването:
- Въпреки че съдържа доста повече фибри от рафинирания ориз, все пак е продукт с невисоко съдържание на фибри (около 2%).
- Въпреки че при хора с чувствително храносмилане пълнозърнестите продукти са противопоказни, конкретно кафявият ориз е допустим, за разлика от други зърнени култури.
Кафявият ориз е добре да се въведе като нова храна – дори да е въведен бял ориз преди това:
- Пълнозърнестите храни се считат за по-алергизиращи по принцип.
- Пълнозърнестите храни са по-тежки за храносмилането. При детенце с по-чувствително стомахче или в самото начало на захранването нерафинираният ориз може да бъде тежък, затова е добре да се въведе за няколко дни.

# 457
  • София
Флучия, добре си е наддал човека, браво!

Тони, според мен спокойно можеш да й даваш обикновен ориз.

# 458
Toni77 ще му купувате ли матрак допълнително?

# 459
Toni77 ще му купувате ли матрак допълнително?
няма да му купуваме, легълцето си има, току що го сглобихме, много лесно се сглобява, добре изглежда. Кали още не съм я салгала в него, по-късно през деня ще я сложа да пробвам.А такааа кисела като днес от зъби не е билаааааа #Crazy Дентиноксът помогна за малко, направо в чудо се виждам вече, освен да взема пак да я намажа, нали казват, 4е мога да я мажа до три пъти дневно, аз я намазах само веднъж до сега newsm78
Флучия- браво на Жорчо, чудесни мерки Hug
Ох отивам при нея, че не спира да реве и на мен ми идва да ревнаааааааа Cry Cry Cry

# 460
  • Варна
Здравейте момичета,
да се отчета и аз от днешната консултация - 8300 кг. и 67 см. Надаване цели 820 гр /което малко ме притесни/ и само 0.5 см. Cry. Не зная колка е притеснително, но педи каза, че за сега ще почакаме  и другия месец ще видим дали се запазват тези темпове. Боцнаха ни пръстчето - малчо гък не каза, дори подари усмивки на лаборантката. Баща му, естествено избяга от лабораторията и след известно време се появява с учудена физиономия "какво става". Еми да, малкият излезе по-смел от татко си! Laughing Урина не можах да събера. Колектора се оказа празен, а памперса обилно напълнен, та ми предстои да се преборя с това следващите дни.

Честити 6 месеца на Дидко, Юлето и Жорчо!!! Живи и здрави да са!

Деси, страхотно стихче.

Звездичке, дано се оправи бързо мъничкия бонбон!

# 461
Здравейте милички, най-сетне стигам и до компютъра. Благодаря за стиснатите палчета  Hug Коколинчо е малко по-добре, без температура, но все още си хрипти и поразително прилича на Дарт Вейдър  Mr. Green Днес ще пропуснем хубавото време, че ме е страх да не го дестабилизирам с излизане навън, но дано от утре или други ден вече да се разхождаме на воля.
Тони, в Дания ходихме за 5 дни на гости при един мой приятел датчанин. Спахме в тях на гости и той ни беше организирал посещение на забележителностите на Копенхаген по негово осмотрение. Самолетните билети за тримата ни бяха около 1200 лв отиване и връщане  Напавихме си и застраховка помощ при пътуване на най-високата полица, която беше около 33-35 лв. Стандартът им е отвратително висок  Mr. Green но пък имат някои неща, които са им колкото в БГ или по-евтини, например разходка с лодка по каналите на града с екскурзовод на 3 езика е 8 лв на човек, за Зори май не се плащаше нищо, а вътележката в един лунапарк беше около 2-3 лв, повечето неща обаче са... Confused
Смуси, аз мисля глутена да го въведа с овесена каша, после евентуално такава, която е три зърна или чиста пшеница. Но докато стигнем до там може да има и промени. Току виж си го въведе сам като набара някоя коричка хляб без да го усетя.  Mr. Green
Малеее, Силви, голямо премеждие сте имали. Ама как може да няма надпис на тъпата лампа? Ами ако не беше влязла ссетрата достатъчно рано?  #Cussing out Добре, че сте се разминали по възможно най-лекия вариант. и браво за кърменето. Щом и до замразяване стигаш значи е добре. Пу-пу-пу!  Hug
Блекче, дано скоро с очичките нещата да са наред.
Нуриии, честитоп ролазване на малката сладурана.  Grinning
Лусин, егати пътуването, егати чудото сте имали.  Hug
Фифи, аз откровено казано с кръвните тестове не съм много наясно. Обаче една лекарка преди време обясняваше, че по отношение на храната има два вида реакция. Първата е алергична и при нея има отговор от страна на имунната система, т. е. трябва да ги има и тези имуноглобулини. При тази реакция организмът реагирал бързо и независимо от обема на погълната храна. Втората реакция била непоносимост към храната и при нея няма реакция от страна на имунната система, а само на храносмилателната и кожата. Тук вече остротата, продължителността и времето за реакция зависели от количеството на погълната храна. И аз взех да се чудя, че може би често при бебетата и децата се касае за второто. Може би тогава да няма имуноглобулини, или тяхното количество да е нелогично спрямо реакциите.  newsm78 Но това са си мои интерпретации. Зори си папка млякото с кеф, обаче май нещо и двата пъти каза, че я болял корем...но ще проверя като купя следващото дали ще е така, може и да не съм забелязала правилно.
Хариелка, браво за тахана и козунака. Аз ще се въздържа още малко за да минат 6 месеца и тогава ще пробвам. При нас също май има лек напредък и като ям малко моркови или лъжичка-две овче кисело мляко няма реакция. За всички, които имат проблеми с обриви  и екземи - кожата на Грахчолан много се подобри и някои зачервявания изчезнаха откакто аз започнах да пия рибено масло, но в голяма доза - по 1000 мг капсулки - през ден-два като се сетя. Явно наистина то помага. Нищо друго не пия и не му давам на него.
Зелда, колкото си приятна за четене, толкова и полезни и истинни неща има в написаното от теб.  Hug
Ахилеа, зъбоникненето може да мине без симптоми или пък с...неспокойно дете, болка в ушите, хрема, кашлица, болки, разстройство, повишена температура...нашата доки потвърди, че сваля имунитета. В момента почти на нищо не му е сезона, освен на салатките, спанака и пресните луци. След месец-два вече ще е на тиквички, картофи, домати, чушки. Броколите и карфиолът май са през есента. Но пък има разни вносни, уж от по-топли страни, ама дали не са оранжерийни не знам. За момента го лекувам само с хомеопатия, и аз мушвам по малко пресен чесън та да помагам през кърмата.  Grinning
anbibian, подсичането е зачервяване и може да е съпроводено с малки пъпчици или да е без тях. Може и то зъбче да е. Охххх, и вие ли при каскадьорите.  Hug Hug
kisssa, кърмим се от 1 до 4 пъти на нощ, най-често два пъти. Не знам какво е това усщане на игра, дано скоро да ошуми. Моят пък вече на 2-3 пъти си опитва зъбките върху мен вместо да суче и ще си имаме разговор на високо ниво, ако пак го направи  Mr. Green
Ендира, браво за наддаването  Grinning
Флучия, Деси, Петкова, честити ви половин годинки!  Hug Hug
Последните 2-3 страници малко по диагонала ги минах, но малчо се събуди с желание за папкане и гукане, което ме обнадеждава. Пу-пу-пу дан е го урочасам сама  Mr. Green

# 462
  • Sofia
Хайде и ние да се разпишем след консултацията. Наддали сме 1400 гр. и 4 см. Та вече сме 10,200 и 72 см.  Embarassed Добре, че сме само на кърма, та ми е по-спокойно. Специално помолих да проверим за евентуален рахит, че нали много наддава, но всичко си е наред. Просто си отглеждаме голямо бебе.  baby_neutral  

Тони Ние също имаме такава кошарка на ABC Design - много сме доволни. Ели си спи в нея, откакто се е родила, но й купихме и матраче за нея, че нещо много афиф ми се видя така директно да я слагам пък и за постоянно... И матрачето много добро се оказа. Сега навсякъде си пътуваме само с леглото, а матрачето остяваме вкъщи. Важното е, че малката се чувства като удома си навсякъде.  Peace

Zvezdichkova Ели също си опитва новите зъбки върху мен, докато я кърмя. Ако намериш решение, свирни как сте преборили този проблем...  Hug

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 16:39 от Smehoranka

# 463
Petkova,
доста трудно намерихме този пробиотик - по думите на нашата гастроентероложка ги има в аптеки Ремедиум, но във Варна май няма такива. ММ ходи до една друга аптека в Сф, доста заредена и ги поръча през тях. За Варна не зная - Санита, Марешки? Infant dophilus е прахообразен, в пластмасова опаковка и ще стигне за дълго време. Казаха ми да го давам два пъти на ден по една кафяна лъжичка. Другият пробиотик е в пакетчета - давах два пъти дневно по 1/2 пакетче.

От около месец сме със сравнително чист памперс. Каквото имаме, избива през кожата. Но мисля, че и хомеопатията доста ни помогна.

Звездичкова
,
Радвам се, че Коколино се подобрява. Дано скоро болестите останат зад гърба ви.
А лекарите ни не смеят да коментират изследванията ни, защото, както писах, имахме доста сериозен алергичен обрив. Доста ми е трудно, защото въпреки диетата съм споделяла не веднъж, че той нямаше подобрение. Като се захраним, ще видим. Надявам се да почнем другата седмица, но само ако се изчистят пъпчиците.

За вигантола - до кога се дава. Нашата педи каза да продължавам. Нищо, че вече излизаме редовно. А аз къде се сетя, къде не..

Столчето за кола - до кога трябва да е обърнато обратно на посоката на движение - четох някъде, че пише до 9кг или определени месеци. Но ако аз карам и Ивайло е сам отзад  ooooh! е направо страшно. Вади си ръцете от коланите, забива глава в краката...

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 16:25 от fifi_0421

# 464
  • София
Лусин,много странно че споменаваш за повръщане,нали и вие бяхте болни от бронхиолит наскоро?Ани също почна да повръща,аз си го обяснявам че е заради антибиотика-тя беше 10 дни на зинат,педи каза да давам биогая и сме на това лечение вече почти месец,има слабо подобрение,но не съвсем,препоръча ни да сменим и адапт.мляко и сега пие Фризовом,то е против хабитуално повръщане.

Общи условия

Активация на акаунт