За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 880
  • 685
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Добро утро!  smile3507

Ние сме будни от 06:30. Ели чак сега заспа, дано да е за по-дълго, че наистина имам нужда от почивка.  newsm17

Иначе я усещам топличка, струва ми се, че има лека температурка от ваксините, но все още не давам нищо за понижаването й. Термометърът я мери 36.8 градуса, но ние с мм не му вярваме, защото наистина е топличка - и ръчичките и цялото телце, а и леко промрънква - сигурна съм, че има малко. Вие къде мерите температурата на бебчовците и с какъв термометър?

Нашето столче за кола от 9-25 кг. е  такова http://www.bebe-best.com/casualplay-stol-za-kola-25-kg-beat-fix- … l524-p-19187.html От брат ми е. Купувал го е за племенника преди 4 години, но вече му е малко, та ние ще намажем.  Mr. Green

_Пепи_ Скорошно оздравяване.  Hug

# 496
  • София
Здравейте мили мами, ние вчера с бебка пропуснахме срещата в парка, дойдохме по късно и не успях да ви намеря. Може ли да си разменим телефон на Л.С. Ще с ерадвам другия път да се разходим заедно  Simple Smile
Бяхме на консултация - бебка е качила само 150 гр и започваме захранване с пюрета, до сега беше само на кърма и от една седмица на оризова каша, но педиатъра каза че не и е достатъчна кашата. Каза да започваме с плодове пюре, сега се чудя дали аз да и го направя или да и дам готово, купила съм на HIPP i Sunval. не знам защо ми каза 1 вия ден да и дам да яде колкото иска. Опитахме и дохранване с АМ, но е едно че го плюеше и второ, че се обрина на местата където се разля млякото, изписаха ни Aptamil ADC и Frizopec но още не съм го давала.
Не успях да прочета цялата тема, видях че обсъждате столчета за приучаване за сядане, ние имаме Bumbo и вчера сложих Ния за първи път в него, много му се изкефи. Нали е слабичка и се върти  и накланя напред, ще опитам днес да я снимам. Мислех в началото в него да я храня, но още не седи стабилно вътре и ще падне голямо гонене с лъжицата.

# 497
Добро утро,

Тази сутрин как хубаво сме поспали бебко ни събуди чак в 9:30.

Evkall -  аз сутрин давам кърма и АМ, наобяд зеленчуково-местно пюре със сиренце или с жълтък /редувам ги/,следобяд плодово пюре с АМ или пък сок от круши пак с АМ, вечер последното хранене ни е около 20-20:30 с АМ и кърма.

_Пепи_ - Бързо да оздравяваш. Незнам какво ми стана и на мен от както родих т.е. за 6 месеца се разболявам два пъти жестоко направо немога да дишам от гърло и кашлица. Преди това не бях боледувала от детските си години. Сега даже съм си купила Есберитокс Н и Витамини. Слава Богу не успях да заразя бебко.

A_H_I_L_E_A – и аз понякога така ревнувам Laughing....само за игрите де. Той нашия татко не сменя памперси,не къпе и не храни-  това му е като закон...

Отиваме да правим гимнастика с бебко и да си играем. Вие по колко пъти правите гимнастика на бебетата ви? Какви движения им правите?

Леле днес как ще се издържи вкъщи като гледам май ще е лошо времето...

# 498
Здравейте, моми4ета!

Много е гадно времето в София и пак цял ден ще стоим вкъщи, 4естно да ви кажа отка4ам ве4е Sad Sad Sad
[b]Ахилеа- само може6 да се радва6, 4е мъжът ти сменя памерси Peace Моят си и грае с Кали, помага в къпането , пазаруването и други неща, понякога и дава да пие мляко, но до сега е сменил памерс само два пъти и то да пробва.
Евкал- не виждам при4ина да маха6 хранене, детето само ще ре6и кога да го махне. Ина4е ние сме на 5 хранения по принцип, понякога са и 4, зависи от Кали. Първото е само АМ, на обед е зелен4уково пюре с яйце, месно пюре, или само зелен4уково и АМ след това, след обед е ка6а с плодово пюре и към него АМ и другите две хранения са АМ.
Пепи- мног онеприятно това с ангината, пожелавам ти бързо оздравяване Hug Hug Hug
Колеус- аз захраних Кали с плодови пюрета и запо4нах с дома6но приготвено от тиква, но защото имах дома6на тиква. После дадох ябълка, кру6а, банан. Идеята е, 4е за да не се запе4е детето се редуват запи4ащи и разхлабващи пюрета PeaceТиквата има регулиращо действие и мисля, 4е е мног одобър избор за на4ало на захранването. Успех ти пожелавам и дано на ада6ката и харесат пюренцата Hug
Смехоранка- много ви е готино стол4ето за кола, дано на Ели4ка и харесва в него и се 4увства добре. Благодаря ти за споделеното мнение за легълцето. В4ера след обед сложихме Кали в него да свиква и мног ои хареса вътре, мног осъм доволна, тя си играе с мрежи4ката на стените и ме вижда и се усмихва и бръм4и, а самото легълце се сгъва и разгъва много лесно. Определено съм доволна от избора, който направихме Grinning
За игрите с бебетата- уж я у4им да прави боц, но тя не винаги ги прави, много се гу6каме, пускам и песни4ки от компютъра, 4е пея невероятно фалшиво Sad, а така бих се радвала един ден тя да пее в детска вокална група Embarassed Blush, търкалям я по спалнята, подавам и ръце и тя се хваща и така става.
За гимнастиката- не бих казала, 4е правим нещо особено. Раздвижваме ръ4и4ки и кра4ета напред-назад, когато тя е в добро настроение и много и харесва. Слагам я по корем. Вече сама се обръща от гръб по корем, но не 4есто и само когато тя пожелае Peace Тази сутрин например го направи без да о4аквам. Когато я храня от шишето с АМ е запо4нала да се надига и да сяда в мен сама. Според мен е много подвижна и има мотор4е на дупето Joy Но то аз съм такава и няма да се метне на  гората, я Peace Laughing
Тази нощ като никога се събуди да яде в 2.30, не го беше правила не си споням от кога Shocked Много я тормозиха венците в4ера, особен одо обед. Ве4ерта яде последно в 21 4аса, после не пожела, заспа и се ококори в 2.30, дано днес е по-спокойна. Мнооого се лигави, абе айде ве4е да се появява първот озъб4е, 4е да ни олеква на вси4ки  у дома Praynig Аз го виждам, долният десен резец според мен ще е първото появило се зъб4е, но като я мажа с гел не ме боцка все още, преди не го и виждах, така 4е го 4акаме всеки момент Praynig
Този път се олях списането, но доста теми исках да коментирам, пък и ми е приятн ода си споделяме тук във форума разни неща.
Приятен ден от нас с Кали, по-късно пак ще се включа. Hug

# 499
♥elita82♥, екстра е Лили.  Grinning

evkall, наистина сте екстра с мерките.  Grinning Но пак ще кажа, че всички бебета са различни. За да мине на 5-кратен режим на хранене, най-вероятно малкия трябва да има 2 заместени твърди хранения. Когато моя яде пюре на обяд и след обяд каша или попара, има 5 хранения. Когато кара на мляко след обяд и не му давам каша или попара, има 6 или ако успея да му дам няколко десертчета помежду храненията, може и до 5 да ги добута.  Laughing Но ако имаш само 1 твърдо хранене за деня или нямаш, по-трудно ще ги направиш 5. Обаче не виждам защо е толкова важно да са точно 5.  newsm78 Колкото иска - толкова да яде.  Rolling Eyes

Пепи, желая ти бързо оздравяване.  Hug

Смехоранке, понякога бебето може да ни се струва топло, но да няма температура. Ето примерно на мъжа ми Християн все му се струва, че има температура и че е топъл. Като го пипна аз обаче няма такова нещо - изобщо не ми се струва топъл. А под 37.5 май не се дава нищо.  Rolling Eyes Иначе аз меря на Хриско температурата с обикновен дигитален термометър под мишницата. Ако се мери в устата или дупето, трябва да се смъкнат 0.5 градуса, че там показва по-топло от действителното.

Koleuss, успех в захранването. Не се притеснявай толкова за наддаването.  Hug

labella, моя мъж преди да остане без работа само си играеше с бебето и помагаше в къпането. Но не сменяше памперси, не ставаше през нощта, не го хранеше и т.н.
Но сега нали е без работа и му е гузно, че не прави нищо та много ме отменя - през нощта става, както и сутрин като малкия се събуди, за да мога аз да поспя, че не мога да спя през деня, а той си отспива после. Сменя му памперса сутрин, за да не ме буди. А снощи май от кеф го смени, че бебето предпочете него. КАто че ли това още повече го надъхва още повече неща да прави за бебето и вече ги прави по-добре от мен.  Blush Иначе аз съм значително по-свежа и отпочинала откакто си е вкъщи и ме отменя. И имам много повече време да си свърша домакинската работа, която преди пренебрегвах.

Може наистина Християн повече да се глези при мен, защото щом вляза в стаята и почва да мрънка. Само ме гледа и мрънка. На друг такива "тактики" не прилага. А знае, че като мрънка аз ще го взема, ще почна да се занимавам нещо с него, ще му дам да яде и т.н.

# 500
За гимнастика - правим по 2 пъти на ден - след къпане и през деня, под формата на игра.

За игри - ММ научи Крис преди 2-3 месеца - като му сложи малка кърпа на лицето и той да си я маха сам. В началото му слагаше ръчичките под кърпата, че да му е лесно, а сега не и е много забавно. Научи го да си маха и чорапите преди баня, а сега се случва редовно Simple Smile

От Джъмбо купихме и червена шапчица и вълк за куклен театър. Те се слагат на ръцете. Слагам възглавница пред мен, така, че да ми се виждат само ръцете и му пея песничката за червената шапчица.

Четем приказки - интересно му е и бабите са му подарили куп музикални играчки. Има един Мечо Пух, който е на Дисни и пее песнички и разказва приказки. Носим го навсякъде и много ни помага.

Много не се обръща обаче, да не казвам рядко, но може и аз да съм виновна, защото не съм много стриктна точно с тази гимнастика.

Мога да похваля ММ - сменя памперси постоянно, къпе го, играе си постоянно с него-нали работи в къщи и има много време за Крис.

# 501
_Пепи_ пожелавам ти бързо бързо да оздравееш, то по-принцип не е хубаво да си болен, а с бебе наоколо е ад, аз боледувах 3-4 пъти зимата и бяха направо откачила  Crazy
silvi-85 може  ли да ми покажеш Мечо Пух? Това с чорапите е интересно, ама Яна не носи чорапи, караме на ританки у дома, а като й сложа чорапи (много рядко) ги събува от раз. Иначе номера с кърпата на лицето го практикуваме по друг повод. Слагам й лигавник на лицето уж да я лъжа, че е тъмно и е време за сън, но тя го маха и продължава да ми се кара насреща  Mr. Green
На Сънвал хубави ли са пюретата?

# 502
  • Някъде там
Момичета извинявам се за тъпия въпрос, но искам да попитам: Значи сварих картофа и ще го пасирам с АМ обаче малката заспа и сега е леко изстинало трябва ли пак да е телесна температура и дали е подходящо да го затопля в микровълновата?
 Че ми е за първи път и незнам

# 503
анбибиан - http://www.bimbomaniabg.com/products/4793_1.jpg, но цената в Метро мисля, че е по-ниска.

# 504
  • Sofia
Анбибиян, аз много ги харесвам на Сънвал пюретата. В смисъл не говоря като вкус, те не са за храна на нас, ами като съставки, изчистени са.  Peace

Елиза днес чукна 7-мата месечинка.  Laughing

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 13:23 от Hariela

# 505
  food010 kaffeetrmker_2 Ох,айде и аз да се разпиша.Цяла сутрин се разправям със една торба спанак. Само един час го мих(подробноооооо) и после правих на нас и на Ивко. лелееее каква зелена гадост е пасиран спанак самоооо  hahaha  ужас!!! сварих и бял ориз и направох на Ивко пюренца от спанак и ориз. На нас с ММ също направих спанак с ориз,и сложих пресен джоджен-станааааа мммм много вкусно.Доволна съм от 3 часовия престой в кухнята.
Ивайло обядва невероятен микс(буламач) -спнак с ориз+ морков+картоф+жълтък.Обаче си г омете и не се оплака ,никак даже.
Та така днеска времето е пак кривооо,ветровитооо и не става за разходки. и аз се отдадох на  newsm28 newsm79 1dishes домакинската си работа,която търпеливо ме чакаше да и се наканя.
Сега чакам Ивайло само да заспи и си почвам сериалите,че има нови епизоди  Mr. Green

# 506
  • Sofia
♥elita82♥ Според мен няма проблем да го дадеш на стайна температура. Иначе аз лично бих затоплила на водна баня.  Peace

Сега да питам за идеи... Имам цял шкаф във фризера със замразена кърма и едва ли ще я използвам някога за нещо. Дайте ми идея какво да я направя, че скоро едно по едно контейнерчетата ще минат 6 м.  Rolling Eyes Бих я подарила с удоволствие на някой, който се нуждае, ако я иска. Ако някоя от Софийските мами има желание да я вземе, може да ми пише на лични.  Peace

Хариела Честита месечинка на Елиза, тази малка хубава чаровница. Да е жива и здравичка и много, много да ви радва.  Heart Eyes   bouquet

# 507
  • Варна
Моята душичка днес излезе мнооого поспалива. От 11ч спи...  Shocked Проплака един път, връчих му бибата и продължи да си спинка.  Heart Eyes А аз си правих сметките по това време да сме на разходка. Пък то какво стана. Нищо, сега като се наспи ще идем да свършим някой друга задачка-трябва да купим картичка, че утре нали сме сватбари и разни други неща и после ако става ще продължим да се разхождаме, ако ли не все ще сме взели малко въздух.
Иначе да ви се похваля чакам скъпи гости - свеки ще идва.  Mr. Green Викам на ММ какво ще правим за вечеря, той не знаел - ами като не знае да му мислят като пристигнат.  Laughing
BLackKisSs™ на мен пък така и не ми дойде ентусиазма с чистенето. Оправдавам се, че детето спи и не хлопам да не се събуди.  Embarassed
silvi-85 много интересна ми изглежда тази играчка.  Peace
A_H_I_L_E_A хич не си мисли, че Християн предпочита баща си. Просто с теб е свикнал, а него го е виждал само вечер. Моя мъник е същия мрънка, криви се и като се прибере ММ ела да видиш усмивки и смях. Но пък след половин един час вече на друго мнение. И тогава, ако дойде мама пак усмивки и смях...  Laughing Просто му доскучавам явно.  newsm78
Smehoranka пиши как сте. Дано само на вас така ви се струва, че има Т.  Praynig За кърмата няма ли да можеш да я ползваш като се захраните? Да правиш с нея каши и пюрета. Поне с тази която не са и минали 6-те месеца.
Пепи стискам палци и ти да оздравяваш бързо.  Praynig
Относно смяната на пелените и помощта - при нас тати става за шут, но не и помощник. Последно прави опит да сменя памперс на предното гостуване на техните. Иначе преди викаше, ама той виж какъв е мъничък аз как да го взема/държаа/къпя/измия, а сега пък много мърдал и щял да го изтърве...  ooooh! Няма угодия. Ама го мъча аз. То така мога и аз да кажа и какво ще правим?!
Честита месечинка на ЕлизаHeart Eyes
Хайдее доскоро.  Hug

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 13:42 от Petkova

# 508
Hariela  - Честита месечинка на Елиза ! Ех колко хубаво име сте й избрали Crazy... всеки път нещо в мен се разтапя като го прочета из постовете ти. Heart Eyes

anbibian – За пюретата на Съновал и аз купих от тях,понеже ми се сториха с добър и пречистен състав,но от чистата при тях се води фина тиква,бебо много ми се запече.

# 509
  • Sofia
Ели май си е добре, само ни се е сторило, че има температура. Термометърът упорито си показва 36.8. Ама аз нали съм упорита, та настоявам. Mr. Green Дори излязохме навън и тя така се изкефи.  Grinning Сега говори на висок тон на една играчка, кара й се нещо. Много е сладка.  Joy

Petkova Кърмата няма да мога да я ползвам за манджи, защото смятам много бавно да захранвам и докато й дойде времето, то вече ще е съвсем минал срокът. А и принципно  имам много кърма и винаги мога да изцедя колкото ми трябва.  Embarassed

A_H_I_L_E_A Да ти кажа и Ели си пази усмивките за баща й, при мен много мрънка... Но аз пък си мисля, че това е , защото детето знае при кого му минава номера.  Mr. Green А и така ми показва, че сме си близки и усеща, че я разбирам и ще й помогна с дискомфорта, който има. Татковците са за игри, мама е за утеха - няма как. Просто всеки има своята роля. Според мен за детето вие сте едно цяло - единият за едно, другият за друго.  Peace

За смяната на пелените и помощта - мм много ми помага във всичко.  Heart Eyes Дори май аз си позволявам да мрънкам понякога, че нещо не ми се прави. А той е супер търпелив и разбиращ.

Общи условия

Активация на акаунт