Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -6

• 98 791
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Точно в Amazon customer reviews четох как предпочитат Первол вместо Woolite.Аз си взех този за цветни дрехи, както и един за черни.Не издържах на прИмоцията в METRO - 4.5L за 17.39 лв, достатъчен за 75 пранета.Но както във Варна сме легендарни с твърдата вода, и след като 75 пранета са сметнати при мека вода и 2-3 кг... май накрая я стигне за 50 пранета, я не...
   Вече четох, че Ariel и Persil от Гърция и Турция ги намирате за двойно по-добри от не-перящите, произведени за Третия свят, които продават у нас.Но ми е доста интересно дали някой е сравнявал Perwoll от Турция, с този от България? Perwoll от METRO е произведен в Унгария.Има обяви, където продават турски Perwoll 4L= 13 лв, и се чудя...

# 151
Това, което коментираш е ок. Но тези продукти не са за ежедневното пране.Те са "специалисти". Неслучайно са ги написали и че са за по-малко количество пране в една пералня. Не разбирам защо грабвате големите опаковки? За мен една стандартна опаковка от 20 дози е достатъчна за два-три месеца.

# 152
аз не съм доволна нито от Perwol, нито от Woolite. Купувам син или зелен Корал 20 пранета и пера с него само наситени цветни или фин текстил.

# 153
  • Sofia
Первол купен от БГ вече няма да ползвам - ужасен е, нищо не изпира, имам чувството, че зацапва дрехите а петната си остават.

# 154
И аз не харесах Первол-а - нито купения в Бг, нито този от Гърция.

Една позната ми похвали омекотител Лекс. Някой ползвал ли го е и какви са му впечатленията?

# 155
  • Варна
Ще го пробвам този Первол в двата му варианта, ако не ми допадне- ще го подаря.Досега ползвах и двата Rex Limited Edition, като този с орхидея е страхотен, при мен премахна и петна от мазни храни, сиропи и прочие, но е на свършване и май вече не го продават.Малко се пообърках с Persil / Dixan gel.Според вас кой е най-добрият гел, който може да се закупи в БГ? Бях видял Persil, синкаво-зелен, на който пишеше Liquid stain remover.Има ли смисъл да търся от Carrefour течния Dixan, след като у нас продават различни видове Persil? За Ariel и Bonux съм предубеден, защото всички продукти на Procter & Gamble са си gambling - хазартна работа, завишени цени и ниско качество, типично американски изкуствени химии, такива са им всички продукти за баня, но може и да греша...Бях си взел зелен Фрош от МЕТРО - странен, не мирише добре, и не изпира добре, поне при мен.Аз пера рядко, и само за себе си, тъй че бих купил и най-скъпото, без да се колебая, затова моля да ме насочите.Във Варна минах покрай специализирани магазини за перилни препарати, например на бул. Мария Луиза, където преди беше компютърна фирма Кунтуров, малко преди светофара, по пътя за Спортна зала.

# 156
От супермаркетите не можеш да купиш най-добрия гел. Аз си имам фаворити от други магазини - немски Корал, Ариел, Персил. Английски Персил и гръцките Скип и Диксан накрая Laughing В краен случай италиански Даш. Намери немски Ариел за да промениш мнението си за П§Г. Но гледай да не е австрийски Wink С Корал внимавай с опаковките. Има едни стари, които продължават да излизат, въпреки че са спрени от 2 години. Продължавам с намигването Laughing

# 157
  • Варна
Дедо наистина ни е златен, вече и аз съм сигурен в това! Видях австрийския Персил на прИмоция в Кауфланд тая вечер, за 13 лв, 3Л= 40 пранета, но не го взех, както ми каза, а и ароматът на евкалипт не ме грабна, черният Персил мирише по-зле и от черния Первол.Sano беше 16лв за 2Л и миришеше ужасно, произведен в Израел, подминах го.Хваленият Медикс Алвина миришеше ужасно, може да се отрови човек, особено този в лилава и розова опаковка.Имаше за 10 лв Ариел за 20 пранета, произведен във Франция.Някой има ли наблюдения как се представя в сравнение с немския ?

# 158
Точно в Amazon customer reviews четох как предпочитат Первол вместо Woolite.Аз си взех този за цветни дрехи, както и един за черни.Не издържах на прИмоцията в METRO - 4.5L за 17.39 лв, достатъчен за 75 пранета.Но както във Варна сме легендарни с твърдата вода, и след като 75 пранета са сметнати при мека вода и 2-3 кг... май накрая я стигне за 50 пранета, я не...
   Вече четох, че Ariel и Persil от Гърция и Турция ги намирате за двойно по-добри от не-перящите, произведени за Третия свят, които продават у нас.Но ми е доста интересно дали някой е сравнявал Perwoll от Турция, с този от България? Perwoll от METRO е произведен в Унгария.Има обяви, където продават турски Perwoll 4L= 13 лв, и се чудя...

За Woolite хваля този, който не е за плетиво, а за тъкани, така че не мога да го сравня с Первол, а по-скоро с Персил - и повече ми харесва...

# 159
Здравейте! Как е цената на този италиански диксан 18 лв с оро нещо си
http://www.casahenkel.it/catalogo/detersivi-per-il-bucato/bucato … i-multicolor--447
28 дози, 1,8 л
  bouquet

# 160
  • Варна
Минах през МЕТРО, нали е денонощно - пуста маниащина...Видях Бонукс и Ариел, като вторият е 2х по-скъп, произведени във Франция.Заслужават ли си внимание? Имаше и немски Домал, 7 лв за 20 пранета.Дали някой го е ползвал ?

P.S Май най-изгодно е да си вземам от Борн, с безплатна доставка.Ароматът на дрехи е важен за мен, дори и да са блестящи, не бих ползвал препарат, който вони, както този Персил, който продават тук, произведен в Австрия или Унгария.

# 161
Здравейте! Как е цената на този италиански диксан 18 лв с оро нещо си
http://www.casahenkel.it/catalogo/detersivi-per-il-bucato/bucato … i-multicolor--447
28 дози, 1,8 л
  bouquet

Надута. Около 15 лева е нормално. В Италия е 4-5 евро в акционните.

# 162
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Минах през МЕТРО, нали е денонощно - пуста маниащина...Видях Бонукс и Ариел, като вторият е 2х по-скъп, произведени във Франция.Заслужават ли си внимание? Имаше и немски Домал, 7 лв за 20 пранета.Дали някой го е ползвал ?

P.S Май най-изгодно е да си вземам от Борн, с безплатна доставка.Ароматът на дрехи е важен за мен, дори и да са блестящи, не бих ползвал препарат, който вони, както този Персил, който продават тук, произведен в Австрия или Унгария.

Не че ми е работа, но гледам, че си от Варна...та Борн има и във Варна, можеш да видиш на място какво ще ти хареса...

# 163
  • Варна
Защо да не Ви е работа, нали форумът е място за взаимна помощ и съвети   chef Вече се подлъгах по REX с орхидея, може би защото винаги слагам на петната препарата K2R, който продават в METRO.Успя дори да ми махне изгоряло от ютия веднъж.И бях останал с впечатление, че пере и мирише, но като се загледах внимателно - само мирише...И след като четох, че е аматьорско да се гледа ароматът, съвсем се убедих.
  Аз пера по-рядко и само за себе си, тъй че разликата в цените ще я преглътна.Най-добре да си поръчам от БОРН онлайн, че да ги донесат у дома безплатно.Искрено се надявах да ми препоръчате какво да си взема оттам.Има Диксан с лавандула, има и син Корал, има и Вайсер Риезе, че и Омо, та се чудя...Ариел не искам, по-ужасен аромат от неговия не съм срещал.Не си сортирам дрехите, все са шарени, и затова май немският Персил не е добра идея, нали в темата се оплаха, че избелява...

# 164
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Препоръчването е от другите умни глави в тема...а иначе аз от магазина на Борн си харесвам освен праховете и т.н. един препарат за твърдата вода много по-изгоден от Калгон и разни подобни.Нали водата тук е просто "страхотна"...Аз предпочитам да си ги помириша в магазина и да си харесам аромат.

Общи условия

Активация на акаунт