Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -6

• 98 714
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Да ви чета  Simple Smile

# 256
Пера на 30 градуса Wink новите прахове са достатъчно добри пък и нямам толкова мръсни дрехи. Чаршафите ги сменям на седмица , така че едва ли са толкова мръсни че да искат 60градуса, отделно че са ми цветни и не ми се иска да ги захабявам на толкова висока температура. Зимно веме нося доста вълнени дрехи и искам не искам пак пера на 30 градуса;) Често казано не виждам смисъл от толкова високи температури освен ако нямаш бебе Wink

Високата температура /60 град./ се препоръчва за спално бельо с оглед унищожение на акарите.

# 257
И това няма да ме принуди да пера на 60 градуса и на 2 часови програми  Mr. Green

# 258
И това няма да ме принуди да пера на 60 градуса и на 2 часови програми  Mr. Green

Ако имаш алергичен човек в къши.....
Ако не-въпрос на преценка и предпочитение,разбира се.

# 259
  • На земята, която е всъщност звезда.
Няма да взема праха на Ариел, защото почти нямам за какво да го използвам.На черния Персил пише, че е годен до 02.2015, май е добра идея да си взема няколко броя от зеления.Видях, че препоръчвате ОМО, единственият препарат, еднакъв във всички държави, от него има и за черно.Като цяло, има ли най-добър препарат за черно, който да си струва да се използва, или просто да пера черните дрехи с Персил / Диксан / Омо за цветно ? Надявам се, че не досаждам ( много )...Белгийският Персил сигурно е малко по-добър от белгийския Диксан ( синия )...

P.S Не бих усетил разлики при нормално пране - може би само при страшно замърсено? Искам Вашето мнение, при тези цени, дали бихте си взела белгийския, или немския Персил - зелен гел.

Аз в момента ползвам този /купуван от Гърция/ и съм доволна:

http://www.skip.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CF%8C%C … kip-black-velvet/

# 260

Ако имаш алергичен човек в къши.....
Ако не-въпрос на преценка и предпочитение,разбира се.

Алергична съм и то точно към акари Simple Smile само че прането на 60 изобщо не ми реши проблема Wink
Проблема се реши като сложих противоалергичен протектор на матрака Wink

# 261
  • Варна
Питах ви за Persil Power gel cold power, зеленият от снимката.Днес в Penny Market ме обърка една продавачка, която настояваше, че е само за бяло и цветното ще избледнее.На опаковката нищо такова не пише, има залепено етикетче, на което пиша на български, че е за бяло, но на френски не пише за какви дрехи е.Подобен гел гледах в американските сайтове, че се препоръчва за бяло и светло, а другаде - за всякакви дрехи.Guess who ми бе казала, че е за предпочитане пред черния Persil.Според вас подходящ ли е за цветно, че си взех няколко вече...

# 262
Не е много подходящ за цветно... Peace А за какво са ти няколко? Какво е това презапасяване? Laughing

# 263
В Кауфланд видях ОМО прах за бяло, позагледах го, пишеше че е произведен от Юниливър Германия. Читав ли е?

# 264
  • на Мелмак
Питах ви за Persil Power gel cold power, зеленият от снимката.Днес в Penny Market ме обърка една продавачка, която настояваше, че е само за бяло и цветното ще избледнее.На опаковката нищо такова не пише, има залепено етикетче, на което пиша на български, че е за бяло, но на френски не пише за какви дрехи е.Подобен гел гледах в американските сайтове, че се препоръчва за бяло и светло, а другаде - за всякакви дрехи.Guess who ми бе казала, че е за предпочитане пред черния Persil.Според вас подходящ ли е за цветно, че си взех няколко вече...
Rolling Eyes

# 265
В Кауфланд видях ОМО прах за бяло, позагледах го, пишеше че е произведен от Юниливър Германия. Читав ли е?
Нали него хвалим в темата за праховете? Не е произведен в Германия, а в Румъния, но Омото е върхът. Любимият ми прах.

# 266

Зеления Персил е за бяло пране! а не само той Wink по принцип прахове които са в зелено са за бяло а тези които са в лилаво са за цветно Wink 

# 267
По принцип, перилни препарати, на които изрично пише, че са за цветно (color), са за цветно. Другите пак по принцип са за бяло/универсални. Цветът е за красота.

# 268
  • Варна
Цветът е за красота ? Това не го разбрах...В един сайт даваха тоя Persil за бели / светли дрехи, както и за " colorfast fabrics " - имам добър английски, но не разбирам какво е това  Shocked Другото, което бих искал да питам, е за ОМО, Guess каза, че няма значение къде е произведен.Явно е добра алтернатива, а дали хвалбите важат и за течните ОМО? Дали имат голяма разлика с белгийския Dixan, Вайсер Ризе и други течни препарати ?

# 269
Цветът е за красота, защото е без значение за прането. Със същия успех гелът може да е абсолютно прозрачен. Цветът на продукт може да зависи от локалните вкусове. Ето например в Италия гелът Диксан за цветно е зелен, а универсалният/за бяло е син - точно противоположно на нашите тук.
Colorfast означава вид багрила и дрехи, боядисани с тях, които са стабилни, не избледняват, издържат по-висока температура на пране.

Общи условия

Активация на акаунт