За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 904
  • 685
  •   1
Отговори
# 360
Марс,исках,ама мисля,че сега съм прекалила Laughing

# 361
Честито Възкресение Христово!!!

Аз днес си изпратих гостите и ми е малко сдухано Crossing ArmsХич не усетих кога минаха толкова дни, много добре си изкарахме, хапнахме, пийнахме и много се забавлявахме Wink

Лусин, много кофти преживявания сте имали, но важното е че се прибрахте благополучно и си изкарахте празника у дома.

Съни, това лилавото е тениска, отдолу е с боди, затова така изглежда.Тъкво беше пристигнала и веднага му я обляках да я пробвам Simple Smile

Ох, и друго щях да пиша, но  newsm78 Сега ще си легна пък утре пак ще пиша Party

# 362
  • Куциндрел
Привет.
След час-два потегляме за Варна. Багажът е стегнат. Стискайте палци всичко да е наред с пътя.
Няма да пиша докато сме там, после ще ви споделям.
Явно всички сме в треска от пътуването, защото хич не спахме. Даже и Йоан се буди по едно време да си говори нещо. Дано да спи в колата и да не реве много по пътя.
Лек ден.

# 363
Честито Възкресение Христово! Дано дари вас и семействата ви със здраве, щастие и късмет!

Сеса, дано всичко е наред по пътя! Приятно изкарване!

ЛусинHug наистина лошо са се стекли нещата при вас, но важното е, че сега сте вкъщи и сте живи и здрави!

Ники и Кати, добре, че мъжът ти е реагирал както трябва в ситуацията!

Съни, козунаците и яйцата ти са супер!

Ние си прекарахме добре на първото пътешествие на Миа извън София. Самото първата нощ в хотела спа по-неспокойно, но после беше като вкъщи. Както се оплаках с яденето го закъсахмеч дано сега в София се оправим. От днес пак на работа и чакаме следващите почивни дни.

# 364
  • Варна
Добро утро, момичета! Честито Възкресение Христово и от мен!   bouquet Радвам се, че повечето сте си изкарали чудесно на празника. А като ви гледах какви вкусни козунаци сте замесили чак ми се прииска и аз да опитам. Нищо, че хич ме няма с месенето. Laughing Но пък яйцата ми се получиха много красиви.
Ceca стискам палци пътуването ви да бъде безаварийно и спокойно. Както и на Йоан да му хареса морския въздух.
Марс как така ще събираш багажите?! Ами ние какво ще правим без гаджето?  Laughing Шегувам се - пожелавам ви всичко да се нареди по най-искания от вас начин.  Wink
Hariela и аз похапнах козунак - и сме без разлика в памперса и въобще.
fifi_0421 ти направо ме разби. Не съм на ти хич с алергиите и все повече се надявам да не ставам, но не мога да не коментирам това безумие. Или наистина изследванията не са показателни на тази възраст както ми бяха казали на мен, или нямате алергия - което е по-добрия вариант и ви го пожелавам от все сърце.  Hug Аз съм ви изпуснала, вие захранихте ли се?
Ние от няколко дни нали ядем картоф. Всъщност ядем е силно казано - 5-6 лъжички ни е максимума.  Mr. Green Сега се чудя какво да е следващото ми предложение и си мисля за тиквички. Не знам защо си мисля, че са по-удачния вариант от тиквата?  newsm78 Нали уж оранжевите и червените са по-рискови от жълтите и зелените...  Thinking Приемам съвети де, всякакви.  Hug
Гледам всички са се натъжили, че от днес всичко е по старо му. То и на мен ми е малко тягостно, но нормално. Няма как иначе. Надявам се поне да изгрее едно слънце и да се разсеем с прекрасна разходка.

# 365
  • София
Добро утро, момичета!

Смуси, радвам се че Миа е харесала първото си пътешествие извън София, дано сега като е отново в позната обстановка, започне да си хапва. Много ви мисля вас ...  Hug

Съни, каквато си слабичка, сигурно си качила макс 1-2 кг  Stop ( а и да са повече, сигурно само ти ги виждаш  Naughty), които неусетно ще свалиш в забързаното ежедневие  Wink Не ги мисли!

Цеца, дано всичко е наред и Йоан е спокоен!

Ние първото "голямо" пътуване го направихме още по Коледа, след това и на хотел бяхме. Не сме имали никакви проблеми и с двете деца. Пожелавам го на всички  Hug

Хариелка, дано, дано  Praynig Hug

Фифи, тези тестове за алергии, затова ги водят неточни в такава малка възраст. Още повече ако не сте имали досег с нито един от алергените (ти си на диета, а той не е захранен) тялото естествено, че няма да реагира на тях. Може да прави реакция към нещо от средата, прах за пране, материи на дрешките? Навсякъде в чуждите източници пише, че неувеличеното ниво на IgE total не е гаранция за липса на алергия. А Еозинофилите не са ви в норма, по-ниски са...Пускали ли сте тестове за паразити?

Марси, дано твоя човек спечели търговете, за които е кандидатствал. Че в днешно време е много важно да има работа. А вие с малко дете (едно) сте мобилни. Аз чудесно те разбирам  Hug Поне Ая е мъничка и не те пиа всяка сутрин "Къде е тати?". Приеми го като приключение и то ще е такова  Hug

Днес със Самуил сме на консултация, да видим колко е пораснал след 40те грама предния месец  ooooh! Официално е захранен с оризова каша от 3 дни (Не броя сандвича с кашкавал, с който Мишо го почерпи тези дни  Rolling Eyes)

Петкова, според мен  най-добре е да продължиш с тиква. Тя се приема добре от бебетата и не съм чула за някой направил реакция към нея. Тиквичката също едобър вариант  Peace Червените са рисковите.  Peace

Аз пък изобщо не съм се натъжила, че празниците са свършили. То у дома всеки ден е празник, когато сме здрави. С две малки слънчица у дома винаги е светло, уютно и весело Heart Eyes Всичко е в нагласата момичета.

Хубав ден на всички!

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 08:53 от endira

# 366
  • Нейде из лудите гори...
Ендира  Hug Hug Благодаря ти! Понякога ми е нужно някой да ми напомня за нагласата. Винаги като се подсетя и нещата започват да изглеждат по различен начин  Wink Пък и кой не обича приключения?  Mr. Green
Петкова, педито НИ каза зелени и жълти пюрета за начало . Тиквата мисля, че добър вариант  Peace При нас тя не се прие  Whistling
Цеца, що не се обадиш докато си из Варна? Тукашната дружинка ще се радваме на попълнения дори и за малко  Laughing

# 367
Здравейте!
Позавърнахме ли се вече от тук от там?
На наша Юлия определено и личи,че мама обиколи хотелите, докато беше бременна Laughing все е дно вкъщи си беше-нахилена и суер дружелюбна дори към досадните румънци,които я пипаха където сварят и искаха да я взимат на ръце и да я гушкат Crazy
Много хубаво си изкарахме на моренцето, а и на Лили на нослето въздухът повлия много добре Praynig
Сега ми е едно тегаво такова-свърши почивката и вече не ми мирише на море Sad

Бяхме си говорили преди време за количките под наем, които се предлагат по хотелите, та направих специално проучване.....ама няма да ви хареса: в по-големите хотели в курортите има кошарки за спане от 5 лв. на ден, столчета за хранене-безплатно, а количките и триколките варират между 18 и 20 лв. на ден Shocked

Ние кошарка не ползвахме-Юлия спа при нас. Столче ползвахме, а количка си носихме Peace

# 368
  • Куциндрел
Цеца, що не се обадиш докато си из Варна? Тукашната дружинка ще се радваме на попълнения дори и за малко  Laughing
Едва ли ще имам възможност на това идване. Ще сме за малко и всички роднини искат да се радват на малкия, но на лятното идване за море непременно ще се видим. Peace

# 369
Ceca пожелавам ви приятно и леко пътуване. Яна първият път като си ходихме (роднините живеят близо до В. Търново) спа през цялото време, но беше малка. Сега на отиване нямаше проблеми, освен докато бяхме спрели на Джъмбо да накупя малко боклуци  Mr. Green
На връщане, обаче ми стопи лагерите. Голямо мрънкане му удари, а бяхме на 120 км от София. Спряхме на една бензиностанция малко да я изкараме от колата, защото решихме, че й е писнало да седи вътре, тя много се зарадва, но като я върнахме в кошчето обратно веднага се вкисна и играчките не помогнаха. Почна мама да се прави на маймуна и да пее Хей ръчички, което предизвика бурен смях в Яна и вече като стигнахме на Горни Богоров и попаднахме в голямото задръстване - вече нищо не помагаше  Sad
В крайна сметка се оказа, че милото било наакано, ама аз тия дни почнах да й давам 2 пъти по 60 мл пюре - сливи и тиква, малко морков и тя се посра милата  Mr. Green И акото й вече почва да прилича на човешко, тъмно-кафьво към черно и доста миризливо  Crazy
Днес минаваме на тиква с картоф за обяд и кайсии следобяд.
От село ми пратиха спанак, готов попарен само да го сготвя, обаче аз спанак не ям и не знам и как се готви и се чудя в каква комбинация ще бъде удачно да го направя за Яна - може би с ориз, или картоф  newsm78 По-опитните, моля за съвет  Praynig

# 370
ехаааа този Великден беше много хубав!Така весело и приятно си изкарахме!Нали сме с малко дете и всички роднини ни чакаха да ги навестим така че два дни не спряхме да ходим на гостита и да получаваме подаръци!Ходихме и на планина, уцелихме хубаво време, подишахме чист въздух, погледахме как пчеличките събират прашец, ама ако знаете как готино си го залепват на крачетата и те им стават едни такива жълти!Майката природа е уникална!А пък колко много цветя засадих в двора, тревичката е станала една ми ти тучна и свежа.Малкия даже си игра на нея аз докато боядисвах яйцата!Бях му метнала един чирпак и един капах от стара тенджера та боядисването беше съпроводено с музика! Joy Joy Joy Joy JoyБеше много забавно и весело, жалко че неможах да го снимам с фотоапарата, ама така се бях омазала, че нямаше как да си отварям вратите, пък камо ли да държа фотоапрата!Винаги боядисвам яйцата на двора под лъчите на слънчецето и ми едно такова готино.В събота с майка ми правихме козунаци, станаха много вкусни, ама си сложихме бая стафиди и орехи в тях и бях размирисали цялата махала, че който идваше до магазина на чичо ми питаше откъде мирише така вкусно! hahaha hahaha hahaha
Надявам се че повечето от вас са си изкарали хубаво празниците!По-късно ще ви чета и ще се включа пак по обсъжданите въпроси, че Влади вече ми се моли да го слагам да спи!

# 371
Petkova,
Не съм захранила още, като изключим, че преди 15-ина дни му дадох малко оризова каша. Хомеопатичката "не ми дава да захраня", педи също смята, че трябва да изчакам. Както писах, сега сме с обрив. И в най-добрия случай трябва да изчакам около седмица, след като обривът затихне. Евентуално тогава мога да почна.

Endira,
Благодаря за отговора. Зная, че в тази ранна възраст, тези изследвания са доста неточни. Четох го в един документ за алергичен проктоколит, но реших да проверя. Объркването ми е, защото всичко е отрицателно, при това далеч под горната граница. А едни приятели водиха дъщеричката си, когато беше на 3 месеца при Мустаков. Нейният IgE total тогава беше под 2. Той им е казал, че категорично няма алергия, защото ако имаше, то показателят щеше поне да е близо до горната граница (15), а при категорично изявена алергия много над реф.стойности. Спомням си, че четох в темата за АБКМ, че и вие сте правили пакета алергени и те са излязли положителни.
По време на диетата ми Ивайло ми реагира на морков - варен и суров, а на хранителните алергени всичко е отрицателно.
А защо за паразити? Пусках веднъж паразитология (преди около 2 мес, от памперса нали?), беше всичко ОК.

# 372
  • София
Привет,
Честит Великден и от мен. Някои се завърнаха от път, други тепърва заминават. Като изключим един силен и истеричен рев на Теодор по средата на нищото, нашето пътуване и гостуване мина добре. Не разбрах много от празника, но поне се видях с огромната си фамилия, от 1 година не си бях ходила.
Развалихме си режима на хранене, сега пак ще трябва да влизаме в ритъм.
Приятен ден на всички

# 373
fifi ,това със стомахчето го зарежи. На моя всички млека с пробиотици му действат зле от първия до последния ден и сега директно няма да се занимавам повече с такива неща. А тези, които му действат добре си му действат добре от първия до последния ден и те така.  Laughing

Съни, браво за козунаците. А Алина сигурно е спала добре заради по-чистия въздух.  Rolling Eyes

Цеца, приятно изкарване във Варна.

Марсика, не мисля че някой ще даде пари за моите пълни с грешки рисунки.  Mr. Green Но пък с много интересен стил и идеи. Аз все се чудя тия картини дето слагаш във фейсбук от къде ги намираш? Много са яки.

Хехе, аз защо не съжалявам за празниците - защото не ми са кой знае какви празници.  Laughing Не ходя на училище и работа, че да ми е сдухано после, а и ги изкарах сравнително тъпо - в компанията на свекърите и само чаках да дойде времето по-бързо да си отидем.
А забелязвам, че съм станала много ревнива относно Християн. Направо се побърквам докато някой го държи, особено ако е свекървата или свекъра. Гледам на 2, на 3 да се наям колкото се може по-бързо и все намирам извинения, за да си го гушна аз. Май се побърквам.  Laughing Те дори искаха да оставим Християн да спи при тях, но аз си измислих 1000 причини, за да не остане. Като знам как по-големия син на мъжа ми спи при тях от отдавна и се чудя какво да измисля, за да не оставя Християн у тях. Имам чувството, че ще се побъркам, ако спи далече от мен дори за 1 нощ. Май-май съм много луда майка - маниачка.  Twisted Evil
А на мен ми свършиха блоковите листа и ми е едно скучно и тъпо днес. Утре вероятно ще купя още листа за рисуване. Днес мислех да отида на кичури, но фризьорката ми почива и ще отида в неделя или понеделник.  Rolling Eyes

# 374
Ку-ку Simple Smile Здравейте, извинявам се, че не писах, но както Нуриии е предположила, доста работа имах в градината, която с огромно желание предоставих на майка ми и сега се радвам на малки коренчета краставички, дупки с картофи, набраздено с боднати лукчета, забравен чесън, поникнал грах, изпогазени от Нуна (Ники така кръсти кучето) репички, попарени от необявена в минутите на Времето по btv слана домати и разбира се, гордостта на мъжа ми - 5 сантиметров вече, причличащ на пубертетско окосмяване по лицето на пъпчив младеж (мравуняци) райграс. Мине не мине половин час и той с усмивка поглежда през прозореца за да отбележи колко бързо е поникнал, как добре са му се отразили дъждовете и как там, където се огрява през по-голяма част от деня от добронамереното слънце е доооста по-висок; с огромно удоволствие разлиства брошурки на Карфур, Метро и други шарлатани в търсене на достойната косачка за този така желан, но подлежащ на усъвършенстване плевел.
Свърших и много друга работа, която всеки ден трябва да се върши и не си заслужава да се пише за нея, нищо, че за да бъде свършена е необходимо да стана час преди децата и цял ден да не подвия крак, дори тук, пред компа. Днес явно няма да я свърша, но пък ще се похваля с някоя друга донякъде успешно свършена празнична работа.
Доказетелство номер 1: Невероятно вкусен и почти толкова грозен козунак.

Доказателство 2: Стела не пълзи, но лети, скача на батут, играе с пластилин (сварен катроф) и други Simple Smile (ще бъдат приложени в съответните недостъпни за кой да е места, дано не забравя)
Много мило, че сте се сетили за мен, особено при вида на еко-био диворяслък, ама много добре ме познавате, Нуриии  Hug. Радвам се, че ме свързваш с дивата естественост, а не с брандираната, маркетирана, блогирана, етикетирана, ценообразувана неестествена естественост, "практикувана" от днешната младеж. Нищо против нея, но държа да се разгранича от всичко кръстено, трейдмаркнато, обявено за движение с последователи "естествено", от "кърменето като начин на живот", от техниките за кърмене, ексклузивното кърмене, предлагането на гърда, цялото говорене за кърмене, естествената бебешка хигиена, активното раждане, педагооческо захранване, baby led weaning, right hand ass wiping и т.н.  Mr. Green

Иначе Стела е добре, заспа преди малко забола носле в леглото докато се къпя, миличката ми, не й хареса картофа чист, с което принуди майка си да вземе една табуретка, да се качи на нея и да се опита да напипа точбичка с пластмаски, в която би трябвало да е помпата на Авент, прибрана преди 2 или 3 или знам ли колко години. Майка й нищо не напипа и довлече един стол от по-високите, качи се на него, чудейки се за какво й беше да поръчва "дълбок" гардероб, като на дълбоко нито знае каво е сложила, нито й пука, след като и без това не се сеща. Намеря я тя, майка й, ама няма контейнерче, ни едно  #Cussing out Явно сме ги загубили всичките, защото не намерих да съм задълбочила някое в гардероба дори извън торбичката, при разглобената въртележка за легло на Ники, струваща почти 200 лв, части от която могат да се намерят в почти всеки гардероб  Twisted Evil А би й се радвало детето.

Какво да правим днес не съм измислила, но може да отскочим до Балчик на разходка, добре ще е да намеря дъждобрана на количката, само че си нямам идея къде може да съм го сложила, затова по-добре да рачитам на грешка в прогнозата.

Не се включвам по темите, защото идея си нямам откъде да започна, само на Силви ще кажа какво бих направила, комбинирайки мненията на миша, ендира и Нурии в два листа А4 формат, единия разделен на 4, във всяка част с надпис: Бактерицидна лампа. Не вкючвайте, опасност от изгаряне. На другия с големи букви - разнмножете и залепете на съответните места, не изхвърляйте, опасност от завеждане на дело, изпращане на телевизионен екип и други подходящи заплахи. Бих го занесла или изпратила по пощата, ако има такава възможност, малко е детско, но така могат да се предотвратят подобни неприятни случки, които сигурно са ежедневие, след като няма никакъв надпис и не знам как сестрата, лекарката или каквато е там, която е казала "Често се случва" може със същата уста да каже "Христос возкресе!", как може да се умили пред снимката на страдащо от левкимия дете, да дари левче с смс, разбира се само по Коледа, но нищо няма да направи да предпази стотиците деца, които се лекуват в отделението от рак на кожата. Изумена съм от дебелокожието и лицемерието на хората, което много добре се вижда по празниците.

Лусин, и на теб искам да ти кажа, че напълно те разбирам за роднините, моите се страхуват от мен, постоянно ги критикувам, правя им груби забележки, а после се опитвам да намеря оправдание за постъпките им. Но всичко бих дала, ако ще баба ми да не е минавала с прахосмукачка с години, но да е жива и да може да види децата ми, да им се порадва, аз да я прегърна, да я целуна и да не я пусна да отиде на небето, защото как така ще отиде някъде, ако я стискам здраво и не я пускам, така си мислех като малка. Тя беше за мен всичко и се чуствам виновна, че съм я пуснала там, без дори да я изпратя. Радвай им се, знам, че е трудно за бабите и дядовците да разберат нашите съображения, моя дядо веднага като се родеше агънце и застилаше няколко вестника и го носеше да го видим, една баба тук ми разказваше как докато си сяла зеления фасул постлала на дъщеря си, бебе на 7-8 месеца една черга в градината и като се сетила да я погледне, тя ядяла кокоши курешки.

Общи условия

Активация на акаунт