За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 866
  • 685
  •   1
Отговори
# 615
  • Куциндрел
Добро утро.
Това дете още не си беше отворило очите днес като почна да бърбори. Снощи пак така, заспива вече, затворил очите и дрънка нещо. Като гледам снимките как децата си стоят подпрени на възглавници.... Йоан само докато го сложа да седне и подпра, той вече е видял нещо и се протяга да го вземе и пада. Вчера стои на стола и се клати. Като пропълзи и проходи ще имам да търча след него. Но пък ми е забавно. Вчера суче легнал и се опитва да се обърне по корем. накрая се обърна и продължи да суче. hahaha Не му се стои на едно място. Вече го нося в кенгуру навън, вчера купувах пици от пазара, а той зяпаше от кенгуруто. Тамън да му се порадват хората, че те си го знаят от както беше в корема ми.
Пуснаха водата вчера в 8 вечерта, толкова се зарадвах. Голяма радост - пуснаха водата. hahaha След малко ще се изкъпя, докато Йоан гледа сутришния блок.
Ахилея, четох ти драмата със столчето. Тази джаджа м/у краката на Хриско не е ли прикрепена към масичката? На нашият стол е така, а масичката се сваля. За сега столчето ни е широчко, но като почне Йоан да опира в масата, ще я махна. Що не вземеш едно столче, което се прикрепя към кухненската маса? Едни познати имат токова от Джъмбо, не е скъпо, детето им е вече над година и още го ползват. Само трябва много добре да прецениш дали ще ви пасне на масата. Вземай мъжовете и се разходете до Джъмбо, гледах в сайта им, че има такива столчета за около 60 лева, моите познати твърдят, че столчето им струвало към 40 лева. Ние скоро плануваме ходене до там и ще разгледам какво има.
Лек ден ви желая и приятни разходки.

# 616
  • Пловдив
Добро утро и от нас!

Аз вече съм добре и не спирам със скитането... не ме свърта на едно място. Вчера даже бяхме на гости на майка ми Simple Smile
Ивко си има жаба от понеделник вечерта и много и се радва, а утре ще се сдобие и със столче за хранене Simple Smile
Вчера бяхме на консултация- мъника е порастнал с 450гр и 1,5 см- вече е 8.150кг и 63.5см. Понесе геройски ваксината, ама тя е лека. Зъбче още нямаме, но венците са адски подути.

Съжалявам, че напоследък не мога да се включвам по актуални теми, но денонощието ми е малко. Все времето не ми стига. Вече започна и сезона на рожденниците при нас и всяка седмица сме на РД, та и за подаръци обикалям. Днес пак са ми 100 задачки на главата- от пране на лятна количка- до боядисване на коса.

Ставам, че дребното се размрънка.

Хубави разходки  Hug

# 617
  • Sofia
Здравейте, момичета в това прекрасно слънчево утро! А го дават днес да вали и да трещи, направо ужасно...  Twisted Evil Аз съм се настроила за един прекрасен ден за разходки, но ако се сбъднат прогнозите на синоптиците, май май ще ми развали настроението...

Смуси, ама изобщо ли не е мръднала Миа нито на тегло, нито на см? Сега на какви лекари ви пращат пак? Нали всичко беше наред? А тя как изглежда, жизнена ли е, има ли някакви признаци в поведението й, които да те тревожат, че нещо не е наред, че не се чувства добре или е отпаднала? Наистина ненаддаването само по себе си е достатъчно да се притесняваш, но дали има и допълнителни неща за тревожност? И мляко ли не яде достатъчно? От сърце се моля скоро да започне да наддава малката шушулка.  Praynig
Аз и за Елиза си мисля, че този месец нищо не е наддала, поне на мене така ми изглежда. Ще я видим в петък на консултацията. Тогава ще й поставят и последната двойка гадни ваксини.

Съни, Алина е просто прекрасна с новата рокля и с диадемата. Ние имаме 4 такива в различни цветове (аз даже съм я показвала на снимки с тях), но са по-тънки нашите, зълва ми ми ги праща от САЩ. A иначе такава по-широка й подари свекърва ми, но имам чувството, че й стяга на главичката. И наистина много красива рокля сте купили на Алинка.  Grinning  Hug Аз купих на Софи шампоан Гарниер, само че с киви и ябълка, просто ме грабна този аромат и сякаш по-лесно се разресва сега, дали така ми се струва, но май май е по-добре. Благодаря ти, че ми го препоръча.  Hug

Цеца, значи твоят ще е бърборан... Още не отворил очите и започва да приказва...  Joy  Joy Моята пък е като лалугер, още не отворила очите и вече се е надигнала, като представете си тя спи по корем и като я надигне тази главичка и пъчи шия напред...  hahaha  hahaha , е много е смешна...  hahaha  hahaha

Момичета, как са големите фонтанели на дечицата, тези от горе? По-затворени ли са или по-отворени? На Елиза вече й е много малка тази фонатанела, т.е. вече е много затворена, дали е добре това...  Thinking Днес сме при лекарката, при която я водя за алергията и ще видим тя какво ще каже. На миналия преглед обърна внимание на това и ни намали Вигантола на 1 капка, но през ден, аз до този момент давах по 1 капка всеки ден по препоръка на педиатърката.

Хайде за сега чао от мен. Дано не се сбъднат прогнозите за днес!  Praynig

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 10:10 от Hariela

# 618
  • Sofia
Здравейте,

влизам набързо да споделя един линк, свързан със захранването. Струва ми се много интересен и полезен за тези, които тепърва започват да се занимават с това начинание.  Mr. Green

http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvane … -mesecha-vazrast/

Смуси Дано всичко с Миа е наред. Praynig

Хариела Нямам наблюдения дали фонтанелата е по-затворена от преди, но на нас педиатърката ни каза да даваме по 2 к. вигантол всеки ден, защото детето много бързо расте. Знам ли и аз вече кое е правилно?  newsm78

И аз планувам разходка днес, дано времето остане така слънево и приятно.

# 619
  • Куциндрел
Смуси, дано с Миа всичко е наред и скоро да започне да хапва и наддава.
Хариела, малките са голяма смешка. Само си представих как се пъчи малката със затворени очи.
За фонтанелата, не трябвали педиатъра да каже дали се затваря правилно и колко време още ще се дава вит. Д?

# 620
Здравейте момичета  Grinning Ейййй, това хубавото време само навън ме приканва и нещо съвсем не стигам до компютъра  Grinning А вчера да ви кажа какъв цирк бях, направо се чудя на собствения си акъл. Имах работа да Коце Величков и от там викам айде до пазара. Пътьом взех две тениски на мъжа ми, а на пазара като се самозабравих...имаве си една жена дето все от нея си пазаруваме...и стоката я хубава, и винаги ни избира нещата и лошо не ни слага та вече дори и цените не гледам директно при ниея си отивам...и като се юрнах...та домати, та краставици, та спанак, та кромид, та чеъсн, та магданоз, та моркова...абе натоварих количката, ама тоя кош нали е по-малък от на предходната ми, ейййй направо за нищо не става тоя кош...и не стига че увързах една камара пликчета по дръжката ама си взех и три петунии и върбинки да си ги насадя на балкона...и за завършек си купих и една саксия и торбичка с почва. Не ме питайте как изглеждаше количката и как я добутах до нас, пък как я качих по стълбите е една друга тема. Направо се чудя дали съм в ред.  Mr. Green Та Ахилейче, аз отворих сезона на пазаруването от Петков, може някой ден като отскоча натам да се разберем и да се видим.  Grinning
anbibian, ти сега какво, като с тенджерите въпросът е решен на тавите реши да се прихвърлиш, а?  Mr. Green Hug И аз съм от същия клуб. Ако не ми изкипи манджата значи просто не съм готвила.  Mr. Green Божеее, какво си преживяла. Дано мъжа ти да намери начин да го изолира тоя смесител и да няма повече притеснения и бели.  Hug
Toni77, аз жълтък няма да дам поради алергичните причини, но по принцип и да можех щях да давам максимум 2 пъти в седмицата. Множко ми се виждат всеки ден месо или жълтък, поне за периода до към 10-11 месеца, след годинката ми звучи по-добре. Ама аз см малко по-изчекната на тая тема  newsm78
cvm, моите съболезнования, мила.  Hug
Петкова, честито, както вече си разбрала си зълва...ама как звучи сама, а?  Mr. Green Ти си снаха на твоята свекърва и на мъжовите ти братя или сестри.
Десинка, аз викам това да ви е последното боледуване до края на годината. Съгласна ли си? Стискам палци скоро да сте здрави.  И честито зъбче! Hug
Марси, това с изправянето на крачета май е доста индивидуално. Може би след 7-ми месец нататък е в реда на нещата.  newsm78
Смуси, мила  Hug Ама съвсем ли не е качила? Как ми се иска да ми хрумне някаква идея за вашия проблем.  Confused А лекаите имат ли някакви предположения? Дали пък на кърма няма повечко да качва?  newsm78 Ти казваш, че тя просто не хапва по много, ама нали уж кърмата е по-лесно усвояема та белким от нея да вади повече градивен материал отколкото от АМ newsm78 Днам ли? Моля, те кажи й на Миа, че аз най-искрено я моля да хапва повечко за да расте  Hug Като знам как се тормозех за Зори, а ние сме били цветенце на вашия фон. Нагушкай я хебаво малката сладурана и дано да вдигне количеството на млекцето някак.  Hug
Сега изчезвам, че имам среща с една приятелка и нейното бебенце.  Grinning

# 621
 hahaha hahaha hahaha за малко да ме отвее вятър нали съм 30 кила вече добре , че количката тежи повече от мен та оцелях  Mr. Green

Звездичке и аз сега от там се връщам горе долу като теб съм изглеждала  hahaha отидох за две петунии ама то станаааааа една  ooooh! и цветя си взех и пазарувах и аз като теб познавам хората на тоя пазар и си пазарувам от определени сергии та като сиромашко не видяло стана мойта да не говорим че отидох с метрото а релсите не ми отговорят на колелетата и стана чудна картинка аз се мъча като грешен дявал да е сваля и никой не ми помага седят и ме гледат и коментират българската работа ама да каже някой „дайте да ви помогна ц-ц-ц“  #2gunfire #2gunfire #2gunfire егати простия и невъзпитан народ ръцете не си ги чувствам

ох Смуси   Hug дано всичко е наред , а това е само моментно не надаване  Hug Hug Hug

# 622
  • София
Момичета,днес бяхме на изследване на кръв и сега гледам резултатите.Малко ми е притеснено,защото доки пусна и алкална фосфатаза и калций,защото нещо се съмнява за рахит...
Имате ли представа за тълкуването на тези стойности-
алкална фосфатаза-478
калций-2.16
фосфати-2.90
Иначе да похваля и аз новите методи за взимане на кръв-с една писалка, и бебка изобщо не усети нищо,не каза гък дори,даже се усмихваше и тупаше по масата!Сега обаче не мога да взема урина-дайте ми идеи,защото пробвах 2 пъти с колекторче,залепвам го,но явно не става и урината отива в памперса,а не в колектора.Пробвах и да я държа върху един леген,но тя като се свие и почва да плаче и не стана...

# 623
Смуси много ми е мъчно като се тормозиш с това ядене, дано да прояде Миа да си отдъхнеш  Hug Ти с какво и по колко я храниш в момента?
Яна в момента яде 150 мл. АМ към 7.-8 часа. После около 10-11 часа яде каша 100 мл и я дохранвам с АМ (различно количество около 90-120 мл.). После след още 3-4 часа яде пюре около 100 мл. и още около 90 мл. АМ, но не всеки път го изпива цялото. Днес например й дадох зайче байче на Гербер и й дадох целия буркан 130 мл., след което изпи само 30 мл. АМ и след половин час й дадох още 30 мл.)
После яде след 3-4 часа плодово пюре 90-100 мл и пак давам АМ и изпива различно и ако е наближило време за лягане си пийва още веднъж АМ, а количеството зависи, от това кога е яла последно. Ако са минали час-два пие 60-90 мл. и заспива.

Ентусиазма ми за новото столче на Фишър прайс се изпари  Sad Вече не иска да стои в него. Тя още не може да седи стабилно и се килва на една страна, освен това иска да стигне бързо лъжицата и се навежда напред, опитва се да я хване с две ръце, бърка си в устата и се цапа много и се сърди и не иска да седи в стола  Sad Пак се храни в скута ми, но там има друг номер - събува си чорапа и между две лъжици пюре си го тиква в устата  Sad Вече се храним без чорапи.

Много се дразня на това гадно време и тоя вятър  #Cussing out

Ахилеа аз ги видях тези столчета, за които ти говори Сеса в Джъмбо, има ги и сега, но не им обърнах внимание и не погледнах на какви цени са. Иначе наистина вариант е да махнете цялата табла, но не знам колко ще ви е удобно така, може да пробваш да го вдигнеш стола на по-висока позиция и да го доближиш до масата  newsm78

Пепи радвам се, че вече си добре  Hug
Като каза за скитане, на мен много ми се скита тия дни. Довечера, а може би и утре вечер ще ида на кино, по празниците мислим да поскитаме с колата на близки дестинации, но най-много ми се ходи някъде на хотелче с басейн. Харесала съм си две оферти в Грабо за Банско или Разлог и умувам сега.
Ако някой е ходил на хотел с бебе, може да ме посъветва разни работи, да не изпусна нещо като тръгваме. Чудя се и дали е подходящо на тази възраст да топна Яна в басейна. Температурата му е 31 градуса на вътрешния  newsm78

Zvezdichkova купих си нова тава  Mr. Green От неръждаема стомана да си я търкам с телената гъба като я загоря, че оня тефлон направо го изхвърлих  Mr. Green Набелязала съм още две тави да си купя от Икеа, едната е метална, другата керамична, не знам дали са им хубави тавите, ама и без това не разбирам от тия работи, че и да не са много хубави няма да разбера  Mr. Green

С моите пюрета пикви и пъщарнаци, Яна се оака тия дни  hahaha Само до обяд 3 пъти михме дупе, чудя се дали е приключила за днес или не  Joy
Дупето й мина от Судокрем. Като се оправи спрях да я мажа с него и продължавам със стария крем, сега вече мажа след всяка смяна на пелените, че все е леко зачервена тук таме и ака по-често от преди, този път превантивно ще действам  Party

cvm и на мен ми се е случвало с количката да ида някъде сама, да закъсам и вместо да дойдат да ми помогнат, насреща ми стоят двама пушат си цигарите на тротоара, пият кафе в пластмасови чаши и с любопитство наблюдават одисеята ми на вратата на една банка. Може и залагания да са правили - ще успея ли да изляза или ще си остана вътре  #Cussing out

Ники и Кати на тези изследвания няма ли написани референтни стойности. Обикновенно срещу показателя и резултата има написани между какви стойности е нормален резултата.
За вземането на урина и ние ще се борим другата седмица с това. Взела съм колектор и обикновенно шишенце от аптеката. Яна ако я събудя аз и е сънена, почти веднага като махна памперса се изпишква и мисля ако с колектора не стане, да дебна с шишенцето, е ще ме понапишка и мен малко, ама ще оцелея  Mr. Green

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 15:33 от anbibian

# 624
  • София
Ники и Кати, нямаш причина да се притесняваш. За рахит се мисли, когато стойностите на АФ са 5 пъти над горна граница, която е 1000. И калция ви е в норма  Peace

Цвети, съболезнования за дядо ти  Hug

Съни, на патерички, честита месечинка на Али. Тя е страхотна, гледах снимките, много се е променила  Heart Eyes

Пепи, радвам се че си по-добре!

Хариелка, за банана - на Мишо дадох към края на 10 месец.

Смуси  Hug Hug Hug Чаках да се разпишеш след консултацията. Какво ви посъветваха? Защо не пробваш наистина с кърма от млечна банка?

За яденето, ние сме още само на кърма. Отказва ми човека да се храни с пюрета и това е. Продължавам с нещо смесено между педагогическо и baby-led.  Crazy 

Петкова, честито на брат ти! Дано много се обичат и подкрепят цял живот! А ти наистина изглеждаш чудесно, браво!

За вигантола, Самуил е на 3 капки дневно, че нали уж е рисков за рахит  Rolling Eyes Но честно казано не ги давам редовно, защото сме почти целодневно навън. А днес каква хуууубава разходка си направихме. Прибрахме се точно преди големия вятър  Grinning

Честити месечинки на бебчетата родени на 25то число, както и на всички които съм пропуснала  Hug

# 625
Лусин, аз също не знаех, че са пръскали и след обяд като се прибирах от покупки гледах, че няма кьорав човек в парка и много се зарадвах.  Laughing Помислих, че всички спят.  Laughing

Смуси, дано положението се оправи при вас. А не допускат ли, че може просто да си е по-злояда? ТРябва ли непременно да й има нещо?  newsm78 А дори и да си против захарта и подправките, ако дадеш нещо с малко захар дали ще го хапне?

Цеца, джаджата не е прикрепена към масичката, а се подава от самото столче. Мъжа ми викаше да я реже, но аз викам, ако я отреже съвсем няма да мога да го продам това столче.  Laughing 100 лв ще отидат на боклука. Иначе имаме едно столче дето се слага върху друга повърхност, но то няма отзад облегалка, а е с една рамка и като Християн не седи стабилно, се килваше, но не съм го пробвала скоро да видя как ще седи на него. Трябва да го пробвам - може вече да седи по-стабилно. Иначе това столче е доста по-широчко.  Rolling Eyes Ще трябва да го пробвам пак.

Звездичкова, може да се видим някой ден, стига да се наканя, че ние излизаме предимно вечер или след обяд. Преди обяд не мога да се натуткам.  Grinning

Ники и Кати, защо не лепнеш колекторчето за кожата на бебка, а не за памперса? АЗ така направих - лепнах го на кожата на Християн и после като го беше напълнил, съвсем леко го отлепих с помощта на олио, даже не знам дали имаше нужда да ползвам олио. Не беше залепнало много. Понеже, ако го лепнеш на памперса, мисля че се извърта и частта, в която трябва да попадне урина, се пада все едно ще се пълни от памперса. Не го обясних много добре, макар че моя метод може да звучи варварски, поне на Християн не му беше залепнал яко колектора и не го болеше като му го махах.

Анбибиан, таблата съм я махнала още преди 2 седмици, че му ставаше тясно с нея, но джаджата е на самото столче.

Днес Християн е невъзможен. Постоянно реве и се кротва само като му намажа венците с гел. Не иска и пюре да яде дори на обяд, ужас. Само на мляко май ще кара. Много се чудя кога ли ще покарат тия зъби и да почне да си яде като преди?!

# 626
  • София
Хариелка, при Самуил фонтанелата е доста голяма, по принцип се затваря към 12-18 месец. При Мишо се затвори бързо, на 6 месеца вече беше почти затворена. Правиха му ТФЕ, за всеки случай.

Ахилеа, защо не купиш за Християн най-обикновено дървено столче. Ето такова. Ще му е широко със сигурност Simple Smile

Съни, ако не сте поръчали вече столчето, виж това. Мноого добра цена за ново Бъмбо.

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 16:31 от endira

# 627
Смехоранке, много ми допадна схемата за захранване дето си поставила линк към нея. На 7-8 месеца може да се мажат филии с мармалад и масло, на 10 м да се дават гъби. Много добре ще ми дойдат тези предложения. Тъкмо ще мога да разнообразявам следобедната закуска на Християн. Не само на попара да кара (че каша не ще и да види) ами да давам и мазани филии. Друг е въпроса до колко ще може да ги дъвче.  newsm78
За гъбите мислех, че се дават поне на 2 годишна възраст, но ако мога да давам на 10 месеца избора на замразени миксове ще ми се увеличи.  newsm44

Ендира, в магазина и аз гледах, че като че ли това дървеното столче дава най-много място. Но самото столче е съвсем мъничко, но пък за сметка на това е доста по-широко от другите и аз се замислих дали да не взема такова. Дори и една оферта имаше доста изгодна в Продавалника, но все още се чудя. Май докато не го продадат ще се чудя и после ще съжалявам като се знам.  bambam

# 628
  • Sofia
Фонтанелата на Елиза е малка, но не е още затворена, така че си продължаваме на 1 капка вигантол през ден. Щом все пак не ни спират вигантола значи не е притеснително.

Ендирка, благодаря!  Hug

Ники и Кати, аз след две неуспешни взимания с колектор, събух детето по голо дупе и зачаках с чашката, много бързо се изпишка и това си е най-лесния вариант за взимане на урина на бебе-момиче. Лепих колектора и по-нагоре, и по-надолу, е нищо не става, всичко отива в памперса. Така че не й стискай крачетата, сякаш я издържаш, просто я съблечи и подложи чашката близо до мястото, и ще свършите работа.  Peace

# 629
  • Варна
Мами, здравейте!  Hug
Ние днес минахме на мерки и теглилки към 10ч и оттам директно на разходка и сега си се прибрахме по навреме. Малкия е пораснал с 1,5см(67см. сме) и 560гр.(7760гр. сме), което мен ме удовлетворява напълно. Пуснахме си изследвания за кръв и урина, плюс една микробиология - май ни стана навик.. да видим резултатите. Освен това, понеже малкия не ми харесва оризовата каша(повече от 4-5 лъжички не мога да пробутам) и педи препоръча да пробваме с елда.
Съни роклята и лентичката са чуднички.  Heart Eyes А Алина наистина е пораснала много, вече прилича на малко момиченце.
Смуси дано всичко е наред.  Praynig Моля се Миа да се сдобие с голям апетит. Пиши къде ви пращат и какво казват лекарите.
И ние сме с голяма фонтанелка. Досега бяхме с 3к. вигантол, днес педи каза да продължаваме с 2к.
Ейй мрънка си и това е...  ooooh! Ставам да го забавлявам.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт