Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -6

• 98 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Наистина не става тоя Первол.Аз помня препоръките, че най-добре е Persil, произведен в Германия или Англия, но не бях виждал белгийски.Тъкмо идвам от акцията в Penny market, откъдето за 9 лв си взех този - ако си струва и наистина е Persil на ниво, може и още да си взема.Имаше и цветен Persil 1.5L за под 11 лв, на който пише Cold power 20C, този от снимката - струва ли си да взема няколко ? Малко по-евтин идва от немския Persil GOLD за 70 пранета в БОРН, и се чудя има ли разлика между двата и кой е за предпочитане даже.На допълнително лепнатото етикетче пише, че вносителят е " Ренмаркет " ЕООД, град Пловдив.

http://www.artista13.com/288-386-thickbox/persil-power-gel-gold-1-5l.jpg

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2885/128869938814280538311347 … oMTpaBVXLCpEv.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1681/121377399112453889134702 … EsdwsZ8nO8aLp.JPG

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 17:18 от stedra

# 241
Е, това, което е на втората и третата снимка  - Persli black - отговаря на Первол в другите държави. Специализиран препарат. Определено зеленият гел е за предпочитане.

# 242
  • Варна
След като зеленият е за предпочитане - ще свърша черния, и няма да вземам отново, а зеленият е за предпочитане и за тъмни дрехи ли? Мисля, че бе 10,70 лв за 20 пранета.Дали има някаква разлика между белгийския, и немски Persil Gold, и двата са зелени? От БОРН мога да взема за 50 лв немският, който е за 75 пранета.С белгийския едно пране излиза 54 стотинки, а с немския - 67 стотинки.Какво бихте препоръчали - на аромат са абсолютно еднакви, а това cold power не знам дали върши работа, може би е по-добре да пера на 60С, така или иначе.С други думи - да си взема ли няколко от белгийския, или немският е за предпочитане? Зелен ще си взема.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 19:15 от stedra

# 243
Нали Ариел щеше да взимаш от Пени?

Между немския и белгийския, разбира се, има разлики, но едва ли ще ги усетиш при нормално пране.

# 244
  • Варна
Няма да взема праха на Ариел, защото почти нямам за какво да го използвам.На черния Персил пише, че е годен до 02.2015, май е добра идея да си взема няколко броя от зеления.Видях, че препоръчвате ОМО, единственият препарат, еднакъв във всички държави, от него има и за черно.Като цяло, има ли най-добър препарат за черно, който да си струва да се използва, или просто да пера черните дрехи с Персил / Диксан / Омо за цветно ? Надявам се, че не досаждам ( много )...Белгийският Персил сигурно е малко по-добър от белгийския Диксан ( синия )...

P.S Не бих усетил разлики при нормално пране - може би само при страшно замърсено? Искам Вашето мнение, при тези цени, дали бихте си взела белгийския, или немския Персил - зелен гел.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 19:29 от stedra

# 245
  • в огледалото на живота
Няма да взема праха на Ариел, защото почти нямам за какво да го използвам.На черния Персил пише, че е годен до 02.2015, май е добра идея да си взема няколко броя от зеления.Видях, че препоръчвате ОМО, единственият препарат, еднакъв във всички държави, от него има и за черно.Като цяло, има ли най-добър препарат за черно, който да си струва да се използва, или просто да пера черните дрехи с Персил / Диксан / Омо за цветно ? Надявам се, че не досаждам ( много )...Белгийският Персил сигурно е малко по-добър от белгийския Диксан ( синия )...

P.S Не бих усетил разлики при нормално пране - може би само при страшно замърсено? Искам Вашето мнение, при тези цени, дали бихте си взела белгийския, или немския Персил - зелен гел.
Омо за цветно ли.....не съм срещала никъде  Thinking

# 246
  • Ланкър, планините Овнерог
Вчера изпрах белите дрешляци с този Вениш Бланко (2 пак.) + 2 капсули Персил за бяло. На 60о. Ми не виждам разлика преди и след. Явно няма връщане на бялото, веднъж захабено.[/b]

# 247
Писала съм го и преди, повтарям се, съжалявам.
Намерих в стария апартамент чаршафи и хавлии, които съм купувала преди много години. Бяха пожълтяли от стоене, че и мухлясали на места. Изпрах ги с прах Ariel Crystal White и пакетче избелител на Хайтман с предпране на 60° и всичко се изпра все едно, че не е било пожълтяло. Тоест, има връщане. Просто вземи някой хубав прах. В капсулите няма избелители.

# 248
Ето за това питах предварително  Grinning Ама, нА. Че и над 5лв ми излезе това пране. Ако ги бях накиснала поне предварително в едното пакетче Вениш, а другото в пералнята, сигурно можеше и да съм по-доволна. МоЙта пералня е старичка, програмата с предпране е към 3ч, та я избягвам

# 249
Някой пробвал ли е течен Ариел Baby&Soft? Видях го в едно магазинче за паралелен внос и се чудя дали да го пробвам.

# 250
Нямам какво да добавя. Гес ви дава много ценни и точни съвети.

Гига Ог,
и Вениш избягвай. Даже да утроиш дозата - все тая.
Гес често ви повтаря - за бяло - Прах! Добавка - кислороден избелител/ подобрител, катализатор ако щете го наречете/ Нeмците го наричат  Fleckensalz.

# 251
Ми тоя Вениш не бил масовия и за това се вързах. Наистина такъв не съм виждала из веригите Не че много съм им се вглеждала. За прах, когато е бяло, от вяас го знам, ама таз жена беше много убедителна, а пък аз не съм капацитет и викам айде, ще се доверя. А тя к'во ли си вика "сега ми е паднало"

# 252
След като зеленият е за предпочитане - ще свърша черния, и няма да вземам отново, а зеленият е за предпочитане и за тъмни дрехи ли? Мисля, че бе 10,70 лв за 20 пранета.Дали има някаква разлика между белгийския, и немски Persil Gold, и двата са зелени? От БОРН мога да взема за 50 лв немският, който е за 75 пранета.С белгийския едно пране излиза 54 стотинки, а с немския - 67 стотинки.Какво бихте препоръчали - на аромат са абсолютно еднакви, а това cold power не знам дали върши работа, може би е по-добре да пера на 60С, така или иначе.С други думи - да си взема ли няколко от белгийския, или немският е за предпочитане? Зелен ще си взема.

Зеления е обикновено за бяло пране Simple Smile и не е желателно да го ползваш за цветно. Иначе аз отдавна пера на максимум 30 градуса и кратки програми.

# 253
Ако переш на мах.30 град.,значи че обикновено переш на 20?
Ползвам 30 градуса само ако прането е фино или така е написал производителя.Или дрехи,които са стояли дълго неползвани-да се освежат.
Обикновено пера на 40  град. ,а хавлии,спално бельо и до 60.

# 254
Пера на 30 градуса Wink новите прахове са достатъчно добри пък и нямам толкова мръсни дрехи. Чаршафите ги сменям на седмица , така че едва ли са толкова мръсни че да искат 60градуса, отделно че са ми цветни и не ми се иска да ги захабявам на толкова висока температура. Зимно веме нося доста вълнени дрехи и искам не искам пак пера на 30 градуса;) Често казано не виждам смисъл от толкова високи температури освен ако нямаш бебе Wink

Общи условия

Активация на акаунт