За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 913
  • 685
  •   1
Отговори
# 285
Този и на мен много ми хареса и като цяло се бях насочила към Тефал, но после си избрах другия.
Супер, значи мога да те питам кое как става, че някои работи не са ми ясни  Party
Например не знам плодове дали могат да се варят на пара? Знам за зеленчуци и риба само  newsm78

# 286
Добро утро, моми4ета!

Честита месе4инка на беб4етата, които празнуват днес
Hug Hug Hug

Мислех да правя козунак за Великден, никога до сега не съм пробвала и ей така за идеята, но се отказах. Ще пробвам друг път, следващата, или последващата седмица. Днес мисля ММ като се върне на обед да отидем да пазаруваме яйца, боя и такива неща за Великден, а май ще ги боядисвам в събота яйцата, 4е ми се иска и до Произведено в България да стигнем.

Ние тази седмица си оставаме у дома, дургата събота мислим да ходим до Велинград, да спим там ве4ерта и да се приберем на другия ден. Харесала съм едно хотел4е, дано добре си изкараме, 4е аз от 21 август не съм излизала от София и не издървам ве4е.

Ивко и Дарина са много сладки Hug Всички други беб4ета в албум4ето също, трябва и аз да взема да кача някои друга сним4ица на Кали.

Това е за сега от мен. Hug Хубав ден на всички.

# 287
Честито на Самуил и Йоан! Да са много здрави!
Мерси на всички, които се включиха по моята тема. Засега решихме да пътуваме към 11 вечерта. Обличам и нощницата, нахранвам я и с едно одеало до колата. Мисля, че ще спи. Дано не ми се скърши оптимизма  Grinning Като се върнем ще ви пиша как е минало, че сигурно няма да има време за форум там.
 Hug

# 288
Здравейте, момичета,
не съм дочела всичко, но Жорчо се събуди.
Petkova, много ти благодаря, че сподели за намалението в Хиполенд! Може би петък тринайсти е денят да си купим лятна количка!
Смуси, не знам дали съм пропуснала в постовете ти, но защо не опитате с банката за кърма? Според мен това ще ви помкогне много! Или просто да вземете от някое майче. На мен като ми спря млякото с дъщеря ми и едно майче от форума тук ми предложи да ми даде целия си фризер с кърма, понеже малката не искаше да пие мляко за теленца. За глутена:

Веднъж въведен глутен, не означава успешно въведен.
Симптомите за непоносимост към глутена се проявяват най-често между 1-вата и 2-рата година или между 9 и 24 месеца според различни източници. 
Симптомите при деца са по-специфични.

Късното въвеждане също може да бъде рисково.
Става въпрос за възраст след 7-8 м. 
Причината е, че за кратко време в менюто се включва по-голямо количество глутенова храна - на възраст 8-9 м. децата ядат повече и по-често.
Има редица съвременни изследвани по въпроса, това обяснява защо според повечето европейски педиатрични школи глутен се въвежда на 6 м.

Непоносимостта към глутена не е сериозен повод за притеснение, ако:
- няма наследствена обремененост (това е факторът с най-голяма тежест)
- възрастта е подходяща = 6 или 8 месеца (най-опасната възраст е преди 4 м.)
- се кърми по време на въвеждане на глутена
- се кърми след въвеждане на глутена
- глутенът се вклюва плавно (от храни с ниско към храни с високо съдържание на глутен)
- глутенът се предлага редовно в началото (за да се проявят евентуални проблеми)

Според съветите на Косе Босе глутена се въвежда в последователност овес>>ръж>>ечемик>>пшеница

Затова е по-добре глутенът да се въведе оттук нататък с каша, пюре, сухари или бисквити като нова храна, а коричките хляб могат да се дават за чесане на венците. Глутенът трябва да се предлага редовно в началото и в нормално количество след първоначалното въвеждане. Това се отнася най-вече за първия месец, след това детето така или иначе консумира по-разнообразни глутенови храни.

Глутенът е протеин, който се намира в пшеницата, ръжта, ечемика и овеса. Алергията към глутена често продължава цял живот. Следователно, при такава алергия следва да се избягват гореизброените продукти, както и всички храни, които ги съдържат. Ако детето ви има такъв проблем, консултирайте се с лекар, как да му осигурите подходящ разнообразен хранителен режим, за да не му се отразят ограниченията в диетата.
Симптомите за алергия към глутена обикновено се наблюдават при бебета между 9 и 18 месеца и включват разстройство, загуба на тегло или бавно наддаване, недохранване, анемия, липса на апетит и коремни болки. Вероятно бебето ще е неспокойно и раздразнително.
Ако на бебе под 6-месечна възраст се дава каша, тя трябва да не съдържа глутен, да е например оризова или царевична. Препоръчва се също кърменето да продължи поне 6 месеца. Ако в семейството има история на алергии, астма, екземи или хронични ринити, бебето да е само на кърма до 6-месечна възраст. С цел намаляване вероятността от проявата на алергии, да се избягва отбиването преди навършени 4 месеца.

Бебетата, които са склонни към алергии, обикновено отказват твърдите храни до навършване на 7-8 месеца, а някои - дори до 10-месечна възраст.

Ако захранвате бебето след навършване на 6 месеца, не се притеснявайте за глутена. Вероятността за алергия е минимална, особено ако бебето е било само на кърма до този момент. Глутенът трябва да се избягва като първа храна на бебето. Това е лесно изпълнимо, ако приготвяте вкъщи храната на бебето. Но ако купувате готови каши, имайте предвид, че следните наименования могат да означават, че кашата съдържа пшеница и, следователно, глутен:
• пшеничен зародиш, брашно, нишесте, модифицирано нишесте, хидролизирано нишесте, растителни протеини, растително нишесте
Разбира се, ако знаете със сигурност, че брашното или нишестето не са пшенични, можете да купувате съответната храна.
Ако решите да захраните бебето си, преди да е навършило 6 месеца, избирайте внимателно храната му. Ако, без да искате, предизвикате алергия, преминете отново само на кърма и захранете детето, след като навърши 6 месеца.

# 289
Здравейте и от мен,
Честити месечинки на Емил и Калоян, Симона, Самуил, Стела, Виктор, Антония, Теодор, Светослав и Йоан!   bouquet Да са живи и здрави малките съкровища!  Simple Smile
Да ви се оплача, много съм смотана. Миналата седмица за малко да откъсна пръстчето на малката.  Sad Трябваше да получа кошарката, която бяхме поръчали и слязох до входа, за да отключа на куриера. Оставих малката в шезлонга и й дадох една играчка да се забавлява. Не съм се бавила много, но когато влязох в стаята я видях да плаче и побързах да я взема на ръце, за да я успокоя. Вдигнах я от шезлонга, но тя продължи да плаче по-силно и видях, че си е омотала пръстчето във въженцето на играчката, а пръста й беше посинял. Sad  Та тази играчка я бях закачила на дръжката на шезлонга и докато ме е нямало тя си е навила въженцето около пръстчето няколко пъти и при вдигането й затиснах пръстчето. Когато го видях така посиняло се уплаших, че е станало най-лошото. Слава на Бог всичко се размина, само кожата около пръста остана прожулена и зачервена известно време. Сега е добре, но аз така се бях уплашила, че няколко дни не бях на себе си.
Иначе купихме кошарка за игра на Бертони и малката много и се кефи. Само когато я оставям в нея съм спокойна, защото от шезлонга малката започна да се обръща, от спалнята ме е страх да не падне, абе изобщо...
Бяхме на комисия и ни отложиха ваксините с още 3 месеца, надявама се Дари да се стабилизира, че просто не знам как ще наваксаме с тези ваксини.  ooooh!
Другото ново при нас е, че се захранихме с оризова каша и вече имаме първо зъбче.  tooth
Ние утре заминаваме за провинцията и не знам кога ще мога да се включа пак, затова ви пожелавам  весело изкарване на празниците!  easter Много усмивки и приятно настроение!   Nature Sunny easter

# 290
  • Нейде из лудите гори...
Някой (извинявам се, че не помня) беше питал за начини за украсяване на яйца Simple Smile
Аз мисля да използвам някои идеики от този любим мой сайт Simple Smile
http://krokotak.com/category/praznitsi/

# 291
Ох, моя Християн днес ме побърка.  ooooh! Сигурна съм обаче, че не е от болестта. Вече почти не кашля, ушето не го боли толкова- яде си. Сигурна съм ама абсолютно, че е от млякото. Откакто го пие все едно не е той. Абсолютно същия стана като когато му давах млякото на Хип - не ще да спи, само мрънка и реве, мърмори, рита с крачета абе истински ужас. От сутринта и двамата с мъжа ми луднахме. Накрая му дадох един Дормикинд и най-накрая заспа. Повече няма да му давам от това мляко пък каквото ще да е. Иначе се изака 2 пъти вчера, но и аз не знам вече кое е по-добре. И да е нервен и да го боли все коремче също не е вариант. Нещо тия пробиотици никак не му действат добре. Та след известно умуване дали да вземем Фризовом, че май не останаха разхлабващи млека без пробиотици, решихме пак да вземем Хумана, но като компромисен вариант да давам в едно от млеката на ден пробиотици на прах. По-добре след 1 мляко да е нервен отколкото след всяко мляко.  Rolling Eyes Но ми се ще и този Фризовом да го пробваме, но сигурно ще е по-натам, че ако и той не му се отрази добре, 2 гадни млека едно след друго ще дойдат малко в повече на всички ни. А както и двамата с мъжа ми сме нервни, няма да издържим това предизвикателство.

shemet_neveroiaten, не знаех, че сме комшийки.  Grinning Християн е при д-р Евтимова. Вие също ли сте в 7-ма поликлиника и при кой доктор или сте другаде?

Цеца, честита половин годинка на Йоан.   bouquet

Ендира, честита половин годинка и на Самуил.   bouquet

Ия, не се самообвинявай. При едно такова оставяне на бебето само в шезлонга докато аз сляза да си взема нещата от куриера, моя Християн се беше обърнал заедно със шезлонга -  по лице на пода, а шезлонга захлупен върху него. Като влязох хубаво олизваше пода - имаше едно голямо лигаво петно.  ooooh! И от тогава не го оставям в седнало положение в шезлонга, само в легнало. Докато не стане 9 кг и шезлонга е аут. Честито ви зъбче. Хубаво, че пръстчето на Даринка е наред.

А аз вече давам на Християн да яде с ония лъжици на Бейбилав, с които давах от началото, но му бяха големи тогава. Сега са му тамън и много по-лесно яде с тях - някак като че ли храната сама влиза в устата му, докато с другите лъжици ставаше малко по-трудно, а тази меката я хвърлих, че вече беше захабена като биберон.

# 292
Флучия и аз се оглеждам за летни колички, но като ходих последно в Хипото в Сердика нищо не видях интересно, може пък сега да са докарали и ние може утре да се отбием да видим дали ще ни хареса нещо.
Аз махнах стерилизатора, решихме че вече е време да спрем да стерилизираме. Дано всичко е наред.
Днес оставих Яна сама и отидох в кухнята с бебефона, нещо подозрително тихо ми се стори в спалнята и отидох да проверя. Какво виждат очите ми! Тя се обърнала по корем, овила се в одялото си и спи по корем  Shocked
Обърнах я по гръб и я оставих да спи, като се събуди още не беше се разсънила и пак се врътна по корем и сега това правим, аз я обръщам по гръб, тя се обръща по корем  Mr. Green

# 293
  • София
Анбибиян, можеш да използваш спокойно стиймъра за плодове. Със самия уред би трябвало да получиш книжка с рецепти и втора такава с указания кой продукт колко време да "вариш".
Защо не оставиш детето да спи по корем? 

# 294

Вчера нямах сили да пиша, но сега започвам, дано не ви отегча.
В неделя цял ден Крис беше много усмихнат и се смееше с глас. Вечерта го приспивам, но не иска да запива и мрънка. Как ли не пробвах – на ръце, на гърда, в слинга, в кошарата, минаваше 22 ч. и ми се стори много странно, че не е заспал. По едно време повърна на фонтан течност като вода. И аз си помислих, че много съм го прехранила, защото дохранвах с шише. Е да, но след малко още веднъж по същия начин, но въпреки това беше усмихнат. Мисля, че на някое бебче се беше случило и ходиха в спешния, затова казвам на ММ, че ако повърне още веднъж, го обличаме и към спешния, защото количеството беше много, даже и да голям човек. И в този момент повърна два пъти един след друг страшно много и вече оклюма. Краката ми започнаха да треперят, облякохме го и към терапията. И май Петкова беше споменала, че само там има дежурни педиатри. Оказа се, че и в окръжна болница има, но го разбрахме в последствие. Отношението в терапията беше под всякаква критика. В колата ММ държи Крис буден, тъй като аз шофирах. И постоянно го тресеше да не заспива, защото се унася и ние не можем да разберем, дали защото  няма сили и ще припадне или защото часа му за сън отдавна минаваше. И вече пред терапията Крис повърна отново и се давеше. Влизаме вътре и имаше в кабинета майка с дете. Детето излезе, а майката стои вътре. Ние чакаме, чакаме, но не мога да държа Крис буден, защото клюма в ръцете ми и звъня на звънеца. Излиза сестрата и и обяснявам, че не можем да чакаме повече, а тя: „Не виждате ли, че има пациент? Ще чакате! Изчаках още минута и направо влязохме, без да звъня, да чукам и да чакам някой да ни покани. А те вътре си говорят с майката и пишат нещо си. Прегледаха го, взеха му кръв за кръвна картина. Разултатите бяха добри, но уреда не отчете калий – случвало се. А калия не е за пренебрегване при нас, защото заради сърчицето бяхме му давали 2 месеца. През това време Крис плаче и аз му пуснах музика от телефон да го успокоя. Като заспа я намалих и сестрата вика: „Ох, най-накрая, имам работа и не мога да работя така.” А аз и казах, че е по-важно да успокоя детенцето, от колкото нещо друго. Лекарката се обади в окръжна болница и ни обясни, че там ще ни приемат в инфекциозното. Отиваме – тези, които са от Варна знаят, че има 1000 сгради в района, тъмно е, духа силно и няма кой да те опъти. Добре, че беше ММ – намерихме го, от там ни казват: „О, вие сте за педиатрия, не при нас.” Отиваме в педиатрията, която е в друга сграда и ни казват:”О, вие сте за инфекциозно, не при нас.” И ги помолихме да звъннат там, защото ни отпратиха. И се чувстваш безсилен, защото от терапията ни казват, че трябва бързо да отидем, от инфекциозно и педиатрия, че не сме за там, а детенцето спи, но цялото пребледняло.
Отиваме в инфекциозното, там бяха много мили, но докато го приемат писаха, писаха, писаха и мина поне половин час. След това го включиха на системи и прекарахме 3 нощи. С излючение на това, което ще ви разкажа сега, бяха много любезни и внимателни. В стаята, освен, че не беше правен ремонт от преди 50 години и всичко беше в окаяно състояние, имаше навсякъде мравки, усях да видя още 2 вида буболечки и една огромна пепруда, която се опитах да убия, но без успех. И за да не ни полазят, реших да не изключвам осветлението. Видях две лампи, два ключа един до друг и реших да включа и двете. Едната беше с по-приглушена светлина, като нощна и докато приспя Крис, оставих включена само нея. По едно време идва сестрата и ми казва: „Майче, тази лампа е БАКТЕРИАЦИТНА и не трябва да се включва.” Никъде няма информация за това, никой не ми каза, няма лепенка на ключа, НИЩО, което да подскаже, че  не трябва да се включва. А аз за такива лампи не бях чувала. И какво се случва на сутринта. Ставаме и не мога да си отворя очите, все едно не съм спала една седмица – а си поспахме и двамата. Много се учудих, защо се чувствам така. Гледам очите на Крис са червени и много подути. Усещам си кожата на лицето адски опъната. Помислих си, че очите на Крис са така, заради реакция от антибиотика, но съдейки по това, че и моите не са ок и се сетих, че сестрата ми каза, че тази лампа играе роля на солариум, веднага разбрах, какво е станало. Казах на ММ да прочете в интернет за тази лампа и пишело, че в никакъв случай не трябва да има хора в стаята като се вкючва, а какво остана на бебе. Убива бактериите. Много се притесних, викам си: Влязохме за едно, а ще си уморя детето. Толкова съм глупава и хем се обвинявам себе си, хем тях, че никой  не ме е предупредил. Идват на визитация и аз обяснявам – лекарката ми каза – да, от това е, но няма страшно, щом не е била включена цяла нощ. А аз като си гледам детето – как няма страшно – очите едва си отваряше и е много опасна лампата. Обадих се на един очен доктор, при който бяхме ходили за оченцето, нали му сълзеше и му обясних, че искам да ни прегледа. Казва се д-р Кобаков, от очна клиника Света Петка. Той каза, че се е получило изгаряне първа степен, все едно от слънце и едно мехлемче най-вероятно ще трябва да изпише. Но аз настоях веднага за преглед, ако може да дойде. Той ми обясни, че няма да го пуснат в инфекциозното и да говоря с лекарката. Тя обаче не ми разреши и каза, че не било страшно и било от вируса. От вируса – друг път. Нали и аз имам оплаквания, а и доцентката каза, че е от лампата. Аз и казах, че или пускат доктора, или ние отиваме на преглед. Каза, че не съм нито първата, нито последната майка включила лампата и да не се притеснявам. Представяте ли си? ?В крайна сметка доктор Кобаков дойде, изписа му мехлем за клепачите и сега очичките са ок. Кожата ми на лицето ме боли, все едно съм се пекла на слънце цял ден.

Малко подробна бях, но това е, което преживяхме. Диагнозата ни е Вирусна Чревна инфекция – неуточнена.

Изписаха ни Биогайа. Трябва ли да давам някакво хомеопатично за изчистване от антибиотика?

После ще се включа по обсъжданите теми, че стана отегчително.

# 295
Не съм сигурна, дали може да спи по корем на тази възраст. Ортопедът ни каза от кога може, но аз въобще не си спомням, а ето че тя пак се обърна по корем и си легна да спи  Tired

# 296
  • Варна
Охх, Силви, без думи останах като прочетох за преживяванията ви. То няма такова отношение...  Naughty Бива ли да са толкова смотани тия наши лекари..  #Cussing out Радвам се все пак, че Крис вече е добре.  Hug И съжалявам, ако съм те подвела с информацията си за спешните кабинети във Варна.
anbibian и ние от около седмица все се въртим да спим по корем. Аз го оставям.  Wink

# 297
Силви, настръхнах, докато те четох! Това с тази лампа е пълно безобразие  #2gunfire Нямам думи наистина!!!
Анбибиан, аз сега се връщам от Хипо в Младост 3 и си харесах една количка на Чиполино. Моделът е Рио, маневрена ми се стори, с пълно легнало положение, лека  - 8,3кг, хубав цвят и най-важното сгъва се като чадър и става много компактна. Цената е 180лв, а утре 140. Моля ви ако някой има такава да каже отзиви  Hug

# 298
  • София
Силви, много неприятно с тази лампа. Явно положението в инфекциозните отделения е еднакво навсякъде  ooooh! И Мишо беше с такава диагноза, по-късно стана ясно че е ротавирус. Чревна инфекция не се лекува с антибиотик....Да не би кръвните показатели да са показвали инфекция? Важното , че сте си вече вкъщи!

Анбибиян, и аз оставям Самуил да спи по корем.

# 299
  • Куциндрел
Силви, радвам се, че сте си вкъщи. За болниците в милата ни родина няма да коментирам.
Анбибиан, бебетата вече са достатъчно големи, за да не се притесняваш, че спи по корем. В първите месеци е опасно, но сега те вече сами могат да извъртят глава, ако има нещо.

Ох, днес Йоан е див петел. Не му се спи, реве, гука, закача се, реве. Crazy Crazy Crazy Явно днес е крив ден.

Общи условия

Активация на акаунт