Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 045
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Велико Търново
Понеже бях стабилно олигавена, докато си напиша поста, та се сетих да питам:
Има ли и други лигавещи се бебоци? 
Нашия случай е следния - сутрин го измивам, обличам чистички дрешки и максимум след 5 мин вече сме за преобличане  Crazy  ooooh!
Само да поясня, че Михаил изобщо не ми се е лигавил и това е нещо ново за мен  Mr. Green

Фио, баткото ни така се лигавеше много, а Филип сега не. Та на баткото лигавенето започна от началото на третия месец и си отиде така до незнам кога. Той от както почна да се лигави без лигавник не съм го оставяла и все бяха прогизнали. Много ме беше яд, защото с каквото й да го облека все с лигавници трябваше да бъде и не му се виждаха тоалатите.  Mr. Green А иначе първото зъбче му изби на 9 месеца.

Ние спим с боди с дълго ръкавче, чувалче от трико, което е без подплата и мятам една тънка поларенка пеленка отгоре. На отворен прозорец не спим, тъй като спалнята ни е под прозореца, но затова пък отваряме цялата врата на дневната та през коридора и така охлаждаме спалнята. Получава се.

Днес бях в парка с една мама, на която бебчето й е с две седмици по малко от моето. Бях изумена като ми каза, че днес го заварила изправен на второто ниво от към повивалника и си тършувал нещо там. Направо онемях. Каза ми че вече почти се опитва и да пълзи. Докато ние едвам онзи ден се обърнахме изцяло от гръб по корем и ще имаме доста да го догонваме. Изоставането го отдавам на това че по цял ден стоим в шезлонга или вече в количката и не е свободно на земята или в легло да си прави каквото си иска. Но и баткото беше така. Късно направи някои работи, които бебетата на неговата възраст вече правиха.

Хайде лека вечер от мен!  Simple Smile

# 481
  • гр. Стара Загора
dannyny... и аз бях изумена от няколко мами тези дни... и двете бебчета са 20 дни по-малки от Бухтичка... и двете вече са дали кисело мляко, а едната по незнам си какъв начин взима храна от деткста кухня... и вчера я видях как дава свинско със спанак и крем с прясно мляко...
вярно е, че всеки решава какво да прави с детето си... ама пък така да рискува... е те децата са захранени от 2 месец със сокове/по инициатива на майките/... аз си останах без думи... Tired

# 482
  • София
Добро утро Simple Smile
И ние се лигавим от 2 месеца някъде. Само да го наклоня хванат под мишничките и вадички текат  Mr. Green Лигавник не слагам освен при хранене, лапа го це-ли-я. Страх ме е да не се задуши докато го обърна. Имаме си 2 зъбчета, първото след средата на 4-ти м. изби. От скоро со ядем и краката, даже веднъж си беше свалил чорапа и го ядеше  hahaha ..........

Ние имаме 2 персийки, дадохме ги на майка ми преди раждането (нямахме избор, известно време живеехме в 1 стая с бебо и изобщо ). Сега имаме остъклена тераса и мислим да ги сложим на нея- да са при нас, но и да са изолирани от бебчо. Още не сме ги взели, защото не съм убедена, че товае по-подходящият вариант за тях Sad

# 483
Здравейте
Педи ни забрани да ползваме отворено бурканче на Хип повече от 24 часа. Тоест отварям, давам днес и на следващия ден по същото време и ако е останало нещо го хвърлям, но то вече и рядко остава Simple Smile

Питах офталмолог дали е необходимо да купя бебешки слънчеви очила - тя беше категорична, че до 2 - годишна възраст не само, че не е необходимо, а дори е непрепоръчително бебето да носи очила. Не обясни повече по темата, но вероятно ще я послушам.

И мен ме е страх да отварям още прозорец нощем, в стаята, в която спим с бебчо и си става доста топло, но като гледам днес какво е навън, явно тази нощ няма да е точно така Simple Smile В тази връзка вие как обличате бебоците за спане?

Успях да заместя обедното хранене от няколко дни, изяжда около 180 гр. пюре, като се мръщи на почти всичко освен тиква, морков и интересно - спанак Simple Smile Малко ме е страх да не стане оранжев от толкова тикви и моркови  Crazy Не сме почнали още с каши, нито с месни пюрета, но предполагам и това ще се случи този месец, чакам педи да ни даде указания Simple Smile А за количествата ядене е на периоди и дни - има дни, в които никак не иска да яде, и други, в които изяжда даже повече отколкото трябва - като всички нас Simple Smile

Имахме левкоцити в урината, оказа се леко възпаление от забелването на пишката, мазах го и мина, но сега ме е страх пак да я дърпам и направо не знам какво да го правя  newsm78 А не върви да я оставя доникъде.

Пак ще ви питам, докато някой не ми отговори  Mr. Green Мамите с котки къде мислят да слагат храната и тоалетната на котетата, така че бебо да не рови в тях????? Това е въпрос, който много ме вълнува.

Hug
ще сложим храната и тоалетната на кухненския балкон,който ще се отваря само при поскване на котката Mr. Green иначе сега храната е под кухненската маса.

# 484
Добро утро, момичета  Simple Smile
dannyny знаеш ли, не приемай всичко, което ти казват разни приятелки и познати за 100% истина. Може и да има някаква истина в думите им, но винаги техните деца са най- умни, най- бързо развиващи се и т.н. Аз щях да припадна, когато една позната ми твърдеше, че в деня, в който нейния син навършил 2 месеца започнал да се обръща от гръб по корем и обратното, а след няколко дни бил си хващал вече играчките целенасочено.  ooooh! На 5 месеца бил се изправял вече сам до седнало положение и си седял сам така без помощ и разни други такива ми говореше. Е реших, че ми приказва глупости, защото това за мен е абсолютно невъзможно.
Моя малък мъж днес става на 6 месеца. Кога минаха незнам  Heart Eyes Желая му само да ми е жив и здрав и винаги толко добричък и весел   party023 Tada

# 485
Добро утро, момичета  Simple Smile
dannyny знаеш ли, не приемай всичко, което ти казват разни приятелки и познати за 100% истина. Може и да има някаква истина в думите им, но винаги техните деца са най- умни, най- бързо развиващи се и т.н. Аз щях да припадна, когато една позната ми твърдеше, че в деня, в който нейния син навършил 2 месеца започнал да се обръща от гръб по корем и обратното, а след няколко дни бил си хващал вече играчките целенасочено.  ooooh! На 5 месеца бил се изправял вече сам до седнало положение и си седял сам така без помощ и разни други такива ми говореше. Е реших, че ми приказва глупости, защото това за мен е абсолютно невъзможно.
Моя малък мъж днес става на 6 месеца. Кога минаха незнам  Heart Eyes Желая му само да ми е жив и здрав и винаги толко добричък и весел   party023 Tada

честито на малкия сладур  bouquet
и явор точно на 2 месеца се обърна от гръб по корем,но беше единичен случай,а започна да го прави целенасочено едва преди околко месец.

# 486
Добро утро, момичета!

за спането, снощи беше толкова топло, че оставих Беа да спи по боди с къс ръкав и я завих с едно памучно одеало. Прозорецът беше притворен.

За това кое дете колко може и на мен ми направи впечетление, че дали съзнателно или не децата се сравняват. Когато срещна някоя друга мама и се започва ама може ли вече това или онова. Аз съм на мнение,че рано или късно децат се научават на всичко (да се обръщат, въртят, хапват цели бурканчета пюре, седят, пълзят и т.н.). В крайна сметка всички прохождат и прояждат, така че без да мога да се притеснявам за такива неща.

Хайде поздрави и хубав ден !

# 487
  • София
И аз съм на мнение, че има майчета, които маааалко преувеличават Simple Smile Но пък всяко бебенце си е различно, едни по - бързо почват да правят разни неща, други по - бавно, но това не значи, че са изостанали или каквото и да било там, просто си следват собственото темпо  Peace

Честито на малкия бебони Vladiii, да ви е жив и здрав!

Ех, Desislava_iv вие си имате тераса Simple Smile Нашите тераси са преустроени в други неща и не стават за отглеждане на котка, то всъщност едната тераса сега е свързана с кухнята и точно там му стоят купичките. Карай, бебо явно ще се захрани и с котешка консерва  Mr. Green то си е месце   chef

И ние много се лигавим, не минава без лигавници, сега съм му купила от триъгълните кърпи за вратле /бандана/ - хем е модерен, хем бършем с тях лигите Simple Smile Взех 6 броя и мислех, че ще са ми много, те едва стигат за деня Simple Smile

Но с това хранене съм много объркана, аз ви писах каква схема ни казва педи, имам чувството, че не съм я разбрала добре, мисля засега да оставя поне 2 изцяло млечни хранения, той в момента има 4 такива, много рано ми се струва да остава само едно  Confused

Hug

# 488
И аз съм на мнение, че има майчета, които маааалко преувеличават Simple Smile Но пък всяко бебенце си е различно, едни по - бързо почват да правят разни неща, други по - бавно, но това не значи, че са изостанали или каквото и да било там, просто си следват собственото темпо  Peace

Ех, Desislava_iv вие си имате тераса Simple Smile Нашите тераси са преустроени в други неща и не стават за отглеждане на котка, то всъщност едната тераса сега е свързана с кухнята и точно там му стоят купичките. Карай, бебо явно ще се захрани и с котешка консерва  Mr. Green то си е месце   chef

И ние много се лигавим, не минава без лигавници, сега съм му купила от триъгълните кърпи за вратле /бандана/ - хем е модерен, хем бършем с тях лигите Simple Smile Взех 6 броя и мислех, че ще са ми много, те едва стигат за деня Simple Smile

Но с това хранене съм много объркана, аз ви писах каква схема ни казва педи, имам чувството, че не съм я разбрала добре, мисля засега да оставя поне 2 изцяло млечни хранения, той в момента има 4 такива, много рано ми се струва да остава само едно  Confused

Hug
това с котешката консерва ме разсмя от сърце Joy Joy Joy Joy Joy Joy
моето мъниче преди изобщо не обръщаше внимание  на котката,но от известно време като види черната топка свита на дивана и пощурява от кеф Mr. Green направо ми пълни душата Heart Eyes
котарака обаче го поглежда с мързелив пренебрежителен поглед сякаш му казва-не ми се занимава с   глупости по време на дрямка,и се обръща на другата страна демонстративно Joy
абе падам с тия двама бандити Heart Eyes

# 489
happy_r защо не трябва да се дава пюрето директно от бурканчето?

# 490
  • София

Hug
това с котешката консерва ме разсмя от сърце Joy Joy Joy Joy Joy Joy
моето мъниче преди изобщо не обръщаше внимание  на котката,но от известно време като види черната топка свита на дивана и пощурява от кеф Mr. Green направо ми пълни душата Heart Eyes
котарака обаче го поглежда с мързелив пренебрежителен поглед сякаш му казва-не ми се занимава с   глупости по време на дрямка,и се обръща на другата страна демонстративно Joy
абе падам с тия двама бандити Heart Eyes

Голямо дърпане на уши и опашка ще пада скоро Simple Smile Аз също се надявам да се понесат с котака, като си го вземем обратно, ама ще трябва да свикват един с друг, че няма просто друг вариант Simple Smile

# 491
На мен котките са ми голяма страст,но толкова много разправии имахме с моя мъж докато го убедя да си гледаме в къщи (той мрази котки,а обича кучета-но е много против гледането на каквито и да е животни в къщи) Та тъкмо го убедих и 3-4 месеца си го гледахме и аз взех че забременях. (да не говорим пък как съсипа тъпети и колко неща изпотроши за което още ми се пили на главата  Joy)Писаната ни я закарахме на село и сега си живее там и дори и не смея да си правя думата да я взимаме обратно  Cry

Даниел много се радва на животинките,когато го закараме на село при моите баба и дядо.Смее се най-много на кучето,но от пиленцата го е страх  ooooh!

Три вечери подред не ми е спокоен преди баня-поплакваше по малко,будеше се през нощта през 2 часа,но докато го гушна и пак заспиваше на момента и вчера забелязах че второто зъбче му е избило.Пак мога да кажа,че почти неусетно и безпроблемно  Party

Захранваме се с голям успех (пу пу пу) Всеки ден яде по 190гр зеленчуково пюре,като до сега не ми се е мръщил на нищо,а напротив зяпа като лястовичка и чака за още.

Ние също спим на отворена врата и се разхлаждаме от коридора,прозорец не смея да отварям все още.Нашата спалня също се намира под него.За спане го обличах с боди с къс ръкав и ританки,но тези дни откакто е дъждовно и по-хладно е с боди с дълъг ръкав.Завит е с много тъничко одеалце.

Vladiii,честита ви половин годинка!

# 492
  • София
Имам предложени - да сменим заглавието, че то 24ти май дойде Mr. Green
Аз също не вярвам на всичко, но едно дете си личи как се развива като се види. За захранването нищо не ме учудва, само ме ядосва.
Всеки сам ще си тегли гайлето после.
Ина на 5 месеца се изправи в кревата без проблем си стоеше права, на 6 с държане по мебелите стоеше права навсякъде. Ема няма такива намерения Twisted Evil Мисълта ми е, че не всичко, което не правят нашите деца е невъзможно  Peace
Аз лично съм привърженик на теорията, че до годинка е хубаво да си има млечни хранения под една или друга форма, да си има поне 2 чисти и не е необходимо да им се отнема това. Така и мисля да направя.
Влади, честита половин годинка Heart Eyes

# 493
vladiii честита половингодинка на бебчо! Да ти е жив и здрав.
А относно това какво могат и немогат другите и нашите деца - не се втелясвайте толкова. Каката ми вървеше все по-напред от връстниците си - обръщане, хващане, ходене (8 мес.), говорене, изпълнение на чао, здрасти и разни там др подобни, е с яденето бе далеч след тях Laughing. Сега Деничка няма намерение да е като нея, но какво от това. Радвайте се на децата си и на новото, което всеки ден правят или научават, не ги сравнявайте толкова - те са различни, дори и родените от една майка и един баща, а какво остава за другите.

# 494
Ние също спим на отворена врата и се разхлаждаме от коридора...

Аз под отворена врата имах предвид отворена врата на тераса  Peace

А за това кой какво може или не може - децата са различни.
Михаил успя да седне сам на 6 мес и 10 дни без помощ и опора и без преди това да съм го слагала полуседнал и да съм го учила по какъвто и да е начин как се сяда.
На 6 мес и 21 дни се изправи сам в кошарата.
Но като гледам дебелото дупе и тромавите движения на Теодор, изобщо не го виждам да се изправи скоро сам  Whistling
Той и да седне сам скоро няма да успее според мен  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт