Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 566
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • DE
Относно заголването: ЛЛ ми каза, че трябва полекичка да се дърпа, без натиск и там, до където се отваря , да се измива добре. Каза, че до годинката постепенно ще се отвори.
Сега го промивам с тетра и слегам компрес с риванол. А педиатърката (не е ЛЛ) ми се скара, че съм го заголвала - не трябвало. По-добре било като порастне да отида при уролог и той изведнъж щял да го дръпне. Само дето не и теглих една майна..
Говорих и с познат уролог. Той ми каза, че трябва да правя това, което ЛЛ ми е казала. Трябва да се почиства, но не и да се напъва със сила. Човекът каза, че по-добре по малко и без болка, отколкото да го травмираме след време.

# 136
Желая ви весели празници момичета !!! :Simple Smile:

# 137
Благодаря ви ,момичета за съветите.Снощи намазах с Три дерм и днес сутринта разликата е видима,но само в цвета,просто червения участък е станал много по-блед,ще пробвам 2-3 дена да видим. Hug

Весели празници на всички!

# 138
Дами, плета рокличка за 6-месечно момиченце. Трябва ми размер на дупе с памперс. Ще съм ви много благодарна и ако ме ориентирате и в размер на главичка.

# 139
Не искам да разбуждам излишни дискусии, особено около толкова сложна тема като захранването, но не мога да се сдържа. Майка ми също е медицински работник, имам доверие и на педиатъра си, но това не ми попречи да попрочета и да се информирам, преди да започна. Все пак са минали доста години откакто майка ми ни е захранвала, а и колкото и да са добронамерени, малко педиатри четат редовно за новостите в областта им. Ако може да се нарече новост препоръката на световната здравна организация да се захранва след 6-я  месец, която е официална от преди 10 години! Доста неща в храненето, на които се е вярвало до преди години, са коренно промемени, но все още за нещо толковва важно, като как запознаваме децата си с храната, разчитаме на традицията!? Не ме разбирайте погрешно - не искам никого да обвинявам, всеки решава за собственото си дете и не допускам, че някой е недобронамерен. Единствено се надявам тези, които не са взели решение, да се поинтересуват, повече да четат и по-малко да се поддават на натиск от майки и свекърви. И на мен ми беше в началото трудно, а после и леко досадно да обяснявам на майка си 100 пъти защо няма да давам вода на Софи, и защо трябва да забрави сокчетата на три месеца, и съответно се наложи няколко пъти да говорим по темата "е, какво - значи смяташ, че съм те гледала неправилно!?" Но сега са спокойни, и се надявам и като започнем истинското приключение с храната пак да са спокойни и те, освен бебка.

# 140
Подкрепям те yummymmummy. А това за водата все още не могат да го разберат и хората около мен- и сестра ми, и леля ми, които също са лекари. А  очевидно, че на децата им е добре и без водичка- плюнчат се обилно, пълнят памперсите. Аз от време на време пробвам да дам- все пак детето най-добре може да си прецени дали има нужда, но отказва с погнусена физиономия.

Весели празници   bouquet

# 141
  • на Дъждовен остров
happy_r & TeA , давайте адреси, ще пращаме от Бг кашончета с пюрета  на Хип Simple SmileJoy

смеете се вие, но тук наистина няма само от картоф.

# 142
Ако може да се нарече новост препоръката на световната здравна организация да се захранва след 6-я  месец, която е официална от преди 10 години!
Това не е вярно!. Препоръката е да се захрани между 4 и 6 месеца, най-добре на 6. Но не по късно.

# 143
Ако може да се нарече новост препоръката на световната здравна организация да се захранва след 6-я  месец, която е официална от преди 10 години!
Това не е вярно!. Препоръката е да се захрани между 4 и 6 месеца, най-добре на 6. Но не по късно.
Абе световна или не, ама елате да видите как моя малък мъж е все гладен и видимо това мляко не го засища, как да го държа до 6 месец на мляко, преди да почна пюретата нощно време се будеше гладен по 3-4 пъти, сега вече само веднъж! Всяко дете е толкова различно и аз лично се водя по неговите нужди съобразявайки се все пак с това какво е полезно и какво не, пак казвам всеки си преценява за себе си! Аз лично обичам да чета, после да питам, а на ЛЛ не се доверявам на 100%, щото последно ми предложи да почнем месните пюрета, а пък аз съм против на 5 месечно да дам месо  Naughty

Днес станахме на цели 5 месецааа, ех кога мина това време ...

# 144
  • Добрич
То затова е препоръка,а не задължение.

# 145
здравейте Simple Smile
И моето Киарче днес става на 5 месеца! от няколко дни е видимо по- силна и се обръща на енда страна, не може още по корем , но ще е скоро.
Аз, пък , да си похваля моята баба- педиатър, че въпреки, че е пенсионирана отдавна, продължава да селеди и да се информира от нейната професия и от децата! И когато и казах за водата, намери логика и каза, че майката на дядо ми  е казвала, че е започнала да дава вода чак като е започнала да им топи залъчета. И за педагогическото захранване по същия начин намери пример, че майките са си кърмели и са давали на бебетата да опитват от тяхната храна.
Офф и да се оплача и аз...въпреки че мазах петното на бузата на Киара с антибиотик, пъпчиците пак се появиха и сега ми се струва, че ще стане по- голямо петно. Беше се почти излекувало..ще трябва пак да се обаждам на педиатъра..

# 146
Здравейте момичета. Влизам да ви пожелая весели празници!

А иначе, днес ставаме на 5 месеца.

# 147
  • гр. Стара Загора
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ОТ МЕН И МАЙЧКА

Ние заминава с вуйчо и приятелката му при тати, на село Simple Smile

# 148
здравейте Simple Smile
И моето Киарче днес става на 5 месеца! от няколко дни е видимо по- силна и се обръща на енда страна, не може още по корем , но ще е скоро.
Аз, пък , да си похваля моята баба- педиатър, че въпреки, че е пенсионирана отдавна, продължава да селеди и да се информира от нейната професия и от децата! И когато и казах за водата, намери логика и каза, че майката на дядо ми  е казвала, че е започнала да дава вода чак като е започнала да им топи залъчета. И за педагогическото захранване по същия начин намери пример, че майките са си кърмели и са давали на бебетата да опитват от тяхната храна.
Офф и да се оплача и аз...въпреки че мазах петното на бузата на Киара с антибиотик, пъпчиците пак се появиха и сега ми се струва, че ще стане по- голямо петно. Беше се почти излекувало..ще трябва пак да се обаждам на педиатъра..

До колкото знам от една приятелка те също бяха с обрив по бузките случайно да не кърмиш и да си прекалила с зелените салати.Опитай се да ограничиш новата пролетна храна и предполагам ще мине

# 149
Весели празници момичета  и честито на всички "месечинки".

Относно захранването: стана ми интересно какво наистина е мнението на СЗО по въпроса- ": Practice exclusive breastfeeding from birth to 6 months of age, and introduce complementary foods at 6 months of age (180 days) while continuing to breastfeed."- т.е. от 6 месеца.
Подробна информация има в "Guiding principles for complementary feeding of the breastfed child"- http://whqlibdoc.who.int/paho/2003/a85622.pdf (колко нещо са изписали хората по темата). Не че това трябва да е водещо за всеки. Всяко дете си има различни потребности.

Общи условия

Активация на акаунт