Пепел от рози по БТВ - 10

• 50 903
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Марги  Hug тук съм, вярно, че тез дни не съм влизала много често, но винаги чета с удоволствие всичко, което пишете  Hug  bouquet Съгласна съм с теб, че липсата на някоя от нас винаги се усеща. Ние сме си като едно задружно виртуално семейство  Flutter
Прекрасни клипчета сте пуснали, dettodorowa,  iHeartTwinkling  Hug Hug

На мъжо изневерявам, но на Керим не  Naughty  Joy Mr. Green

# 706
Лабрекс, скоро не сме се засичали с теб, но ще поправим пропуска! newsm47

kometka76, тук съм, ама съм само един консуматор, т.е. притичвам, изчитам едни хубави мнения и изчезвам. Grinning Прекрасна розичка си сложила, много обичам рози, благодаря!  bouquet

malko_angel4e_, нали знаеш, че след дъжд изгрява слънце, ще си отидат лошите неща, ще дойдат хубавите, само трябва да ги изчакаш.  bouquet
И Дъга, понеделниците по принцип са неприятни, но нали идват другите дни от седмицата! Hug И на мен все нещо не ми е в ред в понеделник, ама днес пък наопаки - хубав ден ми беше! Heart Eyes

# 707
Джоли, Дъга, Ферина, да знаете, накарахте ме да се усмихна...благодаря ви! Hug

Не ви се струва странно, че хора, като нас, които не се познават, могат да се разбират добре, и да усещат липсата си?
Защо в реалността, когато си едно към едно с някой/лице в лице/ разполагате с много повече изразни средства за общуване и комуникация,  уж се познавате, а не намирате общ език?
Защо, на какво се дължи това?  Не е по темата, ама, просто се замислих, затова го споделям... newsm78

labrex,  Hug точно си мислих и за теб...радвам се, че си тук с нас! Peace Laughing

# 708
Джоли, Дъга, Ферина, да знаете, накарахте ме да се усмихна...благодаря ви! Hug

Не ви се струва странно, че хора, като нас, които не се познават, могат да се разбират добре, и да усещат липсата си?
Защо в реалността, когато си едно към едно с някой/лице в лице/ разполагате с много повече изразни средства за общуване и комуникация,  уж се познавате, а не намирате общ език?
Защо, на какво се дължи това?  Не е по темата, ама, просто се замислих, затова го споделям... newsm78

labrex,  Hug точно си мислих и за теб...радвам се, че си тук с нас! Peace Laughing
Права си че наистина веднага се усеща липсата на някой от  нас. Аз лично щом вляза във форума и първата ми работа е да проверя кой е тука и кой го няма . На какво се дължи това , ами именно на това зародило се виртуално приятелство на общите ни интереси на желанието да прочетеш каакво са написали другите та дори и да не е по филма ,защото ние точно с това , с писането се опознаваме

И след като се оплаквате от първия работен ден и аз да кажа - до сега бях добре,в отпуск , но от утре на работа

# 709
  • на морето
Безспорен факт е - и вие ми липсвате ;чета ви , но с писането не винаги сварвам . В момента изобщо не отчитам , че е понеделник - без прекъсване съм на работа от миналия  вторник насам и се очертава да съм така до към 1.05.

Защо в реалността, когато си едно към едно с някой/лице в лице/ разполагате с много повече изразни средства за общуване и комуникация,  уж се познавате, а не намирате общ език?
Защо, на какво се дължи това?  Не е по темата, ама, просто се замислих, затова го споделям... newsm78

А , по темата си , по темата си  Mr. Green Mr. Green  Кристин на разбра от намеци и от дума , докато бяха " лице в лице" , та накрая се наложи Керим  да й го рекне по интернет - май, чак тогава го разбра  Twisted Evil Twisted Evil

# 710
Джоли, аз отдавна пиша в теми, и много често съм си мислила по подобни въпроси. newsm78
Според мен всичко е до нагласа и очакване. Тук, никой няма предварителен етикет...този е такъв, този е онакъв. От този, очаква това, от онзи онова. Всеки е като бял лист и сам пише, описва себе си. Всеки отсреща го възприема, тръгвайки от очакване да получи нещо хубаво и добро т.е. с позитивна и положителна нагласа.

Аз имам една теория за светофара...тук всеки познат или не/ от начина си на мислене и изказ от постовете си/ получава залена светлина, това го мотивира, стимулира да даде и покаже най-доброто от себе си. Отваря му каналите на градивната енергия.
И така, както се пее в една песен, ама ще я перефразирам...до един добър човек, застава още един и тогава, тогава...какъв живот...една спокойна и приятна тема. Hug

Както казва Фатмагюл на Керим...но за нас важи нещо друго и то е...ние имаме добра история на първа среща, на запознанство. Интереса ни и харесването на сериала ни събра. Hug

# 711
Цитат
Защо в реалността, когато си едно към едно с някой/лице в лице/ разполагате с много повече изразни средства за общуване и комуникация,  уж се познавате, а не намирате общ език?
Защо, на какво се дължи това
?  Не е по темата, ама, просто се замислих, затова го споделям...
Марги HugТова е някакъв феномен, ние дори не се познаваме, а се чувстаме като близки приятели /поне за мен е така/ , а хора, с които се виждаме всеки ден са ни чужди. Вчера мислех за същото , колко малко си говорим с хората около нас в ежедневието, понякога дори с близките ни хора.Вероятно това се дължи на трудния живот, но това не е оправдание.

За разведряване слагам една притча, която на мен много ми хареса.

Кой съм аз? - попитало момче един старец.
-Ти си това, което мислиш - отвърнал старецът. - Ще ти го обясня с приказка: Една вечер в полумрака на улицата можело да се видят силуетите на двама души, които се прегръщат.
"Това са майка и татко" - мисли си детето.
"Това са двама влюбени" - мисли девойка, която мечтае за любов.
"Това са приятели, които не са се срещали дълго време" - мисли човекът, който се чувства самотен.
"Това са двама търговци, сключили добра сделка" - мисли алчният за пари.
"Родител прегръща детето си, което се е завърнало у дома след дълго странстване" - мисли майката.
"Това са двама, които се борят до смърт" - мисли убиецът.
"Кой ги знае защо се прегръщат?" - мисли безчувственият човек.
-Всеки мисли нещо, - завършил старецът - в зависимост от това кой е и какво носи в себе си.

Проникни в мислите си  и ще можеш да кажеш за себе си повече от всеки друг.

неизвестен произход
http://prit4ite.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html?

# 712
Според мен пред виртуалните си приятели можем да се отпуснем повече, да сме по-спокойни, тъй като знаем, че няма да се срещнем на живо. И аз не мога да го разбера, но поне при мен е така. Много хора мислят, че не трябва да си намираме виртуални приятели, защото не знаем всичко за тях, дори може и да не знаем нищо относно живота им. Но според мен ето това е причината да се отпуснеш. Никой не те задължава да разказваш за живота си, никой тук не го интересува как изглеждаш и т.н. Е, не е хубаво да имаш само виртуални приятели, но и в никакъв случай не е лошо.  Naughty А и виждате колко добре се разбираме. Намираме общи теми, говорим си. Докато с нито една моя приятелка/приятел няма да започнем да си говорим за ''Пепел от рози" така подробно както си говорим всеки ден, тук с вас.  Peace Госпожата ни казваше, че интернетът е провалил всички, че заради него сме забравили да пишем, а при мен е точно обратното. Намирам нови неща и по този начин се обогатявам. Намирам приятели, макар и виртуални. Всеки има различни гледни точки относно интернет приятелството и като цяло интернет. Но важното е на нас да ни е хубаво, а и щом се разбираме защо да не сме виртуални приятели? В това няма нищо лошо.  Hug

# 713
Дъгичке прекрасна притча ,  много истинска.
 И друго освен общите ни интереси темата ни е така приятна защото няма налагане но отделни съфорумки и дори и различното мнение се приема за нормално и се уважава от всяка една от нас. Това за мен е много важно за да го има добрия тон и чудесната атмосфера

# 714
  • на морето
На десета тема идва скоро края ,
11-та ни очаква -то се знае  Hug Mr. Green
В понеделник  да я свършим тази , тука -
нека  вторника да ни е на слука !

Дъгичке ,  Hug

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 19:56 от asha

# 715
Съгласна съм с вас   bouquet

На мен лично откакто започна сериала тук се чувствам най добре и не само защото обсъждаме любимите си герои, но и защото всеки може да сподели нещо, което го вълнува лично. В ежедневието в което живеем имаме нужда от място където да споделим емоциите, които ни връхлитата били те позитивни или не.

Дъга много ми хареса притчата  Hug

# 716
Дъгичке прекрасна притча ,  много истинска.
 И друго освен общите ни интереси темата ни е така приятна защото няма налагане но отделни съфорумки и дори и различното мнение се приема за нормално и се уважава от всяка една от нас. Това за мен е много важно за да го има добрия тон и чудесната атмосфера

Хубава е притчата, в нея, като във всяка притча, има много истина. PeaceА различното мнение се приема, защото е изразено по подобаващ начин - интелигентно, без да се натрапва и налага от позицията на последна инстанция. Затова е приятно и да прочетеш мнение, различно от твоето, и да напишеш ти как виждаш нещата. Пък анализите на някои момичета са си направо като худ.литература, с такова удоволствие ги чета. С една дума, хайде с две, станаха три Grinning, в темичката е безкрайно приятно и уютно!  bouquet  bouquet  bouquet

# 717
 Знаете ли, въпреки, че в момента ме е яд на всички Яшаранови без изключение стана ми мъчно за Перихан когато гледаше през прозореза как Селим гол ,свит , отчаян се прибира от банята. Какво ли си е помислила майката в този момент ,как ли се е почувствала да види синът си без бъдеще за момента,да осъзнае че всичките и мечти и надежди свързани с това момче са пропилени,да осъзнаеш че не това си искал за детето си  но най боли да осъзнаеш ,че то не заслужава друго

# 718
Дъга, много хубава притча! Peace   bouquet

iHeartTwinkling, много хубави неща си споделила. И аз мисля така. Нета, и в случая темата, дори и за един сериал има своите положителни страни, своите позитиви, и мисля, че ние сме ги нацелили точно в десятката. Peace
Тук, а и не само сега открих интерес към неща и теми, които дори не съм подозирала. newsm78
Да не говорим, че ми се отрази добре на писането на комп... Joy Joy Joy Вече пиша много по-бързо и правилно.Това ми се отрази и на работата, защото доста неща вече си ги пиша не на ръка... Peace Имам от скоро комп и там, но нямам много време и възможности да го ползвам, затова си ги правя в къщи нещата, там си ги пренасям с флашката и готово. Сега си взех и мобилен нет, ама е супер бавен, но пак е нещо... Peace

За моята дъщеря, например е непонятно, как може да се пишат такива дълги постове. #Crazy

Джоли, така е...мисля, че намерихме тона на взаимното зачитане и приемане на различното мнение, и уважението на ника зад него. Защото за всяка от нас, това не е само и просто един ник... Stop Naughty
това е един човек, една жена, една от нас. Hug

Ферина, да, може би това е също причина да се чувстваме добре тук, не само, че обсъждаме сериала и героите, но намираш едно свое запазено място, сигурно, макар и витруално, където си очакван и приет с усмивка, дори и от емотикона. Peace Grinning

Като се замисля, боже... колко малко му е нужно на човек, поне във виртуала... newsm78 Peace Heart Eyes
Две мили думи, една усмивка, поздрав и местенце където да ги даде и получи... Hug

Цитат
А различното мнение се приема, защото е изразено по подобаващ начин - интелигентно, без да се натрапва и налага от позицията на последна инстанция. Затова е приятно и да прочетеш мнение, различно от твоето, и да напишеш ти как виждаш нещата.

labrex, много точно казано. Peace

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 20:05 от margita9

# 719
Марги  Hug За всеки човек неговите проблеми са най-големите . Моят проблем си е за мен аз си го нося и все пак Благодаря че всички ви е грижа за мен. Hug . Иначе какво да кажа може би тук намирам сродни души мога да си изразявам километрични мнения които да излизавам душата си не само относно филма ами и въобще .Уважавам и чета мнението на всяка една от вас с огромен интерес да не с всички съм съгласна но както каза labrex, написани са по един такъв интелигентен начин че просто те кара да възприемаш чуждата гледна точка от друг ъгъл .Страшно позитивно се чувствам когато пиша тук мога да излея душата си както се казва без да бъда обвинявана или някой да ми се смее защото съм гледала турски сериал . Хубавото тук е че както всички казвате чуждото мнение се зачита защото в много други форуми не е така .Просто сме едно виртуално семейство където цари любов и спокойствие  Grinning Hug

Общи условия

Активация на акаунт