Пепел от рози по БТВ - 10

• 50 908
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Според мен Рахми доста се промени особено след като разбра, че Мурад не е негов син. Преди беше толкова спокоен, усмихваше се на всичко, дори когато се беше случило нещо лошо. Казваше ''всичко ще бъде наред'' или ''всичко ще се оправи''. Но ето, че и такъв човек като Рахми може да избухне. Но важното е, че остава плътно до семейството си.  Peace Салих определено си заслужи боя. Всеки мъж на мястото на Рахми би постъпил така /е.. всеки, който обича и държи на семейството си/. Вече започна да се опълчва на Мукадес, когато говори против Фатма или когато се заяжда с нея, или пък с Мерием. Той определено е много добър човек, но и на него понякога нервите му не издържат.
А също трябва да отчетем и факта, че Рахми има проблем свързан с интелектуалното му развитие. Ето защо неговите реакции понякога са малко по-бавни и нелогични. Това е и причината той да се страхува да се опълчи на Мукадес, защото знае какво ще се случи след това. Той просто не иска да бъде унижаван постоянно от собствената си жена и затова е приел позиция на мълчаливо съгласие. Но когато видя реална опасност за семейството си, той реагира адекватно, т.е. така както би реагирал всеки средностатистически мъж на Балканите. Подсъзнателно той усеща кое е правилно и кое не е, както и усеща кога любимите му хора имат нужда от неговата подкрепа. Ето защо, винаги когато Мукадес се заяжда с Фатмагюл или Мерием, той реагира, като прави опит да вземе отношение, макар и почти винаги неуспешно.
И друга Рахми не смееше да се опълчи на Мукадес до скоро изобщо независимо дали е права или не. Но ето че снощи когато ставаше дума за отварянето на ресторанта  когато Муки ми се сопна че не  я е питал той и каза " обсъдих го с Фатмагюл" и приключи разговора
 Мисля че и в Рахми има промяна и тя се дължи на факта че той вече не се чувства сам и зависим само от Муки. В лицето на Керим и Мерием той видя ,че има много добри хора които винаги ще му помагат и хора на които да разчита. До сега той беше зависим и разчиташе за всичко на Мукадес и затова не смееше да и противоречи - от страх ,че ще остане сам и че няма да може да се справи.
 Сега Керим и Мерием му дават онази сигурност която Рахми никога не е имал. Той вижда че те го приемат такъв какъвто е  уважават го и го зачитат / за разлика от Муки/ И не на последно място -Рахми  вижда и промяната която Мерием и Керим направиха и с Фатма , вижда подкрепата на Мерием , вижда и осъзнава любовта на Керим и това му дава допълнително спокойствие

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 17:03 от djoleva

# 646
Да и аз съм съгласна за промяната му....Преди той имаше само Мукадес,която постоянно го умаловажяваше :Ти не можеш това,не можеш онова.Кой ти е искал мнението?Не можеш да се справиш.Така човек получава комплекси и се чувства неуверен в себе си като прибавим към това и факта ,че е ''различен'',просто се притесняваше ,че Мукадес ще го изостави се притесняваше да и противоречи.Керим и Мерим помогнаха не само на Фатмагюл ами и на Рахми като му дадоха тази самоувереност , от която се нуждаеше.Керим постоянно ги привихваше да поправят нещо не толкова защото имаше нужда от помощ,а за да му покаже,че той също може да се справи.И главното за отключването на силата на Рахми според мен бе заплахата за детето му.

# 647
Колко е щастлива и развълнувана Фатмагюл  Hug Муки и тя се точи да ходи по музеите  Mr. Green
Феринка, Муки нека да се точи, друг е въпросът дали ще я огрее. ppp Всъщност,  Thinking това е добра идея, нека я заведат на онова тъмното място, за което разказваше Фатмагюл и да я хвърлят във езерото със синята вода, а пък ако вътре има и някоя и друга хищна риба, още по-хубаво. tooth

Аз предлагам Муки да бъде сложена за експонат в музея на мадам Тисо с восъчните цицори напред  Laughing ще бъде истинска атракция за посетителите  Joy

# 648
Цитат
Аз предлагам Муки да бъде сложена за експонат в музея на мадам Тисо с восъчните цицори напред   ще бъде истинска атракция за посетителите 

Така ли?

# 649
Цитат
Аз предлагам Муки да бъде сложена за експонат в музея на мадам Тисо с восъчните цицори напред   ще бъде истинска атракция за посетителите 

Така ли?

newsm10 rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 650
Ама моля ви се не й се подигравайте.Тя много държи на приятелките си -намества ги,проверява ги все  дали са си на мястото , а като ги разлюлеее .... bombs

# 651
Ама моля ви се не й се подигравайте.Тя много държи на приятелките си -намества ги,проверява ги все  дали са си на мястото , а като ги разлюлеее .... bombs

... и Мюнир да подтичва след нея  rotfImbo е няма такава картинка като снощната  Joy

# 652
Прави го ето така:

# 653
Здравейте!

Интересни мисли сте споделили, благодаря, прочетох страничките с удоволствие, така ми се стори дълга и уморителна тази отработваща събота... Peace
Кометка, е отново на линия... Hug
Наистина, с напредването на сериала, темата доби, намери своето лице, визия, което е като пъзел от всяка една от нас, и когато някой липсва, се усеща веднага. Rolling Eyes Картината не е пълна! Peace

Радвам се, че различните мнения, не пречат на компанията, а напротив придават й допълнително цвят и я правят още по-интересна, търсена и желана. Поне при мен е така! Hug

Няколко дни без серийки, ще ни дадат възможност да обърнем внимание и на най-малките детайли и подробности, както и да се върнем на някои от предните епизоди със значение и важност занапред.
Например от епизода от снощи, остана Мелтем... newsm78
Тя се завърна, видимо по-спокойна и намерила отговорите за себе си и своите бъдещи решения и действия. Поне така изглеждаше при срещата й с майката на Селим, г-жа Перихан. Дали беше така, наистина? Беше ли наясно какво иска и какво ще направи...със Селим, с всичко, което се случи, което предстоеше да се случи?

За Рахми...изобщо не ми се понрави реакцията му, нахвърлянето му върху Салих, и не защото Салих не заслужаваше, не... Naughty
Не съм привърженик, на показа и защитата на мнение по този начин-силово, колкото и да съм съгласна с отстояваната позиция. Stop
Употребата на сила, ми говори за недостатъчна сигурност и убедителност на собствените думи, на тяхната сила на въздействие, за водещата и неконтролирана емоция, която не бива да бъде на преден и единствен план.
Така, че, ако Рахми наистина е претърпял някаква промяна, което определено е така, по отношение на собственото си поведение, като място в семейството, като глас, който е не само чуваем, но и с тежест, поведението му и особено реакциите спрямо Салих следваше да бъдат други според мен. newsm78
Какво показа и доказа сега?
Още повече, че и самият Мурат беше там...какъв пример му даде?
Така, по такъв начин ли се решават спорни и проблемни въпроси?

Да, той беше в правото си на един наранен, незаслужено мъж, съпруг, човек...но в момента бе и родител, бе бащата на Мурат, затова трябваше да намери и избере друго поведение.
Тук в тази ситуация/да не говорим, че беше и на пазар сред много хора/трябваше преди да защити правата си, да помисли, че има и задължения спрямо останалите си близки...на първо място Мурат,  дори и към Мерием, за останалите да не говорим... Thinking

Иска ми се да покаже и докаже съвсем други неща, увереността и куража, могат да имат и друго измерение, много по-ценно, не само за семейството му , но и за него.

В случая, не му се радвам ни най-малко, което не означава, че не разбирам и приемам позицията му-не, но начина по който застана зад нея, не е моят... Naughty

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 21:34 от margita9

# 654
МаргиHug умееш да се аргументираш повече от добре и за мен е голямо удоволствие да чета всеки твой пост.   bouquet Всъщност си права. Наистина това не беше начинът. В тази ситуация пострадаха и хора, които не са виновни. В случая Мурат и Мерием. Реакцията на Рахми беше прибързана. Веднага щом видя Салих му се нахвърли. Не помисли за последствията. Но все пак всички правим грешки, за които после съжаляваме. За това аз винаги следвам тази мисъл ''Първо помисли преди да направиш нещо,защото времето назад не се връща." Peace

# 655
 Така е Рахми действа прибързано и първосигнално ,но да не забравямече това все пак е Рахми. Той не  притежава дар слово  и не умее да се справи с човек посредством думи. Да той не помисли за примера който дава на синът си  но пък детето видя че баща му е готов да го защити
 Самият Рахми после съжаляваше за тази си постъпка защото той никога не е бил и няма да бъде агресивен . Но в момента в който разбра кой стой срещу него на  пазара сякаш цялата болка която изпита тогава ,целия страх че може да не види детето си,   ядът че някой е посегнал на съпругатаму и че детето е било свидетел на това сякаш изригнаха в него,защото срещу себе си видя заплахата за семейството си ,заплахата за синът си.

# 656
Знаете ли на мен коя сцена ми направи впечатление,беше в по-миналия епизод,не знам дали сте и обърнали внимание.Когато Мелтем чакаше Гайе ,а се появи решат след като беше разбрал за годежната халка.....Какъв човек трябва да си , че да изнамериш няколко еднакви халки само и само ,за да покажеш ,че са незначителни и да отидеш при момиче,което може да ти бъде дъщеря и едва ли не да и ги хвърлиш в лицето  Crossing Arms  Naughty

# 657
Не знам какво правите вие в съботната вечер, но аз с преговарям моменти от епизодите тази седмица и ми е много приятно.

Изрових едно клипче, което много ми хареса:

http://www.youtube.com/watch?v=eTssucYnsjg&feature=player_embedded

Ето и малко снимки от някои от най-интересните моменти.

Тук Фатма учи, а Рахмито я изпитва.....

А тук си разхожда новата блузка след изпита...

Този момент си припомни Фатма след като Кристен видя снимката, когато си беше легнала и си спомняше разни моменти от срещата...защо ли?

И разбрира се и тези моменти ще ги помним дълго.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 21:59 от * Дъга

# 658
Дъгичке Hug , много хубави снимки.  Heart Eyes Наистина тези моменти ще се помнят дълго.

# 659

Марги,напълно си права за това, че употребата на сила е признак на слабост, още повече в присъствието на Мурат.Но, както казва Джолева, това е Рахми, който е свикнал винаги да си мълчи , да не изразява мнение, да не се вслушват в думите му. А и той преживя толкова много покрай историята с Мурат, всичко таеше в себе си, за да не нарани детето си, дори на Мукадес не се развика и не изля чувствата си. Сега просто като видя Салих и му изгърмяха бушоните и постъпи импулсивно и без да се замисли за последствията, защото в лицето на този човек той виждаше заплаха за детето си и за семейството си. Склонна съм да проявя разбиране към тази негова постъпка /макар и грешна/и съм сигурна , че той съжалява, че си изпусна нервите.

Общи условия

Активация на акаунт