За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 867
  • 685
  •   1
Отговори
# 600
  • Куциндрел
Тони, времето ще е хубаво. Ето от този сайт проверявам температурата:
http://vremeto.bg/city.php?city=4561

# 601
cvm, много се извинявам, че вчера съм пропуснала, но приеми моите съболезнования за дядо ти. Мир на праха му!  Cry

Съни, честита рокля на Алинка.   Честита месечинка с малко закъснение!   bouquet  Blush

Тони, аз вчера дадох на Християн телешко. А мисля скоро и риба да му дам.  Grinning

Хехе, като чета как напредвате с твърдата храна, моя Християн доста изостава. Но прочетох и за доста бебета, които също ограничават твърдата храна. Само на обяд яде пюре и го е намалил на половин голямо бурканче (ако давам готово). Май вече ще почна само домашни да му правя, май готовите взеха хич да не му харесват. Отгоре на всичко след обяд не ще и да чуе за ядене с лъжица. Само попара яде, пюрета, каши не ще и да види. Дори както пие мляко, почва да реве изведнъж и спира всякакво ядене. Тогава му давам 1 Дормикинд, мажа венците с гел и след малко си допива млякото. Мисля че скоро ще му израстат и горните зъбки - май сега те го мъчат.  newsm78

А да ви разкажа една много интересна случка с моята свекърва. Оня ден бяхме у тях и й казах, че на бебета и малки деца не се дава кока-кола. По едно време бебето ревна и отидох да му взема шишето с водата и чух свекървата как казва на бебето "Искаш ли кола?". Та като нищо може да му е топнала пръст (неин) и да му е дала да засмуче. Вика, че така правили едно време и давали ракия на бебетата.   Тази жена не е добре. После ми каза как давала на дъщеря си да си дръпне от нейната цигара като била малка. 
Не знам ама като ми ги говори тези работи как ли си мисли, че ще оставя малкия при нея?   Май никога няма да й го оставя. А тя може пък напук да ме дебне и да направи нещо. Но и аз вече не ги оставям сами в другата стая. Отивам и аз и гледам да виждам какво става с бебето, че знам ли каква лекарка е - направо се чудя как е завършила с този акъл. 
Ама не й се ядосвам, само гледам да не оставям бебето насаме с нея.   Laughing Много са ми странни такива хора. НЕ знам дали нарочно го прави, за да ме дразни?!  newsm78 АМа усещам как ще оставя Християн при нея, има да чака...  Laughing

# 602
  • Sofia
Съни Честита месечинка на прекрасната Алинка!(с малко за къснение  Embarassed) И аз нямам търпение да видя Алинка с новата рокля.  Heart Eyes

Флучия За кърмата реяих вместо да я варя на сапун  ooooh! размразявам и слагам директно във ваната на малката. Къпем я в кърма. И това не съм го вярвала, ама го направих. Една малка клеопатра ми е тя!  hahaha

Ахилея За съжаление и аз съм от децата, на които са дали да опитат цигара като малки. И не знам с какъв ъкъл го направи баща ми - с 10 пневмонии съм до 4 годишна, как не му беше жал?!  #2gunfire #2gunfire Бях на 6-7 годинки и помня. Sick Поне се отвратих от цигарите завинаги и съм твърд непушач. Та и аз не бих си оставила детето при него. На брат ми му е давал ракийка да спи.  ooooh! #Cussing out

Да почерпя сега, че днес ставаме на половин годинка!  Party

# 603
Смехоранке, честита половин годинка на малката сладуранка.   bouquet

Аз много искам да се преквалифицирам за учителка, но не мога да се свържа с Департамента за информация и усъвършенстване на учителите, за да видя какви са условията и дали има възможност да изкарам няколко семестъра допълнително обучение, за да мога да учителствам.  newsm78
Звъня на телефоните, на които могат да ми дадат информация - никой не вдига. Пиша на мейли - не ми отговарят. Дали трябва да отида на място?  newsm78
Някой случайно да има опит в тази област?

# 604
Голяма разходка си направихме вятъра ми развя буйните коси  hahaha и сега се опитвам да си подредя петте косъма на главата и тръгвам към дървеница  Mr. Green Дарина имаше запек от вчера но със сок от круши и тиква за обяд оправихме положението сега ще почакам да си кажат тежката дума и тръгвам то и без друго в тоя вятър не ми се обикаля поне ще се повозя  Mr. Green

# 605
Привет!
За отчет влизам:Юлия е наддала 200 гр. и в момента е 8, 100 гр., та значи си е удвоила теглото от раждането, което за 6м. е нормално. поникнала е с 5 см. и сега е 74 см.. Взеха и кръв с някакво много интересно апаратче и тя въобще нито гъкна,нито мръдна-явно не боли така. Хепатитната ваксина я отложихме,понеже от днес и ММ е болен ooooh! понякога се чудя защо си причинявам всичко това-вкъщи съм, а Лили е на градина, носи вируси и страдаме всички. Не че няма да се справя с двете вкъщи,но просто Лили много я обича тази градина и тъгува за приятелчетата си Confused

Много е горещо вече! Юлия постоянно е със зачервени от жега бузки. Чудя се не е ли време за къси ръкави. всички се подкъсихме вече,а тя може да е с тънка блузка,но е дългоръкавна. вярно,че подухва от време на време,но в количката е завет newsm78

ааа, да-имали сме зъб. доки го видя tooth

Свекърите дойдоха днес и Юлия май ги е запомнила,понеже не плаче от тях. дори свекърва ми като и каза да даде ръчички да отиде в нея, тя подаде. Лили на тази възраст ревеше истерично от всички хора,които не са аз или баща и. даже н агости като ходехме, тя се сгушваше и криеше в мен. а и двечките аз си ги гледам сама през повечето време. много са ми различни. по-добре да седи в свекървата сега,че да не я зарязявам. а с милото сме си планирали една младоженска вечер......но с този вирус не знам как ще сме Confused

# 606
  • Куциндрел
Честита половинка на Еличка.
Честито зъбче на Юлия.

Днес Йоан не е от поспаливите, дремна малко на обяд, а сега беснее. Развива се детето. Не ми дава да му бръкна в устата, за да опипам дали има наченки на зъб. В четвъртък смятаме да го водим на консултация, че с това ходене до Варна поизтървахме прегледа, да видим какво ще каже докторката.
Нямаме вода, от ВИК копаят точно до нас. Добре, че цивилизацията е измислила мокрите кърпички, че да си почиствам ръцете.

# 607
Привет от нас.Времето е много хубаво,бяхме на разходка от 10 до 1 и 30,след малко излизаме пак,че трябва да взимаме и Боян от ясла.
Благодаря ви за честитките за месечинката. HugА с новата рокля качих 2 снимки,на който му е интересно,може да види LaughingЕй такава лента търсех Wink

Анбибиан,големи премеждия вчера...А това зачервяване и подуване,да не да е от това кремче,с което си я мазала?Защото ако е от студената вода,не ми се вярва да се подуят...Знам ли и аз...

Цеца,вярни ли са им прогнозите в тоя сайт?Аз уж гледам от sinoptik.bg,ама напоследък хич не познават,по БТВ и те много-много не познават вече,та сутрин се чудя да излизаме ли,да не излизаме ли....Сутринта напромер беше супер мрачно и хладно,даже преваля за 10-тина минути,ама после стана адски топло,напече и стана супер,а в прогнозата го дават 20 градуса с дъждове ooooh!

Ахилеа,тая жена не е добре...Нали е лекарка,как може да иска да му дава кока-кола,а да не говорим,че ти обяснява как давала ракия и цигара на нейните деца ooooh!Без коментар....

Смехоранка,честита половин годинка на Елица! Heart Eyes Hug

Деси,браво на Юлето,със супер мерки е! Simple SmileАз вчера Алина по къс ръкав я изведох след обяд,защото беше много топло и не сме имали проблеми,носих и една тънка жилетчица за всеки случай,ако много се раздуха...Честито зъбче на Юлия! Grinning

Айде,ние излизаме!

# 608
  • Куциндрел
Съни, горе-долу познават, за сега не са имали грешка.

# 609
Деси, браво на Юлката - много е пораснала, екстра на килограми. И честито ви зъбче!   bouquet

А иначе аз днес доста пазарувах и пак се прекарах.  Laughing Реших да взема на Томи типи едни залъгалки 9-18 месеца дето ми се виждаха по-големи и да не се впиват в бузките на Християн. Обаче малкия не ги хареса. Само прави все едно ще повърне и ги плюе. А отвътре самите биби са доста големи. Май ще си карам на авентски.  Whistling
Гледах и столчетата и ми се сториха всички много малки. Всички столчета са като на Християн неговото, но наистина на това на Анбибиан тази джаджавка между краката е малко по-малка и се освобождава малко повече място за седене, но като дълбочина и ширина е същото като моето.
Имаше едно-единствено и то пластмасово малко столче от тия дето може би се закрепват на маса. Само то беше по-дълбоко и по-широко, както и това дървеното с масичка.
В ДМ има промоция на продукти Бейбилав олио и крем - взех ги намалени от 5-6 лв на 3 лв. От олиото бях доволна преди и взех пак същото, взех и един крем за чувствителна кожа, както и на Алверде измиваща пяна да я пробвам. Видях, че има слънцезащитни за бебета на Алверде, но не ми стигнаха парите да взема тестер - 4 лв е. Взех на Сънденс тестер за 1 и нещо.  Laughing Взех и няколко пюренца, а на касата се оказа, че не ми стигат парите за всичко и върнах някои.  Sad

# 610
Алина е прекрасна с новата рокля! Честита и 8-ма месечинка на патерици.
Синоптик въобще не познават  Sad Ще пробвам и аз времето бг, както Цеца предлага.
Анбибиан, аз никога не мокря със студено изгорено място, защото така стават мехури. Знам, че се маже с нещо много хранително и мазно, но не се изстудява. Това е много често допускана грешка.
На мен нещо не ми се пише напоследък, но ви следя и ако имам с какво да се включа, за да съм полезна ще го направя.
Леда, май не повръща от крушата, но засега е яла най-много 4 лъжички. Ще видим утре като увелича дозата на 8 какво ще стане. Но няма колики като след картофа  Simple Smile
Много тъпо точно тези два дни с хубавото време, да вземат да напръскат цяла София. Даже тревичките в квартала са пръскали против кърлежи, който не чете да видите как пуснах Леда да скача в тревата. Добре, че една баба ми каза и и махнах обувките преди да ги налапа  Mr. Green
 Hug

# 611
Ох, Съни, lusine какво да ви кажа - той човек като се панира не мисли много много, обаче това със студената вода го прочетох в една от книгите ми за първа помощ за бебета, след като Яна си изгори ръката първия път и точно това пишеше, за да не станат мехури, трябвало да се сложи под течаща студена вода. Знам ли и аз кое е вярно вече, само знам, че на мен алоето ми помага и затова я наклепах яко с него  Tired
Важното е, че е добре, но гледам ММ си трае и още не е опаковал смесителя - отивам да го тероря  #Cussing out

# 612
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, тия дни никакво време не ми остана за форум, но за сметка на това бяхма изпълнение смного прекрасни емоции и топло време  Heart Eyes Heart Eyes В неделя неочаквано ми дойдоха  скъпи гости и ме подсетиха за едни много добре забравени идеи .
Вчера ни пристигнаха жабата и стола за хранене и сега ги "разучаваме". Ая се чувства прекрасно в стола си... гледа от високо и се перчи, много е смешна  hahaha , а в жабата само се клати на ляво и дясно ... абе занимавки си има детето  Mr. Green Mr. Green
Утре сме на изследвания и да видим как ще взема урина, имам план, но да видим дали ще се получи  Thinking
Днес направо се разглобих от бутане на тая количка.. излязохме в 10 и 30 и се прибрахме в 19 и малко  Crazy Crazy Crazy В момента не си усещам краката и ми е много изморено, но както не бях яла и от преди 10 ... реших да хапна с вас  Mr. Green Та след малко паля джапанките към страната на сънищата. От кога го чаках това приказно време... Simple Smile
Всички бебета са просто прекрасни и вече приличат на малки деца  newsm76 Много ми е приятно да гледам прекрасните им снимки и се представям една масова среща някой ден ... каква лудница би била  Joy Joy
Съни, Али е прекрасна малка озъбена бузеста изпрана принцеса  Heart Eyes Чудна е, и между другото имаме същата пералня  Wink
Зелда, ами не се ядат сурови храни, ама моето бебе само банани нагъва с апетит  Crazy Утре мисля да и направя морков на пара и да видим какво ще се случи  Thinking В това хубавото време не идваш ли към морска?
Деси, желая бързо оздравяване на Лили  Praynig Край нямат тези бацили покрай вас  ooooh!
Момичета, кога се оставят бебетата да се отпуснат на крачета? Отново с придържане разбира се, но като цяло да са отпуснати?  newsm78

# 613
  • Sofia
Честита половин годинка на Еличка!  Hug   bouquet  Hug

Честити 8 месеца на Алинка!  Hug   bouquet  Hug

И честито зъбче на Юлката!  Hug   bouquet  Hug

Марси, моята госпожица отдавна иска все на крачета да стои и няма удържане, като я сложа в мен да седи, тя започва да мрънка и да се извива и като я вдигна, се кротва и се радва, много е доволна, започва да друса дупето, много е смешна. Не знам от кога може да се отпускат на крачета, но аз съм се примирила и много често я държа под мишниците, отпусната на нейните крачета.

Лека нощ. Утре ще се опитам да пиша повече.  Hug

# 614
Здравейте Hug

Аз не съм писала скоро, но вчера пак бяхме на консултация и пак нищо не е качила и не е пораснала. И сега искат пак да ходим на разни лекари и вече не знам какво да правя. За това искам за пореден път да питан мамите на Ам по колко ядете АМ и пюрета?

Цвети, моите съболезнования за дядо ти Hug

Надявам се днес като се върна от работа да успея да ви изчета и да пиша по-подробно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт