Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -6

• 98 633
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Това им писах аз-
Добро утро!

Съжалявам,че Ви притеснявам толкова раничко ,но имаме проблем.

Вчера закупих от Пикадили-Мол София 2 туби 5,11л. прах за цветно пране Ариел от обявената промоция.

Живея до посочения магазини и винаги съм била доволна от Вас.Но честно казано останах разочарована от покупката си.За 40.00 лв.взех нещо подобно на веро....даже по-зле....От години ползвам висок клас перилни препарати,но този е нещо необяснимо.Качество на изпиране-нула,аромат-нула,консистенция-ужас!

Прилича на пресечено желе,не съм очаквала такова нещо.По принцип както споменах Ви имам доверие и не счетох за нужно да проверя още в магазина покупката си.

Моля ,изпробвайте препарата,защото ще има още доста разочаровани клиенти,а не смятам,че ивате нужда от това.Или поне го изтеглете от продажба.Наистина е пълен боклук!!!

Направих справка в Апис на вносителя посочен на хартиения етикет-ВЕРДЕ РОССО ООД,но такава фирма не намерих.!

Благодаря Ви за вниманието и съжалявам,че Ви събуждам с такива новини.

Това ми отговориха-

НА ВНИМАНИЕТО НА
Г-ЖА .........................
ГР. СОФИЯ

26.10.2012 г.

Уважаема г-жо .........,

Благодарим за Вашето писмо от 26 октомври 2012 год., с което ни информирате за възникнали проблеми с предлаган артикул в наш супермаркет „Пикадили”, находящ се в Търговски център Мол София.
Бихме желали да поднесем нашите най-искрения извинения за причиненото Ви неудобство и да Ви уверим, че ще предприемем всички необходими мерки в най-кратък срок. Доставчика на продукта ще бъде уведомен незабавно, а също така препарата ще бъде изпратен за изследване.
Като извинение за случилото се бихме желали да Ви поканим да посетите супермаркет „Пикадили” Мол София в удобно за Вас време, за да върнете закупените продукти и да Ви възстановим заплатената сума.

Като се надяваме да продължавате да бъдете наш клиент и за в бъдеще

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 12:33 от Bubeto

# 466
като чета и съм доволна, че не съм купила този Ариел Mr. Green

# 467
  • София
Аз да разкажа ситуацията-
отидох в Пикадили,върнах тубите на информация и ми възстановиха парите.
Ходих и до Пени да видя този прахообразния Ариел/отново немски/,но беше свършил Sad
Благодаря на Пикадили! Peace

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 12:25 от Bubeto

# 468
  • Варна
А аз си вдигнах нервите с оная свиня, малкият ми брат, който ми вдигнал луд скандал как не беше пил кафе, и как съм набутал...Искаш да направиш човек от него, а на 28г той се държи съвсем като хлапе, и щял да си вземе Савекс  Stop
  Управителят на Пикадили - кв.Владислав Варненчик отговори бързо и възпитано на писмото ми, и намериха касовите бележки.Добре, че пазех бележката от кредитната карта, много бързо ни възстановиха сумата и увериха, че има проблем във всички магазини и са го проверили.Мами, казвали сте, че в Кауфланд пускат такива туби немски Ариел, но вече ме е страх...

P.S Поздрави на бдителната съфорумка, която вдигна нужната врява и ни отвори очите  Hug

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 15:08 от stedra

# 469
И аз си взех парите, Пикадили централ Варна, изтеглили са го от мрежата, поне така каза управителя.

# 470
  • София
А аз си вдигнах нервите с оная свиня, малкият ми брат, който ми вдигнал луд скандал как не беше пил кафе, и как съм набутал...Искаш да направиш човек от него, а на 28г той се държи съвсем като хлапе, и щял да си вземе Савекс  Stop
  Управителят на Пикадили - кв.Владислав Варненчик отговори бързо и възпитано на писмото ми, и намериха касовите бележки.Добре, че пазех бележката от кредитната карта, много бързо ни възстановиха сумата и увериха, че има проблем във всички магазини и са го проверили.Мами, казвали сте, че в Кауфланд пускат такива туби немски Ариел, но вече ме е страх...

P.S Поздрави на бдителната съфорумка, която вдигна нужната врява и ни отвори очите  Hug

PeaceРадвам се,че "помогнах"! Всеки ден Ви чета,но рядко пиша.Поздрави на всички и приятен уикенд  bouquet

# 471
Странно, защото, първо, явно е немски; второ, задният етикет и табличката с дозировките са като на най-новите Ариели. Задният етикет на старите беше съвсем различен.
В сайта на P&G, където публикуват състава на продуктите си, кодът 99820944 дава резултат, т.е. такъв продукт има.

Вижте и какво открих тук. Това е вашият Ариел. Още изображения има в Additional Images. Вижте му и цената - 7.40 евро за 70 пранета. newsm78 Съмнително нещо.

Ако този Ариел е толкова гъст, колкото казвате (може да направите една снимчица) нищо чудно да е някакъв брак, например, може да е замръзвал или да е държан на ниски температури. Обикновено течните се развалят на температури под 5°C и резултатът е подобен на това, което описвате. Може би Дедо знае нещо по въпроса и ще се включи.

Бре! Много оплаквания за лоша стока напоследък!

Браво на вас! Това е правилна потребителска позиция!
А Гес ви е дала точните следи. По снимките виждам, че задния етикет е от новия тип, но предният е много стар. Последните лицеви етикети на туби над 5 литра са винаги с логото на П§Г на син фон/или професионал/ и имат оранжева лента горе с допълнителен надпис. Този е от старите. това ме навежда на мисълта за фалшификация. Както и линка на Гес, от който се вижда, че се продават неща за Ист.Европа и то стоката е на щок в ...Прага Wink. Вариант е и да е бракувана. И преди често съм предупреждавал, че във веригите влизат подобни стоки с изтекъл срок или проблемно качество. Те са на разпродажба на щок и се носят от наши търговци. Това, че фирмата не се открива не е изненада. Създават се специални фирми за целта, които след "удара" изчезват. Те по принцип са близки до хора по веригите и не плащат онези такси на фирмите-представители на големите марки и постоянно доставящи. Колкото до цената от щок-сайта - няма такава ниска цена. Правилно ви прави впечатление. Но не сте прави за цената на Пикадили. тя е още по-подозрителна. Да ви пиша ли защо, че се уморих и ожданях Party

# 472
  • Варна
Добре, че е хубавият апарат, да направя подробни снимки, радвам се и аз да съм полезен поне веднъж, а не само да мрънкам и разпитвам какво да си купя  bowuu  chef

# 473
  • София
Дедо,благодаря за включването.Да ,и моят Ариел в къщи е с това лого на П&Г.
Важното е,че грешката беше поправима и лично за мен си доказах колко съм лакома за препарати.
В къщи е нещо страшно и все ме питат-Ама ти със всичките ли переш??? Embarassed

Еми-да! Имам си за петна,за вълна,кашмир,за спортни ,за бяло,цветно и т.н....
Специални адмирации към теб и Гес! Hug
Сега си почивай си утоли жаждата си...Лека вечер на всички! Peace

# 474
Дедо, днес толкова много говори, че ти пресъхна устата, а?

И за да завършим подобаващо и да подкрепя Дедо със снимков материал, ето актуални оферти на Ариел в немския Амазон. Първо, погледнете предния етикет. Както е обърнал внимание Дедо, съвсем различен е. Второ, вижте цените: 1, 2, 3.

Успокоителното в случая е, че веригите не правят проблеми да върнеш стоката и да си получиш обратно парите. Това е чудесно и показва, че все пак сме се придвижили крачка напред.

# 475
Дедо, Гес, благодаря, че сте тук Hug От Пикадили са казали, че ще го дадат за изследвания. Какво очаквате да излезе? Много ми е интересно.

# 476
Очаквам изобщо да не го дадат за изследване. Кой ще го плати това изследване, къде ще го дадат и какво ли ще открият? Предвид изводите, до които стигнахме, това няма да стане.

Между другото, искам да споделя подобен случай само че с омекотител. Купих си от една бургаска верига омекотител Силан. Като го взех си беше абсолютно наред и течен, но докато се прибера до вкъщи беше станал на крем нишесте. Laughing Писах на Хенкел България, но те не ме накараха да го върна в магазина, а да им пратя развалената бутилка. Писаха ми, че ще го върнат в завода производител за тестове. Пратих им я, а те от своя страна ми пратиха за компенсация същата разновидност Силан. Така че търсете си правата.

# 477
Да се отчета за Даз-а който бях купила на скоро Simple Smile За прането е ОК тъй като нямам силно замърсени дрехи, но откъм миризма никакъв го няма . В сравнение с Персила който обикновено ползвам миризмата му е направо незабележима.

# 478
Гес,
права си, че нищо няма да открият. И според мен няма да го дадат за изследвания. Макар че, Пикадили няма да го платят, а вносителя. Веригите в договорите си включват такава клауза - ако им се конфискува стоката или са необгодими контролни изследвания, или им се наложат глоби, отговорност да носи доставчика. Но кой може да направи изследвания? Помните цирка с Ариел Ексел каква излагация бе. Сега, ако го изследва някой ще каже -да гелообразен перилен препарат в нормално състояние Joy

Бубето,
и момичета, които сте писали, благодарете на Пикадили и "за да си върнете доброто мнение към техните супермаркети" им пишете да ви информират за резултатите от изследването Wink

Още развитие ще има. Ако е фалшив, П§Г могат да се намесят, ако не се намесят, може да се окаже произведен в Чехия или Румъния с "източно качество" за друг пазар. Тогава вече не може да се вярва и на етикети. Ако е развален, ще се върне на доставчика да си го блъска в главата. Той ще се опита да го пръсне по складове, щот веригите са нащрек. Внимателно с покупките.
От веригите Пикадили първи започнаха да продават паралелен внос. Онзи слаб испански Ариел в червената опаковка е там отпреди 5-6 години. После почнаха и Била и Кауфланд, напоследък Метро и особено Карфур. Но поради некомпетенност и търсене на най-ниска цена пускат само боклуци.

Ама колко пъти ви пиша - не взимайте големи опаковки! Не купувайте от супермаркети, складове и пазари! Не ме четете вие Laughing

# 479
Вчера си взех Persil Duo-caps, expert color за 32 пранета-14,95лв. Кода му започва с 90.....Какво производство е? По една или две капсули да слагам? На опаковката е отбелязано, че 1 капсула е за едно пране. Имаше и АСЕ за 20 пранета за 9,90лв с код 54...В моя случай обаче не е 20 пранета, защото водата ни е средно твърда и слагам по 110мл. Данните на опаковката са явно дадени за мека вода. Ама, какво ли ви обяснявам аз..вие сте много по-вещи Heart Eyes

Питах в другата тема, ама и тук да попитам- В брошурата на Кауфланд видях, че от понеделник ще пускат на промоция Персил, прах за 40 пранета +гел за 20 пранета или Гел за 40 пранета+15 таблетки за 18,59лв. Струва ли си да се вземе? И ако да, коя от двете оферти?
Ох, аз само питам, питам...ще ме извините  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт