За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 887
  • 685
  •   1
Отговори
# 465
Преди малко се върнахме от консултация наддал е само 300гр сега е 7900 и 71см ядем зеленчукови пюрета и безглутенови каши.Дано сега като почнем месните да се позасилим с килцата. Thinking Praynig

# 466
  • Sofia
Мисля, че вигантолът се дава докато детето навърши 1 г. Лятото обикновено го намаляват на 1 капка, зимата по 2 капки.

Столчето за кола - Не съм чела до кога, но четох, че когато е обърнато обратно на посоката на движение е по-безопасно за детето, което се вози в него. Когато аз карам си монтирам столчето на предната седалка до шофьорското място. ММ е деактивирал въздушната възглавница и няма проблем. Докато ни става малкото столче от 0-13 кг. мисля да си го монтирам обърнато обратно на посоката на движението.   Peace

Лусин Аз в началото давах на Ели биогая. След втората опаковка започна да ми повръща от нея, явно й дойде в повече. Спря да повръща, след като спрях да й я давам. Ако искаш се консултирай с вашия педиатър, може да имате нужда от малка почивка от биогаята. Ти пробвала ли си я? Доста е мазничка...  

# 467
  • София
За столчетата за кола - най-добре е детето да се вози обратно на посоката на движение, независимо на каква възраст е. За Мишо купих специална седалка, за да мога да го возя така поне до 2 г. възраст. На нас отдавна бебешките столчета за кола са ни малки. Ама той Самуил е 72 см, и краката половината стърчат  ooooh! Ще я караме така още поне 1-2 месеца ...

Смехоранка, направо онемях като прочетох колко се наддали. И се подтиснах. Ами той Мишо беше толкова на година и половина, сега е 12. И това само на кърма. Евала.

ннннн и вие доооста добре наддавате  Hug За нарастването на височина, не се притеснявай, най-вероятно предния път не са ви измерили точно. Важното е обиколката на главата и гърдите да са ок.

Светлето88, според мен си е добро наддаване за тези месеци  Peace

# 468
  • Sofia
Ние излизахме, малко ни позаваля, ама какво от това, пак се разходихме за два часа. Със Софи даже си танцувахме под дъжда, докато Лизи блажено спинкаше в количката.  Laughing

Честита 6-та месечинка и на пораснал Дани!  Hug   bouquet  Hug

Петкова, вие захранихте ли се, че не помня? Въпреки че е захранен, пак има слузести и зелени акита, така ли?

Анбибиян, да, аз го бях показвала столчето, нашето е такова и много си го харесваме.  Peace

Фифи, дай Боже следващата седмица да можете да се захраните.  Praynig Радвам се, че и при вас има подобрение, дано все така да е.  Praynig

Всички дечица много добре са си наддали, едни повече, други по-малко. Вярно е, че между 300г и 1400г разликата е фрапантна, но нали затова хората сме различни, стига да са ни здрави децата и прекаленото наддаване или ненаддаването да не се дължат на някакъв проблем.

Тони, честито ви ново легълце!

Звездичке, утре да сте по разходки, здрави и румени!  Laughing  Hug Аз сега тествам с овче сирене, ама много ми мирише, не ми харесва хич.  Close И кис. овче мляко ли така гадно мирише? А козето дали не мирише по-малко?

# 469
Светлето88 и Яна е наддала само 300 гр, но педи каза че е много добре  Grinning
Hariela кое е столчето, че аз показах 2 и се обърках  Laughing На Фишър прайс или другото имате?

Да ви кажа педи ми вика, че трябвало да яде Яна 5 пъти на ден по 200 гр. 2 хранения смесено 100 пюре плюс 100 мляко и вече да почвам да й давам пилешко, пуешко и заешко на обедното хранене през ден.
Аз мисля да поизчакам още малко с месото, обаче тя яде по 4 пъти на ден, по-малко от 200 гр. Пробвах да й правя вечерно хранене към 22 часа - изяжда 150 гр., обаче после не иска да яде сутринта и яде чак в 10 часа, когато по принцип й е второто ядене за деня.
И сега почвам да се чудя всъщност като направи 7 месеца дали да не почна да й давам 3 пъти на ден твърда храна плюс АМ, примерно към 10 каша с плодове, към 13 месо и зеленчуци, следобяд примерно плодово пюре и сутрин и вечер само АМ. Чудя се какво да е съотношението храна-мляко за трите хранения  Thinking Вие как мислите? Сега като й дам повече от 60 гр. пюре и след това изпива само 90 мл мляко.

# 470
kisssa –  Все едно аз съм споделяла, вместо теб. Моите гърди бяха красиви и добре оформени, а сега, за да ги изцедя, доста си помагам с ръката, за да ги повдигна. Приличат на ушите на кокерспанйол. Няколко дни ме болеше зъб, отовам на зъболекар и се оказва, че е за пломба, но първо ще ми вади нерв. Обаче, докато го правеше – счупи два пъти инструмент в каналите. Сега ще пробва да ги извади, в противен случай, ще се наложи да ми вадят зъб. А моите зъби са много зле и не знам, какво ще правя. Ц-ц-ц-ц, случвало се, ми вика той. Е, то хубаво се случва, ама да отида за пломба и да остана без зъб? А от там нататък.......не ми се мисли, дано успее да г извади инструментите, защото не ми се мисли. А и ще трябва всичко да е за негова сметка и випреки това, пак не ме устройва. Ще споделя какво ще се случи. През нощта в началото нямахме хранения, после започнахме с едно, а сега – различно – от 0 до 3. Крис много се въртеше в леглото и го намирахме във всякакви пози, с обиколника на главата. Махнахме го, защото се протеснихме да не се задуши, а той се хваща за него, дърпа го и това му помага да се извърта. Сложихме две малки възглавници, а Крис спи между тях и това не му позволява да се върти.

marsssika – Как се казва зъболекаря при който ходиш? И аз съм от Варна и ми се струва безумна цена 1000 лв.

Звездичкова – Радвам се, че Калоянчо се оправя, браво на детето.

fifi_0421 – На мен педиатърката ми каза за урината – до 30 мин в лабораторията да се занесе.

Ахилеа – не се тревожи, по-силна връзка от тази на мама и бебе няма. Ако ще те успокои това, че вечер като се събуди Крис само ММ може да го успокои. Аз успявам само на гърда. Не се чувствам и аз добре от този факт, но всеки си има различни методи и начини.

Lusin – Големи премеждия сте имали, важното е, че сте се справили и е зад гърба ви. А защо не пробваш да даваш по-малко храна, заради повръщането? Да не би да преяжда? На фонтан ли е?

Nnnnn – Защо се притесняваш от наддаването? Като бяхме в болницата се пробвах с два колектора – неуспешно. След това махнах памперса, дадох шишето и зачаках с чашката – беше успшно.

Smehoranka – Браво за размерите! Крис както заспива на ръце или слинг – не ми се мисли като ги стигнем и ние, от сега ми е трудно. A столчето на предната седалка не е ли противопоказно?

Кръв дадохме към 11 ч., не са изисквали да не е ял, в болницата пък ми казаха да се опитам да не го храня преди да вземат кръв, но, ако не стане – няма проблем.

Какво столче за кола купихте за след 6 мес ?

Кожата на лицето и на мен и на Крис ни се обели от бактериацитната лампа. Не съм от хората, които си премълчават и се примиряват. По-скоро съм конфликтна, както казва ММ. Много хора ми казаха, че като ми се роди дете, ще се променя заради него. И не мога да повярвам, че се случва. Все съм казвала, че някой ден ще осъдя някой, заради нещо несправедливо. И ето, че като се случи това с детенцето ми – изпитах страх от това, че не дай се Боже, ако се наложи да попаднен отново в инфекциозното и ще рефлектира върху него. Винаги съм казвала, че ако ние не променим нещата – няма кой, но колкото и пъти да съм правила нещо и колкото и и-мейли да съм изпращала до Общината – факта, че повечето хора си премълчават, не променя нищо. И може би, ако някой по-рано беше повдигнал въпроса за лампата, нямаше и моето детенце да пострада. Е, този път и аз ще бъда от тези страхливите и бездейните, за съжаление.

Крис е 6 770 (+ 1 кг и 50 гр.) и 64,5 (+2 см)  - това не се е случвало от началото, когато всички наддаваха по толкова, а ние вървяхме мънички. Но той много яде в последно време.

От вчера се захранихме с оризова каша на ХИП. Много е забавно как гледа като усеща нещо различно. Педи каза 10 дни оризова, после 10 дни оризова и елда, после 10 дни оризова, елда и просо, да редувам всеки ден. И след месец – зеленчуковите пюрета, като с кашите достигна до 80 гр.

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 17:27 от silvi-85

# 471
  • София
Анбибиян, за Фишър Прайс ти говори Хариелка.

# 472
  • Sofia
Smehoranka – Браво за размерите! Крис както заспива на ръце или слинг – не ми се мисли като ги стигнем и ние, от сега ми е трудно. A столчето на предната седалка не е ли противопоказно

Не е противопоказно. Единственото условие е да се изключи въздушната възглавница. Пише го и на самото столче. Аз винаги я возя на мястото до шофьорското.

Още не сме купили столче за кола купихте за след 6 мес ? Имаме едно от брат ми, май с него ще караме.

Браво за мерките и теглилките на Крис.

ендира  Hug Аз пък се шашкам, че много наддава. Успокоявам се, че е само на кърма и расте и на височина над средното. Пак ми е някаква утеха.  Whistling

# 473
Мерси, и мен това столче ме грабва,  ама да видим ММ какво ще каже. Преди малко сложих Яна в големия стол, ами какво да кажа, наистина главата й едвам се подава над таблата  hahaha

Каши с просо и елда на кои фирми се предлагат?

А защо купувате столче за над 6 м. за кола. Тези първоначалните не вършат ли работа? Те не са ли до 18 месеца  newsm78

# 474
  • Варна
Здравейте отново.  Laughing
Smehoranka ама сте герои значи! Поздравления за наддаването! Аз сега се засякох с една позната те са малко над 10кг на 4м и 20 дни пак само на кърма.  Shocked Явно си има по-ящни бебоци.  Peace
ннннн и аз си мисля, че може да не са ви измерили точно. Иначе грамчетата са супер.  Peace Браво и за геройството. Дано и ние минем без рев.  Praynig
fifi_0421 мерси за инфото. Ремедиум нямаме, но ще проверя в Марешки и Санита и зависи от мнението на педи в краен случай ще поръчам онлайн от Ремедиум.
Hariela захранихме силно казано. Давах 3 дни по 3-4 лъжички картоф, но май се сдобихме с газове(колики) и го спях. След като мислех как да процедирам оттук натам, реших с оризова безмлечна каша, че и педи нея препоръча. Избягвах я, че имах едни съмнения за ориза, но пък сега си мисля(много оптимистично Grinning ), че навярно проблема ни е само нарушена чревна флора.  Praynig Позволих си доста неща последните дни и няма промяна. Нито към добро, нито към лошо...  newsm78 А на теб стискам палци всичко да е наред след сиренето.  Praynig
За зъболекар от Варна мога да помогна. Моя много си го харесвам. Фотополимерна пломба ми прави за 25лв. kisssa давай като чужденците - идвай на почивка във Варна да ти правят зъбите. Хем ще се видим, хем ще минеш изгодно.  Wink Дано скоро си решиш проблема.  Praynig

# 475
Смехоранка, Зори го правеше този номер малко след като се озъби, но беше вече на 9 месеца. Ама си ме гризваше целенасочено. Обяснявах, "карах" се, сменях тона ...докато веднъж не направих може би най-смешната и неадекватна реакция - разсърдих й се и й се обидих  Embarassed, колкото и смешно да звучи. Ама наистина ми стана обидно, че след цялата борба, която тогава ударих за кърменето тя така реагира, и я хвърлих на баща й. От този момент насетне не ме е ухапала нито веднъж докато не се отби на годинка и половина. Глезанчо само няколко пъти ме ръфна, но аз се опитвах да му пробутам кърмене когато си беше нахранен и явно просто се забавляваше. Ще видим как ще е нататък. Евалата за наддаването и пу-пу-пу да не ви е уроки!  smile3501 Зори тежеше 10.500 на 2 годинки и за малко загубих баса с баща й, че няма да стигне до 10 килца, ама тя пък хич не прояви женска солидарност и ми прецака работата.  Mr. Green
Фифи, ами те вашите резултати са си странни и трудни за коментиране. Дано със захранването дас е окаже, че нещата са по-розови от очакваното. Аз откакто пия рибено масло кожата на Грахчоланчо е в много по-добро състояние.
За вигантола - ами аз съм вироглава гад и не го давам. При Зори давах 3 месеца и малко докато не се усмихна хубаво слънцето, тогава доки каза да го спрем. Но си спомням, че тя започна да повръща след като започнах да го давам. Сега на Калоян започнах да му го давам на месец и малко - и познайте, ден след това започна да връща след ядене. Спрях - спря да връща, пак дадох - пак започна да връща. И самоволно го спрях. Лекарката каза, че съм първата, която й дава подобна информация, ама аз хич и не смятам да продължавам.  Naughty Той и без това не е от най-едрите и наддаващи, все си мисля, че кърмата и слънцето ще са му ОК.
Столчето за кола трябва да е обратно на посоката на движение до 1 годинка или докато бебето стигне 10 кг. Когато е обърнато наопаки омекотява камшичния удар при недай Боже катастрофа, който не може да се поеме добре от вратните мускули на малкото бебе. Поне това знам аз. Ама това с възрастта и теглото е доста индивидуално.
Светле, 300 гр за тези месеци е перфектно, и общото ви тегло си ОК.  Grinning
Хариелка, козето вони, ама вони ужасно...и сирене, и кашкавал, и мляко, а минели термична обработка нправо не се трае. Овчето в това отношение е направо цветенце.  Mr. Green Аз взимам за Зори овче кисело мляко на Бор-Чвор и няма никакъв дъх. Овчето сирене и кашкава на Елби Булгарикум са добри, стига да са ти по джоба, че цените са им малко  Sick
anbibian, децата са различни с различен метаболизъм и интерес към храната. Не можеш да ги вкараш всичките в една норма. Гледай си Яна и докато расте добре и кръвните резултати са ОК си карай по нейното темпо. По Зорино време знаех, че детето трябва да яде по 100 гр плюс по 10 гр за всеки месец - демек на 5 месеца - 150 гр, на 6 - 160 гр и т. н. и като стигне годинка да се задържи на 200 гр обема на едно хранене. Обаче има деца, които посмъртно не могат да изядат наведнъж примерно 150 гр или повече и такива, на които няма да им стигне...
Силви, това за бюста и кокершпаньола много ми хареса. Моят никога не е блестял с уникалната си красота, но след амортизацията на Зори и сега на дребния направо казах на мъжа ми, че като му го върнат децата ще бъде тотална щета.  Mr. Green Joy Да си знае и да свиква.  hahaha Браво за наддаването. Пу-пу...сега се надявам да си по-спокойна.

# 476
Zvezdichkova и аз мисля като теб за храненето, детето трябва да е водещо, но все пак ме интересува съотношението твърда храна и мляко, защото тя може да изяде пюре колкото й дам, обаче после не си пие млякото и затова не съм сигурна колко грама пюре да й давам.
И също за разнообразното хранене мислите ли, че е добре сутрин да яде зърнена каша, на обяд зеленчуци (месо през ден) и следобяд плодово пюре?

# 477
Анбибиан- напълно споделям мнението на Звездичкова Hug Детето не може да се вкара в рамки, с фуния не мога да и налея в устата, така че аз се водя по Кали. Предлагам на всяко хранене и пюре и мляко, като сутрин първото и ве4ер последното са само мле4ни, т е предлагам пюре и мляко на обед, а ка6а, плодово пюре и мляко на следобедното хранене и тя си яде колкото иска. Кали също мноого 4есто яде по 4 пъти на ден, днес ще са 4 хранения например, а в4ера бяха 5. Така, 4е според мен най-добрият на4ин е да се води6 по Яна. Например и предлагай по едно малко буркан44 пюре, пък тя колкото изяде. Аз се изненадвам от това, което ти е казала ва6ата педиатърка, не виждам как детет на тази възраст 6те изяде 1 кг храна на ден Shocked Shocked Shocked
Настаних Кали в новото легло и да 4укна на дърво се 4увства добре Praynig Забавлява се да драска с пръст4ета по стената, която е мрежеста и ме вижда и си бръм4и и така си "говорим" двете.
За ка6ите- ка6а от просо съм купила на Holle, a от елда на Хип ( тя е с ябълки и банани. Доволна съм, Кали ги яде.

# 478
Да ви кажа малко ме хвана срам, че ви занимавам с това повръщане. Мисля, че трябва да спра да гледам на Леда, като на болен пациент. Тя си е здрава и и личи. Повръщането не е на фонтан, а и като звъннах на ЛЛ тя каза, че сигурно защото преяжда и яде с повече въздух. А аз да ви кажа имам мляко и като слезе направо тя се дави понякога и се бори да го изпие. Маха с крачета и ръчички и гълтори едни големи глъдки Laughing Четох и из нета информация, може да има лек рефлукс, който да се прояви чак сега, защото започваме твърди храни и от тях също се дразни стомахчето. Ники, Леда не е пила антибиотик и е на кърма, лекуваха я с вентолин и урбазон, но то вече мина месец, а това се появи от седмица някъде. Не пие и биогая.
Момичета, бях на срещата! Макар, че духаше малко беше приказно. Дъждец ръмя, птички чуруликаха и една зелена тревичка навсякъде. Леда много хареса Катерина, говориха си и се държаха за ръчички  Simple Smile Тя за първи път общува с друго бебе съзнателно и много и хареса ще трябва да ги събираме по често. Всички бебешори бяха прекрасни. Емо един послушко, Косара гледа с такъв интерес света, че ми се искаше да мога да вляза в нейната глава, за да разбера какви ги фантазира. А Дани един хубавец и помилва нежно Леда по главичката. Ако утре е хубаво времето съм готова пак  Mr. Green

# 479
  • Sofia

Точно така.  Peace
Елда има на Hipp, а просо на Hipp, Holle, Sunval и Babylove на DM.

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 19:09 от Hariela

Общи условия

Активация на акаунт