Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 032
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
 А, и при нас тати е от едната страна, но спалнята е големичка и се събираме добре, дори с шаването, среднощното ритане и прехвърлянето.

За диетата - до колкото успях да прочета, качеството на кърмата не страда, но е опасно да не се изчерпат моите запаси, преди всичко от калции. Та пия на таблетки и гледам да хапвам повечко сусам, засега под формата на тахан само. Но отслабването пак се отлага   ooooh!

Lorry, ако си въвела червеното цвекло, давай от него - на бебетата, които познавам доста им харесва, защото е възсладко, и с малко лим. сок (че се било усвоявало по-добре желязото), е чудно. Ако имаш време, потърси инфо какви още заместители могат да компенсират месото, ако не ти се дава още. Има толкова много вегетарианци и вегани, има и информация!

# 541
...
Току що взех резултата от изследванията на кръвта и урината, които правихме на малчо в петък и се оказва, че хемоглобинът му е 11.1 при норма 12. Педиатърът ме посъветва да въвеждам по-бързо месните пюрета, за да навакса.  Не съм сигурна.

На нас също ни е нисък хемоглобина /104 при норма 110 /и джипито също ми каза смело да въвеждам месото и кашите, а аз давах само зеленчуци, колкото да се запознае със вкуса им. Още не съм стигнала цяло бурканче, въпреки че почнах захранването на Великден, а каша не съм давала въобще. Съфорумка ми сподели, че кашата от елда също служи за повишаване нивото на хемоглобина и като че ли ще почна с нея, а месото ще го изчакам да станем на седем месеца. Не знам кое е по-добре, ще се радвам ако и друг сподели опит.  Hug

# 542
lorry, surire- това, което на мен ми хрумва е да давате броколи. Богато е на витамини, минерали, съдържа фибри, желязо. Аз не съм започнало още да захранвам, но специалистка по хранене, с която се посъветвах, ми препоръча след първите зеленчуци- тиква, картоф и морков да въведа и броколито и след това то да присъства във всяко възможно зеленчуково пюре. При това най-добре е да се взима замразено, тъй като не се знае как и колко е съхранявано докато стигне до нас. Не знам дали ще им хареса но мъниците, ние цялото семейство много го обичаме, голямата ми щерка на 5 годинки също

# 543
Аз четох, че в просото има много желязо, но се препоръчва по-късно към 8-ми месец, по тежко за стомаха е. Хип има каша просо.

# 544
Здравейте...     И ние сме от неспящите нощно време и това е от две седмици насам. Според мен не е от захранването защото аз захраних с пюре още преди 2 месеца и си спеше по цяла нощ без да се буди. Да ви питам има ли някое бебче на което да му е излязла бемчица. Аз преди няколко дни видях че на моето жабче му е излязла на крачето.     Лека

# 545
Аз четох, че в просото има много желязо, но се препоръчва по-късно към 8-ми месец, по тежко за стомаха е. Хип има каша просо.
Не съм знаела това. Ния вече яде просо, за разликаот другите каши това поне беше вкусно(и аз опитах). Понякога се чудя горките деца как ги ядат тия щуротии дето им ги даваме.
Ние спим през нощта, поне Ния де. Страшно е кисела последните дни. Все едно някой ми взе послушното бебе и го замени с мрънкало.Дано поне са зъби, че съм в чуденка какво се случи.

# 546
Не се обаждах за спането до сега, защото Софи всъщност си спи рез нощта, но вероятно минават бебоците точно сега в някаква нова фаза. Тя не е и твърде кисела, но в последните дни е много поспалива, почти както беше съвсем в началото. До преди седмица две можеше цял следобед да не спи и да играе, ако я оставя, особено навън, а сега хапва и заспива. Чудя се даже дали да не се тревожа по тоя въпрос Shocked
А колкотп до вкусовете, аз в голяма степен и заради това се насочих към захранването, водено от бебето. Все ми се струва извращение да запознавам детето си с храните, като му давам някакви безумни комбинации, дето нормален човек никога не би ял доброволно, и то пасирани. Айде, тези началните са по-умерени и семпли, ама по натам започват фантазиите като заешко с боб и ябълка (това само в името на примера).

# 547
На моята госпожицаи излезе бемка, още преди да навърши и месец - на вратлето -мъничка и сладичка Laughing. Ох, това неспане ще ме довърши, защото през деня не мога да спя,че бебешорка си дремва по 20 мин., през които бързам да свърша нещо. Сутрин ставам рано-рано, днес в 5, защото бебка се събуди и до 6 и 30 не заспа, но аз не мога да легна, защото трябва да направя закуска и да изпратя каката на училище, да сготвя...

# 548
  • София
yummymommy, за периода и аз си го мислех. Ето по тази схема на мене все ми съвпадат черните периоди, макар че тя Емичка си е плачлива от самото начало, но има периоди, в които буквално рева с нея:
http://xedra.files.wordpress.com/2011/06/wachstumschub-bg.jpg
Това време се побърка, сутринта извадих пак дебелото яке за Ина, а с това неизлизане с Ема не вървим надобре Mr. Green

# 549
  • Велико Търново
Да ви питам има ли някое бебче на което да му е излязла бемчица. Аз преди няколко дни видях че на моето жабче му е излязла на крачето.     Лека

bebsssss, ние си имаме бенка още от раждането. На лявата ръчичка над лакътя от вътрешната страна и е доста големичка. Около 4-5/2-3 мм. Плоска е за сега. Баткото ни има същата на главата отгоре, но понеже е много рус и за сега се вижда Mr. Green

Относно буденето - ами будим се всяка нощ - не е имало нощ в която да не се е будел, но като го взема при нас, захапва гърдата и повече не се обажда - така че и ние спим и той спи Mr. Green

Все още не сме се захранили. Днес правим 6 месеца. Баткото го захраних на 6 м. и 11 дни и мисля Филип да го захраня на същата възраст и затова съм го планирала за 26-ти този месец. Simple Smile

# 550
Е това е.... Ужасно времееееее  Close Вече взех да изкуквам в къщи  Crazy
А малкия е болен. Вчера го водих на лекар, каза че кашля от носа, но тази нощ се будеше през 30 мин. като кашляше, давеше се направо. Сега заспа, но много ми хърка. Като се събуди пак на доктор поне да сменим сиропа ако трябва, че той вместо да се подобрява все повече хърка и кашля.
Шубе ме е да не премине в гърдичките. Нали при малките деца доста бързо се развиват тези неща.
Иначе и Олег както си спеше от 20;00ч. до 08;00 непробудно, така започна да се буди поне по веднъж на нощ. Това от около 1 месец насам.
bridget това за броколито не го знаех. Аз още не съм му давала, но като оздравее веднага го въвеждам и него.
Бенка и на нас ни излезе преди около 2 седмици на дупето  Mr. Green
Хм... нали на 6 месеца се ходи на профилактични изследвания. Поне като ви чета това разбирам. Защо тогава нашата ЛЛ каза, че ще ни прати като навършим 7 месеца  newsm78
Добрееее стана дълго, но какво да прави човек на това дъждовно време. Само за спане е и мързела ме хваща много здраво  Mr. Green
ПП: Бубче новото заглавие е страхотно!!!
 Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор. Е няма да редактирам  Laughing

# 551
Заради това лошото време Симката малко настина. Може би защото в неделя във вятъра го изведохме на разходка.Вчера през нощта вдигна температута и аз малко се стреснах, тъй като за пръв път ни се скучва, но с панадола бързо я свалихме. Бяхме на доктор и ни казаха лека настинка със зачервено гърло и сега три дни на осцилококцинум. Дано бързо да минава, защото много ми е жално да го гледам така унил.
За будунето нощем и ние сме в някакъв такъв черен период, но както каза една приятелка само недоспалата майка може да оцени колко много означава 30мин. следобеден сън Laughing

# 552
Времето ужасно, как ще се издържи и днес без излизане не знам. На всичкото отгоре над нас съседите правят основен ремонт  #2gunfire , не си чувам мислите  ooooh!
Вики все така си става през нощта, като че ли спи малко повече от миналата седмица, че тогава ставаше на всеки час. Зъби няма, но чакаме  Naughty
Заглавието ни е супер  Hug

# 553
Знаех си аз, че и бебчовците четат форума и дружно са се наговорили нощем да не ни оставят да спим. Laughing Ами да им спретнем един нощен купон, че да разберат какво са студентските години Wink или пижамено парти - купон за деца от детска градина и предучилищна възраст.

# 554
Ние днес бяхме на консултация и ни биха последната ваксина и няколко месеца спокойствие.Този път Даниел си поплака доста за разлика от друг път когато се смееше със сълзи на очите на докторката.Урина успях да му взема в къщи с колектора за момче /малко трудно стана понеже му се сплеска атрибута и явно му беше некомфортно/ и го чаках повече от половин час.Взеха му и кръв от пръста,но понеже беше късно а и такъв дъжд се изля при нас и се разбрахме педи да ги вземе,а утре да звънна за резултата.

Миналия месец беше казала да захранвам със сокчета и така цял месец,но аз не я послушах и си почнах зеленчуковите.Та този път като ме пита по колко сок пиел на ден и аз казах че не давам и направо едва ли не ми се скара.Това било поредността-сок,плодови,зеленчукови,месни.И задължително да били 50 на 50 с кърма.Странно...Каза да слагам масло,да давам по четвърт жълтък и да заместя още едно хранене с каша.На въпроса ми каква да е тя,ми беше отоговорено:Няма значение,каквато вземеш.Направо се разочаровах,а бях толкова доволна от нея до сега  Sad

Момичета помогнете ми вие,каква каша да взема.Има толкова видове,а аз нищо не им разбирам.Наддал е 500гр и вече е 8.300/69.5см.И да смесвам ли с плодово пюре,с кърма ли да я бъркам?То аз с 300 зора изцеждам по малко,но ако трябва ще се мъча и ще се науча.

И последно-изненадата която подготвях на татито няма да бъде изненада.Вчера му казаха,че се налага да работи в петък,а имаме платена нощувка за тогава и резервация.ще се наложи да му кажа и ако може пак да си издейства почивен ден.То и аз съм си голям карък по принцип....

Общи условия

Активация на акаунт